z_ancsa Posztolva ekkor: április 22. Megosztás Posztolva ekkor: április 22. Mai napon egy magánszám 30-as felhívott, hogy előzőleg én kerestem szintén 30-as körzetszámról. Sajnos már nem először van ez. Én nem hívtam és a kimenő hívások között sem szerepel. Mit lehet vagy kell tennem? Idézet Link kommenthez Megosztás más oldalakon More sharing options...
Telekom Telekom szakértő Posztolva: április 25. Telekom Megosztás Posztolva: április 25. Kedves z_ancsa! A számoddal nagy valószínűséggel egy úgynevezett „A” szám hamisítás történt. A visszaélés lényege, hogy külföldről, általában VoIP-ról (internet alapú hanghívás) olyan hívásokat indítanak magyar telefonszámokra, amelyek során behamisítják a hívó telefonszámot. A hívott fél ezt (jelen esetben a Te számod) a hívószámot látja kijelezve a telefonján és a hívás során főként banki adatokat próbálnak megszerezni a gyanútlan ügyfelektől. Az előfizetőknek nincs közük az ilyen típusú visszaéléshez és anyagi kár sem éri őket, ugyanis a csaló hívások nem járják meg a számlázórendszereket. Ez okozza azt is, hogy a csaló hívások nem jelennek meg a híváselőzményekben. Kérjük, hogy privát üzenetben küldd el a hívószámod, hogy továbbítani tudjuk biztonsági osztályunknak, hogy elvégezhessék a szükséges lépéseket. Várjuk visszajelzésed! ^Zsani Idézet Link kommenthez Megosztás más oldalakon More sharing options...
R_Miki Posztolva: július 29. Megosztás Posztolva: július 29. Ma engem is felhívtak egy 30-as, számomra ismeretlen számról. Interneten leellenőriztem, tényleg TELEKOM-os szám és jóval később visszahívtam. A hívott számon közölték, hogy nem kezdeményeztek hívást. Valószínű, hogy akkor már nem volt kapcsolatban az illegális számhamisító. R_Miki Idézet Link kommenthez Megosztás más oldalakon More sharing options...
Telekom Telekom szakértő Posztolva: július 29. Telekom Megosztás Posztolva: július 29. Kedves R_Miki! Honlapunkon ide kattintva találod azokat a telefonszámokat, melyekről a Telekom közvetlen üzletszerzés céljából keresheti meg az előfizetőket. Amennyiben a hívószám nincs benne a listában, kérünk, hogy vedd fel velünk a kapcsolatot privát üzenetben. Írd meg ott nekünk a saját számodat, valamint azt a számot, melyről kerestek Téged és a pontos időpontot, hogy továbbítani tudjuk illetékes csoportunkhoz a jelzésedet, ha szükséges. ^Rita Idézet Link kommenthez Megosztás más oldalakon More sharing options...
pbazsa Posztolva: október 24. Megosztás Posztolva: október 24. Engem szintén hívtak vissza úgy, hogy nem is hívtam az adott számot és nem az első eset. Mit tudok tenni? Idézet Link kommenthez Megosztás más oldalakon More sharing options...
Ildikó123 Posztolva: október 28. Megosztás Posztolva: október 28. (szerkesztve) Sziasztok! Ma jött egy sms, hogy nem fogadott hívásom volt. Ismeretlen szám esetén www.tudakozo.telekom.hu, vagy 11818, hívásdíj 220 ft/hívás. Telekom ismét megküzdöttem Vandával, mire kapcsolt az ügyfélszolgálatra,-mert csütörtökön az én számom duplikálták-elmondtam a problémám, kikapcsolták ismét 72 órára a roomingot. Megnéztem a híváslistám, hogy letiltsam a számom, akkor láttam, hogy nem is volt hívás-ezek szerint csak sms. A szám: +3620******* . Szerkesztve ekkor: október 29. Szerkesztő: Wilson Ütközik a Telekom fórum felhasználási feltételeivel. Idézet Link kommenthez Megosztás más oldalakon More sharing options...
Telekom Telekom szakértő Posztolva: október 29. Telekom Megosztás Posztolva: október 29. Kedves Ildikó123! A számoddal egy úgynevezett „A” szám hamisítás történt. A visszaélés lényege, hogy külföldről, általában VoIP-ról (internet alapú hanghívás) olyan hívásokat indítanak magyar telefonszámokra, amelyek során behamisítják a hívó telefonszámot. A hívott fél ezt (jelen esetben a Te számod) a hívószámot látja kijelezve a telefonján és a hívás során főként banki adatokat próbálnak megszerezni a gyanútlan ügyfelektől. Az előfizetőknek nincs közük az ilyen típusú visszaéléshez és anyagi kár sem éri őket, ugyanis a csaló hívások nem járják meg a számlázórendszereket. Ez okozza azt is, hogy a csaló hívások nem jelennek meg a híváselőzményekben. Bízunk benne, hogy válaszunkkal a segítségedre lehettünk! ^Zsani Idézet Link kommenthez Megosztás más oldalakon More sharing options...
doracs Posztolva: Kedd 15:04 Megosztás Posztolva: Kedd 15:04 (szerkesztve) Sziasztok, Ma engem is visszahívtak, mondván, hogy volt egy nem fogadott hívásuk tőlem, illetve engem is hívogatnak magyar számokról ugyan, de külföldiek (egyértelműen csalók). Hol tudom ezt közvetlenül bejelenteni a Telekomnak? Nem látok itt olyan opciót, hogy privát üzenetet írjak. Előre is köszönöm! UPDATE: regisztráció véglegesítése után már megtaláltam...:) Szerkesztve ekkor: Kedd 15:11 Szerkesztő: doracs kiegészítés Idézet Link kommenthez Megosztás más oldalakon More sharing options...
Telekom Telekom szakértő Posztolva: tegnap 11:20 -kor Telekom Megosztás Posztolva: tegnap 11:20 -kor Kedves @doracs! A leggyakoribb csalásokkal kapcsolatos felhívásunkat ide kattintva találod. Az általad említett csalást Facebook felületünkön privát üzenetben ide kattintva is jelezheted kollégáinknak. Várjuk megkeresésedet. Együttműködésedet köszönjük! ^Zoltán Idézet Link kommenthez Megosztás más oldalakon More sharing options...
Ajánlott posztok
Csatlakozz a közösséghez!
Posztolhatsz regisztráció előtt is. Ha már van regisztrációd, jelentkezz be itt.