spenikz Posztolva ekkor: 2018. február 12. Jelentés Megosztás Posztolva ekkor: 2018. február 12. Sziasztok, Próbált már valaki külső wifi AP csatlakoztatni a Telekom Routerhez (pl: SagemCom). Én több helyen futottam bele abba, hogy a router 4-es portjára közvetlenül rákötve egy wifi AP-t max 2-3 Mbps átvitelt tudtam elérni. A Telekom router belső wifi-t kikapcsoltam. Mivel a helyszínek mind családi kertes házak voltak zavarásról, interferenciáról sem nagyon beszélhetünk. A következő AP-kel próbáltam: Mikrotik, Ubiquiti, Cisco. Csak akkor lehetett a szolgáltatási sávszélességet elérni, ha a 4-es portra rátettem egy routert (DHCP szerverrel) és erre kötöttem az AP-t. Ez több helyszínen is ugyan ez volt a jelenség. Bármilyen segítséget, tippet szívesen veszek... Idézet Link kommenthez Megosztás más oldalakon More sharing options...
1 Kalimera Posztolva: 2018. február 12. Jelentés Megosztás Posztolva: 2018. február 12. (szerkesztve) Melyik SagemCom? Az új optikai vonalhoz a SagemCom F@ST 5655 digitális elosztót kaptam. A SagemComon a WiFi maradt kikapcsolva. Az eredetileg használt Asus RT-AC66U Routert átraktam hozzáférési módba (AP). Maradt minden WiFi beállítás. A SagemComon mindegy hová kötöttem LAN kábellel a saját Routert. Egy 1000-es Switchre kötve is ugyanúgy működött. A lakás távoli pontján az Asus RT-AC66U Routerhez vezeték nélkül kapcsolódik TP-LINK AC750 jelismétlő. Az AC-s WiFi képes 20-25 MB/s másolásra és alkalmas 15 Mbit körüli (nagyobb bitrátával nem próbáltam) videó nézésére. WiFi-s eszközeim 433 Mbit/s maximális névleges sebességgel kapcsolódnak. Szerkesztve ekkor: 2018. február 12. Szerkesztő: Kalimera Idézet Link kommenthez Megosztás más oldalakon More sharing options...
1 Kalimera Posztolva: 2018. február 14. Jelentés Megosztás Posztolva: 2018. február 14. A 2-3 Mbps tényleg Mbit, nem MByte/s? 100 Mbiten vezetékesen is csak 12,5 MByte/s az elméleti sebesség, de ennek kb. a 2/3-a a valódi. WiFi-n még több a veszteség. A WiFi (AC 5 GHz) 433 Mbit elméleti értékből, a táblagépem 200 Mbit-es internet tesztet ér el az 1000 Mbit-ből. A másolás legjobb eseteben is 20-25 MByte/s ennek megfelelően. Idézet Link kommenthez Megosztás más oldalakon More sharing options...
0 spenikz Posztolva: 2018. február 14. Szerző Jelentés Megosztás Posztolva: 2018. február 14. Sagencom 3686 -on próbáltam, de Cisco-n sem ment, egyszerűen az adatforgalom nem ment 2-3 Mbps fölé. Közvetlenül a Telekom routerre rádugva az AP-ket (mint Telekom DHCP kliensek) a töredékét adták a szolgáltatott sávszélességnek. Mivel több helyszínen és több fajta AP-vel (melyek egyébként más hálózatokban tökéletesen működtek) olyan, mintha a Telekom routerekben lenne valamilyen korlátozás....csak még nem tudom mi az... Idézet Link kommenthez Megosztás más oldalakon More sharing options...
0 Kalimera Posztolva: 2018. február 14. Jelentés Megosztás Posztolva: 2018. február 14. Milyen WiFi? 2.4 / 5 GHz N / AC A használt eszközök mire képesek ezek közül? ( AC 5 GHz a leggyorsabb.) Idézet Link kommenthez Megosztás más oldalakon More sharing options...
0 spenikz Posztolva: 2018. február 14. Szerző Jelentés Megosztás Posztolva: 2018. február 14. Ezek N-es wifik a Cisco tud 5GHz-is 100Mb LAN csatlakozóval Idézet Link kommenthez Megosztás más oldalakon More sharing options...
0 spenikz Posztolva: 2018. február 14. Szerző Jelentés Megosztás Posztolva: 2018. február 14. Természetesen Mbit... Ha a Telekom router mellett vagyok és arra kapcsolódok akkor 30-40 Mbit, de az AP-kon 2-3 Mbit. Pár napja kötöttem egy Miktorik RBCAP2ND Ap-t max 2-3 Mbit -es sávszélességet adott. Amikor beállítottam rajta egy DHCP szervert másik IP tartománnyal (kvázi NAT-oltam a hálózatot) mint a Telekom akkor ez felment 20-30-ra... Idézet Link kommenthez Megosztás más oldalakon More sharing options...
Kérdés
spenikz
Sziasztok,
Próbált már valaki külső wifi AP csatlakoztatni a Telekom Routerhez (pl: SagemCom).
Én több helyen futottam bele abba, hogy a router 4-es portjára közvetlenül rákötve egy wifi AP-t max 2-3 Mbps átvitelt tudtam elérni.
A Telekom router belső wifi-t kikapcsoltam. Mivel a helyszínek mind családi kertes házak voltak zavarásról, interferenciáról sem nagyon beszélhetünk.
A következő AP-kel próbáltam: Mikrotik, Ubiquiti, Cisco.
Csak akkor lehetett a szolgáltatási sávszélességet elérni, ha a 4-es portra rátettem egy routert (DHCP szerverrel) és erre kötöttem az AP-t.
Ez több helyszínen is ugyan ez volt a jelenség.
Bármilyen segítséget, tippet szívesen veszek...
Link kommenthez
Megosztás más oldalakon
6 válasz erre a kérdésre
Ajánlott posztok
Csatlakozz a közösséghez!
Posztolhatsz regisztráció előtt is. Ha már van regisztrációd, jelentkezz be itt.