Kalimera

Tag
 • Tartalmak

  105
 • Csatlakozás időpontja

 • Utolsó látogatás

Kalimera a fórumon

 • Rang
  Tudományos főtag
 1. @btz A betárcsázós korszakban keletkezett kettő Freestartos (amit az Indamail átvett) címem 100+ helyen szerepel, és a többségük nem javítható. Nincs kereskedelmi mennyiségű levelem, a kimenő és a bejövő összesen naponta 5-10. Hogy mást ne írjak, hiába van eltárolva a böngészőben a Gmail név/jelszó, biztos ami biztos, az egyiket időnként begépelteti velem. A rengeteg Gmail opcióból számomra a jól működő átirányítás ér legtöbbet. Ez is jó: Biztonsági értesítés Új eszköz jelentkezett be ide: x.y@gmail.com Google-fiókjába épp most jelentkeztek be egy Windows eszközről. Azért küldtük ezt az e-mailt, hogy meggyőződhessünk arról, Ön jelentkezett be. (Minden új Firefox után.)
 2. Számomra nagyon hasznos volt a kérdésed. Eddig lusta voltam utánanézni, hogyan lehet kikerülni az Indamail POP3 időkorlátot.
 3. Nem valószínű, hogy megszűnik az időkorlát POP3-nál. Legfeljebb kisebb lesz, vagy nem annyira szigorú. Amíg az IMAP-ra nem találnak ki hasonlót, azt kellene használni véglegesen.
 4. A Gmail levelezőt nem webesen használod? Közben szintén letöltögeted, ha nem is nézed meg a reklámokat. Valószínű, hogy a Gmail levelezőben is beállítható az Indamailre POP3 helyett IMAP kiszolgáló. Azzal minden gondod megszűnne. Pont fordítva használom, a telefonom és néhány Google szolgáltatás miatt kellett egy Gmail cím. A Gmailre érkező leveimet irányítom át az Indamail címemre. Nincs sok, havonta 5-nél is kevesebb.
 5. Indamail IMAP Kiszolgáló: imap.indamail.hu Port: 995 Kapcsolat biztonsága: SSL/TLS Hitelesítési módszer: Normál jelszó (Thunderbird ) Elvileg 240 naponként egyszer kell webesen bejelentkezni az Indamail-re, hogy továbbra is elérhető maradjon az email cím.
 6. Valószínűleg az időkorlát (újra) szigorítása miatt. Pár napja nem tudom soron kívül megnézni a leveleimet (a Thunderbird programmal). 30 percenként nincs semmi gondja. Beállítható Gmail-ben a lekérdezés sűrűsége? 20 percnél ne legyen kevesebb. Ezt találtam, elég régi, de most is ez lehet az irányadó: http://inda.blog.hu/2009/03/03/freestart_indamail_atallas Mivel főleg webes bejelentkezésre terveztük a szolgáltatást, úgy állítottuk be, hogy pop3-mal (15 helyett) 10 percenként egyszer tudod megnézni a leveleidet. Ha ennél gyakrabban próbál csatlakozni a programod, akkor hibaüzenetet kapsz. Ha sürgős üzenetet vársz, jelentkezz be a webes felületen vagy használj IMAP-ot POP3 helyett! Ebben az esetben a szerver címe: imap.indamail.hu. A POP3 jelszó az Indamail beállítások oldalán egyszerűen megváltoztatható, ha szükséges. Ha sürgős üzenetet vársz, jelentkezz be a webes felületen vagy használj IMAP-ot POP3 helyett! Az IMAP-ot mindjárt kipróbálom. IMAP OK ! ! ! IMAP használatával bármilyen kis időköz elteltével ellenőrizhetem a leveleimet.
 7. Jól jön az elméleti 250 Mbit így is. Több eszköz egyidejű használatakor legalább nem lassul le egyik se. (okos tv, HBBTV, médialejátszó, telefon, táblagép, laptop, ...)
 8. Az Indamail Pop3 jelszava nem azonos a levelezési címével. (A beállításoknál átírható.) Másik probléma, hogy az Indamail reklámokból él. Azt szeretné, hogy a weboldalán nézze meg mindenki a leveleit. Időkorlát van! Ha jól emlékszem, 15 percenként egyszer ellenőrizhető levelező programból. A napokban ezt úgy tűnik, szigorították. A levelező program 30 percenként meg tudja nézni. Ha valami miatt belefutok a 15 perces korlátba, sorozatosan hibaüzenetet kapok. 1 Mbites interneten kínszenvedés volt az Indamail weboldal betöltődése. Ezért használtam levelező programot. Most már sokkal gyorsabb internetem van. Kénytelen leszek visszaszokni legalább részben a közvetlen webes elérésre.
