Rdk90

Tag
  • Tartalmak

    10
  • Csatlakozás időpontja

  • Utolsó látogatás

Rdk90 a fórumon

  • Rang
    Tudományos tag
  1. Ennyi volt... Korábban itt mondtádok, hogy nem segítetek mert saját routerem van és biztos az a baj... Na, nem ez volt. Korábban kértem, hogy legyen a modem bridge módba átállítva, azt is mondták a kollégák hogy át van, de közben nem csinálták meg... Most újra beszéltem velük a megadott számon, mondták, hogy nincs is bridge módban... Átállították vasárnap reggel. Most ténylegesen... Azóta stabil a net, megvan a 150/5mbit, nem esik vissza pár órán belül, szóval ennyi volt a probléma... A lényeg, hogy megoldódott.
  2. Hello, korábban már kértem segítséget ezzel a modemmel kapcsolatban. Leírom nagy vonalakban: A probléma ugye az volt, hogy a 150mbit koax net fél-1 nap használat után lelassul kb 50mbitre, meg letöltés közben megszakad a net. Mondtátok, ezzel nem foglalkoztok, mert saját router van a modem mögött, biztos az a rossz. Gondoltam jó, lehet x@r a router, bár elég jó féle Asus volt, de most vettem egy új, Wifi 6 os csilli villi 100e+ os másik Asus routert, és a probléma tök ugyanez. A modem újraindítása után max 1 napon belül a 150mbit net 40-60 között fog mozogni. Oké. Szóval nem a routerrel van a gond... És nem akarok számomra ismeretlen, és több eszközös egységeket (Strong). Gondoltam, hátha valami konfigurálási probléma és a Sagem eszköz amúgy jó... Az elején beszereléskor már tudták, hogy itt saját modem lesz ezért mondták, hogy át kell állítani Bridge funkcióra Router funkcióról. Ezt elvileg akkor meg is csinálták. Beszereől kolléga mondta, hogy így csak a modem LAN1 portja fog működni, abba dugjam a routert. Eddig ezzel nem foglalkoztam, abban volt, de most eszembe jutott, hogy lehet ez a gond? Ugyanis nekem úgy néz ki, hogy nem Bridge módban van... Beléptem a Sagemcom modem adminjában, felső sor: Működési mód: Router Na mondom hoppá... Akkor nézzük csak meg a portokat, átdugtam a routert a modem LAN2 portjába, így is működik... LAN3 ban is... Szóval nem csak az 1. Lehetséges, hogy ez lenne a gond, hogy valamiért mégsem állították át? Ha igen, hogyan lehetne ezt megtenni? Vagy számít az egyáltalán, hogy mindegyik "router" módban van...? Köszi...
  3. Köszönöm a választ! Na, mondjuk a lista alapján a 150/5 netem van ahol a garantált letöltési sebesség 15mbit/s, na ezt nem éri el, jó esetben 12-t tud, pár percig, amíg le nem hal a modem. Értem a problémát, hogy csak saját eszközön biztosítjátok. De ebben az esetben mi a teendő, ha az az eszköz kevés? Úgy értem, elég gyenge a wifi-je és csak a fél lakásban van net, ha a telekom által biztosított eszközt használom routerként is. Azért lett mögé téve egy jobb router, így jó a lakásban a lefedettség. Mindenesetre, kipróbálom az Asus nélkül, bár - laikusként - nem hiszem hogy ott a gond, mert nem azt kell újraindítgatni, hanem a Telekom eszközt. :-)
