• bejegyzés
  21
 • hozzászólás
  4
 • megtekintés
  6.535

Tökéletesítsd kiejtésed az ELSA Speak-kel!

Be Smarter!

1.444 megtekintés

Az ELSA, vagyis English Language Speech Assistant célja nem kevesebb, mint hogy angol kiejtésünket fejlessze, tökéletesítse. A jelenlegi beszédkészségünk alapján személyre szabott tananyagot készít és folyamatos visszajelzést ad, valamint monitorozza előrehaladásunkat. Hazánkban is elérhető TOEIC nyelvvizsgához kiváló coaching app.

elsa.png

Innen tölthető le: Android iOS

Hogyan használjuk?

 • A letöltést követően egy üdvözlőképernyőn találjuk magunkat, mely összefoglalja nekünk az applikáció hivatását és működését, illetve megkérdezi, melyik nyelv a mi anyanyelvünk, valamint, hogy a nap mely időszakában tudunk időt szánni a gyakorlásra.

 • Egy gyors regisztrációt követően (amit akár Facebook accounttal is megtehetünk) máris a kezdőképernyőn találjuk magunkat, ahol elérjük a menüpontokat. Ezek a következők: Skills, Topics, Dictionary, Progress és Profile.

 • A Skills oldalon találjuk a tananyagokat. Két lehetőségünk van: Az első: a Get Started feliratra bökve egy felmérést végezhetünk el, ami alapján Elsa felméri tudásunkat és ehhez mérten javasolja, merre haladjunk tovább. A második: mi választjuk, mely tananyagot kívánjuk gyakorolni. A nekünk tetszőre kattintva megjelennek az adott tananyaghoz kapcsolódó leckék. A leckére nyomva először Elsa-t hallhatjuk a helyes kiejtéssel kapcsolatban, majd ezután megkér minket, hogy ismételjük, amit hallottunk. Ezt követően értékelni fog bennünket. Ha jól teljesítünk, tovább haladhatunk a leckével. Azonban, ha valahol Elsa hibát vél felfedezni, segít, hogyan ejtsük helyesen az adott kifejezést, és csak ebben az esetben tudjuk folytatni a tananyagot.

 • A leckéken belül van két opciónk: Regular, ami kizárólag az adott lecke által tanítandó hangot értékeli, illetve Advanced, ami az összes általunk kiejtett hangot értékeli (én személy szerint ezt ajánlom).

 • A második menüpontban, a Topics-ban az adott témához kapcsolódó leckéket találjuk (pl. Family, Travel, Food and Drinks, stb).

 • A Dictionary fülön mi magunk adhatunk meg szavakat, kifejezéseket, ha kíváncsiak vagyunk, hogyan ejtik a keresett szót helyesen.

 • A Progress fülön láthatjuk az előrehaladásunkat, míg a Profile fülön a profilunk beállításait tudjuk módosítani.

Jó gyakorlást kívánok!
2 megjegyzés


Ez egy érdekes alkalmazás. Megfontolom a használatát az Ankidroid mellett. 🙂 👍 

Megjegyzés megosztása


Link kommenthez

Jónak tűnik, majd kipróbálom, és összevetem a Buusuu-val és a Duolingo-val, amik elég jó appok. :)

Megjegyzés megosztása


Link kommenthez

Hozz létre egy fiókot vagy jelentkezz be a kommenteléshez

Ahhoz, hogy kommentelhess, tagnak kell lenned.

Fiók létrehozása

Hozz létre a közösségünkben egy új fiókot. Igazán egyszerű!


Új fiók regisztrálása

Bejelentkezés

Már van fiókod? Jelentkezz be itt!


Bejelentkezés most