Ugrás a tartalomhoz
  • 0

Sagemcom F@ast 5655v2 AC, TV akadozik, LAN lassúl, Wifi jó


arnyek

Kérdés

Mielőtt jelentem a hibát a telekomnál, kikérném a közösség tanácsát, hogy mások tapasztaltak-e hasonlót.

Sagemcom F@ast  5655v2 AC, sv: SG3G10000494. 150/50 optikai, TV és internet. Egy számítógép közvetlenül LAN-on, 2 telefon wifin, chromecast wifin, TV LAN-on a konnektrba dugós TP-Link csodával működik (nem tudom mi a neve, ami az elektromos hálózaton viszi át a LAN-t).

Hibajelenségek:
- Kiszámíthatatlanul időnként a TV akadozik, kép megáll, kockásodik. Közben a net jó, hozza a 150/50-et. Beltéri újraindítása megoldja. Néha elég csak a modemet újraindítani, de nem volt idegzetem kísérletezni vele, inkább mindent gyorsan újraindítok.
- Máskor a LAN-on lévő számítógép internete lassul be be használhatatlanra (minden timeoutol), pingelni tudok, és jó is a ping értéke, de tcp/ip-n nem jön semmi. Telekomos modem adminjába ilyenkor be tudok lépni. Wifi közben jó, TV is jó. Próbáltam statikus IP-vel, DHCP-vel, nincs különbség. Modem újraindítása megoldja.

WIFI-n közben mindig jó az internet, ott még soha nem érzékeltem problémát.

Ha modemet, beltérit újraindítom, utána általában 1-2 óráig jó, de most pl. újraindítás után a TV ugyanúgy akadozik, de már feladtam. Napi rutinom lett, hogy újraindítgatok mindent, mielőtt használni akarom.

Nem régen költöztünk be a házba, a beltéri új, a tp-linkes csoda új, a modemet is akkor hozta a szerelő (arra nem emlékszem, hogy original volt-e, lehet már használták előtte valahol).

Modem csere segíthet? Ugyanilyet kérjek, vagy van valami jobban bevált típus? A sebesség nem is érdekel, csak megbízhatóan működjön.

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

3 válasz erre a kérdésre

Ajánlott posztok

  • 2

Hello @arnyek, PLC eszköznek hívják. ha csak a tévénél tapasztalnád, azt mondanám, próbáld elosztó nélkül és másik dugaljban. mert ekkor az elektromos hálózat vagy az eszköz miatt egyaránt lehet:

  • "zavarszűréssel/túlfeszültség-védelemmel ellátott konnektornál nem használható;
  • csak ugyanazon „feszültség” fázishoz tartozó pontokon tudja az adatátvitelt biztosítani;"

viszont ha a kábeles netkapcsolat is akadozik időnként, míg wifin nincs gond, ott már a kábelre vagy a számítógépre gyanakodnék. ha van lehetőséged, akkor nézd meg, mi történik másik kábellal, számítógéppel. vagy jelentsd hibára a Ténél, de ha csak időnként jön elő, nem biztos, hogy el tudják kapni (szóval én előtte cserélgetném a cuccokat, hogy közelebb jussak)

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

Csatlakozz a közösséghez!

Posztolhatsz regisztráció előtt is. Ha már van regisztrációd, jelentkezz be itt.

Vendég
Válaszolj a kérdésre...

×   Formázással együtt illesztetted be a tartalmat.   Formázás eltávolítása

  Only 75 emoji are allowed.

×   A linkedet automatikusan beágyaztuk.   Linkként mutatás

×   Az előző tartalmat tároltuk. .   Itt törölhetsz

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Új...