Ugrás a tartalomhoz
  • Szeretne hasonló avatart használni? A profilképként felhasználható avatarokat az alábbi linkről tudja letölteni.

    image.jpegimage.jpegimage.jpegimage.jpegimage.jpegimage.jpeg

Be Smarter!

Blogger
  • Tartalmak

    21
  • Csatlakozás időpontja

  • Utolsó látogatás

1 Követő

Profil megtekintések

Nem engedélyezted ezt a funkciót, ezért nem látod, hogy ki tekintette meg a profilodat a közelmúltban.

Be Smarter! eredményei

Új tag

Új tag (1/13)

  • Blogger
  • Közösségépítő

Összes kitűző

  1. Az alkalmazás segítségével népszerű dalokat tudunk megtanulni zongorán, kottaolvasás ismerete nélkül. Innen tölthető le: Android iOS Hogyan használjuk? Az alkalmazás ingyenesen elérhető a Play Áruházban, valamint az App Store-ban, OnlinePianist néven. Az alábbi lépéseket követve könnyedén elsajátíthatjuk az applikáció használatát: 1) Az alkalmazás letöltése után, az első indításkor választhatunk egy véletlenül összerakott listából három zeneszámot. Ezt a három zeneszámot megkapjuk rögtön ingyenesen. (Ha nem tetszettek a számok, lépjünk ki az alkalmazásból, mivel így más számokat fog ajánlani nekünk.) 2) Miután kiválasztottuk a nekünk megfelelő zeneszámokat, megjelenik a könyvtárunk, ahol az általunk megszerzett dalok érhetők el. Itt a számokat kiválasztva megtanulhatjuk őket, valamint keresgélhetünk új számokat a gyűjteményünkbe. 3) Egy szám betöltése után megjelenik egy zongora billentyűzetének a képe. A dal hangjegyei a ritmus játékokhoz hasonlóan közelítenek a zongora felé. Ezen a felületen tudunk előre ugrani a zeneszámban, valamint leállítani vagy lelassítani azt, továbbá különböző, a tanulást segítő beállítást bekapcsolni, illetve kikapcsolni. 4) Új zeneszám megszerzésére három lehetőségünk van: minden harmadik napon kapunk egy általunk választott zeneszámot, megvásárolhatjuk az alkalmazáson belül, vagy vásárolhatunk prémium előfizetést, és így minden dal elérhető lesz számunkra. 5) Ne felejtsünk el regisztrálni az alkalmazásban, mivel, ha az appot letöröljük, vagy elveszik a telefonunk, elveszik minden eddigi dalunk is. A megszerzett dalok a felhasználói fiókunkhoz vannak kötve, így bejelentkezés után bárhol elérhetővé válnak. Az alkalmazás böngészőben is elérhető.
  2. Oktatási körökben egyre népszerűbb a Kahoot! nevezetű felelet-választós kvízjáték. Célja egyértelműen a csoportos játékos tanulás. Innen tölthető le: Android iOS Hogyan használjuk? Az alkalmazás letöltését követően lehetőségünk van regisztrálni, amely a kvízek tárolása, és későbbiekben történő visszanézése szempontjából nagyon hasznos tud lenni. A csoportos kitöltéshez szükségeltetik egy közös kivetítő/képernyő, amelyen keresztül a játékban résztvevők a mobiljuk segítségével tudnak tippelni a felületen megjelent választási lehetőségek közül. A játékhoz való csatlakozás egy 4 számjegyű kód beütése után történik, és amint mindenki belépett, kezdődhet is a móka!
  3. A Samsung health applikáció napról napra fittebbé és egészségesebbé neveli a használóját. Innen tölthető le: Android iOS Hogyan használjuk? Letöltés után regisztrálni kell a felhasználónak, és már indulhat is a mozgás. Alapvetően a sétálásra és az egész napos aktivitás növelésére helyezi a hangsúlyt. Igyekszik ösztönözni, hogy a lehető legtöbb mozgást végezd el egy nap alatt. Lényege, hogy számolja a megtett lépéseidet és statisztikát készít róla. Mutatja, hogy milyen tendencia figyelhető meg a mindennapjaidban, továbbá össze tudod hasonlítani magad az ismerőseiddel, és követheted az ő aktivitásukat is. Ezek mellett kihívásokat is létrehozhatsz, így versenyhelyzetet teremtve közted és ismerőseid között. Ezek lépésbeli kis versenyek, például, aki előbb megtesz 100 000 lépést, az nyer stb. Mióta használom, észrevettem magamon, ha tehetem, inkább sétálva teszem meg az utat tömegközlekedés helyett, vagy elmegyek futni, így megelőzve ismerőseimet. Az app nálam elérte célját, fittebbé és tudatosabbá tette a mindennapjaimat.
