Ugrás a tartalomhoz
  • Szeretne hasonló avatart használni? A profilképként felhasználható avatarokat az alábbi linkről tudja letölteni.

    image.jpegimage.jpegimage.jpegimage.jpegimage.jpegimage.jpeg

b10up

Tag
  • Tartalmak

    188
  • Csatlakozás időpontja

  • Utolsó látogatás

1 Követő

Profil megtekintések

2133 profilmegtekintés

b10up eredményei

  1. b10up

    Telekom TV első benyomások

    Restartolni ugyanúgy lehet, mint a régit. Hosszan nyomod a power gombot akár távon akár boxon, és feljön a beúszó ablak, mint telefonon, ott oké, és restartol.
  2. b10up

    Telekom TV első benyomások

    Totál olyan érzésem van, mintha a box műsorújságban és csatornaváltáskor full valós időben kéregetne a szervertől le újra és újra minden adatot. A régi boxok előre elcachelték a műsorújságot és mindig instant volt, x időnként frissült egyben az egész. Legalábbis érzetre. Nem értem, miért probléma x időnként frissíteni a háttérben egyben az egészet, és előre betárolt adatokból dolgozni? ... Tekerés a v1-es androidos rendszeren is rendszeresen csinálta, hogy nem lehet visszatekerni rendesen, mert visszadob élő adásra, de ezzel az újjal még ha sikerül is visszatekerni, fél perc után élőre dob nekem is. Az érdekesebb műsorok felvételét szerencsére meg sem próbálhatom, mert letiltja, ezért ott nem is érdekes, hogy működik-e.
  3. b10up

    Vendég wifi config hiba? (Sagemcom 5670)

    Akkor ez ebben a formában így hgw programozási hiba lesz. Be lehet jelenteni hibára, viszont mivel nem alapfunkció, valószínűleg nem nagyon fognak vele foglalkozni. Ettől függetlenül mindig azt szoktam mondani, hogy akinek komolyabb célra kell a hálózat, mint az alkalmi facebookozás, annak érdemes lehet saját, normálisabb routert beszerezni, és azon beállítani mindent, a hgw-t pedig csak modemként használni.
  4. b10up

    Vendég wifi config hiba? (Sagemcom 5670)

    Szia, Vagy találsz valahol a vendég wifinek is egy dhcp szervert, amit tudsz állítani, ott át kell állítani a névszervert is 150.1-re.... Vagy ha ilyet nem találsz, akkor ez fixen bele van égetve az eszközbe, ebben az esetben viszont le kéne adni hibára, hogy javítsák. Nem tudom, mennyi a valószínűsége, hogy ezzel foglalkozzanak, de inkább tudjanak róla, ha tényleg rés van a pajzson.
  5. b10up

    Győr, packet loss

    Mindenképpen kérj szerintem egy HGW cserét első körben, nagyfaternál is évek után adta meg magát egy sagemcom. Előtte ott is cisco volt, az is úgy kezdte, hogy szaggatott, de az a végén elkezdett sípolni és totál lefagyni is. Még kijárósként rengeteg olyan hgw-vel találkoztam, ami látszólag tökéletesen működik, de valamiért kockásodik rajta az iptv vagy dobálja a forgalmat. Nálunk is volt fenyítés azzal, hogy fizetős lesz, akkor küldtem el a grafikonokat, hogy mi történt, és szerintem HGW lesz, szó nélkül csere volt. Azóta konkrétan 0 szakadás volt.
  6. b10up

    Győr, packet loss

    Szia Nagyszüleimnél volt szintén Győrben T over Vida koaxon olyan probléma, hogy (majdnem) minden óra 46 perc körül megakadt a forgalom, de helyre is állt majdnem azonnal. Érdekességképpen néha ezek a szaggatások napon belül ritkultak. Ott viszont konkrétan a sagemcom hgw-vel volt valami bolondság, nem akarták elhinni, hogy szakadozik, nekem kellett bizonygatnom, hogy rossz. Adtak helyette egy kaont, azóta megszűnt.
  7. b10up

    Szakadozó VDSL2-es kapcsolat

    Sajnos pedig ez az időszakos zavarásnak tűnő hiba nem valószínű, hogy meg lesz oldva tempó csökkentéssel. Ezt ki kell harcolni szerintem, hogy nézzék át. Nem könnyű, mert elég aljas hiba, de semmiképpen nem normális.
  8. b10up

