Kalimera

Tag
 • Tartalmak

  338
 • Csatlakozás időpontja

 • Utolsó látogatás

Kalimera a fórumon

 • Rang
  Tudományos főtag
  7
  7

  Megoldóember

  Megoldóember vagyok, a fórum indulásától ennyi válaszom fogadták el megoldásként a fórumtagok

  150+
  150+

  Népszerű

  Népszerű vagyok, a fórum indulásától a kérdéseimre, válaszaimra ennyi elismerést kaptam a fórumtagoktól.

  10+
  10+

  Telefon guru

  Otthon vagyok a telefon témakörben, az előző 90 nap alatt ennyit posztoltam

  10+
  10+

  Mobil guru

  Otthon vagyok a mobiltelefon témakörben, az előző 90 nap alatt ennyit posztoltam

  10+
  10+

  Egyéb guru

  Otthon vagyok a Telekom ügyintézéssel/ a Telekom fórummal kapcsolatban, az előző 90 nap alatt ennyit posztoltam

Profil megtekintések

1.606 profilmegtekintés
 1. @mulli86 Megpróbálok nekifutni még egyszer utoljára: Egészen röviden, nem lehet, és nincs is értelme kiváltani ... Írok egy példát: A már korábban felmerült hordozható és szerkeszthető HD felvételt megvalósítható aránytalanul sok fáradtsággal, idővel és pénzzel. Az egészen fapados módszer ára minimum a felvétel képes beltéri 5 éves bérleti díja, ezért nem valószínű hogy tömegesen használnák. Az a "díjmentes" film adatbázis a fullos csomaghoz jár (vagy külön 1500 Ft/hónap), de még azzal sem minden ingyenes. Nem értem miért aggódsz a "felesleges" áramfogyasztásért, amikor évente egy zsák pénzt adsz a szolgáltatásért. Ha 65+ évesen elboldogulok 12 távirányítóval, nem lehet gond másnak se 2-3 használata. (Az illegális kódkártyahasználat lopás, még akkor is, ha ezt csakis és kizárólag az áramszámla csökkentése érekében teszed.)
 2. @mulli86 A dolognak az a kis szépséghibája, hogy IPTV esetén nincs kártya. A Telekomtól tervezett lopást, nem feltétlenül a Telekom fórumon kellene kitárgyalni.
 3. @mulli86 12 távirányítót használok egy szobában, és sötétben is nagy biztonsággal tudom melyik gomb hol van 65+ évesen. Na jó, a telekomoshoz néha lámpa kell, de ez az egyetlen, amelyik ennyire zsúfolt és logikátlan. Beszélgetéseket gyakran csak hallgatok (az optikai kimenetről), felesleges lenne, hogy háttal nekem a tévé is menjen. Ugyanez helyzet a rádiókkal is. A saját műholdvevőimmel is sokszor csak rádiót hallgatok, rengeteg jó minőségű szabadon fogható létezik. A logikátlan, nem túl szép, nehezen kezelhető menü rendszer nekem sem tetszik. Hamarosan jön a "felhős" IPTV, amihez elvileg nem kell Set Top Box. A három Panasonic tévémen három eltérő nem androidos operációs rendszer van. Kizártnak tartom, hogy a Panasonic mindegyikre magyar Telekom IPTV alkalmazást fejleszt.
 4. @mulli86 A párosítás azt jelenti, hogy még egy másik teljesen ugyanolyan telekomos Set Top Box esetén sem működik a kártya. Ha több telekomos Set Top Box van nálad, saját felelősségre kipróbálhatod az egymás közötti kártyacserét, talán mégis rosszul tudom ... Nem akarlak meggyőzni, legfeljebb lesz egy CAM eszközöd is. "Egyébként én se használom semmire a set top boxot, az áram fogyasztáson és a plusz távirányítón kívül." A "semmire" azt jelenti, hogy a műholdról érkező jelet átalakítja, és lehetővé teszi, hogy a kiválasztott csatornát nézzed?
 5. A kártyák az adott készülékhez vannak hozzárendelve (párosítva). Ezért nem működik más eszközben. Ha működne, akkor is sok problémával járna, néhány példa: - automatikus csatornafrissítés hiánya - az egyéb kapcsolódó szolgáltatások részleges vagy teljes hiánya - EPG (műsorújság) ékezetes karakterei hibásak lehetnek + letöltődési problémák - hiba esetén vitás helyzet állna elő Megértem, hogy kényelmesebb lenne a kártyát vagy a CAM modult cserélgetni, újabb Set Top Box bérlése nélkül, vagy esetleg egy megszokott szebb és logikusabb felület használata, de ez a szolgáltatónak nem érdeke, például saját CAM modul esetén nem tudná teljesíteni, hogy a felvételeket ne lehessen más készülékben lejátszani vagy PC-n szerkeszteni.
 6. @Jozsfm964 Ha nem akarsz "szörfözni", használd ezt a két táblázatot: IPTV szuper családi HD Sorrend: - HD - SD - Kevésbé lényeges SD - Rádió - Három fontosabb külföldi IPTV szuper családi HD.Doc (Esetleg alakítsd át a mellékelt Doc fájlt a neked megfelelő sorrendre és tartalomra.)
 7. @Jozsfm964 Már csak egy "HD-ra váltás" gombszerűség jelzi, de az "OK" hatására ugyanúgy vált. (A jobb oldalon, az óra alatt.)