  4. Ezen alkalmazás a mindennapok bevásárlásaiban segíti a felhasználót. Az app arra épít, hogy a telefon mindig kéznél van, ezért mindig egy helyen lesznek láthatók a megvásárolandó termékek. Innen tölthető le: Android iOS Hogyan használjuk? Az alkalmazásban létre lehet hozni különböző bevásárlólistákat, amiket meg tudunk osztani a családtagokkal, barátokkal stb. és jelölhetjük, hogy mi az, ami megvásárlásra került, illetve mi az, ami még nem. Ezáltal a bevásárlás sokkal rendszerezettebbé válhat, ami megkönnyíti mindennapjainkat. Hasznos lehet azok számára, akik osztoznak egy albérleten, de akár nagyobb családok számára is, hiszen mindenki látja a listát, és nem kell fejben tartani. Nagyban megkönnyíti például egy házibuli előkészületeit, hiszen nem kell együtt menni bevásárolni, hanem mindenki tudja úgy intézni, ahogy a szabadideje engedi. Az adott listához hozzá tudjuk rendelni az összes részvevőt, és mindenki látja, hogy mi az, amire még szükség van az önfeledt szórakozáshoz.
  5. Bizonyára megtörtént már velünk, akár egyetemi tanulmányaink során, hogy egy matematikai feladat nagy fejtörést okozott, és nem tudtuk egyedül megoldani. Ebben nyújt segítséget a Photomath: elég lefotóznunk a feladatot, és az app megoldja a műveletet. A megoldást lépésenként levezetve is megnézhetjük, ezáltal tanulásra is nagyszerűen alkalmas. Innen tölthető le: Android iOS Hogyan használjuk? A Google Play-ről, vagy App Store-ról letöltve szerezhetjük meg az alkalmazást. Be is jelentkezhetünk, így elmenthetjük kedvenc feladatainkat és elérhetjük ezeket bármilyen másik eszközön. Az első indításkor, egy rövid bemutatón keresztül megismerhetjük az app használatának lépéseit. A használathoz engedélyeznünk kell az appnak a hozzáférést a kamerához. A használathoz elég lefotóznunk a feladatot és a megoldást szinte azonnal megkapjuk. Ha kíváncsiak vagyunk a levezetésre, azt is megnézhetjük: lépésről lépésre megmutatja az app, hogy hogyan kell számolnunk. Ha valamiért nem tudjuk lefotózni a feladatot, akkor a fenti menüből kiválasztva be is gépelhetjük. Megoldott feladatainkat meg is oszthatjuk ismerőseinkkel a közösségi oldalakon.
  6. Ezzel az alkalmazással önkéntesek segíthetnek vak, illetve gyengénlátó társaiknak, azért, hogy minél függetlenebb életet élhessenek. Innen tölthető le: Android iOS Hogyan használjuk? Letöltés után csak el kell fogadni a felhasználási feltételeket, majd kiválasztani, hogy a felhasználó látássérült vagy látó önkéntes. Ezután egy Facebookos vagy e-mailes regisztráció szükséges, illetve a nyelv kiválasztása. A vakok és gyengénlátók számára számos szituáció adódik, amikor segítségre lehet szükségük, például egy bevásárlás során. Ekkor egy élő videóhíváson keresztül az önkéntesek segítenek megoldani a problémát. A látó felhasználók csupán egy alkalmazás segítségével önkénteskedhetnek, segíthetnek vak, illetve gyengénlátó társaiknak a mindennapi problémáikban.
