Ugrás a tartalomhoz
  • 0

Technicolor FGA2233 bridge / pppoe passthrough mód

denikec

Kérdés

Sziasztok,

Vettem egy ASUS TUF routert (akciós volt), és szeretném a technikolor gépbe kötni úgy, hogy azt passthrough-ba rakom.

Na ez a 10 perces művelet kb 5 órája zajlik, és nem birok egyről a kettőre jutni. A PPPOE passthrough kapcsoló a Technicolorban (Internet access menüpont > PPoE PT) konkrétan mint ha semmit sem csinálna, ugyanúgy van net ha bekapcsolom, semmi nem változik. Az ASUS routerben megadtam a PPPOE adatokat, és beudgtam a LAN/WAN helyre a Technicolorba, de semmi, PPPOE discovery failed. Közben a Tehnicoloron van net, meg minden.

Mit csinálok rosszul?  A fórumon itt olvastam már olyat is, hogy többszörre müködött, na hát én kapcsolgattam itt egy fél órát és semmi, meg hogy ki kell törölni a jelszót és felhasználónevet, hát nekem el sem engedi menteni mert üres string hibát dob a form, ha megpróbálom leokézni.

Van valakinek ötlete esetleg? 

Igazából közben eszembe jutott, hogy megfoghatnám és használhatnám AP módban az új routert... de azért mostmár érdekel, mit rontok el.

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

2 válasz erre a kérdésre

Ajánlott posztok

• 1

Szia

Meg kellene  nézni, hogy az asus-technicolor között van-e kapcsolat, tehát jó-e a kabel és az ethernet interfacek.

Ha ez ok, akkor a logban ellenőrzini kellene, hogy vannak-e egyéb hibabejegyzesek. 

Ha ez is jó akkor az ügyfélszolgálattal egyeztetni kellene, hogy jó-e a felhasználónév jelszó paros.

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

• 0
13 órája, uzman írta:

Szia

Meg kellene  nézni, hogy az asus-technicolor között van-e kapcsolat, tehát jó-e a kabel és az ethernet interfacek.

Ha ez ok, akkor a logban ellenőrzini kellene, hogy vannak-e egyéb hibabejegyzesek. 

Ha ez is jó akkor az ügyfélszolgálattal egyeztetni kellene, hogy jó-e a felhasználónév jelszó paros.

Szia!

Köszi a választ! A kábel mindenképp jó, látom az eszközök között a routert, az ASUS logjában is látom, hogy "Link up 2500mbps full duplex"

(A Technicolor 2.5-ös WAN/LAN portjába dugtam, meg az ASUS WAN portjába. )

Az ASUS log-ban ilyen hibák voltak:

• WAN Connection: Fail to connect with some issues
  • Cannot get public IP address, stopping
  • Timeout waiting for PADO packets
  • Unable to complete PPPoE discovery

A felhasználó és jelszó is jó, a fórumon olvastam, hogy azok kitörlése segíthet a Technicolorból, de mivel kitörölni nem tudtam, megadtam egy szóközt jelszónak és felhasználónak, hogy ott ne legyen PPPoE kapcsolat (nyilván ez se működött), aztán pedig visszaírtam a PPPoE adataim, és a Technicolor elfogadta őket, lett újra internet. Szóval ezek az adatok jók...

Ha jól értem a PT bekapcsolása után nem is kéne netnek lennie a Technicoloron, de ugyanúgy volt net és a DHCP-t is csinálta.

Gondoltam azért rákérdezek az ügyfélszolgálatnál, viszont mint kiderült chat-en nem tudnak technikai kollégát kapcsolni, szóval fel kéne hívnom a 1414-et... még nem volt rá lelkierőm.

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

Csatlakozz a közösséghez!

Posztolhatsz regisztráció előtt is. Ha már van regisztrációd, jelentkezz be itt.

Vendég
Válaszolj a kérdésre...

×   Formázással együtt illesztetted be a tartalmat.   Formázás eltávolítása

Only 75 emoji are allowed.

×   A linkedet automatikusan beágyaztuk.   Linkként mutatás

×   Az előző tartalmat tároltuk. .   Itt törölhetsz

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Új...