  4. Sziasztok! Van egy 150mbites koaxos netem, amit tud is speedtest alapján. Sagemcom Fast 3686 v2 van a Telekomtól, és saját routert használok: Asus AC65P. Telefonon átállítattam valamit az ügyfélszolgálattal, hogy tudjam a saját routert használni, és a Sagemen ki van kapcsolva a Wifi, a saját eszköz szórja. Ez a sagem szoftvere: MAGYAR_4.93.0 A probléma a következő: a net sebességet egy napig tudja kb, utána a speedtest szerint csak 20-30-40-50mbit van. Ha a modemet újraindítom, 1-2 perc alatt újra bekapcsol és ismét van 150mbit. Ugyan ez megy 1 napig, másnap már megint töredéke a sebesség. Miért kell minden nap újraindítani? A másik, ha pl. nagy adatforgalom van, pl letöltök valamit, egy darabig tölt aztán megszakad a net. Újra eltelik 1-2 perc, újra max sebességgel elkezd tölteni aztán megint elmegy... Mit lehet ezzel kezdeni? Mindkettő nagyon idegesítő, így mobilnetről töltök le alkalmazásokat, másrészt fizetem és tudja a 150mbitet, de miért csak egy napig, miért kell az eszközt újraindítani? Mi lehet a baj?
  5. Igen, ezt én is el tudtam olvasni, csak nem értek hozzá, azért kérdeze. Most - bár tökéletesen működött a Vezeték nélküli router módban - átállítottam AP-re. A net sebessége 62MBPS le és 9.5MBPS fel ről 16.2MBPS le re és 2.4MBPS fel re változott. Miért?
  6. Ebből az jön le, hogy ezerféle megoldás van. De most a kérdésem arra vonatkozik, hogy az milyen, ahogy én csináltam? Működik és semmi baja. Üzemmód:Vezeték nélküli router Ebben a módban van. Tehát nem volt sem PPPoe Pass-trough, se nem AP mód. Erre konfigolta be magát automatikusan, miután LAN on összedugtam a ZTE-vel és a ZTE nek kikapcsoltam a Wifijét. Szóval, ez a mód milyen? Rosszabb, mint az AP mód vagy a PPPoE passtrough féle megoldás?
  7. Na most... Mivel még nem találtam meg az internet hozzáférési jelszavamat, ezért próbálkoztam mással. Az Asus routerem most "vezeték nélküli router" módba van állítva, a ZTE HGW -n ki van kapcsolva a WIFI és most így működik, az Asus teríti a wifit. Mi a különbség így, mintha a PPPOE Pass-Trough ként csináltam volna a fent leírtak szerint?
  8. Köszi! Ennyire egyszerű volna? Rendben, akkor este megpróbálkozom ezzel. Igen, a HGW wifijét ki is akarom kapcsolni. Annyi még, hogy a saját routert hova kössem a modembe? A WAN portba vagy LAN1 be?
  9. Egyébként nálam is ez a probléma mostanában ha Wifin használom... Tegnap pont töltöttem le egy 33 gigás játékot, 700 kb/s el csordogált lefelé, aztán összedugtam a routert és a gépet ethernet kábellel és 6-7 mb/s re gyorsult... Nem egészen véletlenül telekomos ZTE routered van?
  10. Sziasztok! Nos, hálózatokhoz kevésbé értek, ezért segítséget kérek szépen, hogyan kezdjek neki. Bonding netem van, 2x30 megás sávszél. ZTE H368N csodát hozott a telekom, modem+router egyben. Nos, én csak modemként szeretném használni, mert a hatótávja és a sebessége is, mondjuk úgy... finoman szólva is elégtelen. 60MBPS net 2.5 méterre az eszköztől már csak 25MBPS, Ethernet kábellel összekötve simán megvan a tempó, de ugye, megoldhatatlan a lakásban... Ja, és a Telekomos szaki szerint Bondingot csak ez tud szóval ne is próbáljak más Routert... Van egy jó kis Asus AC66U routerem, azt szeretném használni a lakásban. A ZTE modemben találtam PPoE Passtrough funkciót, gondolom azzal kell indulnom, de ha lennétek olyan kedvesek, kérlek írjátok le, hogy pontosan mit hogy állítsak be. Jelenleg a ZTE routerre rá van kötve ethernet kábellel az IPTV Box, minden más eszköz Wifit használ. Az IPTV box továbbra is maradhatna LAN on, de gondolom az már az Asusba menne? Pontosan mik a lépések, mit tegyek, hogy a ZTE csak modemként menjen és az Asus vigye a wifit 2.4ghz és 5ghz sávban a lakásban... Örök hála!!!