  7. Több, mint 30 ingyenes nyelvet tanulhatsz ezzel az alkalmazással, napi 5 percben, játékokkal, grafikákkal. Innen tölthető le: Android iOS Hogyan használjuk? A játékban a tanulni kívánt nyelv kiválasztása után választhatunk egy témakört, majd a témakörből feladatokat kapunk a szavakkal, melyek megoldása közben folyamatosan ismételjük a már megtanult szavakat, a feladatok közt akad olyan is, ahol írnunk kell, így nem csak a passzív szókincsünk fejlődik. Az ingyenes verzióban egyszerre mindössze 5 percet játszhatunk, ez 10 óránként újraindul. Minél tovább játszunk megszakítás nélkül, annál több időt kapunk az egyes menetekben. Ez a bónusz egy kihagyás után elvész, ezzel motiválva a játékosokat a folyamatos gyakorlásra. A témakörök szerteágazók, a dizájn megnyerő. Minden szóhoz egy rajz, vagy grafika társul, így könnyítve meg a tanulást. A háttérben futva üzeneteket jelenít meg az alkalmazás, melyekben rákérdez korábban tanult szavakra. A program több mint 30 nyelvvel érhető el, így mindenki megtalálhatja azt, amit tanulni szeretne. Jelenleg 140.000 értékelés alapján 4,8 ponton áll. Ajánlom mindenkinek, aki érdeklődik új nyelvek iránt, vagy csak meglévő tudását szeretné felfrissíteni.
  8. A Duolingo megkönnyíti az idegen nyelv tanulását: egyszerűen, napi szinten, játékosan lehet elsajátítani nyelveket, ráadásul ingyen! Innen tölthető le: Android iOS Hogyan használjuk? Az alkalmazást letöltve először kiválaszthatjuk, melyik nyelvet szeretnénk tanulni. Magyarul egyelőre az angol nyelv az egyedüli, amit tanulni lehet. A nyelv kiválasztása után meg kell adni a célt, azaz a napi nyelvtanulással eltölteni kívánt idő hosszát. (Kényelmes: 5 perc, Normál: 10 perc, Komoly: 15 perc, Őrült: 20 perc). Ezután következhet az "Útvonalválasztás". Két útvonal közül lehet választani, aszerint, hogy kezdő vagy haladó nyelvtanulók vagyunk. Akik a haladót választják, azok egy 5 perces teszttel lemérhetik tudásukat, hogy a megfelelő szintről kezdhessék a nyelvtanulást. A teszt is a válaszoló tudásához igazodik. Így egy jobb angoltudású egyén egyre nehezebb kérdéseket kap. A teszt megoldása után következik a profil létrehozása, ami azért célszerű, hogy eredményeidet elmenthesd. Profil létrehozásához szükséges adatok: életkor, felhasználó név, e-mail cím, jelszó. Profil létrehozása után megjelenik a kezdőlap, ahol meg is kezdhetjük az aznapi nyelvtanulásunkat. Különböző témakörök vannak, amelyeket teljesíteni lehet, és a sikeres munkáért jutalom pontok járnak. Ajánlom ezt az applikációt, mert segíti a nyelvtudás szinten tartását, napi maximum 20 percet vesz igénybe. Napi 20 perc felesleges mobil nyomogatás helyett inkább nyomogassuk hasznosan a telefonunkat. ?
  9. A redinner célja, hogy összekapcsolja a felhasználót és az éttermeket. Meggyorsítja a kommunikációt a felhasználók és az éttermek között. Könnyedén, elérhető távolságban és akciós áron lehet ízlésednek megfelelő ételt találni. Innen tölthető le: Android iOS Hogyan használjuk? Az app letöltés, majd néhány alapadat megadása után már használható is. Az első használat előtt (és bármikor utána) beállíthatod, hogy milyen típusú ételek érdekelnek, milyen távolságban. Ezek után a releváns ajánlatokról értesítést küld az app és máris lefoglalhatod és kifizetheted a neked tetsző ételeket. A fizetés online történik, ehhez egyszer regisztrálnod kell a kártyádat. A rendelést átvenni egy az app által küldött azonosítóval lehet, ami biztosítja, hogy mindenképp te kapd meg az ételt. A redinner nem csak a kommunikációt gyorsítja fel felhasználók és éttermek között, hanem csökkenti az élelmiszer-pazarlást is. Mindenki jól jár, hiszen a felhasználó akciósan juthat hozzá az ételhez, az étterem eladja a többletet, a környezetet pedig megkíméljük a hulladéktól. Jó választás lehet a redinner alkalmazás, ha nincs időd főzni minden nap, de mégis valami frisset ennél, gyorsan.
