Kalimera

Tag
 • Tartalmak

  242
 • Csatlakozás időpontja

 • Utolsó látogatás

Kalimera a fórumon

 • Rang
  Tudományos főtag

Profil megtekintések

1.013 profilmegtekintés
 1. Nagyobb mennyiségű felvétel törlése után elkezdett emelkedni a merevlemez használat. Ahogy Adama írta, a 89% a szabad helyet jelentheti tájékoztató jelleggel.
 2. @R3dy21 Próbáld meg a leírás szerint: Hogyan tudja beállítani a távirányítót? A távirányító beállításához tartsa lenyomva körülbelül 5 másodpercen keresztül a set top box bekapcsoló gombot a használni kívánt set top box típushoz tartozó számgombbal együtt. A sikeres beállítás megtörténtét a set top box bekapcsoló gomb körüli LED kétszeri felvillanása jelzi. Az egyes set top box típusokhoz tartozó számgombok a következők: 4 Sagem ISD83-250 5 Huawei EC2208S, Huawei EC2218SS 6 ADB 5800 S 7 Intek HD-S10CX, Intek S50CX, Intek HD-C10CX, Intek C30CX 8 Sagem DS86 9 Kaon CO1000, Kaon CO1000P, Kaon CO1600, összes IPTV set top box A set top box pontos típusát az eszköz alján található matricán tudja ellenőrizni. Ha egy teljesen új távirányítóba elemet tesz, akkor az alapértelmezett kód a 9-es, amely az összes IPTV set top box-ot, illetve a Kaon set top box-ot vezérli.
 3. Pontosabban utánaszámoltam, mert 12 perccel többet vesz fel mindegyiknél. kb. 7 óra HD kb. 30 GB kb. 21 óra SD kb. 30 GB Becslésem szerint kb. 60 GB lehet foglalt a 160-ból. Hogy jön ebből ki a 89%? Nem jó szabad helynek, és foglaltnak sem. Ha belekeveri a megállítás/visszatekerés területet, az még jobban összezavar.
 4. @anonymus Lehetőségként felmerült, de 89%-on áll, ami 14 kb. 1-2 órás felvételből jön össze. Ha ebből törlök egy 2 órásat, akkor is marad 89%. Ha felveszek újabb 1 órát, akkor is 89%. Nem reális, hogy kb. 20 óra 89%, és ebből 2 órát (10%-át) törölve is ugyanannyi a lefoglalt hely. A felvételek 75%-a SD. Két óra SD törlésének is látható hatásának kellene lennie.
 5. Meg lehet nézni valahol, hogy mennyi hely maradt a felvételeknek? A legrégebbi egyszerűen csak törlődik? +++ A DVR-es készülék beüzemelése után a régi Tatung-nál nem jelentkeztek a fekete téglalapok a gombok és a szövegek helyén. 10+ nap téglalapok nélkül. Lehet valamilyen összefüggés?
 6. A digitális elosztót is alaphelyzetbe kellene állítani. Áramtalanítás. Legalább 10-15 másodpercre. Nem kell kihúzni! Elég a készülék hátlapján kikapcsolni. Lehetséges, hogy nem a Set-Top-Box került határozatlan állapotba. Mindegyiket Set-Top-Box-ot áramtalanítani. Szintén elég a készülék hátlapján kikapcsolni. Amikor a digitális elosztó újra működik, akkor indítani a Set-Top-Box-o(ka)t. A fogaskerekezés eltarthat akár több percig is. Csak 1x ! Ha nem segít: 1414 @Brada20
 7. Mire jó a DVR doboz az időzített vagy azonnali felvételek készítésén kívül? A készülék automatikusan rögzíti az éppen nézett csatornát az odakapcsolástól kezdve, de legfeljebb másfél órára visszamenőleg. Egy „három órás” nettó kb. 2 órás film nézése: Egy órában 10-15% reklám ajánló és közérdekű információ lehet, ezért a film kezdése után 15-30 perccel később érdemes leülni a tévé elé, ha a pontatlan kezdést is hozzáveszem, lehet 45 perc is. Visszatekerem az elejére, a közben előjövő felesleges tartalmakat átlépem. Nagyjából akkor fejezem be, amikor az adott műsornak egyébként is vége van. Legfeljebb 5-10 perccel többet töltök vele, mint amilyen hosszú. Ha valami közbejön (telefon, felébred az unoka, csengetnek, jól esne egy kávé, …) megállítom, és később folytatom. A pontatlan kezdés sem zavar. A visszatekerési lehetőség akkor is jól jön, ha valami nehezebben érthető, gyorsan eltűnik a felirat, vagy egyszerűen csak még egyszer meg akarom nézni a jelenetet. Egy DVR képes készülék esetén az összes dobozon használható a megállítás és visszatekerés.
