b10up

Tag
 • Tartalmak

  177
 • Csatlakozás időpontja

 • Utolsó látogatás

1 Követő

b10up a fórumon

 • Rang
  Tudós
  2
  2

  Megoldóember

  Megoldóember vagyok, a fórum indulásától ennyi válaszom fogadták el megoldásként a fórumtagok

  50+
  50+

  Népszerű

  Népszerű vagyok, a fórum indulásától a kérdéseimre, válaszaimra ennyi elismerést kaptam a fórumtagoktól.

  10+
  10+

  Telefon guru

  Otthon vagyok a telefon témakörben, az előző 90 nap alatt ennyit posztoltam

  10+
  10+

  Mobil guru

  Otthon vagyok a mobiltelefon témakörben, az előző 90 nap alatt ennyit posztoltam

  10+
  10+

  Egyéb guru

  Otthon vagyok a Telekom ügyintézéssel/ a Telekom fórummal kapcsolatban, az előző 90 nap alatt ennyit posztoltam

Profil megtekintések

1545 profilmegtekintés
 1. Osztom @btz véleményét. De van hagyományos infrás távom, ha az új, droidos boxhoz járó táv zavar, cseréljünk, adok cserébe 3 régi fajtát
 2. Azért bízok benne, hogy lesz ez jobb is. A 2006-2007-es induláskor emlékszem, naponta 4x fagyott és indult újra a hgw, ezzel együtt a box is, vagy csak spontán a box vágta hanyatt magát te*****tés közben. Ettől függetlenül talán a legjobban a v_i_d_anet megoldása tetszett, ahol apró kis box, bele a dvb-c kábel, és akkor van dvr meg felvétel opció, ha az ember feláldoz egy pendriveot/hdd-t. Ha pedig a tv tudja, akkor box sincs, csak conax modul. Fura, hogy azzal soha nem volt stabilitási probléma és valahogy jogilag is letolták a tartalomszolgáltatók torkán, a pendive tartalma pedig csak azon a boxon volt visszanézhető. Értem én, hogy itt most ezt elvileg telefonon is vissza lehet nézni, de még embert nem láttam amúgy, aki telefonon boldogan bámulja a tvgo-t, maximum ameddig teszteli. Ez a felhős megoldás pedig így ebben a formában csak rosszat hoz a rendszerbe. Technikailag pedig tuti meg lehetne oldani ezt máshogy is. Gondoljunk csak azokra a kamerarögzítő dobozokra, amik otthon figyelnek, és a gyártó felhőjén keresztül mobilról is nézhető.
 3. Kandalló TV-t érdemes még nézni. Úgy hagyom egy fél-1 órára, akkor a hang megy tovább, a kép viszont teljesen merev marad.
 4. És kezdődik a szokásos tesztem csúcsidőben az X-faktorral. Jelenleg az RTL-re oda sem tudok váltani, mert mindig jön a puffer karika, eltűnik, majd 5 másodperc múlva visszadobja. Ez így balhés lesz.
 5. Szia, Nemsokára meg tudom nézni, de valószínűleg ugyanazt kaptuk, mert elvileg csak 1 update volt, amit én most kaptam meg. Ha van frissítés, a főmenü fogaskerekétől jobbra egy csengő alatt lehet bekapcsolni. Ha nincs esemény, az nem látszik. Egyébként úgy vettem észre, hogy ez a képkockázás tekerés közben csak uborkaszezonban működik, mintha csúcsidőben, mikor kezdene terhelődni a szerver, akkor ismét nem működik.
