Kalimera

Tag
 • Tartalmak

  309
 • Csatlakozás időpontja

 • Utolsó látogatás

Kalimera a fórumon

 • Rang
  Tudományos főtag
  6
  6

  Megoldóember

  Megoldóember vagyok, a fórum indulásától ennyi válaszom fogadták el megoldásként a fórumtagok

  150+
  150+

  Népszerű

  Népszerű vagyok, a fórum indulásától a kérdéseimre, válaszaimra ennyi elismerést kaptam a fórumtagoktól.

  30+
  30+

  Telefon guru

  Otthon vagyok a telefon témakörben, az előző 90 nap alatt ennyit posztoltam

  30+
  30+

  Mobil guru

  Otthon vagyok a mobiltelefon témakörben, az előző 90 nap alatt ennyit posztoltam

  30+
  30+

  Egyéb guru

  Otthon vagyok a Telekom ügyintézéssel/ a Telekom fórummal kapcsolatban, az előző 90 nap alatt ennyit posztoltam

Profil megtekintések

1.275 profilmegtekintés
 1. Mai hír: Most már tényleg a felhőbe viszi a TV-t a Telekom - lecseréli a több mint tíz évvel ezelőtt elindított menedzselt IPTV platformját a Magyar Telekom - az eddig kötelező elemként kezelt beltéri egység eltűnhet majd a tévék mellől - a jövő év végére az összes jelenlegi IPTV tévé előfizető az új platformot fogja használni ... További információk?
 2. Ideális körülmények (I7-es laptop LAN kábellel csatlakozva, más eszköz nem használ internetet, a helyi hálózatot nem terhelik pl. több 100 GB-os anyagok másolásával, ...) között 950/950 körül mérek. Kisebb teljesítményű PC-n telefonon táblagépen alacsonyabb értékeket kapok. A digitális elosztó tapasztalatom szerint nem viseli el a nagyobb helyi adatforgalmat. Ezért csak az IPTV STB-k kapcsolódnak hozzá közvetlenül. A helyi hálózat csak az internetet kapja a digitális elosztótól (Switch-ekkel megoldva). A WiFi is saját eszközről megy (hozzáférési pont a korábban használt AC-s routerrel + AC-s extenderek). Így tudok bármikor 950/950-es értékeket mérni. (Amikor például a műholdvevőről próbáltam átmásolni a 20 GB körüli felvételt PC-re a Sagemcom-on keresztül, az IPTV elkezdett akadozni, a letöltések sebessége drasztikusan csökkent, sőt az IPTV és a letöltés le is állt, mert ettől az apróságtól a Sagemcom képes volt határozatlan állapotba kerülni. A vezetékes telefont közben nem próbáltam, de valószínűleg az sem ment rendesen.)
 3. @Rdk90 Még egyszerűbben: Az AC66U routert AP módban WiFi (és esetleg LAN) hozzáférési pontként használod. A digitális elosztó egyik LAN portját kötöd össze az AC66U valamelyik LAN portjával. Minden más marad a régiben. Nem kell változtatni a digitális elosztón. Megmaradnak a régi WiFi beállításaid és a megszokott sebességed. Cat6-os kábellel akár 20 méterre is lehet egymástól két készülkék.
 4. @Rőfös Minden csatornán az összes műsornál csúszik a hang? Véletlenül nem Bluetooth-on keresztül szól? Ha megcseréled az IPTV dobozokat, átmegy a másik tévére a csúszás?
 5. @nyuszika7h Az újdonságoknál nem kellene ott lennie a moziklub előfizetés bélyegképének, hiszen az neked már megvan. Valószínűleg nincs rendesen beállítva. 1414
 6. @nyuszika7h Hívd az ügyfélszolgálatot, ott kellene lennie a "Lejátszás"-nak is.
 7. @teherwagon Javítva. Köszönöm.
 8. @kabelnet Teljesen másként néz ki a menüd. Lehet, hogy ez STB és/vagy szoftver függő. Remélem a telekomosok válaszolnak. Tatung STB-3112 / 405 Kliens szoftver verzió: 2.6.31.708.23010
 9. @kabelnet A menürendszerben történő mozgás útja (nálam) nem változott. Esetleg a betűtípus, talán szellősebb, és van egy bélyegkép, ami nálam mindig üres. MENU ... (Tatung STB)
 10. @kabelnet Milyen interneted van? Réz/koax/optika? Optikán ritka a "Betöltési hiba", és tényleg megy nem sokkal később.
 11. @kabelnet "Betöltési hiba" néha nálam is előfordul, és nemcsak az Archív TV esetében. Inkább a Moziklubot használom. Egy perccel később (gyakran hamarabb is) megy rendesen.
 12. @kabelnet Változott az Archív TV kinézete valamelyest, de ugyanúgy működik, betöltődnek a műsorok. Melyik adónál nem jó?
 13. @kabelnet Ha jól értelek akkor két lehetőségem is van: Felvetetem az előző műsort is. Majdnem a végére tekerek, ahol már a ténylegesen megnézni kíván műsor kezdődik. Nézem amíg megy. Utána átmegyek a másik felvételre. Kikeresem, hogy hol tartok, és nézem tovább. Csak az előtte levő műsort veszem fel, de a vége után 2 vagy 3 órával később kapcsoltatom le a felvételt. Így egyben nézhetem, bár kell egy könyvelés hozzá, hogy tudjam milyen név alatt fogom megtalálni, jobban belegondolva, erre az előző módszernél is szükségem lesz.
 14. Felvétel ... Nagyon szép dolog, hogy a felvétel 2 perccel korábban indul és 10 perccel később áll le. Viszont pl. az Ozone TV rendszeresen 4-5 perccel korábban kezdi a műsorait. Így az eleje lemarad, mint pl. most az elvileg 17:00 időpontban kezdődő A világ madártávlatból c. sorozatnál. (Tegnap este is jóval korábban kezdődött.) 16:56-kor kezdődött és 17:22-kor már vége is volt. 17:26-kor már indult a 17:30-as program ... Létezik erre megoldás? A. A felvétel korábbi kezdése lehetne a 2 perc helyett legalább 5 vagy inkább 10 perc. A leállítás is lehetne 15 perccel később a 10 helyett. B. Szólni az Ozone TV-nek. Esetleg mindkettő. (Pl. a műholdvevőmnél beállítható, hogy az összes felvételt mennyivel kezdje korábban és mennyivel fejezze be később.)