Ugrás a tartalomhoz
  • Szeretne hasonló avatart használni? A profilképként felhasználható avatarokat az alábbi linkről tudja letölteni.

    image.jpegimage.jpegimage.jpegimage.jpegimage.jpegimage.jpeg

Roland46

Tag
  • Tartalmak

    32
  • Csatlakozás időpontja

  • Utolsó látogatás

Minden, amit Roland46 posztolt

  1. Roland46

    sagemcom 5655 V2 router probléma

    Hang99 Tudományos tag Érdemes lenne beszélni az ügyfélszolgálattal hátha egy sw frissítés megoldaná a problémát.
  2. Roland46

    sagemcom 5655 V2 router probléma

    @valkesz Akkor az HW hibás volt. Nálam "csak" a SW -el volt ill. van probléma és a frissítés részben megoldotta a nagyobb hibát.. Azt, hogy rengeteg probléma van ezzel a típussal már a telepítéskor mondták..
  3. Roland46

    sagemcom 5655 V2 router probléma

    @zoli62 A problémát többször jeleztem a szervízes és az ügyfélszolgálatos kollégáknak..
  4. Roland46

    sagemcom 5655 V2 router probléma

    @zoli62 A problémát többször jeleztem a szervízes és az ügyfélszolgálatos kollégáknak..
  5. Roland46

    sagemcom 5655 V2 router probléma

    @valkesz Az enyémen szintén ez a SW van telepítve: SG3G10000236 Az említett hibák nem jelentkeztek, de a számítógépen és a 2db settopbox -on kívül más eszköz nem használható a routeren.. Ezt valószínűleg majd csak egy szolgáltató váltás fogja megoldani..
  6. Roland46

    sagemcom 5655 V2 router probléma

    @Kalimera Azt mondta a Telekom szervizese, hogy a Telekom távolról néha frissíteni szokta a SW-t - lehet, hogy nem sikerült nekik.. Ezt nekem egy SW újratelepítés oldotta meg távolról...
  7. Roland46

    sagemcom 5655 V2 router probléma

    @johannusk "Ha jól emlékszem akkor valahol a dhcp fül alatt tudsz ip címet rendelni mac címekhez... Jelenleg nem enged be 2 napja a felületre, így nem tudom pontosítani " Ezt is próbáltam a hétvégén, de a kamerámat így sem ismerte meg.. A másik routeremet rácsatlakoztattam a sagem LAN1-re - így látja, de a régi router kezelőfelületére nem tudok fellépni (mert nem jelenik meg..)
  8. Roland46

    sagemcom 5655 V2 router probléma

    @Kalimera A rövid leíráson kívül én sem találtam bővebbet..
  9. Roland46

    sagemcom 5655 V2 router probléma

    @anonymus Viszont a sagemet T telepíti ki az ügyfeleinek. De ezt is tudjuk
  10. Roland46

    sagemcom 5655 V2 router probléma

    @anonymus " Nem fogtam rá hogy hibátlan!... Hanem próbáltam érzékeltetni hogy nem úgy működik a T ahogy gondolod. " Akkor abban egyetértünk, hogy nem hibátlan. Az, hogy a T, hogy működik egy másik dolog. Az pedig egy harmadik, hogy a routert fejlesztő cég,hogy működik.. Mindenesetre a T igyekezett megoldani a problémát és azóta működik (lekopogom) a sagem.. Nem a T fejleszti a sagemet.. A T várja tőlük az új SW-t. hozzá... A hunyó leginkább a sagem fejlesztő cége..
  11. Roland46

    sagemcom 5655 V2 router probléma

    @btz " Kiosztol egy belső LAN IP címet a kamerának, ami nem változik meg lehetőleg (fix marad), majd a Sagemkom adminisztrátori felületén kell legyen ilyen beállítás, hogy port forwarding vagy port átirányítás (a készülék manuálja talán segíthet a beállításokban, de a neten is számos példát találhatsz rá, mivel az elv nagyjából minden eszköznél ugyan az) " Köszönöm az infot. Hétvégén megpróbálom.
  12. Roland46

    sagemcom 5655 V2 router probléma

    @anonymus Szerencsére nem vagyunk egyformák. Éppen ezért máshogy látunk dolgokat... De ha valami hibásan működik arra nehéz ráfogni, hogy hibátlan. Tényekkel szemben nincs értelme vitatkozni.
  13. Roland46

    sagemcom 5655 V2 router probléma

    @zoli62 "Valami szoftverhiba mégiscsak lehet a levegőben, vagy csak egyes szériák hibásak. Egyébként nem hinném, hogy nem tesztelték, csak mai világ a fogyasztói társadalomról szól, amelyben nincs olyan minőség-ellenőrzés, mint régen. " Azért furcsa ez az egész mert ezeket a hibákat csak az nem veszi észre aki nem használja a készüléket.. Amiről fentebb írtam az 1 - 1,5 hét alatt jelentkezett úgy, hogy nem kimondottan sokszor próbáltam belépni a setup-ba. Ráadásul a hiba már másoknál is felmerült. Hasonlóan a wifi-s problémához.. Ha egy cég vagyok amely az ügyfelektől kapja a jelzéseket, hogy hibás egy termék akkor odafigyelek és legalább egy gyors ellenőrzést végzek mielőtt a további termékeket kiadom a felhasználóknak..
  14. Roland46

    sagemcom 5655 V2 router probléma

    @anonymus " Khm inkáb ne írtál volna semmit. Ne nyilatkozunk olyanrol amit nem ismerünk. " Lehet, hogy nem ismerem a routert de azért azt nem nehéz felismerni ha valami nem úgy működik mint ahogy kellene.. Amúgy ilyen jellegű hibát nem nehéz megtalálni. Nem is kell keresni csak használni kell a készüléket.. (Főleg ha a készüléknek már eleve ismert SW hibái vannak ami már több felhasználónál jelentkeztek.) Ebből nem bonyolult dolog arra következtetni, hogy vagy hardwareesen vagy softwaresen hibás a készülék. Mivel egy SW frissítés után működik ezért valószínűleg SW hiba történt. Ha így került ki a felhasználóhoz, akkor a SW-t nem ellenőrizte (máshogy: tesztelte) le senki. vagy úgy tesztelte le ahogy.. Mindenesetre ez a gyártónak / fejlesztő cégnek a hanyag hozzáállását mutatja - főleg, hogy egy komolyabb cégnél nem csak 1-2 kolléga foglalkozik teszteléssel hanem nagyjából annyi amennyinek a SW megírása a dolga. Egy cég amely ad magára nem ad ki, nem ad el hibás terméket. Jellemző manapság a hasonló kapkodás a cégekre. A fejlesztési idő szűk, nem készülnek el időre és a tesztelésre már nem marad elég idő. Próbálják utólag SW frissítésekkel megoldani a hibákat amik a használat során merülnek fel a felhasználóknál.. (Amúgy részben én is teszteléssel foglalkozom..)
  15. Roland46

    sagemcom 5655 V2 router probléma

    @johannusk " Ez a készülék egy kalap (tudjátok mi) " - pontosan.. Állítólag nem szabad valamit beállítani a wifi setupjában mert az gondot okoz a működésben. Nekem ezzel kezdte a beüzemelést aki telepítette. Állítólag a régi wifis készülékek csak a lassabb wifivel képesek működni az 5GHz -al nem.. A 2,4GHz--es beállításában nem szabad engedélyezni valamit mert azzal van probléma.. Én ilyet nem tapasztaltam, hogy ledobott volna bármit is. Majdnem biztos, hogy vagy HW és/vagy SW hibás a sagemcomod. 1414 -et hívd fel és kérd, hogy oldják meg. Restartolni lehet (az ingyen van)de Te ne reseteld mert a végén még ki is fizettetik veled a kiszállást és a javítást. Reseteljék ők. Távolról is meg tudják tenni, ki se kell menjenek helyszínre (csak ha hardware hibás a készülék).. A 192.168.1.1. -IP vel én sem tudtam belépni csak a távreset és a SW frissítés után.. Ill. eleinte néhányszor még beengedett és utána vált lehetetlenné a belépés..
  16. Roland46

    sagemcom 5655 V2 router probléma

    @btz A sima portforward azt jelenti, hogy kiosztok egy belső IP címet a kamerának és működnie kellene? Ezt melyik menüben illene kiosztani? -lehet, hogy én nem osztom ki jól a portot?
  17. Roland46

