Kalimera

Tag
 • Tartalmak

  315
 • Csatlakozás időpontja

 • Utolsó látogatás

Kalimera a fórumon

 • Rang
  Tudományos főtag
  7
  7

  Megoldóember

  Megoldóember vagyok, a fórum indulásától ennyi válaszom fogadták el megoldásként a fórumtagok

  150+
  150+

  Népszerű

  Népszerű vagyok, a fórum indulásától a kérdéseimre, válaszaimra ennyi elismerést kaptam a fórumtagoktól.

Profil megtekintések

1.542 profilmegtekintés
 1. A digitális elosztóhoz csak a gigabites switch és az IPTV kapcsolódik? Minden más a gigabites switch-hez kapcsolódik? A digitális elosztó WiFi-jét sem használod másolásra, filmnézésre a helyi hálódról? (Torrentnél limitálható a fel/le sebesség és az egyszerre tölthető fájlok száma, de szerintem nem ez a probléma.)
 2. Önmagában a torrentezéstől nem lesz probléma. Ha a helyi hálózatod úgy épül fel, hogy a digitális elosztón megy át a helyi (nem internetes) adatforgalom az képes kifektetni. Jelenségek: - Akadozik, leáll az IPTV. - Csökken a letöltések sebessége, esetleg nullára is lemehet (leáll az internet). - Szakadozik és rendellenesen működik a vezetékes telefon. - Elérhetetlenné válik a digitális elosztó webes felülete. Már néhány GB másolásától is határozatlan állapotba kerülhet a Sagemcom. - Két PC egymás között másol. - NAS lejátszás vagy anyag feltöltése. +++ Más: "a hívott számon előfizető nem kapcsolható" Évekkel ezelőtt viszonylag gyakran előfordult, ha 20-as számot próbáltam vezetékesről hívni. Miközben 30-as mobilról elérhető volt.
 3. Kapuzárási pánik ... Szeptember közepétől (2019-09-14) jön az erős ügyfél hitelesítés: https://erosugyfelhitelesit... Akkortól már a bankkártya adatok megszerzésével sem lehet pénz lenyúlni könnyedén. Szeptember 14 előttig legyetek kellően óvatosak! Firefox: A friss Firefox alapbeállításainál nem jönnek fel ezek az ablakok. Sajnos a portálok nagy részénél fel kell oldani a védelmet, hogy minden információ megjelenjen. Sok helyen a képek és a videók egy része csak akkor látható.
 4. @Manka Mikor léptél be utoljára?
 5. @varga Ha körültekintően használod a gépedet és az internetet, a W10 víruskeresője vagy az Avast fájl védelme elég. A Malwarebytes adatbázisát havonta egyszer frissítem, és gyors vizsgálattal átnézetem a gépet. A víruskeresők évente egy-két vírusos fájlt találnak, de előfordult már többéves szünet is.
 6. Nem kellene elbonyolítani ennyire, hacsak nincs rá valamilyen különös okod. Sagemcom: 2 db IPTV + 1 LAN kábel a TPLINK valamelyik LAN portjába (nem a WAN-ba.) TPLINK: AP (hozzáférési) módban és minden egyéb eszközöd ehhez kapcsolódjon. Így a Sagemcom csak azzal foglalkozik amire való. A TPLINK-en megy a helyi hálózatod teljes adatforgalma, csak az internethasználatod érinti továbbra is a Sgemcom-ot. (A nálam levő Sagemcom 5655v2 is fura dolgokat művelt, amíg a helyi hálózat adatforgalma rajta is átment.)
 7. Mai hír: Most már tényleg a felhőbe viszi a TV-t a Telekom - lecseréli a több mint tíz évvel ezelőtt elindított menedzselt IPTV platformját a Magyar Telekom - az eddig kötelező elemként kezelt beltéri egység eltűnhet majd a tévék mellől - a jövő év végére az összes jelenlegi IPTV tévé előfizető az új platformot fogja használni ... További információk?
 8. Ideális körülmények (I7-es laptop LAN kábellel csatlakozva, más eszköz nem használ internetet, a helyi hálózatot nem terhelik pl. több 100 GB-os anyagok másolásával, ...) között 950/950 körül mérek. Kisebb teljesítményű PC-n telefonon táblagépen alacsonyabb értékeket kapok. A digitális elosztó tapasztalatom szerint nem viseli el a nagyobb helyi adatforgalmat. Ezért csak az IPTV STB-k kapcsolódnak hozzá közvetlenül. A helyi hálózat csak az internetet kapja a digitális elosztótól (Switch-ekkel megoldva). A WiFi is saját eszközről megy (hozzáférési pont a korábban használt AC-s routerrel + AC-s extenderek). Így tudok bármikor 950/950-es értékeket mérni. (Amikor például a műholdvevőről próbáltam átmásolni a 20 GB körüli felvételt PC-re a Sagemcom-on keresztül, az IPTV elkezdett akadozni, a letöltések sebessége drasztikusan csökkent, sőt az IPTV és a letöltés le is állt, mert ettől az apróságtól a Sagemcom képes volt határozatlan állapotba kerülni. A vezetékes telefont közben nem próbáltam, de valószínűleg az sem ment rendesen.)
 9. @Rdk90 Még egyszerűbben: Az AC66U routert AP módban WiFi (és esetleg LAN) hozzáférési pontként használod. A digitális elosztó egyik LAN portját kötöd össze az AC66U valamelyik LAN portjával. Minden más marad a régiben. Nem kell változtatni a digitális elosztón. Megmaradnak a régi WiFi beállításaid és a megszokott sebességed. Cat6-os kábellel akár 20 méterre is lehet egymástól két készülkék.
 10. @Rőfös Minden csatornán az összes műsornál csúszik a hang? Véletlenül nem Bluetooth-on keresztül szól? Ha megcseréled az IPTV dobozokat, átmegy a másik tévére a csúszás?
 11. @nyuszika7h Az újdonságoknál nem kellene ott lennie a moziklub előfizetés bélyegképének, hiszen az neked már megvan. Valószínűleg nincs rendesen beállítva. 1414
 12. @nyuszika7h Hívd az ügyfélszolgálatot, ott kellene lennie a "Lejátszás"-nak is.
 13. @teherwagon Javítva. Köszönöm.
 14. @kabelnet Teljesen másként néz ki a menüd. Lehet, hogy ez STB és/vagy szoftver függő. Remélem a telekomosok válaszolnak. Tatung STB-3112 / 405 Kliens szoftver verzió: 2.6.31.708.23010