Ugrás a tartalomhoz
  • 0

Telekom smartbox tv saját routerről - probléma

BTomi

Kérdés

Sziasztok!

Nem vagyok annyira otthon az informatikában, legalábbis ezen részén, ezért segítséget kérnék.

Van egy Sagemcom 5670v2-es  modemrouterem (új, friss előfizetéshez), amihez hozzá van kötve egy Cudy be3600-as . Ehhez van csatlakoztatva 2 smartbox amihez meg tv-k (1-1) külön helyiségben. Minden külön helyiségben van.

A Telekomos modemet nem bántanám, ahhoz van csatlakoztatva a számítógép. A tv-ken viszont sokszor nincs hálózati kapcsolat, ami gond.

A Cudy mellett közvetlenül van egy TV, meg van egy másik egy másik helyiségben. Egyik sem közvetlenül a telekomosból, hanem közvetetten a Cudy-tól kapja a jelet.

A Cudy-t háromféleképpen lehet beállítani. Wireless router/acces point/extender.

Melyik lenne a legjobb, hogy ne legyen hálózati gond?

A sima router esetében iptv/vlan lehetőség is van. Van "mód" választó ahol a Deutsche Telekom is rajta van (sima és vlan8).

Illetve mi legyen ennek a Cudy-nak az alapvető beállítása?

DHCP vagy PPPoE vagy statikus IP vagy L2TP vagy PPTP?

Beszéltem ügyintézővel is aki próbált segíteni, jegyzeteltem. A bridge megoldásról is beszélt, de az a helyzet, hogy próbáltam megérteni utánaolvasva és nekem az jött le, hogy akkor a modem nem lenne router, ami nem jó, mert a saját cudy csak másodlagos, nincs is mindig bekapcsolva, csak ahhoz kell igazából, hogy a második tv-n is legyen adás. A Cudy mellett lévő akár egyből kaphatja is a jelet a Telekomos modemtől.

A smartbox wifis csatalkozását is kipróbáltam, csatlakozott, megállt, majd ledobta. 2gigás netre van előfizetés...ami így igazából gáz...

Remélem érthető amit írtam. 

A Cudy-t már állítgattam, de csak rosszabb lett a helyzet pl sehol semmi nem látta újraindítva sem, úgyhogy resetelnem kellett. Ezért inkább érdeklődöm.

Előre is köszönöm a segítséget!

Tamás

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

1 válasz erre a kérdésre

Ajánlott posztok

• 0

Vagy egy IGMP képes switch megoldás lehet?

Fenti Telekom modemből kábel a switchbe. 

Ebből 1 az egyik smart box-ba (tv-be), 1 a másik tv-be, 1 meg a Cudy routerbe amit nem is feltétlenül kell bekapcsolni. Az akkor jelerősítő is lehet csupán ha szükséges.

A wifit továbbra is a Telekomos modem biztosítja és van fixen hálózati kapcsolat mindkét smartboxon.

Ezt így jól gondolom?

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

Csatlakozz a közösséghez!

Posztolhatsz regisztráció előtt is. Ha már van regisztrációd, jelentkezz be itt.

Vendég
Válaszolj a kérdésre...

×   Formázással együtt illesztetted be a tartalmat.   Formázás eltávolítása

Only 75 emoji are allowed.

×   A linkedet automatikusan beágyaztuk.   Linkként mutatás

×   Az előző tartalmat tároltuk. .   Itt törölhetsz

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Új...