b10up

Tag
 • Tartalmak

  157
 • Csatlakozás időpontja

 • Utolsó látogatás

1 Követő

b10up a fórumon

 • Rang
  Tudományos tanácsadó
  1
  1

  Megoldóember

  Megoldóember vagyok, a fórum indulásától ennyi válaszom fogadták el megoldásként a fórumtagok

  50+
  50+

  Népszerű

  Népszerű vagyok, a fórum indulásától a kérdéseimre, válaszaimra ennyi elismerést kaptam a fórumtagoktól.

  10+
  10+

  Telefon guru

  Otthon vagyok a telefon témakörben, az előző 90 nap alatt ennyit posztoltam

  10+
  10+

  Mobil guru

  Otthon vagyok a mobiltelefon témakörben, az előző 90 nap alatt ennyit posztoltam

  10+
  10+

  Egyéb guru

  Otthon vagyok a Telekom ügyintézéssel/ a Telekom fórummal kapcsolatban, az előző 90 nap alatt ennyit posztoltam

Profil megtekintések

1230 profilmegtekintés
 1. Annyit vettem észre, hogy kihúzott UTP kábel és tiltott wifi mellett bejön a menürendszer, és ha van telepítve VLC akkor USB-ről lehet használni akkor is, ha kijelentkeztetett. Mondjuk mivel nasról kodiztam volna, ez itt sajnos nem volt opció. Ettől függetlenül kíváncsi lennék, hogy hogyan meccsezné le a T a tartalomszolgáltatói és ügyfelei felé, ha egy milliós nézettségű adás alatt platformszinten hullana ki az egész rendszer úgy, hogy már nincs a régi platform.
 2. Csoda történt, több, mint egy hónapja van nálam ez a doboz, tegnap először engedett felvenni olyan műsort, ami érdekel is.
 3. Ugyanezt a bugot tapasztalom. Korábban elég volt ha visszatekertem fél percet, akkor timeshiftelve lejátszotta unicastként, viszont most a visszatekerésbe is belefagy.
 4. Sajnos ez már elég régen volt, próbáld meg felhívni a 1414-et, hogy kapcsolják ki, de már úgy tudom, hogy nem szeretnek publikusat adni és akiknek az van, azoktól is ütemezetten veszik el.
 5. Lehet neked már natolt címed van, akkor viszont nem fog menni.
 6. Ez milyen típus pontosan? A gyári firmware alatt a wifi bridge kegyetlen instabil, mindenképpen valami mókolttal érdemes próbálkozni, aminél beállítások is vannak rendesen
 7. Üdv Én is észrevettem nehézkességet, igaz arrébb lakok, itt a 2xx. elejű IP-kkel találtam furcsaságokat. Gondolom több kilépő pont van a nagyvilágba, legalábbis traceroute első hopjai hol kecskemétiek, hol zalaegerszegiek és még volt 1-2, ezek nem egyformán terheltek.
 8. Szia, Sagem nem tudom, hogy ki bírja-e adni rendesen a multicastot, ezen kívül kérdéses, milyen eszközzel és milyen beállításokkal fogadod. Mindenesetre a home gatewayek wifije az kb próbavezriós, ameddig az ember nem vesz rendes routert. Ha nagyon ez minden vágyad, hogy wifin lődd át, akkor adó és vevő oldalra is használj rendes eszközöket. Akár mesht, akár valami mikrotik routerekből összerakott bridge-t. Itthon kísérleteztem ezekkel sokat, egyébként meg lehet ezt csinálni stabilra, hogy ne kelljen hozzányúlni.
 9. Ami még eszembe jutott: Kaphatna egy nagymama-verziót a box, amit bekapcsolva tényleg analóg tv szintjére butítva tudnák az idősek használni. Úgy mint: -ha nem nyúl semmihez, 20 másodpercen belül visszaugrik az élő adásra -kb csak csatornát lehet váltani és hangerőt -semmivel nem zargat, ajánl -nincsenek appozások, idegen szavak, -bekapcsolás után egyből az élő adás jön, -betűméret idősek számára lehetne sokkal nagyobb
 10. IGMP proxyval én is szenvedek, az viszont egész jól működik, hogy switchelni a hgw vlanját vele. Kérdés, hogy neked miért van szükséged rá, hogy mikrotik mögé tedd a boxot? Ettől függ igazából a megoldás is.
 11. Nagyon ki van találva ez az új felvételi és timeshift opció. Gyakorlatilag eddig teljesen jól ment az, hogy 15 perccel később ülök be tv-zni évente arra az egy-két sorozatra, ami érdekel, és átpörgetem a reklámokat. Most kb amelyik csatornán ennek kimondottan lenne létjogosultsága, ott tiltott. Az előretekerés tiltása ráadásul ***** kellemetlenül van megcsinálva, mert ha élő adást visszapörgetem picit, akkor az élő adásig se tekerhetek vissza, vagy sok kattintásból van egy rejtett gomb, ami az élő adásra előretolja, vagy csatornát kell váltanom. Szóval nem csak a visszajátszást, de az élő adás timeshiftelését is eléggé használhatatlanná teszi ez. A másik pedig, hogy a felvétel opció szintén ott engedélyezett kb, ahol nem akarnék felvenni semmit. Ahol mégis, azoknak a csatornáknak van külön felárért VoD szolgáltatásuk, ahol meg lehetne nézni azt, amit a korábbi rendszerben fel is vehettem volna. A csatornaváltás külön érdekesség. Régi platformon tetszőleges módon vibrálhattam a csatornaváltó gombokon, a csatornák nevei úgy váltottak, így akár másodpercenként több csatornát is át tudtam pörgetni, ha csak pár adóval arrébbit kerestem, és nagyon hamar jött hozzá a pip kép