lgal

Tag
 • Tartalmak

  46
 • Csatlakozás időpontja

 • Utolsó látogatás

lgal a fórumon

 • Rang
  Tudományos főtag
  2
  2

  Megoldóember

  Megoldóember vagyok, a fórum indulásától ennyi válaszom fogadták el megoldásként a fórumtagok

  10+
  10+

  Népszerű

  Népszerű vagyok, a fórum indulásától a kérdéseimre, válaszaimra ennyi elismerést kaptam a fórumtagoktól.

 1. Sikeresen bekötötték a SAT TV-t, és kaptam egy Huawei EC2218SS típusú eszközt. Az normális, ha 0-24 pörög benne a HDD, és még standby állapotban sem állítja le? Valamint az EPG-t valamiért csak netről hajlandó letölteni.
 2. Köszönöm szépen Lenne még egy kérdésem a SAT-al kapcsolatban. Nagy valószínűséggel nincs rálátásom a műholdra, mert a szomszéd fája kitakarja (amit tavasszal ki fogok vágni). A Telekom mennyire szeret tetőre antennákat szerelni? (lemeztetőről van szó)
 3. @Kalimera Mindenesetre érdekes. Végülis nem nagy összeg, megérheti beruházni egy ilyet. Koax esetén nem releváns a dolog. Mindenesetre teszek egy próbát ezzel a SAT TV-vel, néhány éve működött, jó volt. Csak ugye rábeszéltek az IP-re.
 4. @Kalimera Optikánál valószínűleg más a helyzet. Koaxon borzalmas, rezen egy fokkal jobb (jó minőségű a vonalam, és max. 300m a hurokhosszom). Sajnos kevés embert tudok mondani ezen a településen, akinek normálisan működne az IPTV és az internet. Ha optika lenne, akkor nem panaszkodnék ennyit, mert annál működik (ismerősöm az egyik példa példa erre). Egyszer próbálkoztam szünetmentessel koaxnál. Az a baj, hogyha elmegy az áram, akkor a repeater sem fog áramot kapni (a hozzám legközelebb eső 40V-os repeater távoli tápja az utcánkban van), és nincs jel. Rebootolhatok megint. Viszont ez réznél éppenséggel megoldható lenne, mert most az van. Villámcsapástól nem igazán fog védeni, mert az ellen csak a konnektorból való kihúzás véd. Nálam működik az IGMP képes routeren a TV, tulajdonképpen a TV-t bridgeli a Telekomos ZTE eszközzel. A többi felcsatlakozott eszközt pedig NAT-olja. A távitányítót én is próbáltam mindennel, de nem sikerült megoldani. 5 darab 3 féle Telekomos távirányítóm van. A problémáról állítólag nem is hallott az ügyfélszolgálat.
 5. A Telekom melyik műholdon szolgáltatja a SAT TV-ét, és az hány fokon van?
 6. Bocsánat, most látom, hogy optika.
 7. Nem tudom. Neked koaxod vagy optikád van? Szomszéd faluban ismerősömnek optikán tökéletesen működik, de viszont errefelé mindenki panaszkodik, itt koax van. Mindenesetre érdekes. Nem szeretnék szünetmentesekkel telepakolni mindent. Bár az is egyfajta megoldás.
 8. Ismerem, tudom hogy milyen hátrányai vannak a SAT-nak, volt már SAT TV-m, azzal messze nem volt ennyi problémám. Bekapcsoltam, és egyszerűen csak működött (feltéve ha nem volt semmi a jel útjában). A HD stream nálam nem releváns, mert nincs HD TV-m. DOCSIS-en a TV naponta, VDSL2 technológián kéthetente áll meg úgy random. A távirányító dupláz. ***** idegesítő az, hogy áramszünet esetén sorrendi újraindítást kell csinálnom, mert nem áll fel a rendszer. Volt egy csomó hibajelentésem, cseréltek boxot, modemet, de nem igazán tapasztaltam javulást (boxból a harmadik, modemből a második van nálam. Távirányítóból összegyűjtöttem 5 darabot, és három félét). Ráadásul Microsoft Windows CE fut a set-top-boxon, és Microsoft eszközt nem szívesen engedek fel a hálózatra - tervezem, hogy külön alhálót csinálok a PC-knek, és a WIFI-s eszközöknek. Iszonyatosan szerencsétlen lehetek e-téren, ha csak nekem vannak hasonló problémáim. Van még a településen egy alternatíva: ***** DVB-C. Azt meg nem akarom a csatornakiosztás miatt. Pedig anyagilag sokkal jobban jönnék ki belőle.
 9. Sziasztok! Ha rendelek a Telekomtól SAT TV-t felvétel opcióval, akkor várhatóan milyen set-top-boxot fogok kapni? Ha két STB-t köttetek be, akkor gondolom csak az egyik fog tudni felvenni. Árban mennyire tér el az IPTV-től? Most IPTV van, de már elegem van az egészből. Mindig van valami hiba, lassan már fél éve hetente-kéthetente kell nyitnom egy hibajegyet, hogy csináljanak vele valamit. Már meguntam a folyamatos hibajelentgetést, és a sorrendi újraindítgatásokat, mindig ezzel kell foglalkoznom, hogy működjön. DOCSIS3.1 és VDSL2 technológián is ugyanaz a probléma (DOCSIS3.1-en naponta lefagyott minden, a távirányító duplázásokról ne is beszéljünk). Ráadásul az összes eszközt le kellett cserélnem IGMP képesre az IPTV miatt. Szóval még a hálózatomat is bonyolítja Mekkora az esélye hogy ilyen körülmények között átraknak SAT-ra, ha szépen megkérem a Telekomot? Az számomra a normális szolgáltatás, hogy bedugom a konnektorba, és egyszerűen csak megy (régen volt T. SAT TV-nk, semmi probléma nem volt vele). A válaszokat előre is köszönöm! Üdv, lgal
 10. Futottam egy pár kört a Telekomnál a távirányító duplázás miatt. Egy nagyon rendes szerelő foglalkozott velem, megpróbált utánajárni a problémának, de sajnos nem tudott mit csinálni. Ma cserélni fogja a set-top-boxot, de nem hinném, hogy sikerrel járunk. Mitől függ ez a duplázás? Ismerősömnek semmi baja nincs vele, működik neki normálisan, ahogy kell, pedig ugyanazt a sw verziót használja mint én. Van 5db távirányítóm (két Tatung, két samsung, és egy eredeti T-home feliratú), és az összessel jelentkezik a probléma.
 11. @Roli82 Csak egy bug volt. Kikapcsolta a DVR-t, és vissza. Hirtelen jó lett.
 12. @Roli82 Nem tudom. Megkérdeztem tőle, most válaszra várok.
 13. @Roli82 Írtam neki, és megoldotta a problémám.
 14. Én is rá gondoltam, köszi a segítséget! Ha hibára jelentem, nagy valószínűséggel nem oldják meg a problémát.
 15. Akkor csak nálam nem működik, szuper. Mindig kifogom a legritkább hibákat.