Ugrás a tartalomhoz
  • 0

Beérkező internet elosztása


Wagcsee

Kérdés

Kedves Fórumozók!

Családi házamban szeretném megoldani az  internet elérést. 4 különböző helyiségben szeretném CAT6-os kábellel kiépíteni a fix fali internet csatlakozókat, emellett szeretnék WIFI elérést is biztosítani, illetve a későbbiekben kamera rendszert telepíteni.

Előzetesen a fix csatlakozóknak ki lett építve védőcső a falban, azt feltételezve, hogy a padláson fogom megoldani az internet szétosztását.  Erre a célra szerelnék fel egy IP védett dobozt amibe raknám az "okosságot". Ebben az "okosságban" szeretnék segítséget kérni, mivel az interneten nagyon sokféle információ kering, nem szeretnék felesleges eszközökre, szerelési segédanyagokra költeni. 

Elgondolásom szerint a majdani padláson bejövő internetkábelt az IP dobozban elhelyezett  SWITCH elosztóba kötném, amibe aztán szintén bekötném a 4 szoba fix csatlakozójának kábelét és később a kamerákhoz szükséges kábeleket is. A WIFI-t pedig az egyik szobába levezetett fix kábelre kötném. 

Érdeklődnék, hogy ez a megoldás működhet? Vagy először  a Telekom által adott ONT-be kell bekötni a bejövő internetet, és innen kellene a SWITCH-be?

Segítségeteket és válaszotokat előre is köszönöm!

Üdvözlettel: Bence 

 

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

2 válasz erre a kérdésre

Ajánlott posztok

  • 1
1 órája, uzman írta:

Szia

A szolgáltató által végződtetett kábel (telefon, koax, optika) minden esetben az általa biztosított eszközbe kell csatlakozzon (dsl modem, kábelmodem, optikai terminál). Erre az eszközre fogod tudni csatlakoztatni a switch-et.

Szia! 
Nagyon szépen köszönöm válaszodat!

Üdv: Bence

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

Csatlakozz a közösséghez!

Posztolhatsz regisztráció előtt is. Ha már van regisztrációd, jelentkezz be itt.

Vendég
Válaszolj a kérdésre...

×   Formázással együtt illesztetted be a tartalmat.   Formázás eltávolítása

  Only 75 emoji are allowed.

×   A linkedet automatikusan beágyaztuk.   Linkként mutatás

×   Az előző tartalmat tároltuk. .   Itt törölhetsz

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Új...