    Szakadozó VDSL2-es kapcsolat

    Nézelődj körbe, bármit lehet. Volt már a szomszéd karácsonyi égősorának a tápja is
  9. b10up

    Technicolor FGA2233 Bridge mód

    Az ONT-ből nem ütném ki a logint. Csak simán kapcsold be a PT-t és tárcsázz be távolról is. Egy vonalról párhuzamosan 2x is fel lehet jönni. Androidos boxnak alapfeltétele, hogy kilásson a netre, ott mindenképpen maradnia kell a netes loginnak is. Régi platformos IPTV esetében a műsorújság és egy-két dolog még használja az pppoe kapcsolatot is, oda viszont beírhatod a 3play_cpe@telekom.hu / Gei7eike logint is, azon net nincs, de a régi boxok teljes értékűen működnek.
  10. b10up

    Szakadozó VDSL2-es kapcsolat

    Meglepő dolgok is okozhatják ezt. Nézelődj körbe otthon, hogy a CRC hibázós időszakban mit kapcsolnak be körülötted. Napokig jártam vissza egy házhoz hibára, mire sikerült beazonosítani, hogy a 2 szobával arrébbi konkurens szolgáltató satos dobozának a tápegysége vitte be a rontást a hálózatba, de csak akkor, mikor ment a doboz, standby állapotban már nem. De ugyanezt okozhatja kb bármilyen elektromos csoda. Okosizzó, random táp/töltő, bármi. Lehet kültéren akár beázás/párásodás is olyan helyen, ahol nem kéne. A helyzetet nehezíti, hogy nem feltétlenül nálad van hiba, beviheti ezt valamelyik szomszéd is, aki az érpár környékén van
  11. b10up

    Telekom TV első benyomások

    Néha ezt a jelenséget az egész android rendszeren érzem. Mármint nem csak a boxon, hanem telefonokon is, és sokszor az az érzésem, hogy pont az ilyen apró *****ségektől soha nem fog tudni rendesen megszabadulni. A másik pedig, hogy valamiért a felhasználói felület nem tud elég gördülékeny lenni, szinte a legprémiumabb félmillás telefon is előbb-utóbb elkezdi produkálni a mini laggokat meg glitcheket ,aztán ezek idővel csak romlanak. Mondom ezt úgy, hogy jelenleg is rengeteg droidos dolgot nyúzok.
  12. b10up

    telekom tv

    Osztom @btz véleményét. De van hagyományos infrás távom, ha az új, droidos boxhoz járó táv zavar, cseréljünk, adok cserébe 3 régi fajtát
  13. b10up

    Telekom TV első benyomások

    Azért bízok benne, hogy lesz ez jobb is. A 2006-2007-es induláskor emlékszem, naponta 4x fagyott és indult újra a hgw, ezzel együtt a box is, vagy csak spontán a box vágta hanyatt magát te*****tés közben. Ettől függetlenül talán a legjobban a v_i_d_anet megoldása tetszett, ahol apró kis box, bele a dvb-c kábel, és akkor van dvr meg felvétel opció, ha az ember feláldoz egy pendriveot/hdd-t. Ha pedig a tv tudja, akkor box sincs, csak conax modul. Fura, hogy azzal soha nem volt stabilitási probléma és valahogy jogilag is letolták a tartalomszolgáltatók torkán, a pendive tartalma pedig csak azon a boxon volt visszanézhető. Értem én, hogy itt most ezt elvileg telefonon is vissza lehet nézni, de még embert nem láttam amúgy, aki telefonon boldogan bámulja a tvgo-t, maximum ameddig teszteli. Ez a felhős megoldás pedig így ebben a formában csak rosszat hoz a rendszerbe. Technikailag pedig tuti meg lehetne oldani ezt máshogy is. Gondoljunk csak azokra a kamerarögzítő dobozokra, amik otthon figyelnek, és a gyártó felhőjén keresztül mobilról is nézhető.
  14. b10up

    Telekom TV első benyomások

    Kandalló TV-t érdemes még nézni. Úgy hagyom egy fél-1 órára, akkor a hang megy tovább, a kép viszont teljesen merev marad.
  15. b10up

    Telekom TV első benyomások

    És kezdődik a szokásos tesztem csúcsidőben az X-faktorral. Jelenleg az RTL-re oda sem tudok váltani, mert mindig jön a puffer karika, eltűnik, majd 5 másodperc múlva visszadobja. Ez így balhés lesz.
×
×
  • Új...