Ugrás a tartalomhoz
  • 0

Otthoni internet sebesség csökkenés


BenszerHU

Kérdés

Sziasztok, várni szerettem volna a segítségkérésemmel amíg hátha megoldódik de sajnos nem sikerült a problémáimat elhárítani.

Korábban, talán egy hónapja lecsökkent a letöltési és feltöltési sebességem. Korábban 46mbit le 14mbit fel volt, azonban lecsökkent, és annak ellenére hogy a mai napon cseréltek modemet és kábelt is cseréltem ami összeköti a gépet a routerrel, nem sok változott. A techikus próbált profilt váltani ami sikerült is, és az általa lekérdezett adatok szerint 38mbit le és 19mbit fel lenne az elérhető, azonban a számítógépen és a telefonon is csak 30mbit le és 6mbit fel jön. A letöltési sebesség csökkenést nem tekintem problémának, de a feltöltési sebesség sajnos jobb lenne, ha magasabb lenne a régi érték legalább.

Van még bármi amit megpróbálhatnék annak érdekében, hogy ez a problémám megoldódhasson? Ez még a réz hálózat, jövőre lesz itt már optikai is. 600 méter távolságban vagyok a központtól.

Előre is köszönöm, az esetleges megoldásokat és segítséget.

 

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

4 válasz erre a kérdésre

Ajánlott posztok

  • 1

Szia

 

Igen ezek azok a képernyők. A jelszintek jók. Az szokott a közvetlen oka lenni a sebesség csökkenésnek. Nincs kiugróan magas crc hiba sem.

Mivel a modemcsere sem oldotta meg a dolgot, én inkább arra tippelnék, hogy sok előfizető van a környékeden, akivel osztoznod kell a hálózat kapacitásán. Egy ideje már a DSL előfizetésnél nincs maximum sebesség korlát, aki csomagot vált, ott átrakják a legnagyobb profilba (mint téged is a 17a-ba), ami azt is jelenti, hogy aki eddig pl 10/0,5 Mbit-re volt limitálva, az is forgalmazhat magasabb sebességen. Nyilván úgy fair, hogy mindenki részesüljön (lehetőleg) azonos mértékben a rendelkezésre álló kapacitásban, azért gondolom, hogy bár az attainable rate alapján mehetne gyorsabban is a neted, mégis kicsit visszafogottabb.

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

Csatlakozz a közösséghez!

Posztolhatsz regisztráció előtt is. Ha már van regisztrációd, jelentkezz be itt.

Vendég
Válaszolj a kérdésre...

×   Formázással együtt illesztetted be a tartalmat.   Formázás eltávolítása

  Only 75 emoji are allowed.

×   A linkedet automatikusan beágyaztuk.   Linkként mutatás

×   Az előző tartalmat tároltuk. .   Itt törölhetsz

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Új...