Ugrás a tartalomhoz
  • 0

Telekom Android smart box és saját Synology router

Csóka Gergely

Kérdés

Sziasztok!

Tegnap helyeztem üzembe a telekomos routerem után az új synology routerem (RT6600ax).
Bridge üzemmódot nem tud adni a Telekom. Azt mondják, hogy koaxális rézkábeles internetnél nem adnak...
A telekomos router típusa ez: Sagemcom F@st 3896
A 4. portjára 2.5 Gbps van írva, azt kötöttem össze a Synology router WAN portjával.
A Synology router 1. portjába (ami szintén 2.5 Gbps-es) a Synology NAS-om csatlakoztattam közvetlenül, a másik 3 port mindegyikébe 1-1 switchet csatlakoztattam, amikhez csatlakozik számos hálózati eszköz.

Hálózat működik, internet van, WIFI van.

Ami nem működik:
A Telekomnál van IPTV szolgáltatásunk. 3 db telekomos androidos smart boxunk, és ezekhez kötött TV-nk van. Mindegyik smart box és TV a switch-eken keresztül csatlakozik a hálózathoz. Nem is 1 porton keresztül, hanem 2 porton keresztül, mert ugye különböző helyiségekben vannak a TV-k, és így nem tudtam 1 portra kötni őket... Illetve a switch-eken nem csak az IPTV-k vannak, hanem más eszközök is.
Az interneten kutakodtam, hogy mi lehet a baj. A Synology router elvileg kezeli az IPTV-ket, be is állítottam azokat a dolgokat, amiket találtam, meg a telekomtól is segítettek telefonon, de továbbra sem működik a TV.
Az igmp proxy-t és a az igmp snooping-ot is bepipáltam, valamint engedélyeztem a multicast-ot is. Mindezeket lehet, hogy nem jól és nem mindenhol megfelelően állítottam.
Nem értek mindezekhez olyan nagyon.

Ha valaki tudna segíteni, nagyon szépen megköszönném.

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

1 válasz erre a kérdésre

Ajánlott posztok

Csatlakozz a közösséghez!

Posztolhatsz regisztráció előtt is. Ha már van regisztrációd, jelentkezz be itt.

Vendég
Válaszolj a kérdésre...

×   Formázással együtt illesztetted be a tartalmat.   Formázás eltávolítása

Only 75 emoji are allowed.

×   A linkedet automatikusan beágyaztuk.   Linkként mutatás

×   Az előző tartalmat tároltuk. .   Itt törölhetsz

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Új...