Kalimera

Tag
 • Tartalmak

  350
 • Csatlakozás időpontja

 • Utolsó látogatás

Kalimera a fórumon

 • Rang
  Tudományos főtag
  7
  7

  Megoldóember

  Megoldóember vagyok, a fórum indulásától ennyi válaszom fogadták el megoldásként a fórumtagok

  150+
  150+

  Népszerű

  Népszerű vagyok, a fórum indulásától a kérdéseimre, válaszaimra ennyi elismerést kaptam a fórumtagoktól.

  30+
  30+

  Telefon guru

  Otthon vagyok a telefon témakörben, az előző 90 nap alatt ennyit posztoltam

  30+
  30+

  Mobil guru

  Otthon vagyok a mobiltelefon témakörben, az előző 90 nap alatt ennyit posztoltam

  30+
  30+

  Egyéb guru

  Otthon vagyok a Telekom ügyintézéssel/ a Telekom fórummal kapcsolatban, az előző 90 nap alatt ennyit posztoltam

Profil megtekintések

1.651 profilmegtekintés
 1. @Sanyi85 Mi indokolja azt, hogy nem bízol a szolgáltató eszközében? Van valamilyen különleges feladat, ami azzal nem megoldható? Ha minden megfelelően működik, felesleges piszkálni. A közbeiktatott eszköznek IGMP (Internet Group Management Protocol) képesnek kell lennie az IPTV miatt. A korábban használt eszközeidet nem kell kidobni. Használhatod hozzáférési pontként vagy Switchként.
 2. Telekom platform független csatornasorrend
 3. Elküldtem emailben a kérdésemet a webes üzenetküldőnél nem látható Captcha kód miatt. (Update: már kiszedték a nem működő ellenőrző kódot.) Mi alapján dől el, hogy egy adott helyi tévé melyik településeken nézhető IPTV-n? (Pl. Egerszóláton az egri és a miskolci is ...) Érdemi válasz: MERT ÁSZF 1414-en javasolták, hogy írjak üzenetet, és akkor biztosan érdemi választ kapok. A webes üzenetküldő nem használható. Az emailre egy nap alatt megkaptam a rövid és tömör semmitmondó választ.
 4. Mi alapján döntik el, hogy a helyi tévéket egy előfizető láthatja vagy nem? A szomszéd településeknél még megy Egertől 18 kilométerre, nálunk nem 3 kilométerrel távolabb. A legközelebbi helyi tévét illene engedélyezni. Sőt pl. egy Heves megyei településen az összes területi tévét látni kellene. Nem a teljes országos kínálat érdekel. (Interneten számítógépen meg tudom nézni, és azzal szintén adatforgalmat generálok.)
 5. @Roli82 Egyik archív tévéből kikerülő csatornáért sem sírok, de nem nagyon értem a Telekom koncepcióját. Az archív tévé azért lenne, hogy aki lemaradt valami számára fontos (Nekem az RTL Klub nem fontos, de másoknak meg valószínűleg igen. Lesz cserébe RTL Most+ hozzáférés a Telekom előfizetőknek?) műsorról pótolhassa, esetleg az ismétlés előtt belenéz, hogy érdemes-e leülni a tévé elé. Az egész teljesen véletlenszerűnek tűnik. Egy csatorna vagy bennevan, vagy nem. Egy műsor vagy visszanézhető, vagy nem. A visszanézhető csatornák száma, a műsorok mennyisége és a technikai minősége is hagy némi kívánnivalót. Ilyen lesz a felhős rendszer is?
 6. @sapirita1988 Várd meg a javítást. Ennél többet nem kell tenned. Felénk másnap jönnek, egyik ismerősömnél pl. az év utolsó napján cserélték. A hangerőt a távirányítóval esetleg maximumra állíthatod. A némítás állapot nem látszik csak pár másodpercig a gomb megnyomása után! Az áramszünet esetleg ebbe is bekavart, nullára állt vagy elnémította.
 7. @sapirita1988 Az áramszünet után nem volt hang? A Tatung set-top-box-ot is áramtalanítani kellett volna (legalább fél percig), nem újrainditani a menüből. Ha gondolod, ezt még megpróbálhatod. A bekapcsolás után eltelik némi idő, mire üzemkész lesz. Persze ezzel nem neked kellene ennyit foglalkoznod. Felénk (Eger környéke) sokkal rendesebbek, mindenkinek szó nélkül cserélik, ha bármilyen probléma adódik. Egyik ismerősömnél néhány hónap alatt hatszor jártak. Nálam még nem volt senki. A Tatung set-top-box-ot is futár hozta szereld magad csomagban. Másfél év alatt egyetlen problémám sem volt vele.
