Ugrás a tartalomhoz
  • 0

Alacsonyabb sebesség bizonyos WAN IP esetén


Sunseeker

Kérdés

Üdv Mindenkinek!

Adott egy 1000/1000-es előfizetés 2-3 éve hibamentesen, mindig 900 feletti értékekkel (le-fel).

Az utóbbi egy hónapban felfigyeltem arra, hogy csak 600-700 Mbit/sec van meg, elkezdtem utánanézni mi történik.

Budapest környéki kisváros (50 km-en belül), de a speedtest konzekvensen debreceni vagy nyíregyházi teszt lokációkat dob fel, ha automatikusan választok szervert (korábban ez mindig budapesti volt. Ha budapestit választok kézzel, 600 körül megy fel-le, ha elfogagdom a debreceni vagy nyiregyházi lokációt akkor 700 körül fel-le.

A következő megfigyelés a WAN IP-hez kapcsolódik : Ha 130-cal kezdődő IP-t kapok (134.255.122.X), akkor áll fent a fent ismertetett helyzet.

Ha azonban 140-nel kezdődőt (149.x.x.x.), akkor a speedtest is budapesti lokációt dob illetve a Telekom, ***** és Antenna Hungária teszt lokációk is 900 felett mérnek le és fel is. Mivel Budapest kevesebb mint 50 km, Nyíregyháza és Debecen pedig több mint 200 ezért azt gondolná az ember, hogy olyan IP-t kap, hogy a lehető legrövidebb úton jusson el a számára legközelebbi csomópontba (Budapest)

A kérdésem az lenne, hogy találkozott e már valaki ezzel az IP alapú lottóval és hasonló sebességcsökkenéssel ? Persze lehet játszani a modem reboot-tal és néha kap is az ember 140-es címet, de az esetek nagy részében 130-ast ad és akkor fennáll a probléma.

Köszönöm ha velem gondolkodtok ezen :)

Üdv

Sun

 

 

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

3 válasz erre a kérdésre

Ajánlott posztok

  • 0

Köszönöm a választ, legalább tudom hogy nem paranoia :)

Ami érdekes, hogy mindkét IP tartomány esetén a traceroute ugyanúgy alakul és Gazdagrét az első "hop" nálam. Ezért is furcsállom a 134.x.x.x IP-k lassabb sebességét és a speedtestnél a 200 km-rel odébb lévő teszt lokációk felajánlását. Olyan mintha a 134.x.x.x IP-k nem az én régiómnak lennének szánva és ezért rosszabb a sebesség de a traceroute ezt megcáfolja hiszen mindkét esetben (134-es vagy 149-es tartomány) ugyanúgy alakul.

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

Csatlakozz a közösséghez!

Posztolhatsz regisztráció előtt is. Ha már van regisztrációd, jelentkezz be itt.

Vendég
Válaszolj a kérdésre...

×   Formázással együtt illesztetted be a tartalmat.   Formázás eltávolítása

  Only 75 emoji are allowed.

×   A linkedet automatikusan beágyaztuk.   Linkként mutatás

×   Az előző tartalmat tároltuk. .   Itt törölhetsz

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Új...