Kalimera

Tag
 • Tartalmak

  194
 • Csatlakozás időpontja

 • Utolsó látogatás

Kalimera a fórumon

 • Rang
  Tudományos főtag
 1. + Az IPTV sok jó kezdeményezést tartalmaz, mint pl. a Moziklub és az Archív Tv, de mindkét szolgáltatás hektikusan működik: A Mozikubban néha elérhető a sorozat holnapi része is, most a tegnapelőtti sem. (A Set-Top-Box-on nézve, ahol a valódi tartalom szerepel.) Az Archív Tv ugyanazon az adón ugyanannak a sorozatnak a részeit az egyik napon tartalmazza a másikon nem. Az EPG-ről más szolgáltatók már elriasztottak, itt az is elmenne, de a szintén hektikusan viselkedő (időnként duplát/triplát ugró, máskor egyet sem lépő) távirányítóval azt is körülményes használni.
 2. @anonymus A lényeg az, hogy legyen bármilyen modern az alkalmazott technológia, mindig lesz valamilyen „cégtől független” korlát, ami miatt a végpontokon nem lehet (az adott kor lehetőségei szerinti) jó minőségű szolgáltatást elérni. Az egykori matematikatanár Reed Hastings és a szoftverfejlesztő Marc Randolph 2007-ben (sőt valószinűleg kicsit előbb) is képes volt felmérni (vagy mások szakértő tanácsait elfogadni), hogyan lehet megvalósítani nem homogén hálózaton az átalánydíjas videó kölcsönzést. A cég nevét nem akarom folyton emlegetni, mert a végén még kicsillagozza a rendszer. A „4 freki = 200-220 Mbit / sok SD és HD csatorna” nagyon távol áll az adott végpont átviteli sebességére és az éppen használt eszközre optimalizált flexibilis adatsebességtől. Javaslatodra belenéztem az Archív Tévé egyik műsorába, a Telekom SD csatornáinak a képi világa fogadott (csak a szemre hagyatkozva legfeljebb 2-3 Mbit körüli adatsebességgel), pedig az adott csatorna HD-ben is elérhető. Azt írtad, hogy itt a rendszer már most is megnézi mire vagyok fogadóképes. Nem saját eszközt használtam, a Telekom Set-Top-Box kimenetéről kaptam 1000/1000-es interneten. Nem célom ekézni a szolgáltatást, mert végül is elmegy, csak ennél többre számítottam, és eléggé bebetonozottnak tűnik a jelenlegi rendszer, súlyosbítva a heterogén átviteli sebességekkel.
 3. A pontos működés nem érdekel. Ha idejében tudom meg, hogy mindegyik adó ott ólálkodik a Set-Top-Box bemenetén (még akkor is, amikor be sincs kapcsolva) másként állok hozzá.
 4. @anonymus Köszönöm az információkat. Egy összefoglalóban közzétehetnétek a működését. Jóval kevesebb kérdés érkezne a fórumra.
 5. @anonymus Már csak egy kérdés maradt: Belátható időn belül átalakítják a rendszert, vagy még sokáig így marad? Tulajdonképpen megzavart a +10 HD csatorna (csak egy hónappal előbb kezdtem "IPTV"-zni), nem is értettem miért nem kapják a sportmániások a Spíler 2 HD-t is. Így viszont a Netflix felértékelődik, pedig ott jelenleg csak 300 körüli sorozat és film nézhető direktben magyar nyelven (95%-ban csak magyar felirattal és válaszható többféle nem magyar nyelvű hangsávokkal), de a kép és a hang egy másik kategória.
 6. @anonymus "Fixen 4-et csak az iptv használ, (egy freki kb 50-55Mbit). " 100+ adó osztozik 200-220 Mbit-en köztük 40+ HD? Ez szívás ... Sima kábeltévére fizettem elő, csak kiegészítésképpen kapok egy kevés IP-s szolgáltatást is? Nálam pl. nem az fő szempont, hogy a telefonomról tudjak kábeltévé csatornát váltani.
 7. @anonymus Moziklub - 200 első randi - 10. rész volt a teszt. Az nem Archiv tv?
