Kalimera

Tag
 • Tartalmak

  362
 • Csatlakozás időpontja

 • Utolsó látogatás

Kalimera a fórumon

 • Rang
  Tudományos főtag
  7
  7

  Megoldóember

  Megoldóember vagyok, a fórum indulásától ennyi válaszom fogadták el megoldásként a fórumtagok

  150+
  150+

  Népszerű

  Népszerű vagyok, a fórum indulásától a kérdéseimre, válaszaimra ennyi elismerést kaptam a fórumtagoktól.

Profil megtekintések

2433 profilmegtekintés
 1. Milyen alapon nem lehet felvenni egy fizetős csatornáról, és a rögzített műsorban szabadon lépegetni? Hogyan mehet bele ilyen feltételekbe a Telekom?
 2. Az elején szintén kaptam Invalid IP Addess hibaüzeneteket, de nem emlékszem pontosan, hogy mivel léptem át. Talán a csillag ... Ilyen paraméterekkel működik: Az FTP csak technikai, hogy egyáltalán engedi-e felvenni. Arra az időre engedélyezem, amíg valóban használom, ami nagyon ritka. A másik probléma a 192.168.1.10 fix IP cím lehet, amibe az előző Sagemcomnál belefutottam, így itt ezzel már nem is próbálkoztam (ezért lett 100 illetve 200 a vége): Elfogadta a 192.168.1.10 fix IP címet, pedig nem esik a tartományba, de nem jól működött.
 3. @btz Lehet változtatni a letöltendő tesztadat méretét a Speedtest CLI programnál? Nem látom a paraméterek között, de lehetséges, hogy csak nem értem. Mit érdemes használni, ahol nagyobb mennyiségű adat is beállítható? Nem vagyok sebességmérés mániás, csak érdekelnek a lehetőségeim a sok éves PC miatt, utána elengedném a témát. Vannak olyan oldalak, ahol nagyobb méretű fájlok gyorsan letölthetőek, és közben meg lehet nézni a tényleges sebességet? A maximum 300 Mbit-esnek mért gépen "jó helyről" 70 MByte/s fölött is jött az anyag tartósan. A harmadik perc végén a processzort felvettem 100%-ra a maximum 75%-ről. A függőleges szaggatott vonalak az egy perces osztások.
 4. A megoldás: Elkövettem a legnagyobb hibát, amit egy informatikus tehet. Hittem a Speedtest CLI programnak, mert olyan jó számokat (950 Mbit/s) hozott az egyik régi gépre, és nem hittem el a lényegesen rosszabb (300 Mbit/s) értéket a másik gépnél. A Speedtest CLI időnként „hazudik”, bizonyos körülmények között nagyon nem mér pontosan. A tényleges letöltéseknél és más sebességmérőknél a kettő gép közel azonosan (450-550 Mbit/s) viselkedik. A 10 év nagy idő, hiába csak az alaplap és a processzor régi. A „jobb” gép sem képes 950 Mbit-re és „rosszabb” is többet tud 300 Mbit-nél. Szóval a sebességmérések eredményeit csak némi fenntartásokkal fogadjátok el ...
 5. Kipróbáltam nagyobb anyag másolását laptopra a két PC-ről hálózaton keresztül. Mindkét gépről 115 MByte/s sebesség körül másolt. Kizárnám a hálókártya hibát. Mitől lehet az internet sebesség mégis a harmada?
 6. Adott kettő elvileg teljesen azonos asztali Windows 10-es számítógép. Azonos hardver szoftver és beállítások. (A hálókártyák kb. 100 paraméterét is megnéztem, teljesen azonosak.) Még az energiatakarékosság paraméterei is megegyeznek. Az egyik gépen tartósan 950 Mbit/s körüli a sebesség, míg a másikon alig megy 300 fölé. (A harmadik gépen ami egy laptop szintén 950 Mbit/s körüli tartósan a sebesség.) Volt már: - port csere - kábel csere - közvetlen bekötés a digitális elosztóba - kontakt tisztítás Változás nem történt. Valami ötlet, hogy mit kellene még megnéznem? Azért is írtam be a rejtvényt, mert egy géppel nehéz eldönteni hol lehet a hiba, de ebben az esetben szinte biztos, hogy a lassú gépben van valami, csak elfogytak az ötleteim. Mi okozhatja a stabil sebesség harmadolást? (A hálókártyákat még nem cseréltem meg, hogy azzal esetleg átmegy-e a hiba a másik gépre.)
 7. @Nicola Egy HP LaserJet Pro M12w nekem is nehezen ment. A leírás alapján nem működött. Kb. két éve telepítettem. Arra emlékszem, hogy meg kellett keresnem az IP címét, és annak a segítségével már simán ment. Csak ezt elfeljetették a leírásban megemlíteni.
 8. (Az 1024-es szorzóval nem akartam tovább bonyolítani a kérdést.)
 9. @McBelaba Keverednek a mértékegységek. MByte vagy Mbit? 500 MByte/s = 40000 Mbit/s = 4 Gbit/s (480 Mbit/s a PCI kártyákkal is megvolt.)
 10. @McBelaba Az 50-60 MByte/sec is "gigás", a 100-as maximum 12,5 Mbyte/sec lenne.
 11. Kártyacsere? Hardver hibát nem lehet szoftveresen javítani, vagy legalábbis igen ritkán.
 12. A régi gépek főbb paraméterei: Asus M4A785D-M PRO (2009) AMD Athlon II X2 240 (2009) 8GB DDR2 memória (2017) Egy másik fórumon javasoltak szerint a hálózati kártyáimat PCI-ról PCIe-re cseréltem. Most nincs 1000/1000 internetem, de a hálózatos másolás SSD-ről SSD-re 100-120 MByte/sec sebességgel megy tartósan, a korábbi 50-60 MByte/sec helyett. Régi hálózati kártya: D-Link DGE 528T PCI Új hálózati kártya: Digitus DN-10130 PCIe (kb. 4000 forint, más típus akár fele áron is beszerezhető) Régi gépeken nem túl nagy befektetéssel jobban használható a gyorsabb internet, a gépek közötti másolás is jóval gyorsabb és a hálózatos médialejátszásnak is nagyobb a tartaléka.
 13. @Sanyi85 Mi indokolja azt, hogy nem bízol a szolgáltató eszközében? Van valamilyen különleges feladat, ami azzal nem megoldható? Ha minden megfelelően működik, felesleges piszkálni. A közbeiktatott eszköznek IGMP (Internet Group Management Protocol) képesnek kell lennie az IPTV miatt. A korábban használt eszközeidet nem kell kidobni. Használhatod hozzáférési pontként vagy Switchként.
 14. Telekom platform független csatornasorrend
 15. Elküldtem emailben a kérdésemet a webes üzenetküldőnél nem látható Captcha kód miatt. (Update: már kiszedték a nem működő ellenőrző kódot.) Mi alapján dől el, hogy egy adott helyi tévé melyik településeken nézhető IPTV-n? (Pl. Egerszóláton az egri és a miskolci is ...) Érdemi válasz: MERT ÁSZF 1414-en javasolták, hogy írjak üzenetet, és akkor biztosan érdemi választ kapok. A webes üzenetküldő nem használható. Az emailre egy nap alatt megkaptam a rövid és tömör semmitmondó választ.