Kalimera

Tag
 • Tartalmak

  310
 • Csatlakozás időpontja

 • Utolsó látogatás

Kalimera a fórumon

 • Rang
  Tudományos főtag
  7
  7

  Megoldóember

  Megoldóember vagyok, a fórum indulásától ennyi válaszom fogadták el megoldásként a fórumtagok

  150+
  150+

  Népszerű

  Népszerű vagyok, a fórum indulásától a kérdéseimre, válaszaimra ennyi elismerést kaptam a fórumtagoktól.

Profil megtekintések

1.406 profilmegtekintés
 1. Nem kellene elbonyolítani ennyire, hacsak nincs rá valamilyen különös okod. Sagemcom: 2 db IPTV + 1 LAN kábel a TPLINK valamelyik LAN portjába (nem a WAN-ba.) TPLINK: AP (hozzáférési) módban és minden egyéb eszközöd ehhez kapcsolódjon. Így a Sagemcom csak azzal foglalkozik amire való. A TPLINK-en megy a helyi hálózatod teljes adatforgalma, csak az internethasználatod érinti továbbra is a Sgemcom-ot. (A nálam levő Sagemcom 5655v2 is fura dolgokat művelt, amíg a helyi hálózat adatforgalma rajta is átment.)
 2. Mai hír: Most már tényleg a felhőbe viszi a TV-t a Telekom - lecseréli a több mint tíz évvel ezelőtt elindított menedzselt IPTV platformját a Magyar Telekom - az eddig kötelező elemként kezelt beltéri egység eltűnhet majd a tévék mellől - a jövő év végére az összes jelenlegi IPTV tévé előfizető az új platformot fogja használni ... További információk?
 3. Ideális körülmények (I7-es laptop LAN kábellel csatlakozva, más eszköz nem használ internetet, a helyi hálózatot nem terhelik pl. több 100 GB-os anyagok másolásával, ...) között 950/950 körül mérek. Kisebb teljesítményű PC-n telefonon táblagépen alacsonyabb értékeket kapok. A digitális elosztó tapasztalatom szerint nem viseli el a nagyobb helyi adatforgalmat. Ezért csak az IPTV STB-k kapcsolódnak hozzá közvetlenül. A helyi hálózat csak az internetet kapja a digitális elosztótól (Switch-ekkel megoldva). A WiFi is saját eszközről megy (hozzáférési pont a korábban használt AC-s routerrel + AC-s extenderek). Így tudok bármikor 950/950-es értékeket mérni. (Amikor például a műholdvevőről próbáltam átmásolni a 20 GB körüli felvételt PC-re a Sagemcom-on keresztül, az IPTV elkezdett akadozni, a letöltések sebessége drasztikusan csökkent, sőt az IPTV és a letöltés le is állt, mert ettől az apróságtól a Sagemcom képes volt határozatlan állapotba kerülni. A vezetékes telefont közben nem próbáltam, de valószínűleg az sem ment rendesen.)
 4. @Rdk90 Még egyszerűbben: Az AC66U routert AP módban WiFi (és esetleg LAN) hozzáférési pontként használod. A digitális elosztó egyik LAN portját kötöd össze az AC66U valamelyik LAN portjával. Minden más marad a régiben. Nem kell változtatni a digitális elosztón. Megmaradnak a régi WiFi beállításaid és a megszokott sebességed. Cat6-os kábellel akár 20 méterre is lehet egymástól két készülkék.
 5. @Rőfös Minden csatornán az összes műsornál csúszik a hang? Véletlenül nem Bluetooth-on keresztül szól? Ha megcseréled az IPTV dobozokat, átmegy a másik tévére a csúszás?
 6. @nyuszika7h Az újdonságoknál nem kellene ott lennie a moziklub előfizetés bélyegképének, hiszen az neked már megvan. Valószínűleg nincs rendesen beállítva. 1414
 7. @nyuszika7h Hívd az ügyfélszolgálatot, ott kellene lennie a "Lejátszás"-nak is.
 8. @teherwagon Javítva. Köszönöm.
 9. @kabelnet Teljesen másként néz ki a menüd. Lehet, hogy ez STB és/vagy szoftver függő. Remélem a telekomosok válaszolnak. Tatung STB-3112 / 405 Kliens szoftver verzió: 2.6.31.708.23010
 10. @kabelnet A menürendszerben történő mozgás útja (nálam) nem változott. Esetleg a betűtípus, talán szellősebb, és van egy bélyegkép, ami nálam mindig üres. MENU ... (Tatung STB)
 11. @kabelnet Milyen interneted van? Réz/koax/optika? Optikán ritka a "Betöltési hiba", és tényleg megy nem sokkal később.
 12. @kabelnet "Betöltési hiba" néha nálam is előfordul, és nemcsak az Archív TV esetében. Inkább a Moziklubot használom. Egy perccel később (gyakran hamarabb is) megy rendesen.
 13. @kabelnet Változott az Archív TV kinézete valamelyest, de ugyanúgy működik, betöltődnek a műsorok. Melyik adónál nem jó?
 14. @kabelnet Ha jól értelek akkor két lehetőségem is van: Felvetetem az előző műsort is. Majdnem a végére tekerek, ahol már a ténylegesen megnézni kíván műsor kezdődik. Nézem amíg megy. Utána átmegyek a másik felvételre. Kikeresem, hogy hol tartok, és nézem tovább. Csak az előtte levő műsort veszem fel, de a vége után 2 vagy 3 órával később kapcsoltatom le a felvételt. Így egyben nézhetem, bár kell egy könyvelés hozzá, hogy tudjam milyen név alatt fogom megtalálni, jobban belegondolva, erre az előző módszernél is szükségem lesz.