 8. @anonymus Sajnos pl. a Moziklub nézése közben nem látszik. Számítógépen (1000/1000-es internettel LAN kábellel) hozzávetőlegesen 2,5 Mbit/s átlagos adatsebességgel jön az anyag. Ha a tömörítésnél űrtechnológiát használ a Telekom, akkor is rosszabb (a harmada és a fele közötti) minőséget kapok, mintha élőben néztem volna, pedig elvileg itt nem lenne korlát, legalább az élő adásét el kellene érnie, piaci szempontból pedig sokkal jobbnak kellene lennie. Telefonon és táblagépen ennél is rosszabb ... Az említett számítógépen szemre és fülre jó indulattal olyan 3-4 Mbit/s a látható kép és hang. Ilyen volt közben az adatforgalom: "Jelenlegi minőség megtartása mellet és plusz sávszél igénybe vétele nélkül, úgy sikerült újabb tv -csatornákat berakni. Hogy lecserélték a tömörítő és kódoló eljárásokat. " Van valamilyen határ IPTV-nél is? Miből adódik? Tudom, a csillagos égig nem lehet elmenni, de eddig arról volt szó, hogy a kis sávszélességű felhasználóknál értékesített IPTV miatt nem lehet emelni a minőségen, mert akkor velük ki lenne cseszve ...
 9. Innovációs javaslat a jobb kép és hangminőség érdekében: Többször leírták már itt is, hogy a kis sávszélességgel rendelkezőknek értékesített IPTV szolgáltatás miatt nem lehet jobb minőséget adni. Pedig létezik erre egy nagyon jó megoldás: FLEXIBILIS ADATSEBESSÉG! Követendő példaként a Netflix megvizsgálja, hogy az adott helyzetben (milyen internetet érek el lakásban, udvaron, autóbuszon, váróteremben, ...) az aktuális eszközön (tévé, telefon, táblagép, laptop, PC, ...) milyen adatsebesség fogdására vagyok képes, és az előfizetéstől (SD, HD, UHD) függően beállítja az optimális bitrátát. Ezzel a módszerrel mindenki azt az optimális minőséget kapná, amire az előfizetése az adott technikai lehetősége (Internet előfizetés, az adott helyzetben pillanatnyilag elérhető sávszélesség) és az éppen használt eszköze (telefon, táblagép, számítógép, Set-Top-Box) alkalmas. A Telekom nem lineáris tartalomszolgáltatása nagyon hasonlít a Netflixére, vagyis technikai akadálya valószínűleg nincs a flexibilis adatsebességnek, a sokkal bővebb tartalom még a Telekom pillanatnyi előnyét is biztosítaná. Valószínűleg a hagyományos tévé csatornákat is lehetne ugyanezzel a módszerrel továbbítani. Képes lehet erre a Telekom is? A fórum szakértőinek mi erről a véleménye? (Az innovációs javaslatom díjazását később megbeszélhetjük ...)
 10. Nagyobb csomagra váltottam. A következménye az lett, hogy "leszerelték" a web tárhelyemet. (Nem visszaállítható a 1414 szerint.) A Net L 1000/1000 előfizetésbe nem fér bele az aprócska tárhely?
 11. Ugrál az óra 2 órát előre, majd vissza:
 12. @dptrsk Igen, közben kiderült, hogy Egertől légvonalban 12 kilométerre nincs jogosultságom. Lehetne pontosabban definiálni az adáskörzetet. Még a jóval távolabbi salgótarjáni tévé vételkörzetébe is beletartozom, de az adáskörzetébe már nem. Mindez csak elméleti probléma, mert interneten tudom nézni. IPTV-n csak egyszerűbb és kényelmesebb lenne ...
 13. Mi értelme lehet annak, hogy Set-top-Box-on és számítógépen ugyanaz a sorozat eltérő módon jelenik meg? Eltérés: kevesebb rész látható a számítógépen (egy-két cím lemaradás) Esetleg valamilyen Proxy van közbeiktatva, amiben még egy korábbi tartalom szerepel, pedig közben már frissült? Számítógépen pillanatok alatt kiderülhetne, hogy van-e értelme a Moziklub használatának. A Set-Top-Box (majdnem mindig duplázó/triplázó) távirányítójával ugyanazt elérni munkaigényes feladat. Aki csak számítógépen nézi, könnyen arra a következtetésre juthat, hogy direkt szívatják a hiányzó mai résszel, pedig valójában már a holnapi is ott van.
 14. Ezt írja a független csatornasorrend: A Helyi TV csatornák adáskörzetükben érhetőek el. Az egri városi tv adáskörzetében vagyok, de nem Egerben, ezért nálam IPTV-n nem jön 209-es programhelyen. Az lehetne az alap, hogy legalább a megyei helyi tévék elérhetőek. Lehet ezt kérni, vagy reménytelen?
 15. @btz Köszönöm! Másik böngészővel pár másodperc alatt elkészült.