  10. Az applikáció célja, hogy csoportmunka esetén megkönnyítse a kommunikációt, a feladatok kiosztását, valamint nyomon követését. Innen tölthető le: Android iOS Hogyan használjuk? Az alkalmazás AppStore-ból vagy Play áruházból egyszerűen letölthető. Használatához szükséges regisztráció, de név és email cím elegendő hozzá. 30 napos próbaidőszak van, addig ingyen használható. Regisztráció után személyeket lehet hozzáadni, név és email cím megadásával. Ezután már hozzáadhatók projektek. Az alkalmazás a munkahelyi, de akár egyetemi csoportmunkák megkönnyítője lehet. Az app lehetővé teszi a csoporttagok közötti kommunikációt, valamint keretein belül feladatok kiosztására, azok áttekintésére és megjegyzések hozzáfűzésére is van mód. Nyomon követhető a feladatok aktuális állása is, sőt egy a feladat elvégzését igazoló átadás-átvételi folyamat is helyet kapott benne. A felhasználók tevékenységei visszakövethetők, így például a tévedésből törölt elemek visszaállítására is van lehetőség. Külön előny, hogy a ProofHub összekapcsolható a Google Naptárral, a Google Drive-val, az Outlookkal és a Dropbox-szal is. Ajánlom azoknak, akik sok csoportos projektben vesznek részt a munkájuk során, valamint egyetemisták számára is hasznos eszköz lehet.
  11. Az alkalmazás célja, hogy a Budapesten működő három közösségi járműmegosztó szolgáltatás járműveit egy térképen tegye láthatóvá, ezáltal felgyorsítva a jármű kiválasztását. Innen tölthető le: Android Hogyan használjuk? Az alkalmazás ingyenesen letölthető a Play Áruházból. Az alkalmazást megnyitva kiválaszthatjuk, hogy melyik szolgáltató (MOL Limo, GreenGo, Blinkee.city) járműveit szeretnénk megjeleníteni a térképen. Természetesen egyszerre mind a hármat is megjeleníthetjük. Ezen kívül még kívánság szerint beállíthatjuk a zónák láthatóságát. Nem ritka eset, hogy egy felhasználó több szolgáltatónál is regisztrálva van, és az utazása előtt szeretné megkeresni a hozzá legközelebb eső járművet. Ez esetben nyújt a felhasználóknak segítséget jelen alkalmazás, köztük jómagamnak is. A járművek használatához továbbra is szükség van a szolgáltatók saját alkalmazásaira, ugyanis a foglalás és bérlés csak ott hajtható végre. Az itt bemutatott alkalmazás csupán a járművek helyzetét mutatja meg. Leginkább azoknak ajánlom az alkalmazást, akik sűrűn használják a fent említett járműmegosztó szolgáltatásokat, így könnyedén összehasonlítható majd a három alkalmazás.
  12. Az OTP SmartBank alkalmazással megkönnyítheted, felgyorsíthatod és leegyszerűsítheted mindennapos banki teendőidet. Innen tölthető le: Android iOS Hogyan használjuk? Az alkalmazást letölthetjük az App Store-ból, vagy a Play Áruházból. A bankszámla adatok megadása után az ujjlenyomatunkat is beállíthatjuk, hogy meggyorsítsuk a belépési folyamatot. Sikeres regisztrációt követően megnyílik az OTP Bank számos szolgáltatása: belföldi forint átutaláson túl ATM-eket és bankfiókokat kereshetünk, valamint devizaárfolyam és pénzváltó funkciókat is használhatunk. Számlánk részletes adatait is lekérhetjük, számlatörténetet, tranzakciókat ellenőrizhetünk az appon keresztül. Továbbá lehetőségünk van bankkártya limitet változtatni, aktiválni, és letiltani is. Beállíthatjuk, hogy az egyenleg belépés nélkül is látszódjon, így azonnal megtudhatjuk mekkora keret áll rendelkezésre. Állandó partnerek felvételével meggyorsíthatjuk a rendszeres banki utalásainkat is. Ajánlom mindenkinek, aki az OTP-t választotta, nagyon megkönnyíti a banki teendőket!
