arnyek

Sagemcom F@ast 5655v2 AC, TV akadozik, LAN lassúl, Wifi jó

Kérdés

Mielőtt jelentem a hibát a telekomnál, kikérném a közösség tanácsát, hogy mások tapasztaltak-e hasonlót.

Sagemcom F@ast  5655v2 AC, sv: SG3G10000494. 150/50 optikai, TV és internet. Egy számítógép közvetlenül LAN-on, 2 telefon wifin, chromecast wifin, TV LAN-on a konnektrba dugós TP-Link csodával működik (nem tudom mi a neve, ami az elektromos hálózaton viszi át a LAN-t).

Hibajelenségek:
- Kiszámíthatatlanul időnként a TV akadozik, kép megáll, kockásodik. Közben a net jó, hozza a 150/50-et. Beltéri újraindítása megoldja. Néha elég csak a modemet újraindítani, de nem volt idegzetem kísérletezni vele, inkább mindent gyorsan újraindítok.
- Máskor a LAN-on lévő számítógép internete lassul be be használhatatlanra (minden timeoutol), pingelni tudok, és jó is a ping értéke, de tcp/ip-n nem jön semmi. Telekomos modem adminjába ilyenkor be tudok lépni. Wifi közben jó, TV is jó. Próbáltam statikus IP-vel, DHCP-vel, nincs különbség. Modem újraindítása megoldja.

WIFI-n közben mindig jó az internet, ott még soha nem érzékeltem problémát.

Ha modemet, beltérit újraindítom, utána általában 1-2 óráig jó, de most pl. újraindítás után a TV ugyanúgy akadozik, de már feladtam. Napi rutinom lett, hogy újraindítgatok mindent, mielőtt használni akarom.

Nem régen költöztünk be a házba, a beltéri új, a tp-linkes csoda új, a modemet is akkor hozta a szerelő (arra nem emlékszem, hogy original volt-e, lehet már használták előtte valahol).

Modem csere segíthet? Ugyanilyet kérjek, vagy van valami jobban bevált típus? A sebesség nem is érdekel, csak megbízhatóan működjön.

Bejegyzés megosztása


Link a bejegyzéshez
Megosztás más oldalakon

3 válasz erre a kérdésre

Szívesen, maradjon így (optikánál ez volt a papírforma) :)

Bejegyzés megosztása


Link a bejegyzéshez
Megosztás más oldalakon

Köszi a tippeket!

Nem akarom elkiabálni, de úgy néz ki, hogy a számítógépnél a patch kábel csere, a  TV-nél meg a PLC eszköz áthelyezése önálló konnektorba megoldotta a problémát. 1 napja nem akadt / lassult 9_9

Bejegyzés megosztása


Link a bejegyzéshez
Megosztás más oldalakon

Hello @arnyek, PLC eszköznek hívják. ha csak a tévénél tapasztalnád, azt mondanám, próbáld elosztó nélkül és másik dugaljban. mert ekkor az elektromos hálózat vagy az eszköz miatt egyaránt lehet:

  • "zavarszűréssel/túlfeszültség-védelemmel ellátott konnektornál nem használható;
  • csak ugyanazon „feszültség” fázishoz tartozó pontokon tudja az adatátvitelt biztosítani;"

viszont ha a kábeles netkapcsolat is akadozik időnként, míg wifin nincs gond, ott már a kábelre vagy a számítógépre gyanakodnék. ha van lehetőséged, akkor nézd meg, mi történik másik kábellal, számítógéppel. vagy jelentsd hibára a Ténél, de ha csak időnként jön elő, nem biztos, hogy el tudják kapni (szóval én előtte cserélgetném a cuccokat, hogy közelebb jussak)

Bejegyzés megosztása


Link a bejegyzéshez
Megosztás más oldalakon

Hozz létre egy fiókot vagy jelentkezz be a kommenteléshez

Ahhoz, hogy kommentelhess, tagnak kell lenned.

Fiók létrehozása

Hozz létre a közösségünkben egy új fiókot. Igazán egyszerű!


Új fiók regisztrálása

Bejelentkezés

Már van fiókod? Jelentkezz be itt!


Bejelentkezés most