bigzso

Sagemcom+Asus 66U+IPTV

Kérdés

Hali!

Az én problémám hasonló, de kiegészítve egy kicsit.
Röviden a következő a helyzet.
Sagemcom f@st 5655v2 Bridge módban, jelszó kivéve a PPPoE beállításoknál, hogy ne tudjon felcsatlakozni a netre+manual mód (ugye Optikán csak egy Session van, amit az ASUS-nak tartok fenn), saját fix  belső ip cím beállítva (192.168.1.254), PPPoE passthrough  bekapcsolva, Wifi, DHCP kikapcsolva. LAN1 csatlakozója összekötve az ASUS RT-AC66U WAN portjával.
ASUS RT-AC66U DHCP bekapcsolva (192.168.1.2 - 192.168.1.200), saját belső fix ip cím beállítva (192.168.1.1), PPPoE beállítva, működik, net van. LAN3-4-re beállítva az IPTV ez alapján: https://www.asus.com/hu/support/FAQ/1011708/
Tehát IGMP Snooping és Proxy bekapcsolva a LAN3-4-re.
LAN3-4 -re rácsatlakozva két darab Cisco SPVTG STB.
Tökéletesen működött, mindaddig, amíg a Sagemcom resetelte magát. Újra beállítva, rendszer újra indítva, már az STB-ok nem voltak hajlandók ip címet kapni. Ha leszedtem a LAN3-4ről a IPTV beállításokat, akkor kapnak IP-t, csak éppen nincs rajtuk adás.
Még mielőtt valaki megkérdezné, hogy minek az ASUS router a Sagem mögé, hét azért, mert a Sagemcom nem tud OpenVPN-t pl. amit rendszeresen használok, azonkívül jobb a wifije is. Gondolom ez elég indok. 
Van valakinek ötlete mi lehet a megoldás?
Köszi!
 

Bejegyzés megosztása


Link a bejegyzéshez
Megosztás más oldalakon

3 válasz erre a kérdésre

Szia!

Szuper! Köszönjük a visszajelzésed. :)

^Zsani

Bejegyzés megosztása


Link a bejegyzéshez
Megosztás más oldalakon

Kedves Zsani!

Végül megoldottam saját hatáskörben. A Sagemcom megkapta a két IPTV-t, DHCP-t bekapcsoltam (más tartományt adtam meg neki, mint az ASUS-nak), így kaptak az STB-k IP-t. Igaz dupla NAT-olás lett, de működik.
Üdv!

Bejegyzés megosztása


Link a bejegyzéshez
Megosztás más oldalakon

Szia! Kérjük, hogy ad meg az MT ügyfél-azonosítód és az elérhetőségi mobilszámod, hogy továbbítani tudjuk megkeresésed műszakilag illetékes kollégáinknak, akik segítenek a megoldásban. Köszönjük. ^Zsani

Bejegyzés megosztása


Link a bejegyzéshez
Megosztás más oldalakon

Hozz létre egy fiókot vagy jelentkezz be a kommenteléshez

Ahhoz, hogy kommentelhess, tagnak kell lenned.

Fiók létrehozása

Hozz létre a közösségünkben egy új fiókot. Igazán egyszerű!


Új fiók regisztrálása

Bejelentkezés

Már van fiókod? Jelentkezz be itt!


Bejelentkezés most