silverfox124nca

Tag
 • Tartalmak

  6
 • Csatlakozás időpontja

 • Utolsó látogatás

silverfox124nca a fórumon

 • Rang
  Tudományos tag
  1
  1

  Megoldóember

  Megoldóember vagyok, a fórum indulásától ennyi válaszom fogadták el megoldásként a fórumtagok

Profil megtekintések

167 profilmegtekintés
 1. Sziasztok Köszönöm a választ mindenkitől. Sajnos 300 Mbit sebesség megvan mint garantált, így az ügyfélnek nincs beleszólása ez ügyben. Szerencsére rendesek voltak a szervizesek, ránéztek az ONT -re, konfiguráltak, beállítottak ezt-azt, végül a hiba helyrejött. A speedtest -ről kiderül, hogy gond van, mivel fél Gbit felett nem ment fel. A szelessav oldalon a sebesség felment 800 Mbit felé a beállítások után. Távoli ftp szerint is már nem 40-45 MB/s -l, hanem 80-95 MB/s -l töltök fel és le.
 2. Köszönöm, ment a privát üzenet. Előbb teljesen újratelepítettem a routert eredménytelenül.
 3. Köszönöm a válaszát ismeretlen. Több közeli szerveren néztem a sebességet, eléggé csalódni fogok ebben a szolgáltatásban ha nem lesz rá megoldás. Már arra gondolok, hogy néha ,,túlzott" feltöltés miatt lettem lekorlátozva. Mellékelt képen látszik a jelenlegi állapot. Így este családban senkinél nem megy eszköz, 10 perces mérésben 300-400 Mbites sebességet mértem. Én ez most a 2000 Mbites szolgáltatás. Tudom, ne várjak el ennyi hidalás nélkül, de azért az 1 Gbitet elvárnám letöltés terén (amit elbír az alap hálózati kártya). Az a gond, hogy az apróbetűs részen a garantált sebesség adott, viszont ez kevés nekem. Személyes videókat és egyéb anyagokat szoktam küldeni ftp -n távolra (20-80 GB -sokat kb naponta). Várok pár hetet, utána megpróbálok betelefonálni ez ügyben, hátha. Szerk.: Mellékelt képen egy pár hónappal ezelőtti átlagsebesség és a mai sebesség. 2 db pc -n és egy laptopon néztem sebességet, nem helyi hiba ez.
 4. Sziasztok. Kb 1 éve van megrendelve a 2000 Mbitet netcsomag. A letöltési sebességel sosem volt gond, viszont a feltöltési sebesség 1 hónapja 500 Mbit körül mozog, holott 1 Gbit körül volt. Távoli ftp miatt kéne a gigabites feltöltési sebesség, nagyméretű adatmozgatásokról van szó (mielőtt valaki azzal jönne, hogy torrenthuszár vagyok). FTP: megáll 45-50 MB/s feltöltési sebességnél, speedtest: 500 Mbit körül. Kérdésem: Vajon megéri megpróbálni jelezni a szolgáltató felé ezt a problémát vagy hagyjam az egészet és ,,szokjam" meg ezt a sebességet, miszerint a garantált feltöltési sebesség (50 MBit) megvan [pár éve még 120 Mbites netnél volt már példa rá, hogy rám szóltak: a garantált sebesség megvan, nem tudnak mit kezdeni] ? Már próbáltam router újraindítástól kezdve mindent ami lehetséges. A feltöltési sebesség 2 db eszközön 500 MBit körül maradt.
 5. Üdv @btz. Köszönöm a válaszát. Pár éve küldtek egy DIR-842 -s routert. Érdekes módon már nem működik (webfelület nem jön be, resetelés se segít) és a szolgáltató szerint 1 év garancia van rá, így nem tudják megjavítani. Jelenleg elég nekem ez a fő ONT, nem szándékozok 10-20 ezer magyar huf összegért vásárolni routert. Amikor ez a 842 -s router működött, feleződött a netsebesség (ha jól emlékszem a bridge mód miatt - DHCP, nem emlékszem pontosan). Legfőképp arra vagyok kiváncsi, hogy másnál is előjött -e ez a hiba, mivel gondolom nem csak én egyedül másolok helyi hálózaton ONT -vel. ONT hibájára tippelek, amit a szolgáltató nem akar elismerni. Többször bejelentettem ezt a fajta hibát.
 6. Sziasztok. Lassan egy éve 1-4 havonta előfordulő hibára keresek végleges megoldást. A probléma: Adott egy cat6 (gigabites sebesség adott) kábellel összekötött hálózat egy háztartásban, ezen belül pár pc. Vagy a windows hálózaton belül vagy ftp -n keresztül másolok, leszokott állni a ONT. A leállást úgy írom le, hogy nincs internet, nem lehet belépni a webes felületbe se, csak az ONT áramtalanítása után áll helyre a gond. Persze ekkor van internetkapcsolat, viszont amint elindítom a másolást, ismét előjön a hiba. Egyedül a lentebb leírt netkábel újracsatlakozás oldotta meg a hibát. A leállás csak helyi hálózaton történik. Távoli ftp -n keresztül másolás-írás esetén nem áll le az ONT. Több alkalommal jeleztem a hibát a telekom felé, szerintünk valamilyen ,,tört/törött" hiba ez. Egy alkalommal kijött a telekom egyik szervizes embere, aki áramtalanítás után ki-be dugatta az aljzatba az internetkábelt. Ez a hibát átmenetileg helyrehozta, de csak egy kis ideig. Pár nap vagy pár hét múlva előjön újra ez a hiba. Közvetlenül van összekötve több pc (ONT által), nem tudok más megoldást erre a problémára. Telekommal (hibabejelentés, több alkalommal) hiába próbáltam dűlőre jutni, nem tudtak megoldást adni (magyarul meguntam a többszörös bejelentést, várakozást). Újratelepítés, újrakonfigurálás megvolt több alkalommal. Eléggé kényelmetlen adatmásolás közbeni leálláskor áramtalanítani és újra-bedugni a netkábelt. Ez a hiba azóta áll fenn, amióta bekötettem a gigabites internetet, hozták az új ONT -t. Az ONT típusa: Sagemcom F@st 5655v2, nincs rákötve router (netsebesség feleződne, ezért nem tervezek routert rákötni). A leálláskor ez fogad engem a webfelületen: mellékelt kép. Se pc -n, se telefonon keresztül nem tudom újraindítani, mert nem enged be a felület. Valakinél hasonló hiba, vagy erre van vajon megoldás, vagy várjak pár évet, amíg a telekom lecseréli ezt a fajta ONT -t ?