Ugrás a tartalomhoz
  • 1

Hogyan védhetem meg a gyermekem a nemkívánatos internetes tartalmaktól?


Vendég

Kérdés

3 válasz erre a kérdésre

Ajánlott posztok

  • 0

Akár igen, akár nem, ha érdekel benneteket, nézzétek meg, mit gondol erről, illetve mit tesz ezért a Telekom, illetve mit tehettek szülőként, nagyobb testvérként, nagynéniként, nagybácsiként, pedagógusként ti...

 

Gyermekeidet is óvd a nemkívánatos internetes tartalmaktól!

 

Gyermekeink védelme a digitális korban

 

Telekom Okosdigitális Program

 

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 1

Hello treda, no akkor hasonlóan nőttünk fel :robothappy: 

 

ugyanakkor a mai gyerekek már egy más világba születtek. sőt, lassan lehet, hogy már az ő szüleik is. a normáknak nyilvánvalóan nem szabdna változni, de a technológia elérhetőségét, célját tekintve már gyökeresen mások a feltételek (én ennek örülök :robothappy:). így szerintem nem egyértelmű, joggal merül fel (és örüljünk, ha felmerül) a szülőkben, hány éves korban érdemes mobilt adni a gyerek kezébe? és hagyományosat vagy okostelefont? mobilnettel vagy anélkül? nem beszélve a tabletekről, számítógépekről. aztán ha odaadtuk, mert előbb-utóbb odaadjuk, akkor hogyan segítsünk, mit mondjunk el róla neki? ebben igenis segíthet a szolgáltató vagy bárki, aki hitelesen tud (a gyerkőc jólléte, fejlődése nem tréfa, itt felelős szülőként én pl. csak szakembertől fogadok el tanácsot). mert a mi szüleinktől kapott, a velük átélt tudás a feltételek különbözősége miatt szerintem ma már nem érvényes. tehát segítség nélkül vagy megy az egyéni (=szülő-gyerek közös) kísérletezés, vagy a még veszélyesebb (és nem gondolom, hogy ritka) jól van, itt van, te is megkapod, használd, én meg jól hátradőlök módszer.

 

egyébként kinek mi a módszere, tapasztalata? az én lányomnak 4 éves kora óta van tabletje, 6 éves kora óta mobiltelója (korábbi telefonunk+az újhoz kapott Domino), de módjával, otthon és csak együtt használjuk mindkettőt...

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 0

Sziasztok, bennetek is felmerült már a kérdés?

Igen ferlmerült a kérdés.

Szerintem a legegyszerűbb dolog a nevelés.

Amikor gyerek voltam-már jó régen volt- nem volt sem karika, sem gyerekzár sem semmi.Szüleim sosem engendték hogy krimit , vagy olyan műsort nézzek amit nem akartak hogy megnézzek.Amikor elmentek otthonról és egyedül maradtunk testvéremmel egyikünknek sem jutott eszébe krimit nézni vagy este 8 után TV-t nézni, mert tudtuk hogy azt nem szabad.

 

A mai gyerekeket is meg lehet védeni ha a szülő odafigyel rájuk, felhívja a gyerek figyelmét például a facebookon megosztott tartalmak veszélyeire.A szabályokat be is tartatja következetesen.A másik dolog 10-12 éves vagy fiatalabb gyereknek minek kell internet, telefon?Nincs rá szüksége.Ha valami olyan kell ami interneten érhető el szülői felügyelet mellett tegye.12 éves gyereknek elég egy 2-3 ezer forintos sima telefon, de még azt is tulzásnak tartom.Tulzás mert egy gyerek nem tudja kezelni ezeket az eszközöket úgy ahogy és AMIRE kitalálták.Nem tudja jól használni.

Egy számítógépes játék is lehet jó.De ha csak azzal játszik szabályozás nélkül akkor káros...és ez mindenre vonatkozik.TV, telefon, számítógép, internet...

 

A tulzott szabadság, a szabályok nélküli élet sajnos rossz utra vezet.Egy gyermek esetében a szülő hozza a szabályokat, és szabálysértés esetén módszeresen szankcionálja érte.Felügyelnie, szabályoznia kell az esközök használatát.Mikor, és miért, és mire használhatja, mennyi időt tölthet el vele.Igen a telefont is el kell venni a gyerektől.Az nem játék.Az én időmben sem akkor használtam a vonalas telefont amikor akartam.Megtanultam hogy az egy komunikációs eszköz, és nem játékszer.ugyan ez a mobilokkal, a mobil nem játék.

 

Egy Telekomunikációs cég mint a Telekom alapvetően nem tud tenni semmit hogy megvédje a telekomunikációs ártalmaktól a gyerekeket.Itt a szülő tud tenni, hogy megtanítja gyermekét a telekomunikációs eszközök helyes használatára, arra hogy amit ezeken az eszközökön teszek azért felelőséget kell válalnom.

Tehát elsősorban a szüéőkön, nevelőkön mullik hogy mit tesz, hogy , és mikor a gyerek az adott eszközzel.Egy szolgáltatón semmi nem mulik.

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

Csatlakozz a közösséghez!

Posztolhatsz regisztráció előtt is. Ha már van regisztrációd, jelentkezz be itt.

Vendég
Válaszolj a kérdésre...

×   Formázással együtt illesztetted be a tartalmat.   Formázás eltávolítása

  Only 75 emoji are allowed.

×   A linkedet automatikusan beágyaztuk.   Linkként mutatás

×   Az előző tartalmat tároltuk. .   Itt törölhetsz

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Új...