Ugrás a tartalomhoz

visszahívtak, pedig én nem hívtam előtte senkit

Ajánlott posztok

• Telekom

Kedves z_ancsa!

A számoddal nagy valószínűséggel egy úgynevezett „A” szám hamisítás történt. A visszaélés lényege, hogy külföldről, általában VoIP-ról (internet alapú hanghívás) olyan hívásokat indítanak magyar telefonszámokra, amelyek során behamisítják a hívó telefonszámot. A hívott fél ezt (jelen esetben a Te számod) a hívószámot látja kijelezve a telefonján és a hívás során főként banki adatokat próbálnak megszerezni a gyanútlan ügyfelektől. Az előfizetőknek nincs közük az ilyen típusú visszaéléshez és anyagi kár sem éri őket, ugyanis a csaló hívások nem járják meg a számlázórendszereket. Ez okozza azt is, hogy a csaló hívások nem jelennek meg a híváselőzményekben. Kérjük, hogy privát üzenetben küldd el a hívószámod, hogy továbbítani tudjuk biztonsági osztályunknak, hogy elvégezhessék a szükséges lépéseket.

Várjuk visszajelzésed! ^Zsani

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

• 3 months later...

Ma engem is felhívtak egy 30-as, számomra ismeretlen számról. Interneten leellenőriztem, tényleg TELEKOM-os szám és jóval később visszahívtam. A hívott számon közölték, hogy nem kezdeményeztek hívást. Valószínű, hogy akkor már nem volt kapcsolatban az illegális számhamisító.  R_Miki

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

• Telekom

Kedves R_Miki!

Honlapunkon ide kattintva találod azokat a telefonszámokat, melyekről a Telekom közvetlen üzletszerzés céljából keresheti meg az előfizetőket. Amennyiben a hívószám  nincs benne a listában, kérünk, hogy vedd fel velünk a kapcsolatot privát üzenetben. Írd meg ott nekünk a saját számodat, valamint azt a számot, melyről kerestek Téged és a pontos időpontot, hogy továbbítani tudjuk illetékes csoportunkhoz a jelzésedet, ha szükséges. ^Rita

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

• 2 months later...

Sziasztok! Ma jött egy sms, hogy nem fogadott hívásom volt. Ismeretlen szám esetén www.tudakozo.telekom.hu, vagy 11818, hívásdíj 220 ft/hívás. Telekom

ismét megküzdöttem Vandával, mire kapcsolt az ügyfélszolgálatra,-mert csütörtökön az én számom duplikálták-elmondtam a problémám, kikapcsolták ismét 72 órára a roomingot. Megnéztem a híváslistám, hogy letiltsam a számom, akkor láttam, hogy nem is volt hívás-ezek szerint csak sms. A szám: +3620*******  .

Szerkesztve ekkor: Szerkesztő: Wilson
Ütközik a Telekom fórum felhasználási feltételeivel.
Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

• Telekom

Kedves Ildikó123!

A számoddal egy úgynevezett „A” szám hamisítás történt. A visszaélés lényege, hogy külföldről, általában VoIP-ról (internet alapú hanghívás) olyan hívásokat indítanak magyar telefonszámokra, amelyek során behamisítják a hívó telefonszámot. A hívott fél ezt (jelen esetben a Te számod) a hívószámot látja kijelezve a telefonján és a hívás során főként banki adatokat próbálnak megszerezni a gyanútlan ügyfelektől. Az előfizetőknek nincs közük az ilyen típusú visszaéléshez és anyagi kár sem éri őket, ugyanis a csaló hívások nem járják meg a számlázórendszereket. Ez okozza azt is, hogy a csaló hívások nem jelennek meg a híváselőzményekben.

Bízunk benne, hogy válaszunkkal a segítségedre lehettünk! ^Zsani

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

• 3 weeks later...

Sziasztok, 

Ma engem is visszahívtak, mondván, hogy volt egy nem fogadott hívásuk tőlem, illetve engem is hívogatnak magyar számokról ugyan, de külföldiek (egyértelműen csalók).

Hol tudom ezt közvetlenül bejelenteni a Telekomnak? Nem látok itt olyan opciót, hogy privát üzenetet írjak.

Előre is köszönöm!

UPDATE: regisztráció véglegesítése után már megtaláltam...:)

Szerkesztve ekkor: Szerkesztő: doracs
kiegészítés
Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

Csatlakozz a közösséghez!

Posztolhatsz regisztráció előtt is. Ha már van regisztrációd, jelentkezz be itt.

Vendég
Válasz erre a témára...

×   Formázással együtt illesztetted be a tartalmat.   Formázás eltávolítása

Only 75 emoji are allowed.

×   A linkedet automatikusan beágyaztuk.   Linkként mutatás

×   Az előző tartalmat tároltuk. .   Itt törölhetsz

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Új...