rbsat

GPON terminál optikai bemenő szint

Kérdés

Üdv. SAGEM GPON optikai terminál folyamatosan riaszt a PON led piros. Megnézve a terminál programban (192.168.1.1) az optikai szint -27,2--- -27,4 dBm között van. A szolgáltatás jelenleg OK, mind az IPTV, mind pedig az internet esetén. Viszont riaszt, ami engem zavar....A hiba bejelentés meg volt, visszaírtak, hogy a szolgáltatás rendben üzemel, ami igaz, de mint említettem, a riasztás zavar. Nyilván  van a hálózat valamelyik pontján (hozzám legközelebb) egy szint állítási lehetőség, akár szint emeléssel vagy optikai csillapító módosítással. Mondom ezt úgy, hogy 2007-2015 -ig a mobil hálózat üzemeltetésen dolgoztam.

Bejegyzés megosztása


Link a bejegyzéshez
Megosztás más oldalakon

2 válasz erre a kérdésre

Kösz  a választ, mint mondom, nyugdíj előtt többek között evvel is foglalkoztam, szóval a kábel nem hajlik kis ívben, nem tört meg, az opt csatl. tiszta, rendesen a helyén van, stb. Ezek  a gyógymódok nem játszanak. A szint egy ideje csökkent le, 2 és fél éve van optika, ez az utóbbi 2 hónap hozadéka. A bejelentett hibával központból ránézésre foglalkoztak, a riasztás ellenére OK -nak vélik. Jó.  A GPON terminál LOG fáljok tele vannak hibával, leszakad-visszajön  az ÖK.  Nyilván azért nem látszik hibának, mert ki tudja hány helyen van esetleg buffer, + ugye, mint ismert  az IP alapú szolgáltatás csomagvesztései nem feltétlenül jelentenek látványos minőség romlást. Szóval, nem  az zavar, ami még a használat alatt nem látszik, hanem az, hogy a bejövő szint alacsony és ez nyilvánvalóan orvosolható. Üdv.

Bejegyzés megosztása


Link a bejegyzéshez
Megosztás más oldalakon

Szia

Kiesik a referencatartományból a jelerősség. -27 vagy -22 a határ, ez alatt bár még működik, de átvált a led vörösre

A bekötés óta folyamatosan vörös? Vagy egyszer csak átváltott?

Nincs megtörve vagy nagyon pici ívben hajlítva a kábel valahol a házon belül?

Esetleg érdemes volna kihúzni az optikai csatlakozót az eszközből, óvatosan megtörölgetni a végét valami finom anyaggal (pl mikroszálas kendő) és óvatosan belefújni a modem csatlakozó aljzatába.

A kábel végébe ne nézz bele, ne fordítsd magad vagy más szeme felé!!!

 

Szerkesztve ekkor: Szerkesztő: uzman
pontosítás

Bejegyzés megosztása


Link a bejegyzéshez
Megosztás más oldalakon

Hozz létre egy fiókot vagy jelentkezz be a kommenteléshez

Ahhoz, hogy kommentelhess, tagnak kell lenned.

Fiók létrehozása

Hozz létre a közösségünkben egy új fiókot. Igazán egyszerű!


Új fiók regisztrálása

Bejelentkezés

Már van fiókod? Jelentkezz be itt!


Bejelentkezés most