  13. Az applikáció célja az, hogy könnyen és gyorsan tudjuk kezelni az e-maileket a telefonon. Innen tölthető le: Android iOS Hogyan használjuk? A Gmail mobilapp letölthető App Store-ról és Google Play-ről egyaránt. Telepítés és bejelentkezés után tudunk hozzáférni a levelezéseinkhez. Az alkalmazás által könnyedén menedzselhetjük leveleinket, hiszen a közösségi és promóciós jellegű e-maileket automatikusan külön mappába helyezi nekünk, valamint a spameket is kiszűri. Több fiókot is kezelhetünk egyszerűen, és hibáinkat is kijavíthatjuk utólag a küldés visszavonása funkcióval. Legfőbb előnye, hogy bárhol, bármikor böngészhetjük leveleinket, újat írhatunk, valamint azonnali értesítést küld az alkalmazás a beérkezőkről. Mindenkinek ajánlom, alapvető alkalmazás minden okostelefonra.
  14. A Sensors Multitool alkalmazás megjeleníti a telefonban található szenzorok részletes adatait. Innen tölthető le: Android Hogyan használjuk? z alkalmazás megnyitását követően a Battery menüben találjuk magunkat, ami a százalékos töltöttségen felül ki tudja írni a pontos feszültséget, a hőmérsékletet, és az állapotát is. A bal oldalról előhúzható sávban találjuk az alkalmazás menüjét, ahol kiválaszthatjuk a megfelelő szenzort, amire kíváncsiak vagyunk, például: GPS, WiFi, gyorsulásmérő, mágnesesség, giroszkóp, nyomásmérő, fényszenzor, közelítésérzékelő és még más egyéb szenzorok telefontól függően. Nagy előnye, hogy az érzékelőkből nem csak a kijövő adatokat láthatjuk, hanem grafikonon is meg tudja jeleníteni, illetve az adott beépített érzékelő pontos típusát és paramétereit is láthatjuk. Az alkalmazás ingyenesen letölthető, és kevés reklámot tartalmaz.
  15. A Your Hour alkalmazás célja, hogy segítsen az időmenedzsmentben úgy, hogy visszajelez arról, hogy a telefonon lévő alkalmazásokat adott idő alatt átlagosan milyen hosszan használja a mobiltelefon tulajdonosa. Innen tölthető le: Android Hogyan használjuk? Letöltés után megjelenik egy nyolc oldalas bemutató, amely képekben bemutatja az alkalmazás lehetőségeit. Az egyes oldalakat a jobb alsó sarokban levő nyilacskával lehet manuálisan tovább léptetni.A bemutató után engedélyezni kell, hogy az alkalmazás hozzáférhessen a telefon többi alkalmazásának információihoz. Ezt egyszerűen megtehetjük a felugró ablak segítségével. Az app a következő lehetőségeket kínálja: Usage Timeline: Idővonalon megmutatja, hogy az adott napon melyik alkalmazás mikor és mennyi ideig futott. Valamint mely időszakokban nem volt egyik alkalmazás sem aktív használatban. App Usage Isnight: Részletes tájékoztatást ad a kiválasztott alkalmazás használatának statisztikáiról. Track Your Addiction Level: Ezen a fülön megtekintheted, hogy az alkalmazás saját szempontrendszere szerint mennyire volt a felhasználó telefon függő az elmúlt időszakban. Customize Apps as some apps are important: Ezen lehetőséggel az egyes alkalmazásokat lehet kezelni YourHour alkalmazás szempontjából. Pl.: Követés leállítása, adott idő után zárolás. Overusage Time Alert!: Jelzést lehet beállítani adott alkalmazáshoz, ami túlzott használat során figyelmeztet. Today's Usage Widget: Asztalra kitehető widget is tartozik az alkalmazáshoz.
×
×
  • Új...