Ugrás a tartalomhoz
 • Szeretne hasonló avatart használni? A profilképként felhasználható avatarokat az alábbi linkről tudja letölteni.

  image.jpegimage.jpegimage.jpegimage.jpegimage.jpegimage.jpeg

sagemirage1

Tag
 • Tartalmak

  7
 • Csatlakozás időpontja

 • Utolsó látogatás

Profil megtekintések

Nem engedélyezted ezt a funkciót, ezért nem látod, hogy ki tekintette meg a profilodat a közelmúltban.

sagemirage1 eredményei

Tudóspalánta

Tudóspalánta (3/13)

 1. Szia, Van webserver bridge -ben is csak nem 192.168.0.1 -en, ha nem 100.1 -re kerül át. Már megoldottuk a témát köszi.
 2. Üdv, Valaki tudja, hogy a bridge -ben lévő 3890V3 -ra miért nem lehet bejelentkezni? Elvileg a 192.168.100.1 -en van a webserver, de nem lehet csatlakozni az eszközhöz és böngészni a beállításokat. Esetleg a port van a szokásos 80 -asról átrakva? Vagy, ha ping -eled, akkor ez is lezárja a portot, mint a régi 3686 -os? Köszi. Ü:K
 3. Hello,

  Anno segítettél egy Sage 3686 bridge ügyében.

  A mai napon lecserélték egy 3890V3 -ra, mert tegnap egy áramszünet után a pfSense nem kapott public IP -t a régi 3686 -tól.

  Nos most a 3890 -el sem kapok IP -t ez egy régi gond, ha ráakasztok a Sage 1 port -ra egy DD-WRT -s Cisco E900 -at több ki - be kapcsolás után néha van publicus cím.

  Most gyanítom, hogy a 3890 -es bridge módja nem igazán sikerült a központnak.

  Viszont a legnagyobb gond, hogy az elvileg bridge -ben lévő 3890 -es webserver -hez sem férek hozzá ping -elhető 192.168.100.1 -en, de nem tudok bejelentkezni. Van valami port, amire átrakták?

  Vagy ez sem ping -elhető, mint a régi 3686 -és lezárja a 80 -as portot ping -re?

  Ü: Krisztian 

  1. anonymus

   anonymus

   Szia 

   100.1-en elkéne érned bridge módban, ugyan úgy mint a régi Sagemnél. 

   :80 és a :443 portokat használja a Sagem csak, semmi mást nem. 

   Létezhet hogy nincs brdige módban ? 

   Üdv

  2. sagemirage1

   sagemirage1

   Szia,

    

   Köszi a válaszod.

   *****i fura dolgok történtek az elmúlt 2 napban, összesen 2,5 -3 óra 1414 telefonálás és több lerázási kísérlet után kaptam egy Telekomos kollégát, aki tudta is, hogy miről beszélek. Nem Vanda volt a robotlány, :-). Érzésem szerint (bár a kolléga eléggé titkolózott) van valami MAC ACL vagy hosszúra állított aging a MAC learning -nél mint végpontvédelem és nem egyszerű a saját router beiktatása vagy cseréje, de gondolom ezt jobban tudod. A kolléga az IPsec átengedésről beszélt és hogy több jogosultságot adott a végponti eszköznek. Az IPsec -et nem értem, de OK.

   Az új eszköz (3890v3) továbbra sem elérhető(!) a webserver nincs a szokásos 80 vagy 443 -as porton, az Nmap csak a szokásos levelezési portokat találja nyitva és egy rejtélyes 6080 -as portot, ahol kapok egy admin login oldalt, de nem lehet a default dolgokkal bejelentkezni. Ez a port valami Broadcom hozzáférés gondolom telepítői vagy más konfighoz.

   Az eszköz végre 3 router cserélgetésére adott DHCP -vel public IP -t, de csak egy DD-WRT -s Cisco E900 -nak, ezek után klónoztuk a MAC -et és azzal fut most a pfSense. A kollága végig vonalban volt és, így közösen jött össze az a fél megoldás. Hétfőn elvileg hívni fog, mert Én félek, hogy egy áramszünet és ismét nincs publik IP.