    sagemcom 5655 V2 router probléma

    @zoli62 Szerintem senki sem tesztelte a SW-t.. Kiadták és várják a visszajelzéseket mint olyan sok SW esetében (pl. windows) és a javítások ezek alapján kerülnek vele a következő verziókba...
  18. Roland46

    sagemcom 5655 V2 router probléma

    Ma délelőtt felhívott a Telekom szervízese. Távolról resetelte (ezek szerint eddig így is lehetett volna) és feltöltött rá egy SW -t.. Ezután be tudtam lépni a setupba.. Elmondta, hogy kamerát egyáltalán nem, de routert sem fogok tudni hagyományos módon rátenni a sagemcomra csak valami trükkös beálítással - nem pppoe hanem http (?) módon (?)..
  19. Roland46

    sagemcom 5655 V2 router probléma

    @btz A beüzemelés nálam is hasonlóképpen történt. Ugyanúgy mint a korábbi szolgáltatóm esetében is.. Azt eddig nem tudtam, hogy a jelszót ilyen könnyen újra lehet generáltatni. A mai ügyfélszolgálattal történt megbeszélésem során rákérdeztem a pppoe user/ pw -párosra. Kiderült, hogy ez ugyanaz mint amit a szerződéssel együtt küldtek el, csak ott az "Ajánlat megnevezése" ill. az "Internet bejelentkezési jelszó" -ként említik..
  20. Roland46

    sagemcom 5655 V2 router probléma

    Most beszéltem az ügyfélszolgálattal. Elmondtam részletesen, hogy mit tapasztaltam. Az ügyfélszolgálatos sem tudott távolról belépni. Konzultált a kollégáival és azt igérte, hogy 72 órán belül (de már az is lehet, hogy holnap reggel) kijönnek és megjavítják. A hiba állítólag már ismert volt számukra és már többször előfordult máshol is. Resetelésről érdeklődtem, de nem javasolták, mert az sem oldaná meg véglegesen (valószínűleg újra felmerülne a probléma később..) -gondolom SW hiba .. Állítólag a szervíz is megpróbál távolról valamit kezdeni vele. Ha sikerül távolról megoldani akkor azt igérték, hogy SMS-ben értesítenek a hiba megoldásáról, de ha nem akkor holnap telefonon felhívnak és kiszállnak helyszínre és itt oldják meg vagy kicserélik a routert.. Kaptam egy SMS -t is arról, hogy a hiba javítása folyamatban van és kb. hány óra múlva lesz elhárítva.. Továbbá ingyenes lesz azegész művelet.
  21. Roland46

    sagemcom 5655 V2 router probléma

    Ebben az esetben ez így van..
  22. Roland46

    sagemcom 5655 V2 router probléma

    @zoli62 Mivel a segemcom a saját tulajdonuk a szervíz díjat nem számolhatnák fel. Amúgy a resetelésből (felhasználó által alkalmazható, nem tiltott funkció) kifolyó problémákat is nekik kellene hárítani, mégha ezt távprogramozással nem tudják megoldani és ezért a szervíznek a helyszínre kellene utaznia akkor is. Így lenne az etikus. Ha a router az enyém lenne akkor már más lenne a helyzet..
  23. Roland46

    sagemcom 5655 V2 router probléma

    @btz Lehet, hogy ez lesz a vége. Mindenesetre felhívom a 1414 -et és követem az általuk javasolt verziót.. Mindenesetre javasolni fogom (ha utána nem kérnek a reset után a cseréért is pénzt) hogy próbáljuk resetelni mielőtt kicserélnék..
  24. Roland46

    sagemcom 5655 V2 router probléma

    @zoli62 Igen, erről tudok mert az ügyfélszolgálat kapcsolt már egy szervizest és Ő említette, hogy 8000Ft a kiszállási költség és + 3000Ft minden megkezdett óra ha nekik kell megoldani a problémát.. Ezért tervezem én is, hogy az ügyfélszolgálatot mindenképpen felhívom a művelet előtt és érdeklődök a részletekről.
  25. Roland46

    sagemcom 5655 V2 router probléma

    @btz Ebben bízom én is. Megpróbálom a szükséges beállítások (régi router ráinstallálása) után nem állítgatni tovább a sagemcomot és bízni abban, hogy más problémája nem lesz..
×
×
  • Új...