[tamkov]

Tag
 • Tartalmak

  8
 • Csatlakozás időpontja

 • Utolsó látogatás

[tamkov] a fórumon

 • Rang
  Tudományos tag
 1. Szia, Nézz egy naplót a routerben, ha nem látsz semmi rendelleneset, próbáld részletesebb naplózásra kapcsolni ha lehet. Ha látsz valamit, azután már el lehet indulni valamerre. Ahogy javasolták, próbáld a kártyát másik eszközben is , esetleg más szolgáltatós kártyát az M2M-ben, ezzel a szolgáltatói hibát/beállítást is kizárhatod. Sok sikert!
 2. Szia, közben véletlenül meg lett a hiba, amivel több mint egy hónapja küzdök. Én hibám volt: nem alapertelmezett portokon használom a szolgáltatásokat, ha valaki az alapértelmezetten próbál belépni feketelistára teszi, onnantól le van tiltva. Na most valahogy ez az ip cím (céges belső vendég wifi) is rákerült. Azért működött néha mert frissítésekkor újraindítottam a routert és a dinamikus bejegyzések a feketelistán törlődtek. Én meg már átkoztam a speedport-ot Bár eddig azért 2 tulajdonságával nem tudok megbékélni: - gyenge wifi - nem állítható be "static route" Üdv, Tamás
 3. Szia! Alapból nem ír semmit a szerver, a kliens is csak a próbálkozást. Majd részletesebbre állítom a logot. Mikor hozták a speedport-ot, azt csak betettem a modem helyére. Nemrég kivettem a régi routert és az speedport kapcsolódik, de így is ugyanaz. Sajnos kihajítani azt már nem tudom mert a telefon is azon át jön Szerencsére egy kevésbé fontos helyről nem csatlakozik, a fontosabb site2site kapcsolat rendben megy (így a másik oldalról bejutok ezzel is ha fontos). Csak érdekel a dolog, hogy mi lehet az oka.
 4. Sziasztok! Nekem is vannak ilyen problémáim adsl-en csak fordítva és nem csak L2TP hanem SSTP sem megy minden hálózatból. 1-2 hónapja kezdte, hogy egyik nap csatlakozott, másik nap nem, pedig az ip sem változott. Volt hogy 1-2 újracsatlakozás után megjavult, pedig az ip címben is csak az utolsó tag változott. Egyik hálózatból amit használok nem tudok már bejelentkezni rá, viszont egy kisebb szolgáltatóéra ugyaninnen igen. A két vpn szerver konfigja ugyanaz, csak annyi különbség van hogy a problámás kapcsolat vpn szervere egy "zte speedport entry 2i" mögött van. Szóval 3 szolgáltatóról működik, a negyedikről nem. De a negyedikről kifelé működik a VPN más szerver irányába. Úgy jutok most be a problémás helyre hogy becsatlakozok egy másik helyre, ami már be tud csatlakozni ahova én közvetlenül nem. Nemrég cserélték a régi dsl modemet erre a speedportra, előtte nem volt ilyen gond, a csere után pár héttel kezdődött. Elég kusza az ügy Üdv, Tamás
 5. Igazad van, csak nekem olyan félmunkának tűnik. (Mintha a mobil átjátszók antennáit is a földre tették volna mert drága az oszlop) Nem csoda hogy nem vállt be mert így szinte használhatatlan.
 6. Én sem tudtam még hasznát venni. Az a baj, hogy a használt ZTE Speedport-nak (vajon mindenkinél ez van?) nagyon gyenge a wifije, így esetleg a ház előtt használható, ott is csak akkor ha közel van a gw. Két falon át már szinte nincs jel. Valami kültéri megoldás lenne jó.
 7. Szia! Ha VPN-el becsatlakozol alap esetben szerintem a céges interneten mész ki. Ha az ottani tűzfalszabályok lesznek érvényesek a netedre. Ami érdekes, hogy más internetkapcsolaton indítod a vpn-t akkor meg ok. Esetleg próbáld meg: Az útválasztó táblán kell módosítanod azon az eszközön ahonnan VPN-re csatlakozol. Ha router-el akkor ott, ha laptopon, akkor ott. Ha jól értem az utóbbi a helyzet. Nagyon régen csináltam ilyent Windows-on, így konkrét megoldást nem tudok írni most. Nálam router-al működik ez, így nem kell a klienseken állítgatni semmit. A lényeg, hogy a munkahelyed IP tartományába eső címeket a VPN interfész felé küldd. Szerintem egy sor az egész. Kiindulásnak talán: https://www.howtogeek.com/howto/windows/adding-a-tcpip-route-to-the-windows-routing-table/ Sok sikert!