 8. A 2018-09-01-től értékesített (vagy módosított) internet díjcsomagokhoz már nem vehető igénybe webtárhely szolgáltatás. Info Más szolgáltatót nem akarok itt reklámozni, de például a G kezdetű email regisztrációhoz 15 GByte ingyenes tárhelyet kapsz. Kényelmes feltöltési valamint szerkesztési lehetőséggel, és megoszthatod másokkal is. 15 GByte > 50 Mbyte 300x
 9. @ApaFia IGMP képes.
 10. Switch(ek) mögött az IPTV DVR nem működik rendesen. A digitális elosztónak hasonló gondjai keletkeznek, mint amikor rajta keresztül ment tartósan a helyi hálózat nagyobb adatforgalma az IPTV mellett. Az IPTV akadozik. Az internet sebessége csökken, sőt már egy egyszerű weblap sem jön be. Ha az IPTV dobozok közvetlenül a digitális elosztóra vannak kötve, azaz nem a helyi hálón közlekedik az egymás közötti adatforgalmuk, akkor rendben működnek. A 2HD és 1SD korlát még sokáig marad?
 11. Valóban úgy működik, hogy a DVR képes készülék készenléti helyzetében is puffereli a másik nem felvevős éppen nézett csatornáját, ami visszatekerhető. 1 HD és 1 SD felvételnél (kettő bekapcsolt készüléknél) a nem felvevősön nézett harmadik SD csatorna viszont már akadozik. Mire képes ez a rendszer pontosan (mennyi SD/HD felvétel készíthető és közben mi nézhető beleértve a videotékát illetve a moziklubot is)? A. Három bekapcsolt készülék esetén. B. Kettő bekapcsolt készülék esetén. C. Egy bekapcsolt készülék esetén, ami a DVR képes. D. Egy bekapcsolt készülék esetén, ami nem a DVR képes.
 12. Kezdem a DVR megrendelés viszontagságaival: A meglevő nem felvevős Tatung mellé akartam rendelni egy DVR képes készüléket. Az nem úgy működik! Csak a meglevő helyett lehetséges. Kapok egy új nem felvevőset is, a jelenleg nálam levőt vissza kell küldenem. Az összes kört nem írom le. Még olyan információ is volt, hogy a felvétel csak akkor fog működni, ha már visszaérkezett a nálam levő Tatung. Ma megjött a futár. Csak a DVR képes készüléket hozta. Közben már csomagszámot is kaptam, amivel a GLS futárt megrendelhetem a visszaküldéshez. Többszöri telefonálás után jelenleg az a helyzet, hogy használhatom a régi Tatung készüléket és nem kell visszaküldeni semmit. Ha van itt valaki, aki meg tudja nézni az MT számom alapján, hogy ez valóban így van-e annak nagyon örülnék.
 13. Nyitok erre egy friss tiszta lapos témát, hogy ne a távirányító probléma alatt beszéljük meg.
 14. @Roli82 Most nekem is jó, mert áramtalanítottam, és utána egy darabig nincs fekete téglalap. Bejelentettem hibára.
 15. @lgal „csak a merevlemezesen lehet megállítani a live streamet, a második nem merevlemezesen nem” Jó lenne tisztázni, mert nekem sem túl logikus, hogy egy doboz akár három adót is rögzít folyamatosan. Egyszerre tudsz két felvételt készíteni és egy harmadikot nézni a felvevős készüléken? (Bár ez még mindig csak kettő rögzítés.) Eltérő csatornákat feltételezve. A Telekom szabályai szerint 2 HD és egy SD.