b10up

Tag
 • Tartalmak

  139
 • Csatlakozás időpontja

 • Utolsó látogatás

1 Követő

b10up a fórumon

 • Rang
  Tudományos főtag
  50+
  50+

  Népszerű

  Népszerű vagyok, a fórum indulásától a kérdéseimre, válaszaimra ennyi elismerést kaptam a fórumtagoktól.

Profil megtekintések

1100 profilmegtekintés
 1. Multicasttal az ONT-ig mennek, az ONT wan portját valóban darálja 2-300 megabittel, de nem csak az iptv, hanem a többi efi forgalma is. Hozzád azok a csatornák jutnak be, amiket a boxod kér és nézel/felveszel. Csak ez terheli a belső útvonalaidat, tehát majdnem a teljes 1Gbit megmarad, csak az a kb 10Mbit/s esik le amit egy HD csatorna elvesz, vagy éppen több, de csak amiket tényleg használsz. A bridge mód melletti iptv hiányt nem tudom, de szerintem a hgw-k nem tudhatnak valamit amit kellene, vagy irreálisan sok munka lenne megkreálni.
 2. Azt vedd számításba, hogy optikánál akár 10km is lehet a szegmens hossza. Bár nem láttam még rá példát a környékemen, hogy ezt kimaxolták volna. Egy szegmensen mikor a cégnél voltam, max 64 eszköz lehetett, de mintha hallottam volna olyat is, hogy 32 a plafon. Bár ennyire konstans módon nem szokott túlterher jelentkezni, de nem is lehetetlen, valószínűbb a beállítási hiba. A másik: Optikán a pppoe login is vágja a sebességet és az optikai profil is. Mármint ezekben állítják be. Nagyon extrém szerencsétlen esetben, ha erősen manuálisan piszkálták a portot létesítéskor megeshet, hogy fordítva kaptad az optikai profilban a sebességeket. Erre egy profil resetet tudsz kérni hibabejelentéssel, házilag nem tudod megoldani. Esetleg -bár nem hiszem-, de próbálhatsz egy olyat is, hogy a géped lan kártyájában az ipv6 supportot letiltod.
 3. Üdv, ez lehet azért, mert a letöltési irány teli van, és ennyi jut neked, de az is lehet, hogy a speedtest szerver van koppon. Mérj egyet a speedtest.net oldalon valami budapesti szerveren, akár több eltérőn is. Ott is ez a helyzet?
 4. Voltam szerelő, az ilyen címek általában csak "útba estek". Volt, hogy kutya megrágta a kábel végét, vagy csak festés miatt el lett vágva. Az ilyen munkáért maximum 1-2 *****abb kolléga szokott számlázni, ha rosszabb napja van Egyébként igen, kicseréli, ha emiatt nem tudsz netezni, felveszik hibára. Ha "csak úgy", akkor kismunkára veszik fel, amire sokat is kell várnod és fizetni is kell általában.
 5. Küldtem privátot
 6. Attól függ. Ha van a VPN-en át net elérésed, szerintem sima ügy. A szerver piszkálása nélkül is megoldható. Csak kell 2 VPN kliens a routerben, mindegyiknek megadni, hogy melyik interfészen mehet ki, aztán súlyozással beállítani az arányokat, hogy melyiket mennyire terhelheti.
 7. OpenWRT kell hozzá, azzal fogja tudni. Kell pár extra beállítás, de szerencsére nem agysebészeti beavatkozás. A bejövő kapcsolat lehet akár ethernet porton, akár wifin de akár USB-n mobilmodem /telefon is. Gyakorlatilag úgy kombinálod és szabályozod, ahogy nem szégyelled. Tud load balancingot és failovert is. Bonding szervernek VPN..... most, hogy mondod, kicsit módosítasz pár szabályon, akkor lenne rá ötletem
 8. Nálam egy Ubiquiti EdgeRouter Lite 3 van, de egyébként már egy sima TP-Link routerrel is meg lehet csinálni, hogy a 4. lan portot is levágod WAN-nak(vagy akár többet is). Vagy wifin lehet egyszerre AP és kliens a szomszéd wifs routerére. Volt egy időszak, amikor szomszéd meg saját 10 megás DSL-ünket összefűztük 20 megára Amúgy meg failoverben ez sokáig ment így, ha leakadt a saját, akkor a szomszédéra váltott addig. Nem tragédia amúgy, ha két külső IP van, be van állítva, hogy a cél IP cím "ragadjon", aztán akkor egy helyre csak az egyik kapcsolaton indít szálakat. Kevés eset van csak, amikor nem hatékony. A csatolt képen egybe van fűzve egy 100M-s koax ami olyan 85-99 között ingadozik, és egy DSL ami 18-25M
 9. Nálunk kis faluTV-s szolgáltató ad 150M-t koaxon. Viszont napi szinten fekszik ki. Szóval most van egy koaxos vonal, ami hol megy, hol nem, ez mellé jön egy siralmas DSL, ami bűnlassú, de mindig van. Ez van összebondingolva egy 3 portos routerrel. Itt nem hal le a szerver
 10. Nem ez az oka. A központ hal be. Egyébként már kb húsvét óta megy ez a játék legalább. Pontosabban ezt egyszerűen ki tudod szűrni Belépsz a menübe, és ha a bondingnál legalább egy UP van, akkor a szerver rendben, esetleg csak az egyik szál nem megy. Viszont ha mindegyik down, az szerverhalál. A HGW viszont folyamatosan próbálkozik, újraindítgatni nem érdemes emiatt.
 11. A bejövőre, de optikán kapnod kellene a 2HD streamet. Boxok közötti belső kapcsolat mindenképpen 100MBit/s UTP. Alternatív megoldásnál kevesebb, de 10Mbit/s akkor is minimum megvan.
 12. VDSL-en legalább 24 (vagy 33?) MBit/s elérhető sebesség, optikán alapból mehet. Koaxon nem tudom, azt hiszem ott is ED3-on mehet.
 13. Nálam 4-6 óra az átlag... sajnos semmilyen módszert nem ismerek, hogy gyorsítsam.
 14. Az a helyzet, hogy ahogy látom, a központi oldal esik le. Ilyenkor egy pillanatra megszakad minden szál, és utána tisztán a natolt DSL-es címen fog menni az eszköz. Restart ezen nem segít, az eszköz folyamatosan próbálkozik. Ha DSL led zölden világít és a mode türkizen, akkor csak idő kérdése és magától megjavul.
 15. Látom 2 routered van. A T-sből DMZ az asus felé, asusból a nas felé, így jó lesz. Esetleg a WAN IP címed nézd meg a speedtest.net-en, utána a T-s HGW-ben, ha ez a kettő nem egyezik, akkor NAT-ot kaptál.