Ugrás a tartalomhoz
  • 0

Bizonytalan hálózat / Technicolor FGA2233 hiba / Nincs routable IPv4 physical adapter address / Random időkben, random helyek nem elérhetők majd igen


Krisztian

Kérdés

Egy Technicolor FGA2233 routerünk van, amihez 4 vezetékes eszköz (asztali gép, TV, XBox, Telekomos TV box) és számtalan vezetéknélküli eszköz csatlakozik (4 telefon, 4 laptop, napelem router, klímák)

2 éve hibátlanul működik, de kb 1 hete elkezdte a lenti logokat produkálni. És, hogy miért néztem meg, hogy van-e probléma? Mertrandom időszakokban, random helyeken nem elérhetők random honlapok, miközben mások igen. Semmi logika, vagy összefüggés. Pl. asztalai gépn (vezetékes) nem mennek egyes honlapok és a MS Teams, de gond nélkül megy a youtube, közben telefonokon (wireless) minden megy simán, de laptopon semmi sem megy (szintén wireless). Van, hogy még a router felület sem elérhető laptopon (wireless) de telefonon igen (ugyanaz a wireless), ld itt (direkt úgy fotóztam, hogy a VPN hibaüzenet és aböngésző hibaüzenet egyszerre látszódjon)

image.thumb.png.0dd4ed7538bad6aeb29584ace9da46e0.png

 

Ezek a hiba logok futnak a routeren:

 

image.thumb.png.8bba300b8a61cf91d4fa38394d063688.png

 

A megoldás teljesen önkényes egyszer csak megtörténik.

Végig próbáltuk már az eszközökön a böngészők cache and history törlését, Google DNS-t (8.8.8.8), reset-eltük a TCP/IP -t (ipconfig és netsh parancsok). Mivel egyik sem oldotta meg, így mindog visszatértünk az eredeti állapotba és aztán random megoldódott.

Szóval biztos, hogy a router-rel van a gond (tekintettel az eszközök közötti különbségekre és a hiba váratlanságára) és talán a fenti log bejegyzések segítenek, de ezt már laikusként nem tudtam ki-googlizni, így minden segítséget örömmel veszek.

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

1 válasz erre a kérdésre

Ajánlott posztok

Csatlakozz a közösséghez!

Posztolhatsz regisztráció előtt is. Ha már van regisztrációd, jelentkezz be itt.

Vendég
Válaszolj a kérdésre...

×   Formázással együtt illesztetted be a tartalmat.   Formázás eltávolítása

  Only 75 emoji are allowed.

×   A linkedet automatikusan beágyaztuk.   Linkként mutatás

×   Az előző tartalmat tároltuk. .   Itt törölhetsz

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Új...