is. Na most itt pip nincs, elfogyott, ráadásul ha úgy váltok csatornát, hogy egyből kapcsoljon, akkor vagy nyomva tartásos módszerrel váltogat, vagy csak akkor veszi be a következő lenyomást, ha az első csatorna már megy jó 1-2 másodperce, így gyors nyomkodás lehetősége sincs. Ezen kívül igaz, hogy elég gyors és tempós a menüje, viszont ez csak akkor igaz, ha helyi dolgokkal dolgozik. Műsorújságon nagyon durván érezni a laggot, mikor tölt be valamit hálóról és mikor helyi. Az viszont pozitívum, hogy mikrotik AP mögül wifin is stabil az iptv vétel plusz vevő kliens nélkül. Ilyenkor a net lámpa kékről fehérre vált. Nem sokat érintő probléma, de a boot ideje is relatív gyors, hálózat nélkül a hibaüzenetet le lehet nyomni és ha volt fent VLC, pendriveról eszi a filmeket platform nélkül is. Ezen kívül ha sokáig offos a box, lekapcsolja az ethernet portját is, szóval tényleg nagyon spórolós a korábbiakhoz képest. Mindent összevetve viszont sokkal inkább pozitívum az a része, amit egyébként is megkapnék egy androidos tv okosítóval. Szóval ténylegesen TV-t nézni sokkal kötetlenebb és egyszerűbb a régi platformon. Ezt még erősen lehúzza az, hogy 2 ilyen droidos box már drágább, mint egy hagyományos. Így ez jelen állapotban kegyetlenül nem éri meg, csak annak, akit kifejezetten technikai érdekességként érdekel.
 12. Mikrotiken én úgy oldottam ezt meg, hogy simán átviszi a hgw vlanját mint egy switch, és a boxoknak dedikált port van a távolabbi switcheken. Egyébként lehetne IGMP proxyt is csinálni vele, ehhez úgy tudom, a multicast nevű csomagot kell letölteni a mikrotik honlapjáról, és az npk fájlt winboxban feltölteni, majd újraindítás után beállítani
 13. Itt kicsit félreértés lesz, én arra gondoltam, hogy azért nem fizetek IPTV-t, hogy egy, a jelenleginél is jobban korlátolt rendszert használjak. Ami szabadságot adna az androidos platform, inkább veszek egy random androidos tv okosítót, és előfizetek a T kihagyásával a Netflixre és társaira. Eredetileg is füstölt a fejem még 2007-es IPTV bevezetéskor, hogy -felvétel opció az inkább csak késleltetett visszanéző opció, mert egy box halál bármikor vitt mindent -előző pont része, hogy kimenteni a felvételeket úgy se lehet, hogy csak T-s boxon lehessen visszanézni, de bármelyiken -box egy relatív jó hardver, mint médiabox, de a hardver töredéke sincs kihasználva -a kijelzője tök informatív tudott volna lenni (egy régi boxot ki*****em, ír időjárást is nekem meg kinti hőfokot, konkurens boxnál csatorna nevét) -windows media centeres megosztást tudott csak, de csak képet és hangot -webrádió van benne, de tv nélkül nem lehetett előlapról e*****alni, hiába volt ott karakteres kijelző Most ott tartunk, hogy amik zavartak az eredeti rendszerben, azokat a platformváltás megoldja, viszont ezt elérem egy tök független, előfizetésektől mentes boxszal, kodis raspberryvel.... Ami a TV részeit illeti, annyi falat látok ráadásul több pénzért, ami szerintem elfogadhatatlan. Nem akarok lázítani vagy lebeszélni senkit, de azért na.
 14. Hát a tapasztalatokat olvasva amennyire vártam ezt a platformváltást, most ott tartok, hogy amilyen korlátok bekerültek, inkább veszek egy sima független androidos boxot, aztán netflix, kodi és spotify. IPTV pedig marad hűség végéig aztán repül ez is.
 15. Ezt a csomagváltás nem oldja meg, az szinte biztos. Van ígyis elég fec hiba a vonalon, ha még feljebb lenne tornászva, lehet csak elkezdene szakadozni és előbb-utóbb a dsm venné vissza ide, ahol most van. Az a helyzet, hogy országon belül dolgozok most egy fejlesztő cégnél, és a szerverek, amikkel dolgunk van, angliaiak, finnországiak és a tesztelt Hetzner-nél is vannak szerverek, amikkel foglalkoznunk kell. Nálunk 1000-es net van irodában, a vírusmizéria előtt az innen nyugatra lévő szervereket frankón elértük többszáz mega leiránnyal. Mióta ez elkezdődött, a negatív rekord 1.2MBit/s, az átlag olyan 3-25Mbit/s . Kerestük a kinti szolgáltatót is, egészen egyszerűen bizonyos nemzetközi vonalak be vannak dugulva. Azt csináltam, hogy van egy angliai telephelyünk, akikkel még relatív gyors VPN kapcsolatunk van, amikor ilyen szervert kell elérni, akkor azt a forgalmat az ottani telephely netkapcsolatán keresztül érem el, ezzel kicsit megváltoztatva a csomagok irányát. Így érezhetően jobb a tempó a kerülőút ellenére is. Ezzel sajnos önmagában sokmindent átlag felhasználóként nem lehet elkövetni, esetleg keresni valamiféle VPN szolgáltatót, akinél több kilépési pont közül lehet választani. Persze ettől függetlenül nem zárnám ki az ügyféloldali hibákat sem, de azt a legegyszerűbben kikapcsolt iptv boxok mellett passthrough móddal lehetne tesztelni.