 9. A Cat5e kábel hiába Gigabites, ha a hálókártya 100 Mbites. A 100 Mbites hálókártya alapján a laptop se lehet túl gyors. Ilyen adatsebességnél már az alkalmazott eszközök teljesítménye is számít. Régebbi asztali gépeimen az 1000 Mbit helyett kb. 400-at tudok üzemszerűen használni. Újabb I7-es laptopon viszont 950 Mbit fölött megy ugyanarról a kábelvégről. A laptopot is vezetékesen használd, akkor 100 Mbit közelinek kellene lennie. (Eszközfüggő. Lehet 50-75-100 is.) Teszteld le egy ismerős gyorsabb gépével vezetékesen összekötve, mielőtt bejelented hibára. Az eszközöknek WiFi-n 5 GHz + AC képesnek kellene lenniük a nagyobb sebességhez.
 10. @Poka007 Csak példaként írtam. Látszik belőle, hogyan kezeli a hibákat a Windows. Ne állítsd el. Most akkor nem is torrentezel, csak próbaképpen raktad fel? Mi az hogy egy pillanatra megszakad az internet? Az 1000 Mbitesen is előfordul, hogy valami nem jelenik meg azonnal. Annak sok oka lehet.
 11. Szerintem nem a Router NAT táblája telik meg, mert a többi eszközöd jól működik. Nem maga a torrent kliens okozza, csak jelentősen elősegíti. „Túlzott” hálózati aktivitás keletkezik a PC-n, amit valahogy kezelni kell, ha már a Windows alapból erre nem készült fel. Újraindításkor, vagy egy idő után valószínűleg alaphelyzetbe áll. Nem tudom itt a sok közül pontosan melyik szolgáltatás áll le, de valahogy így működnek: Itt pl. az első két hiba után 2 perc múlva újraindul a szolgáltatás, de a harmadiknál bedobja a törölközőt. Ha ez lenne a probléma, akkor be kellene állítani, hogy a további hibákat is úgy kezelje, mint az első kettőt. Másik lehetőség a probléma elkerülése. Soha nem torrenteztem, mert a szürke zónában közvetlen letöltési lehetőségekkel is megtalálok mindent, amire szükségem van. (A Rooter szerintem túl van biztosítva, nem valószínű, hogy egy PC torrentezése miatt megoldhatatlan helyzetbe kerülne. A telefonos ellenőrzés erre is jó lenne, hogy a PC-n megszűnő internet után elérhető-e maga a PC a telefonról. Ezzel esetleg kiderülne, hogy nem is az internet szakad meg, hanem a PC egyszerűen leválasztódik a hálóról, vagy mégsem.)
 12. @Poka007 (Az interneten valamilyen túlcsordulás miatti leállásra gyanakodnak az egy időben keletkező sok kérés miatt.) Február 08.
 13. A 2-3 Mbps tényleg Mbit, nem MByte/s? 100 Mbiten vezetékesen is csak 12,5 MByte/s az elméleti sebesség, de ennek kb. a 2/3-a a valódi. WiFi-n még több a veszteség. A WiFi (AC 5 GHz) 433 Mbit elméleti értékből, a táblagépem 200 Mbit-es internet tesztet ér el az 1000 Mbit-ből. A másolás legjobb eseteben is 20-25 MByte/s ennek megfelelően.
 14. Milyen WiFi? 2.4 / 5 GHz N / AC A használt eszközök mire képesek ezek közül? ( AC 5 GHz a leggyorsabb.)
 15. Melyik SagemCom? Az új optikai vonalhoz a SagemCom F@ST 5655 digitális elosztót kaptam. A SagemComon a WiFi maradt kikapcsolva. Az eredetileg használt Asus RT-AC66U Routert átraktam hozzáférési módba (AP). Maradt minden WiFi beállítás. A SagemComon mindegy hová kötöttem LAN kábellel a saját Routert. Egy 1000-es Switchre kötve is ugyanúgy működött. A lakás távoli pontján az Asus RT-AC66U Routerhez vezeték nélkül kapcsolódik TP-LINK AC750 jelismétlő. Az AC-s WiFi képes 20-25 MB/s másolásra és alkalmas 15 Mbit körüli (nagyobb bitrátával nem próbáltam) videó nézésére. WiFi-s eszközeim 433 Mbit/s maximális névleges sebességgel kapcsolódnak.