kovacsabi

otthoni hálozat, wifi jel erősítés

Kérdés

Sziasztok!

Otthoni felhasználóként szeretnék hálozatot kiépíteni. Sajnos a nappaliban már nagyon gyenge a wifi, mivel az emeleten van a modem/router és lentre már nagyon csekély jel jut,
Szóval fent van egy, az első képen látható modem/router és set top box kombó.
Lent van egy set top box, ami utp kábelből kapja a naftát. Abból meg megy egy hdmi a tv be. Van egy  D-Link DIR-842 routerem, amit be szeretnék kötni, hogy lent is jó legyen a jel.
Ebben kérnék egy lépésről-lépésre segítséget!
Előre is köszönöm!

2kep.jpg

1kep.jpg

Bejegyzés megosztása


Link a bejegyzéshez
Megosztás más oldalakon

1 válasz erre a kérdésre

Posztolva: (szerkesztve)

Szia!

Vannak olyan eszközök, amik a WIFI-jel hatósugarát növelik meg, keress rá a WIFI jeleerősítökre. Pld vannak olyanok amiket párban árulnak, az egyiket a Ruoternél lévő konnektorba rakod, a másikat a lakás eg távoli pontján lévő konnektrokba dugod. Ami lényeges, hogy a két konnektornak az erősáramú hálózat (230V) közös fázisán kell lennie, mert gyakorlatilag a hálózati vezetéken továbbítja a 2,4Ghz-es vagy 5Ghz-es WIFI jelet a távoli konnektorba dugott WIFI jelerősítő között.

Az egyáram a vezető teljes kereszmetszetén folyik, a váltakozó áram viszont nem a vezet teljes keresztmetszetén folyik, hanem a frekvenciával egyesen arányban egy jobban a vezető külső széleirn folyik.

A WIFI nél a 2,4Ghz és 5Ghz esetében az ilyen  jelerősítők esetében, a WIFI jel szinte már csak a 203V-os hálózati vezeték szélein folyik a két eszköz között, ezért gyakorlatilag a két jelerősítő között lévő 230V-os hálózati vezeték felfogható a nagy WIFI antennának is.

UI: Hi egy 14 lakásos társasházban, ahol 1-fázisú 230V-os erőáramú hálózat volt, 1 földszint, a 2.emelet, a 3. emelet és a 4. emelet között a gucipi internetet így osztottuk szét.

Üdv.: Mc.Bélabá 

Szerkesztve ekkor: Szerkesztő: McBelaba

Bejegyzés megosztása


Link a bejegyzéshez
Megosztás más oldalakon

Hozz létre egy fiókot vagy jelentkezz be a kommenteléshez

Ahhoz, hogy kommentelhess, tagnak kell lenned.

Fiók létrehozása

Hozz létre a közösségünkben egy új fiókot. Igazán egyszerű!


Új fiók regisztrálása

Bejelentkezés

Már van fiókod? Jelentkezz be itt!


Bejelentkezés most