 6. Nos a történelem megismétli önmagát. A napokban frissített a box. Megörültem, hogy jó lett a pörgetés, már mutat képkockákat tekerés közben. Igaz a cloud miatt sokkal lassabban, mint a régi 6030-ason. Aztán indult az X-faktor. Megállítom az elején, fél órával később indítom. Elindult. Hurrá. 13 percet ment, majd felugrik egy ablak, hogy multicast hiba. Hát mondom tök jó, de tudtommal a timeshift az unicastos. Próbálnám picit visszább tekerni, felugrik egy ablak, hogy nem elérhető. Próbálom szünetelni meg vissza. Az ikon megjelenik, de a box nem csinál semmit. Próbálnám előre tekerni, hátha. Az RTL letiltotta. *****at! Átkapcsolok a konkurens csatornára, majd vissza, élő adás működik. Harmadszorra vissza tudtam tekerni oda, ahol tartott, és most jelenleg úgy ahogy megy. Totál olyan érzés, mintha ez a cloud ez ilyen eröltetett dolog lenne és ilyenkor túlterhelődne, belefagyna. 2012 környékén tapasztaltam ilyet rtl moston, mikor kijött valami, utána nem lehetett lejátszani 3-4 óráig még, hiába indult el. Jelen formájában a felvétel és timeshift droidon maximum egy free béta lehetne, ezért pénzt kérni jelenlegi minőségében bűncselekmény. A box többi része viszont oké. Még egy bugot találtam a menüben: Ha megnyitom az összes alkalmazás listáját, akkor néha az eggyel visszábbi alkalmazás nyílik meg, második megnyitásra találja el, hogy mi van tényleg kijelölve.
 7. Szia, Sajnos hasonlóakat tapasztalok én is. Ami pluszt nyújt ez a box, azt havidíj nélkül megkapom egy sima androidos doboztól is egyszeri pénzért. -X faktor kezdésekor leszüneteltem az adást, hogy majd kezdjük. Fél órával később indítottam volna, hogy folytassa. Nem elérhető üzenet felugrott, box elszállt, újra kellett indítani. -Visszatekerni kb 20 percnyit bírt, távolabbi időpontra kiakadt nem elérhető üzenettel, visszadobott élőre. Az adásból egyébként 20 perc sokszorosa lement ténylegesen. -Felvett műsor szintén nem tekerhető. Már a magazinos DVD korszakban is rühelltem ezt, ha ez nem változik záros határidőn belül, akkor pusztul a háztól és visszarakom a kodis rpi-t. -Bizonyos tápegységes eszközökre kényes, ha poe-ról táplált hap ac2 mikrotikkel kötöm össze, akkor eltűnik a kép a hdmi portról, így jelenleg csak wifin megy. -A felület technikailag ahogy látom, egy sima launcher alkalmazás, ami bezáródik, ha belépek az android rendszermenüjébe. Kicsit fura, hogy eltűnik így a háttér -ADB-vel bele lehet nézni korlátozott fiókkal. Látszólag a DRM-et full szoftveresen, külön process csinálja, szóval a boxban ha lenne is frankó hw gyorsítás, ez a szoftveres titkosítós bohóckodás megoldja, hogy fűtsön. -Új sw óta random levágja a távirányítót és újra kell párosítani. Azóta inkább infrán megy a táv, azt nem tudja ledobni -A felület kegyetlen bonyolult így, hogy mi mi alá van berendezve. A régi boxot még simán el tudtam magyarázni bárkinek, ez meg a mai napig belekeveredős -Nyomvatartásos csatornaváltás továbbra is katasztrófális, a pufferelés karika nagyon gagyi hatást kelt az előző platform gyors csatornaváltása után Összességében nagyon azt érzem, hogy a régi platform az konkrétan erre a célra készült, ennek megfelelően többnyire jól tudta amit tudott. A mostani viszont egy mérsékelten stabil alaprendszerre feltákolt valami, ami nem teljesen a célra készült, ezért trükközgetni kell vele, hogy sokkal kevésbé hatékonyan, de úgy ahogy működjön. Amennyire vártam, hát most már nem tudom.
 8. vlan

  Ha a DHCP-t benyomod annak elégnek kéne lennie. Esetleg még wan beállításoknál secondary wan-t belőni a második routerben dhcp kliensre. Mivel van benne igmp proxy, működnie kellene.
 9. vlan

  Fúha, akkor pedig ez lesz a baj. Passthrough mellett nem barátja a multicastnak a rendszer. Vagy akkor amelyik router engedi, fel kell húzni a pppoe kliens mellé egy dhcp klienst is ugyanarra a wan portra, és akkor a multicastot azon átpasszírozni. Vagy van, ami tuti működik, hogy csinálsz egy második SSID-t, ami a hgw-s hálóba lát bele, viszont ehhez olyan router kell vagy oprendszer, ami ezt tudja, és ennek a hátránya, hogy a box nem lát be a saját hálózatodba, innentől kezdve nincs se chromecast, se wifin távirányítás, lejátszás. Esetleg még ami gyors megoldás, hogy a routeredet lebutítod egyszerű switch szintjére. Akkor tuti minden menni fog rajta, viszont akkor a hgw kezeli a forgalmadat is, és a wifi jelszón kívül mindent azon kell állítani
 10. vlan

  Neked a jelenlegi felállásban mikor működött először? Mert azt még el tudom képzelni, hogy unicast módon ment. Az ugye megy T-n kívülről is, és lehet csak tesztidőszak volt, vagy szigorították a használatát. Ebben az esetben viszont a belső hálón kell mókolni, hogy átengedje a multicastot rendesen.
 11. vlan

  Meg tudod nézni, hogy kábelen megy-e saját router mögül? Ha igen, akkor sajnos valószínűleg valamit tiltottak a boxban, hogy ne menjen wifin ez a része. Ettől függetlenül lehet megéri jelezni már csak azért is, hogy ilyet nem kéne csinálni. Annyit esetleg el lehet érni ilyen esetekben, hogy eggyel régebbi szoftvert visszatöltik és zárolják, hogy ne frissüljön. Csak hát akkor ugye bugfixek se jönnek.
 12. vlan

  Szia, Tegnap nálam is hanyattvágta magát. Bár még kábelen nem tudtam tesztelni, de van egy olyan megérzésem, hogy itt a wifijével mókoltak valamit, és már a doboz oldalán van ez megfogva. Este kipróbálom, hogy utp-vel megy-e saját router mögül. Másik ötletem az volt, hogy egy ideje saját router mögött működött unicast módban is, ami ugye a szolgáltatónak indokolatlan esetben fölösleges plusz terhelés, el tudom képzelni azt is, hogy ha nem megy a multicast, akkor iptv azonosító alapján engedélyezik/tiltják, és csak olyan helyen van ez engedve, ahol tuti nincs multicast technikailag sem. (Pl Győrben a v-id-a-n-e-t-es koaxon adott T szolgáltatások)
 13. Ha passthrough van, akkor nálad az az IP cím számít, amivel mögötte betárcsázol. Ezesetben a hgw-ben sima 3play-es login van, ami tényleg felügyeletre, régi, vlan-mentes voipra és régi iptv platform egy részének a hozzáféréséhez van. Az viszont a netre sem lát ki.
 14. Szia, Levéli (9221) optika fejlesztésről lehet tudni már valamit? Az oszlopokon egyelőre még csak a helyi kis szolgáltatónak van optikája.
 15. Szia, A band steering akkor működik, ha azonos a két név. Ha azt visszakapcsolod, akkor össze kell vonni hozzá a két hálót, hogy azonos névvel és jelszóval üzemeljen. Amit még nézz meg, hogy ha automatikusan választ az eszköz csatornát, néha hajlamos a 11-es fölöttit választani, de azt sok eszköz nem látja. Szóval ha külön hálót akarsz, akkor csak kikapcsolt band steeringgel lehetséges és állíts be kézzel 1-11 közti csatornát a 2.4-es, 36-48 közöttit az 5ghz rádiónak.