 8. Az áramszünet után nem volt hang? Mindent megtettél, amit lehet. Jelentsd be hibára. Visszaolvasva korábban is előfordult, hogy Samsung tévéken nem volt hang. Eredményezhette a set-top-box szoftver frissítése is, hogy újra előjött a probléma. Még egy utolsó tipp: Ellenőrizd le hogy a set-top-box tévé összekötőkábel rendesen ("ütközésig") csatlakozik-e.
 9. Az informatikai eszközök sajátossága, hogy időnként határozatlan állapotba kerülnek saját maguktól vagy valamilyen egyéb jelenség hatására. Ilyenkor különféle problémák jelentkezhetnek. Az informatikus első kérdése: Próbáltad már kikapcsolni és újraindítani? Ami estünkben áramtalanítást jelent, tehát nem készenléti helyzetbe kapcsolást. Ha jól étem ezt a telekomos set-top-box esetén már megtetted. Ugyanezt kellene tenni a tévével is. Ilyenkor minden alaphelyzetbe kerül, és szerencsés esetben a probléma is megoldódik. Biztosan kipróbáltam volna, hogy más eszközt ugyanarra a HDMI bemenetre kötve van-e hang. Nálam a Set-Top-Box optikai kimenete egy hangprojektorra megy, azzal is tudnám tesztelni, nemcsak a tévével.
 10. @bocinet1000 Alternatív megoldásnak használhatod a Gmail fiókodhoz tartozó 15 GB méretű tárhelyet is ami ingyenes. (100 GB kb. 600-700 Ft/hónap.) Így nem kellenek bekapcsolt gépek és FTP szerver.
 11. Ezzel mérd meg: Speedtest CLI Parancssor ablakban, nem wifin, vezetékesen. A torrent és társai esetlegesek. Mit mutat? Így sem záródik be az ablak: Speedtest CLI.Bat Tartalma: Speedtest.Exe -s 2073 Pause Létrehozás pl. a Jegyzettömb használatával. 2073-as szerver = Magyar Telekom Plc.
 12. @bocinet1000 Az FTP valami miatt mindig lassúbb, de lehet próbálkozni a beállításokkal. Ugyanaz web szerverrel (több szálas letöltésvezérlővel) a lehetséges maximális sebesség közelében megy. Ha nem kell kifejezetten FTP, akkor ez lehet a megoldás. pl.: Abyss Web Server X1 (Free)
 13. @mulli86 Megpróbálok nekifutni még egyszer utoljára: Egészen röviden, nem lehet, és nincs is értelme kiváltani ... Írok egy példát: A már korábban felmerült hordozható és szerkeszthető HD felvételt megvalósítható aránytalanul sok fáradtsággal, idővel és pénzzel. Az egészen fapados módszer ára minimum a felvétel képes beltéri 5 éves bérleti díja, ezért nem valószínű hogy tömegesen használnák. Az a "díjmentes" film adatbázis a fullos csomaghoz jár (vagy külön 1500 Ft/hónap), de még azzal sem minden ingyenes. Nem értem miért aggódsz a "felesleges" áramfogyasztásért, amikor évente egy zsák pénzt adsz a szolgáltatásért. Ha 65+ évesen elboldogulok 12 távirányítóval, nem lehet gond másnak se 2-3 használata. (Az illegális kódkártyahasználat lopás, még akkor is, ha ezt csakis és kizárólag az áramszámla csökkentése érekében teszed.)
 14. @mulli86 A dolognak az a kis szépséghibája, hogy IPTV esetén nincs kártya. A Telekomtól tervezett lopást, nem feltétlenül a Telekom fórumon kellene kitárgyalni.
 15. @mulli86 12 távirányítót használok egy szobában, és sötétben is nagy biztonsággal tudom melyik gomb hol van 65+ évesen. Na jó, a telekomoshoz néha lámpa kell, de ez az egyetlen, amelyik ennyire zsúfolt és logikátlan. Beszélgetéseket gyakran csak hallgatok (az optikai kimenetről), felesleges lenne, hogy háttal nekem a tévé is menjen. Ugyanez helyzet a rádiókkal is. A saját műholdvevőimmel is sokszor csak rádiót hallgatok, rengeteg jó minőségű szabadon fogható létezik. A logikátlan, nem túl szép, nehezen kezelhető menü rendszer nekem sem tetszik. Hamarosan jön a "felhős" IPTV, amihez elvileg nem kell Set Top Box. A három Panasonic tévémen három eltérő nem androidos operációs rendszer van. Kizártnak tartom, hogy a Panasonic mindegyikre magyar Telekom IPTV alkalmazást fejleszt.