b10up

Tag
 • Tartalmak

  145
 • Csatlakozás időpontja

 • Utolsó látogatás

1 Követő

b10up a fórumon

 • Rang
  Tudományos főtag
  50+
  50+

  Népszerű

  Népszerű vagyok, a fórum indulásától a kérdéseimre, válaszaimra ennyi elismerést kaptam a fórumtagoktól.

Profil megtekintések

1170 profilmegtekintés
 1. Itt kicsit félreértés lesz, én arra gondoltam, hogy azért nem fizetek IPTV-t, hogy egy, a jelenleginél is jobban korlátolt rendszert használjak. Ami szabadságot adna az androidos platform, inkább veszek egy random androidos tv okosítót, és előfizetek a T kihagyásával a Netflixre és társaira. Eredetileg is füstölt a fejem még 2007-es IPTV bevezetéskor, hogy -felvétel opció az inkább csak késleltetett visszanéző opció, mert egy box halál bármikor vitt mindent -előző pont része, hogy kimenteni a felvételeket úgy se lehet, hogy csak T-s boxon lehessen visszanézni, de bármelyiken -box egy relatív jó hardver, mint médiabox, de a hardver töredéke sincs kihasználva -a kijelzője tök informatív tudott volna lenni (egy régi boxot ki*****em, ír időjárást is nekem meg kinti hőfokot, konkurens boxnál csatorna nevét) -windows media centeres megosztást tudott csak, de csak képet és hangot -webrádió van benne, de tv nélkül nem lehetett előlapról e*****alni, hiába volt ott karakteres kijelző Most ott tartunk, hogy amik zavartak az eredeti rendszerben, azokat a platformváltás megoldja, viszont ezt elérem egy tök független, előfizetésektől mentes boxszal, kodis raspberryvel.... Ami a TV részeit illeti, annyi falat látok ráadásul több pénzért, ami szerintem elfogadhatatlan. Nem akarok lázítani vagy lebeszélni senkit, de azért na.
 2. Hát a tapasztalatokat olvasva amennyire vártam ezt a platformváltást, most ott tartok, hogy amilyen korlátok bekerültek, inkább veszek egy sima független androidos boxot, aztán netflix, kodi és spotify. IPTV pedig marad hűség végéig aztán repül ez is.
 3. Ezt a csomagváltás nem oldja meg, az szinte biztos. Van ígyis elég fec hiba a vonalon, ha még feljebb lenne tornászva, lehet csak elkezdene szakadozni és előbb-utóbb a dsm venné vissza ide, ahol most van. Az a helyzet, hogy országon belül dolgozok most egy fejlesztő cégnél, és a szerverek, amikkel dolgunk van, angliaiak, finnországiak és a tesztelt Hetzner-nél is vannak szerverek, amikkel foglalkoznunk kell. Nálunk 1000-es net van irodában, a vírusmizéria előtt az innen nyugatra lévő szervereket frankón elértük többszáz mega leiránnyal. Mióta ez elkezdődött, a negatív rekord 1.2MBit/s, az átlag olyan 3-25Mbit/s . Kerestük a kinti szolgáltatót is, egészen egyszerűen bizonyos nemzetközi vonalak be vannak dugulva. Azt csináltam, hogy van egy angliai telephelyünk, akikkel még relatív gyors VPN kapcsolatunk van, amikor ilyen szervert kell elérni, akkor azt a forgalmat az ottani telephely netkapcsolatán keresztül érem el, ezzel kicsit megváltoztatva a csomagok irányát. Így érezhetően jobb a tempó a kerülőút ellenére is. Ezzel sajnos önmagában sokmindent átlag felhasználóként nem lehet elkövetni, esetleg keresni valamiféle VPN szolgáltatót, akinél több kilépési pont közül lehet választani. Persze ettől függetlenül nem zárnám ki az ügyféloldali hibákat sem, de azt a legegyszerűbben kikapcsolt iptv boxok mellett passthrough móddal lehetne tesztelni.
 4. ip-cím

  Hát akár Még jobban megérheti De ettől függetlenül, hogy a témánál maradjunk, mobilnetnél még van egy szolgáltató, aki ad publikust, plusz vannak olyan alternatív szolgáltatók is, akik igaz nem max tempósan, de elég bőséges adatkeretet adnak, azt hiszem, akadnak publikus IP-sek is.
 5. ip-cím

  Így van, járhat kompromisszumokkal / plusz kiadással. Viszont vészhelyzetben ez is egy megoldás lehet. Ha abból indulok ki, a legolcsóbb linux VPS egy magyar szolgáltatónál 1500+ÁFA, erre VPN felvarázsolható, és van mögötte többszáz megabit elérhető sávszél.... Így gyakorlatilag az ember kevesebb, mint 2000 forintból van egy saját VPN szervere fix ip címmel.
 6. ip-cím