   Jó lenne kikapcsolni a 3890 -es wifi -jét is ne zavarja már a telepített AP -kat, de nem tudom, ebben az állapotban ezt megtenni.

   A ....100.0 mint írtam is PING -hető csak port nincs....hmmmm.

   Valami ötlet, esetleg?

   Ü:K

    

    

  3. sagemirage1

   sagemirage1

   Bocs 100.1 elírtam....

 4. Hát igen MAC ACL a Telekom -nál.... :-). Klónozva a TP-Linket (spoof) és lám van IP DHCP -vel. Köszi a tippet. Ü:K
 5. Már gondoltam rá, de ennyire nem lehet "goromba" a Telekom, hogy MAC ACL listázik. A router csere egy alap dolog egy rendszerben és nem lehet mindig MAC -et klónozgatni, ez miatt. Holnap este felé meglépem a dolgot és megírom a történéseket. Addig is köszi.
 6. Persze küldöm. A pfSense teljesen alap WAN_DHCP beállítással fut, ezzel a beállítással használom több helyen is szerte az országban és Portugalban, Spanyolban, tehát ez nem egy bonyolult történet. Mint írtam is, például a jelenleg is működő TP-Link SOHO eszközről is ezzel a setup -al veszi fel az IP -t. Log -ban jól látszik, hogy a kérés kiküldése után nem történik semmi, Telekom részéről... Több prtsc -t is készítettem, ahol látszik, hogy Sage eszközről nincs IP 0.0.0.0, de pl. TP-Linkről igen, szinte azonnal. Feltöltöttem a TP-Link -ről kapott DHCP -s IP log -ját is, ahol látod, hogy fut végig a dynamic IP -s WAN felállása rendesen. Szerintem nem a pfSense -en van a gond, mit blokkol a Telekom??? Volt még egy ötletem a PCEngines APU4 board, 4 darab Intel I210 NIC chip -el dolgozik (hardware offload kikapcsolva!), gondoltam Sage switch chip -el nem áll össze a kapcsolat, beraktam közéjük egy TP-Link 5 portos non- managed switch -et, a helyzet nem változott. Így marad a Telekom mint "hunyó"! Bár már szívtam ezzel a Sage csodálatos HGW -vel sokat, jó lenne egy V2 -es verzió, de gondoltam BRIDGE -ben ez nem annyira számít. Kritikán aluli volt a WiFi -je, meg sok más is, de BRIDGE módot csak kezel nem....??? Üdv: Krisz
 7. Túl vagyok rajta, van bridge. Sőt vissza rakva a LAN1-Sage portot az Archer C3150 WAN -jára, ahogy eddig üzemelt, minden rendben. Most kerülne be a rendszerbe a pfSense (PCEngines APU4 board), de nem tud mert nem kap dynamic IP -t. Elképesztő, hogy egy SOHO router -nek nem gond, de a pfSense -en nem megy. Vagy a 40 -dik pfSense -m, tehát a konfig is megy, ez sem lehet gond. A szolgáltatónál lehet valami MAC szűrés vagy nem tudom...?, mert a pfSense az C3150 -től felveszi a DHCP -s IP -t, persze dual NAT, ami nem kell :-) ....,de tesztnek jó volt. FreeBSD shell naplóban a DHCP request kimegy, de nincs válasz a Telecom -tól Valami más ötlet esetleg, vagy hívjam a szerviz desk -et?
 8. Üdv, Valaki találkozott már azzal a problémával, hogy a pfSense nem kap IP -t a szolgáltatói oldalról BRIDGE módban lévő Sagecom cucctól? MTU 1460 -on és sima WAN DHCP IPv4 -en a pfSense -n, hosszas várakozás után 0.0.0.0 a cím :-) Ü:K
×
×
 • Új...