b10up

Tag
 • Tartalmak

  163
 • Csatlakozás időpontja

 • Utolsó látogatás

1 Követő

b10up a fórumon

 • Rang
  Tudós
  2
  2

  Megoldóember

  Megoldóember vagyok, a fórum indulásától ennyi válaszom fogadták el megoldásként a fórumtagok

  50+
  50+

  Népszerű

  Népszerű vagyok, a fórum indulásától a kérdéseimre, válaszaimra ennyi elismerést kaptam a fórumtagoktól.

Profil megtekintések

1365 profilmegtekintés
 1. Szia, A band steering akkor működik, ha azonos a két név. Ha azt visszakapcsolod, akkor össze kell vonni hozzá a két hálót, hogy azonos névvel és jelszóval üzemeljen. Amit még nézz meg, hogy ha automatikusan választ az eszköz csatornát, néha hajlamos a 11-es fölöttit választani, de azt sok eszköz nem látja. Szóval ha külön hálót akarsz, akkor csak kikapcsolt band steeringgel lehetséges és állíts be kézzel 1-11 közti csatornát a 2.4-es, 36-48 közöttit az 5ghz rádiónak.
 2. Szia a smartbox ugyanolyan hálózati környezetben startol, mint a meglévők. Passthrough van optikán, ebben az esetben a boxokat vagy direktben illene a hgw-re kötni, vagy a saját routereidben is trükközni kell vlan-okkal vagy routingokkal. De alapvető akadálya nincs. Központi nat úgy tudom, hogy egyre kisebb eséllyel kapcsolható ki, cserébe van ipv6. Ettől függetlenül ismerőst nemrég kapcsoltak még be publikus ip-vel.
 3. Szia, Én inkább a samba protokollban keresném a problémát vagy annak a környékén. Ilyen sávszél limitet én csak mobilnetnél láttam, ami tényleg aktív is volt T-nél, vezetékes neten nem. Ettől függetlenül nem lehetetlen, csak értelmét nem látnám. Ha eltérő alhálók között másolok VPN-en, nekem is lassú az SMB alapú. Ami gyorsan szokott menni az az FTP, ha nagy fájlokról van szó, de az sem mindig. Ettől függetlenül ha belső szerveren speedtestelek (HTML5 alapú), akkor látható, hogy egyébként a VPN-t nem fogja meg a szolgáltató.
 4. vlan

  Volt már mindenhogyan, jelenleg 1 utp van, a mikrotikben pedig vlanokkal szétosztogatva
 5. vlan

  Szia Ha a Mikrotikbe tudod kötni a boxot fizikailag, akkor még plusz switch sem kell.
 6. vlan

  Szia, én ezt úgy oldottam meg itthon, hogy van egy VLAN a HGW oldalnak és egy a belsőnek. Router+HGW a pincében, fel egy szem trunk UTP jön 2 vlannal, itt fent pedig a switch egyik portja a HGW lanjába lát így bele, miközben pppoe tárcsázást a mikrotik csinál.
 7. Annyit vettem észre, hogy kihúzott UTP kábel és tiltott wifi mellett bejön a menürendszer, és ha van telepítve VLC akkor USB-ről lehet használni akkor is, ha kijelentkeztetett. Mondjuk mivel nasról kodiztam volna, ez itt sajnos nem volt opció. Ettől függetlenül kíváncsi lennék, hogy hogyan meccsezné le a T a tartalomszolgáltatói és ügyfelei felé, ha egy milliós nézettségű adás alatt platformszinten hullana ki az egész rendszer úgy, hogy már nincs a régi platform.
 8. Csoda történt, több, mint egy hónapja van nálam ez a doboz, tegnap először engedett felvenni olyan műsort, ami érdekel is.
 9. Ugyanezt a bugot tapasztalom. Korábban elég volt ha visszatekertem fél percet, akkor timeshiftelve lejátszotta unicastként, viszont most a visszatekerésbe is belefagy.
 10. Sajnos ez már elég régen volt, próbáld meg felhívni a 1414-et, hogy kapcsolják ki, de már úgy tudom, hogy nem szeretnek publikusat adni és akiknek az van, azoktól is ütemezetten veszik el.
 11. Lehet neked már natolt címed van, akkor viszont nem fog menni.
 12. Ez milyen típus pontosan? A gyári firmware alatt a wifi bridge kegyetlen instabil, mindenképpen valami mókolttal érdemes próbálkozni, aminél beállítások is vannak rendesen
 13. Üdv Én is észrevettem nehézkességet, igaz arrébb lakok, itt a 2xx. elejű IP-kkel találtam furcsaságokat. Gondolom több kilépő pont van a nagyvilágba, legalábbis traceroute első hopjai hol kecskemétiek, hol zalaegerszegiek és még volt 1-2, ezek nem egyformán terheltek.
 14. Szia, Sagem nem tudom, hogy ki bírja-e adni rendesen a multicastot, ezen kívül kérdéses, milyen eszközzel és milyen beállításokkal fogadod. Mindenesetre a home gatewayek wifije az kb próbavezriós, ameddig az ember nem vesz rendes routert. Ha nagyon ez minden vágyad, hogy wifin lődd át, akkor adó és vevő oldalra is használj rendes eszközöket. Akár mesht, akár valami mikrotik routerekből összerakott bridge-t. Itthon kísérleteztem ezekkel sokat, egyébként meg lehet ezt csinálni stabilra, hogy ne kelljen hozzányúlni.
 15. Ami még eszembe jutott: Kaphatna egy nagymama-verziót a box, amit bekapcsolva tényleg analóg tv szintjére butítva tudnák az idősek használni. Úgy mint: -ha nem nyúl semmihez, 20 másodpercen belül visszaugrik az élő adásra -kb csak csatornát lehet váltani és hangerőt -semmivel nem zargat, ajánl -nincsenek appozások, idegen szavak, -bekapcsolás után egyből az élő adás jön, -betűméret idősek számára lehetne sokkal nagyobb