Kalimera

Tag
 • Tartalmak

  131
 • Csatlakozás időpontja

 • Utolsó látogatás

Kalimera a fórumon

 • Rang
  Tudományos főtag
 1. Mivel az említett Router 100 Megabites, és a „gépbe van dugva”, vezetékesen ennyi a maximum. Nem értem, miért kell kisebb sebességű Routert közbeiktatni. A 250 Megabit feltételei: - A gépben Gigabites hálókártya. - Legalább CAT5E, de inkább CAT6 jelű összekötő LAN kábel. - A közbeiktatott Switch-ek Gigabitesek. Az említett Router vezeték nélküli hozzáférési pontként talán használható, de úgy is csak 150 Mbites névleges sebességet tud, ami a valóságban kevesebb lesz. Ennél a Sagemcom F@ST 5655v2 sokkal jobb a vezeték nélküli képességeit tekintve is. Ha csak egy gép van, és a távolság miatt van közbeiktatva a saját Router, CAT6-os LAN kábellel akár 20 méterre is lehet a Sagemcom F@ST 5655v2.
 2. Thunderbird programnál évek óta így van beállítva, és eddig nem volt vele probléma: A telekomos lehetőséget csak levél küldésre alkalmazom, más e-mail címeket használok.
 3. A digitális elosztó TEL1 TEL2 csatlakozója két egymástól független telefonszám használatát teszi lehetővé. Ha csak a TEL1 világít, egy telefonszámod van regisztrálva. A TEL1-et kell elosztanod kettő (vagy több) telefonkészülékre. Ilyen átalakító legfeljebb néhány száz forintba kerül, és több helyről is beszerezhető.
 4. IMAP-ra átírás után újra meg kell adni a jelszót, és pipáld ki, hogy tárolja el.
 5. Nem tudom hogyan lehet kizáródni a Gmail levelezőből, de a felhasználók időnként nagyon kreatívak.
 6. Nincs különösebb probléma az Indamail levelezővel. Az legyen a legnagyobb gond, hogy android alatt az applikáció még nem tudja kezelni az ékezetes karaktereket a levelezési névnél (a levél szövegében jó). Majd kijavítják, ha ráérnek. Havonta néhány (5-nél több szerintem nem jön) reklám levelet fogadni kell, ez kikerülhetetlen. A webes belépés néha lassú: Nem kell kilépni. Külső levelezővel 10 percenkén egyszer lehet POP3-al megnézni az új leveleket: Thunderbird programot használok. A POP3-al felvett fiókban a kiszolgálót át kell írin IMAP-ra. pop3.indamail.hu helyett imap.indamail.hu Ezután akár 1 percenként is lehet ellenőrizni a leveleket. A Thunderbird 1-2 másodperc alatt több (négyet használok) Indamail fiókot is megnéz. A „hűség” leginkább a régi Freestart-os felhasználókat érinti, akiket átvett az Indamail. Nekem pl. 100-nál több helyen van megadva ilyen email cím, aminek a többsége nem vagy csak nehezen módosítható. Előnyök: Az Indamail a Gmail levelezőtől eltérően nem vizsgálja a levél tartalmát. Nem fordul elő, hogy indokolatlanul szerzői jogvédelemi problémának nézett melléklet miatt nem küldi el a levelet. Már több ismerősöm jelezte, hogy valahogy kizáródott a Gmail levelezőből, amit a gyakorlatban lehetetlen volt újra elérni. A support az Indamail esetén se briliáns, de azért működik.
 7. HP nyomtató? A telefonnak működnie kellene a Wifi kód beírásával. Ott felesleges a WPS.
 8. Szintén Asus routerem van, ami ugyanígy működik, és eddig nem volt vele probléma. A WPS-t csak akkor használom, ha manuálisan nem lehet megadni a pinkódot (szenzor, wifi nyomtató, ...).
 9. A WPS nyomógombot a routeren, vagy a webes felületen a Startot használod? Ekkor aktivizálódik pár másodpercre a WPS, nem folyamatos, mert akkor bárki elérné bármikor.
 10. HVG Register Május 1-től tilos káromkodni (írásban és szóban). A Microsoft nem hallgatja le a beszélgetéseket. Ha a feltételek megsértése miatt jelentenek egy felhasználót, lehet következménye.
 11. Időnként változnak a feltételek.
 12. @btz A technikai rész érdekelne. 6 km-re a központtól is ment volna az 50 Mbit vagy legalább az 1-nél lényegesen több?
 13. VDSL-t milyen feltételek mellett lehet kérni? 15 évig szenvedtem az 1 Mbit-es adatsebességgel 6 km-re a központtól. Mindent megpróbáltam, de nem említették. Nem is lehetett volna?
 14. Kicsit összetettebb a dolog. A laptop teljesítménye (processzor, memória, ...) is számít. Régebbi táblagépemen szintén AC 433 Mbit a WiFi elméleti maximuma. Az internetsebesség viszont csak 200 Mbit. Ilyen korú és teljesítményű laptopon a 260/200 WiFi jó értéknek számít. Szerintem bűvészkedéssel nem sokat lehet javítani rajta. Az 1000 Mbit úgy is sokat ér, ha egyszerre többen használjátok. Ha sürgős és sok a letöltendő anyag, mehet a laptop és a telefon egyszerre. Az együtt már 760 Mbit, ha az adott hely képes ennyit egy IP címre küldeni.
 15. A táblázatod mivel készült? Lassan négy hónapja érkezett és azóta ki van kapcsolva. Ilyet kellene látnod mind a 4 WiFi beállításnál: