Sunseeker

Alacsonyabb sebesség bizonyos WAN IP esetén

Kérdés

Üdv Mindenkinek!

Adott egy 1000/1000-es előfizetés 2-3 éve hibamentesen, mindig 900 feletti értékekkel (le-fel).

Az utóbbi egy hónapban felfigyeltem arra, hogy csak 600-700 Mbit/sec van meg, elkezdtem utánanézni mi történik.

Budapest környéki kisváros (50 km-en belül), de a speedtest konzekvensen debreceni vagy nyíregyházi teszt lokációkat dob fel, ha automatikusan választok szervert (korábban ez mindig budapesti volt. Ha budapestit választok kézzel, 600 körül megy fel-le, ha elfogagdom a debreceni vagy nyiregyházi lokációt akkor 700 körül fel-le.

A következő megfigyelés a WAN IP-hez kapcsolódik : Ha 130-cal kezdődő IP-t kapok (134.255.122.X), akkor áll fent a fent ismertetett helyzet.

Ha azonban 140-nel kezdődőt (149.x.x.x.), akkor a speedtest is budapesti lokációt dob illetve a Telekom, ***** és Antenna Hungária teszt lokációk is 900 felett mérnek le és fel is. Mivel Budapest kevesebb mint 50 km, Nyíregyháza és Debecen pedig több mint 200 ezért azt gondolná az ember, hogy olyan IP-t kap, hogy a lehető legrövidebb úton jusson el a számára legközelebbi csomópontba (Budapest)

A kérdésem az lenne, hogy találkozott e már valaki ezzel az IP alapú lottóval és hasonló sebességcsökkenéssel ? Persze lehet játszani a modem reboot-tal és néha kap is az ember 140-es címet, de az esetek nagy részében 130-ast ad és akkor fennáll a probléma.

Köszönöm ha velem gondolkodtok ezen :)

Üdv

Sun

 

 

Bejegyzés megosztása


Link a bejegyzéshez
Megosztás más oldalakon

3 válasz erre a kérdésre

Köszönöm a választ, legalább tudom hogy nem paranoia :)

Ami érdekes, hogy mindkét IP tartomány esetén a traceroute ugyanúgy alakul és Gazdagrét az első "hop" nálam. Ezért is furcsállom a 134.x.x.x IP-k lassabb sebességét és a speedtestnél a 200 km-rel odébb lévő teszt lokációk felajánlását. Olyan mintha a 134.x.x.x IP-k nem az én régiómnak lennének szánva és ezért rosszabb a sebesség de a traceroute ezt megcáfolja hiszen mindkét esetben (134-es vagy 149-es tartomány) ugyanúgy alakul.

Bejegyzés megosztása


Link a bejegyzéshez
Megosztás más oldalakon

Üdv
Én is észrevettem nehézkességet, igaz arrébb lakok, itt a 2xx. elejű IP-kkel találtam furcsaságokat. Gondolom több kilépő pont van a nagyvilágba, legalábbis traceroute első hopjai hol kecskemétiek, hol zalaegerszegiek és még volt 1-2, ezek nem egyformán terheltek.

Bejegyzés megosztása


Link a bejegyzéshez
Megosztás más oldalakon

Van valakinek hasonló tapasztalata ?

Üdv

Sun

Bejegyzés megosztása


Link a bejegyzéshez
Megosztás más oldalakon

Hozz létre egy fiókot vagy jelentkezz be a kommenteléshez

Ahhoz, hogy kommentelhess, tagnak kell lenned.

Fiók létrehozása

Hozz létre a közösségünkben egy új fiókot. Igazán egyszerű!


Új fiók regisztrálása

Bejelentkezés

Már van fiókod? Jelentkezz be itt!


Bejelentkezés most