Ugrás a tartalomhoz
  • 0

Lefagy a tv vagy gyenge a net


Krisztian.

Kérdés

Sziasztok,

kerlek segítsetek a Lentiben.

Háttérinfo:

Kétemeletes ház felső szinten optikai kábelen jön be az internet csatlakozik egy wifi router hez a wifi routerről LAN  kábelen a Telekom os modemhez onnan HDMI kábelt a tévéhez, nevezzük ezt hálózat egynek. A wifi router ből patch kábelen jön le a net a földszintre és itt be volt kötve egy második Telekom os modembe a modemről pedig HDMI kábelen egy IP tévébe, nevezzük ezt kettes hálózatnak. Első emeleten a wifi internet jel iszonyatosan gyenge volt kb. 2 Mb/s ezért Telekomos kolléga kijött megnezte és  azt javasolta a földszinti kettes hálózotba kössék be egy másik routert ,egy elég bivaly Asus routert tettem be. tehát a lenti hálózott bővült úgy hogy a lejövő patch kábelre rákötöttem egy wifi routert a wifi routerrol kábelen megy  a  Telekomos modembe innen pedig  hdmi kabelen az Iptvbe

hiba:

ahogy beraktam a lenti routert a wi-fi lenti mérhető hálózat max tehát minden rendben. Azonban ha bekapcsolom a lenti modemet az összes tv adás kb 4 másodpercig megy utána lefagy. Ha a router menujeben atallitom a routert “Wi-fi routerrol” “Access point”ra akkor mukodik frankon a tv adások viszont a magas sávszélességű mérhető wi-fi hálózat csak akkor van lent ha kikapcsolom a telekomos box modemet . Ha bekapcsolom akkor a net visszaesik 2Mb/sre. 
 

segitenetek?

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

2 válasz erre a kérdésre

Ajánlott posztok

  • 1

Szia!

Először a megnevezéseket tisztáznám, semmiképpen sem kioktatásul, csak jobban megértenek a segíteni akarók. A hozzád bemenő optikai kábel végén egy - a Telekomtól kapott - ONT (optikai hálózati terminál) van, ami szétosztja a netet az eszközeid között. Wifit is tud, olyat amilyet. A tévézéshez vannak a set top boxok (népszerű neve STB), ahogy írtad, UTP kábellel összekötve az ONT-vel.

A jelzett probléma legvalószínűbb oka az, hogy a beiktatott ASUS routerben nincs bekapcsolva az IGMP Snooping funkció (már ha van benne, de eléggé valószínű). A specifikációban szerepel, ha erre képes a router, a használati útmutatóból biztosan kiderül, hogy hol van a Beállításokon belül.

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

Csatlakozz a közösséghez!

Posztolhatsz regisztráció előtt is. Ha már van regisztrációd, jelentkezz be itt.

Vendég
Válaszolj a kérdésre...

×   Formázással együtt illesztetted be a tartalmat.   Formázás eltávolítása

  Only 75 emoji are allowed.

×   A linkedet automatikusan beágyaztuk.   Linkként mutatás

×   Az előző tartalmat tároltuk. .   Itt törölhetsz

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Új...