Kalimera

Tag
 • Tartalmak

  356
 • Csatlakozás időpontja

 • Utolsó látogatás

Kalimera a fórumon

 • Rang
  Tudományos főtag
  7
  7

  Megoldóember

  Megoldóember vagyok, a fórum indulásától ennyi válaszom fogadták el megoldásként a fórumtagok

  150+
  150+

  Népszerű

  Népszerű vagyok, a fórum indulásától a kérdéseimre, válaszaimra ennyi elismerést kaptam a fórumtagoktól.

Profil megtekintések

1.994 profilmegtekintés
 1. @Nicola Egy HP LaserJet Pro M12w nekem is nehezen ment. A leírás alapján nem működött. Kb. két éve telepítettem. Arra emlékszem, hogy meg kellett keresnem az IP címét, és annak a segítségével már simán ment. Csak ezt elfeljetették a leírásban megemlíteni.
 2. (Az 1024-es szorzóval nem akartam tovább bonyolítani a kérdést.)
 3. @McBelaba Keverednek a mértékegységek. MByte vagy Mbit? 500 MByte/s = 40000 Mbit/s = 4 Gbit/s (480 Mbit/s a PCI kártyákkal is megvolt.)
 4. @McBelaba Az 50-60 MByte/sec is "gigás", a 100-as maximum 12,5 Mbyte/sec lenne.
 5. Kártyacsere? Hardver hibát nem lehet szoftveresen javítani, vagy legalábbis igen ritkán.
 6. A régi gépek főbb paraméterei: Asus M4A785D-M PRO (2009) AMD Athlon II X2 240 (2009) 8GB DDR2 memória (2017) Egy másik fórumon javasoltak szerint a hálózati kártyáimat PCI-ról PCIe-re cseréltem. Most nincs 1000/1000 internetem, de a hálózatos másolás SSD-ről SSD-re 100-120 MByte/sec sebességgel megy tartósan, a korábbi 50-60 MByte/sec helyett. Régi hálózati kártya: D-Link DGE 528T PCI Új hálózati kártya: Digitus DN-10130 PCIe (kb. 4000 forint, más típus akár fele áron is beszerezhető) Régi gépeken nem túl nagy befektetéssel jobban használható a gyorsabb internet, a gépek közötti másolás is jóval gyorsabb és a hálózatos médialejátszásnak is nagyobb a tartaléka.
 7. @Sanyi85 Mi indokolja azt, hogy nem bízol a szolgáltató eszközében? Van valamilyen különleges feladat, ami azzal nem megoldható? Ha minden megfelelően működik, felesleges piszkálni. A közbeiktatott eszköznek IGMP (Internet Group Management Protocol) képesnek kell lennie az IPTV miatt. A korábban használt eszközeidet nem kell kidobni. Használhatod hozzáférési pontként vagy Switchként.
 8. Telekom platform független csatornasorrend
 9. Elküldtem emailben a kérdésemet a webes üzenetküldőnél nem látható Captcha kód miatt. (Update: már kiszedték a nem működő ellenőrző kódot.) Mi alapján dől el, hogy egy adott helyi tévé melyik településeken nézhető IPTV-n? (Pl. Egerszóláton az egri és a miskolci is ...) Érdemi válasz: MERT ÁSZF 1414-en javasolták, hogy írjak üzenetet, és akkor biztosan érdemi választ kapok. A webes üzenetküldő nem használható. Az emailre egy nap alatt megkaptam a rövid és tömör semmitmondó választ.
 10. Mi alapján döntik el, hogy a helyi tévéket egy előfizető láthatja vagy nem? A szomszéd településeknél még megy Egertől 18 kilométerre, nálunk nem 3 kilométerrel távolabb. A legközelebbi helyi tévét illene engedélyezni. Sőt pl. egy Heves megyei településen az összes területi tévét látni kellene. Nem a teljes országos kínálat érdekel. (Interneten számítógépen meg tudom nézni, és azzal szintén adatforgalmat generálok.)
 11. @Roli82 Egyik archív tévéből kikerülő csatornáért sem sírok, de nem nagyon értem a Telekom koncepcióját. Az archív tévé azért lenne, hogy aki lemaradt valami számára fontos (Nekem az RTL Klub nem fontos, de másoknak meg valószínűleg igen. Lesz cserébe RTL Most+ hozzáférés a Telekom előfizetőknek?) műsorról pótolhassa, esetleg az ismétlés előtt belenéz, hogy érdemes-e leülni a tévé elé. Az egész teljesen véletlenszerűnek tűnik. Egy csatorna vagy bennevan, vagy nem. Egy műsor vagy visszanézhető, vagy nem. A visszanézhető csatornák száma, a műsorok mennyisége és a technikai minősége is hagy némi kívánnivalót. Ilyen lesz a felhős rendszer is?
 12. @sapirita1988 Várd meg a javítást. Ennél többet nem kell tenned. Felénk másnap jönnek, egyik ismerősömnél pl. az év utolsó napján cserélték. A hangerőt a távirányítóval esetleg maximumra állíthatod. A némítás állapot nem látszik csak pár másodpercig a gomb megnyomása után! Az áramszünet esetleg ebbe is bekavart, nullára állt vagy elnémította.
 13. @sapirita1988 Az áramszünet után nem volt hang? A Tatung set-top-box-ot is áramtalanítani kellett volna (legalább fél percig), nem újrainditani a menüből. Ha gondolod, ezt még megpróbálhatod. A bekapcsolás után eltelik némi idő, mire üzemkész lesz. Persze ezzel nem neked kellene ennyit foglalkoznod. Felénk (Eger környéke) sokkal rendesebbek, mindenkinek szó nélkül cserélik, ha bármilyen probléma adódik. Egyik ismerősömnél néhány hónap alatt hatszor jártak. Nálam még nem volt senki. A Tatung set-top-box-ot is futár hozta szereld magad csomagban. Másfél év alatt egyetlen problémám sem volt vele.
 14. Az áramszünet után nem volt hang? Mindent megtettél, amit lehet. Jelentsd be hibára. Visszaolvasva korábban is előfordult, hogy Samsung tévéken nem volt hang. Eredményezhette a set-top-box szoftver frissítése is, hogy újra előjött a probléma. Még egy utolsó tipp: Ellenőrizd le hogy a set-top-box tévé összekötőkábel rendesen ("ütközésig") csatlakozik-e.
 15. Az informatikai eszközök sajátossága, hogy időnként határozatlan állapotba kerülnek saját maguktól vagy valamilyen egyéb jelenség hatására. Ilyenkor különféle problémák jelentkezhetnek. Az informatikus első kérdése: Próbáltad már kikapcsolni és újraindítani? Ami estünkben áramtalanítást jelent, tehát nem készenléti helyzetbe kapcsolást. Ha jól étem ezt a telekomos set-top-box esetén már megtetted. Ugyanezt kellene tenni a tévével is. Ilyenkor minden alaphelyzetbe kerül, és szerencsés esetben a probléma is megoldódik. Biztosan kipróbáltam volna, hogy más eszközt ugyanarra a HDMI bemenetre kötve van-e hang. Nálam a Set-Top-Box optikai kimenete egy hangprojektorra megy, azzal is tudnám tesztelni, nemcsak a tévével.