 8. LAN kábellel mérj (legalább CAT5E), közvetlenül a digitális elosztóba kötve, ne wifin. Ne másolj közben a hálón, és más géppel se internetezz a mérés idején. Ezt használd: Sppedtest CLI Nyiss dos (parancssor) ablakot vagy készíts egy ilyen batch fájlt: Speedtest CLI.Bat Tartalma: Speedtest.Exe -s 2073 Pause A Pause hatására ottmarad a képernyőn. A -s 2073 hatására a Magyar Telekom Plc. szervet használja a méréshez. Ellenőrizd le a hálókártya sebességét: Rendszer Eszközvezérlő Hálózati kártyák ... Ethernet adapter Jobb gomb Tulajdonságok Speciális Speed & Duplex (sebesség és duplexitás) Látsz ott gigabites lehetőséget?
 9. Valószínűleg nem egyformák a gépek. Gigabites hálókártyával is lehet kisebb teljesítménye, mert 1000 Mbithez kell némi erőforrás. Persze a pontosan 100 Mbit gyanús. Ma történt, hogy a 6 éves laptopom 100 Mbitesre váltott, ilyen eddig nem fordult elő. A többiek éppen nem használtak internetet, és végeztem egy Speedtest CLI mérést. Az 1000 Mbitet is simán vitte, I7-es processzorával a leggyorsabb otthoni gépem. A hálókártya szoftverénél csak 100 Mbites módok voltak. El kellett távolítani, és reinstall. Ezután újra gigabites lett. A laptopot hímes tojásként kezelem. Semmi új nem került rá mostanában. W10 frissítés, Firefox, Total Commander, VPN új verzió, de ezek sem a mai napon változtak. ... és mégis. Esetleg a W10 titokban lecserélte, de miért pont ma? + Egyenlő részekre elosztani felesleges. Ügyesen megosztoznak a gépek az 1000 Mbiten önállóan is.
 10. Valahol meg kell húzni a határokat. Régi döntés lehet, és már akkor sem volt értelme. Az ügyfél akar évente fizetni még 10 Ezer forintot gyakorlatilag a semmiért, de inkább nem kell a Telekomnak. Maximum annyi logika lehet benne, hogy akkor már nem marad szabad port, de azt is meg lehetne oldani. Legalább ennyire értelmetlen a maximum 2 HD csatorna egy időben korlát optikán közel 20 Ezer forintos havidíjért.
 11. Ugyanebben a környezetnem használom a Nordvpn szolgáltatását problémamentesen a digitális elosztó alapbeállításaival. A Nordvpn alkalmazást viszonylag sűrűn (kb. havonta kétszer) frissítik. Egyes oldalak tiltják az általuk ismert VPN szerverekről a hozzáférést. Egy ideig a Telekom fórum sem jött be, ma már VPN alatt is megy. Pl. az Adobe Flash sem frissíthető, legalábbis a Nordvpn szerverei mögül. Érdekességként néhány olyan oldal is blokkolja, ahol minden lapon VPN használatára biztatnak. Az ORF sem szereti, ha osztrák VPN szerver használatával akarok visszanézni műsorokat.
 12. @k.a.t.a_l.i.n.a Nem azért nem töltenek tőled, mert lassú az interneted! Ha 1000/1000-es neted lenne, akkor se biztos, hogy többet töltenél fel. Egyszerűen csak tartsd be a seed időt. Rendszeresen 0,15 körüli az átlagos arányom, de még soha egyetlen fájlnál sem fordult elő, hogy ne teljesítettem volna a feltételeket. Hol próbálkozol? Esetleg írd meg privát üzenetben. + Gondolom, nem szeretnéd, hogy sokat menjen a géped a pl. 48 órás seed idővel. A torrentezés ilyen. Ez az ára, hogy jobb minőségben hamarabb megtalálod a máshol még nem is létező anyagokat. Csöndes gép: - rendszer és a torrent terültet SSD-n - folyadékcsapágyas aktívan szabályozott ultra halk ventilátorok - kis hőfejlesztő, de elegendő teljesítményű processzor és alaplap
 13. Az aprócska településemen 1/0,12 Mbit volt az optika előtt, még 2017 végén is. 6 kilométeres vezetéken a közeli kisvárosból, mert itt telefonközpont sincs. Időnként felezve vagy harmadolva az 1 Mbit. Nagyon jól jött volna az a kullogó 150 Mbit, és ugyanannyit vagy többet fizettem az 1/0,12-ért. (Néhány kivétellel szinte mindenki átállt optikára, pedig az átlagéletkor bőven 50 év feletti.)
 14. A Magyar Telekom kedvező árú triple-play csomagot vezet be 406 településen. Telekom Triple Play 2019-12-02 Lehet már részletesebb információt kapni róla? Főleg az érdekel, hogy módosítható-e a 6350 Forintos ajánlat. Széles műsorkínálatot nyújtó televíziós csomag (139 csatorna, ebből 32 HD csatorna). Nagy sebességű internetszolgáltatás (optikai hálózaton 150/50 Mbps maximális és 60/25 Mbps garantált le- és feltöltési sebesség, ED3 kábelhálózaton 150/5 Mbps maximális és 15/1 Mbps garantált le- és feltöltési sebesség). Vezetékes telefonszolgáltatás, amelynek keretében a belföldi vezetékes és mobil hálózatok 5 Ft-os kapcsolási díj mellett 5 Ft/perc-ért hívhatók. Pl.: 300/75 150/50 helyett Hoppá Plusz alaptelefon helyett Tévéhez felvétel képes eszköz.
 15. A legtöbb helyen seed idővel (pl. 48 óra) is teljesítheted a vállalásodat, nemcsak visszatöltéssel. A torrent feltöltési sebesség nem azonos a fizetett csomag sebességével. Sok mindentől függ: - mit töltöttél le - mások már korábban leszedték - sokan töltik vissza (vagy készenlétben vannak), és a fájlodra ennyi jut . . .