  Nagyimék hétvégi házában csak 4G elérhető, semmilyen vezetékes lehetőség nincs. Ott úgy oldjuk meg, hogy van egy Mikrotik router ott a 4G router mögött, és egy publikus neten pár kilométerrel arrébb szintén lóg egy Mikrotik. Ez a kettő VPN-en összelát, és kintről a publikus neten ülő címét beírva a forgalmat továbbítjuk VPN-en. Így tud működni a kamerarendszer.
 7. Multicasttal az ONT-ig mennek, az ONT wan portját valóban darálja 2-300 megabittel, de nem csak az iptv, hanem a többi efi forgalma is. Hozzád azok a csatornák jutnak be, amiket a boxod kér és nézel/felveszel. Csak ez terheli a belső útvonalaidat, tehát majdnem a teljes 1Gbit megmarad, csak az a kb 10Mbit/s esik le amit egy HD csatorna elvesz, vagy éppen több, de csak amiket tényleg használsz. A bridge mód melletti iptv hiányt nem tudom, de szerintem a hgw-k nem tudhatnak valamit amit kellene, vagy irreálisan sok munka lenne megkreálni.
 8. Azt vedd számításba, hogy optikánál akár 10km is lehet a szegmens hossza. Bár nem láttam még rá példát a környékemen, hogy ezt kimaxolták volna. Egy szegmensen mikor a cégnél voltam, max 64 eszköz lehetett, de mintha hallottam volna olyat is, hogy 32 a plafon. Bár ennyire konstans módon nem szokott túlterher jelentkezni, de nem is lehetetlen, valószínűbb a beállítási hiba. A másik: Optikán a pppoe login is vágja a sebességet és az optikai profil is. Mármint ezekben állítják be. Nagyon extrém szerencsétlen esetben, ha erősen manuálisan piszkálták a portot létesítéskor megeshet, hogy fordítva kaptad az optikai profilban a sebességeket. Erre egy profil resetet tudsz kérni hibabejelentéssel, házilag nem tudod megoldani. Esetleg -bár nem hiszem-, de próbálhatsz egy olyat is, hogy a géped lan kártyájában az ipv6 supportot letiltod.
 9. Üdv, ez lehet azért, mert a letöltési irány teli van, és ennyi jut neked, de az is lehet, hogy a speedtest szerver van koppon. Mérj egyet a speedtest.net oldalon valami budapesti szerveren, akár több eltérőn is. Ott is ez a helyzet?
 10. Voltam szerelő, az ilyen címek általában csak "útba estek". Volt, hogy kutya megrágta a kábel végét, vagy csak festés miatt el lett vágva. Az ilyen munkáért maximum 1-2 *****abb kolléga szokott számlázni, ha rosszabb napja van Egyébként igen, kicseréli, ha emiatt nem tudsz netezni, felveszik hibára. Ha "csak úgy", akkor kismunkára veszik fel, amire sokat is kell várnod és fizetni is kell általában.
 11. Küldtem privátot
 12. Attól függ. Ha van a VPN-en át net elérésed, szerintem sima ügy. A szerver piszkálása nélkül is megoldható. Csak kell 2 VPN kliens a routerben, mindegyiknek megadni, hogy melyik interfészen mehet ki, aztán súlyozással beállítani az arányokat, hogy melyiket mennyire terhelheti.
 13. OpenWRT kell hozzá, azzal fogja tudni. Kell pár extra beállítás, de szerencsére nem agysebészeti beavatkozás. A bejövő kapcsolat lehet akár ethernet porton, akár wifin de akár USB-n mobilmodem /telefon is. Gyakorlatilag úgy kombinálod és szabályozod, ahogy nem szégyelled. Tud load balancingot és failovert is. Bonding szervernek VPN..... most, hogy mondod, kicsit módosítasz pár szabályon, akkor lenne rá ötletem
 14. Nálam egy Ubiquiti EdgeRouter Lite 3 van, de egyébként már egy sima TP-Link routerrel is meg lehet csinálni, hogy a 4. lan portot is levágod WAN-nak(vagy akár többet is). Vagy wifin lehet egyszerre AP és kliens a szomszéd wifs routerére. Volt egy időszak, amikor szomszéd meg saját 10 megás DSL-ünket összefűztük 20 megára Amúgy meg failoverben ez sokáig ment így, ha leakadt a saját, akkor a szomszédéra váltott addig. Nem tragédia amúgy, ha két külső IP van, be van állítva, hogy a cél IP cím "ragadjon", aztán akkor egy helyre csak az egyik kapcsolaton indít szálakat. Kevés eset van csak, amikor nem hatékony. A csatolt képen egybe van fűzve egy 100M-s koax ami olyan 85-99 között ingadozik, és egy DSL ami 18-25M
 15. Nálunk kis faluTV-s szolgáltató ad 150M-t koaxon. Viszont napi szinten fekszik ki. Szóval most van egy koaxos vonal, ami hol megy, hol nem, ez mellé jön egy siralmas DSL, ami bűnlassú, de mindig van. Ez van összebondingolva egy 3 portos routerrel. Itt nem hal le a szerver