silverfox124nca

Tag
 • Tartalmak

  13
 • Csatlakozás időpontja

 • Utolsó látogatás

Minden, amit silverfox124nca posztolt

 1. Sziasztok Tavaly kaptam egy F@st 5670 típusú routert 2000 -s netcsomaggal. Szoktam drive -ra és nas -ra feltölteni saját anyagokat (legfőképp nagyméretű videókat). Az elmúlt fél év során sokszor megszakad az internetkapcsolat amikor teljes sebességel megy a feltöltés (88-95 MB/s). A letöltéssel nincs bajom, stabil 210-220 MB/s -l megy ssd felé. Az ONT logja szerint ezek a hibák jönnek elő: Connection to the Internet has been terminated.(Reboot,Reconfiguration,forced termination) Connection has been terminated: remote station is not answering to LCP Echo requests. Az előző ONT -vel is ez volt a gondom (ott nem indult újra, hanem kifagyott az egész, csak áramtalanítás után jött helyre), elég nehezen cserélték ki, mert ezt a hibát nem mutatja azonnal (1-2 órás terhelés után akad meg). Kérdésem: Elégedjek meg evvel a hibával, mert ez az ONT ennyit bír, esetleg tudok tenni ezügyben valamit (próbáljam meg házi módszerrel lehűteni a dobozt)? Az előző ONT -m lecseréltetésével sokat szenvedtem (több mint 5 alkalommal hibabejelentés, 1 alkalommal kijöttek, nem látták a hibát, második alkalomnál cserélni ki a régi ONT -t.) - ezért nem szeretnék megállás nélkül hibát bejelenteni. A konfigom megvan a 2000 megás netcsomaghoz, ki is használom.
 2. Sziasztok Mostanában sokszor leáll a F@st 5655v2 AC nálam. Szervizesek szerint túlterhelem a hálózatot amit megértek. Használok lakáson belül plex médiaszervert és 2 db pc eszközt valamit jópár mobileszközt (wifin). A leállás és az eszköz felmelegedése így megérthető. A kérdésem: Szeretnék vásárolni külső routert, hogy ne az ONT -t terheljem le. Mely típust ajánljátok nekem amik elbírják ezeket: 1: bírja a terhelést, 2: ne feleződjön le a netsebesség és 1 Gbitre legyen képes fel és letöltésre. Eddig a Asus RT-AC58U AC1300 típusú routert néztem ki, még nem tudom, hogy kinek mi a tapasztalatja erről. 20-30 ezer magyar huf összegben szeretnék routert vásárolni.
 3. Értem Bppeti. Esetleg egy Archer AX10 AC1500 -s típus ? Ha jól láttam 3 magos (1.5 GHz) a cpu -ja. Kevés infót láttam róla, szerintem többet tud mint amely típust előszőr megemlítettem.
 4. Köszönöm a válaszát Bppeti. Ettől tartok pont. 1 Gbitet elszeretném érni külső routeron, mivel a telekom által adott ONT leáll mindig erős terheléskor. Több alkalommal bejelentettem a hibát, mindig az jött ki, hogy nálam van a gond, belső hiba amit ők nem tudnak megoldani.
 5. Köszönöm a válaszokat. Más is használ vajon plex média szervert a sagemcom -s ONT mellett ? Elég sok alkalommal miatta áll le a doboz 720p film átküldésekor a tv felé (nem találtam róla témát eddig). A telekomosok szerint nem a dobozzal van a gond, hanem nálam. Nem tudom elhinni egyszerűen, hogy ennyire gyenge lenne ez az ONT. Még nem rendeltem meg az asus routert, rengeteg tesztet keresek/nézek róla, nem akarok megint beleugrani abba amivel pár éve találkoztam (5 db router volt nálam, mindegyiknél 30-50 MB/s volt a max feltöltési sebesség, többre nem voltak képesek).
 6. Szerk.Számomra az a lényeg, hogy netkábelen bírja a terhelést. Úgy emlékszem hogy nem írtam le, hogy kötelező a wifin az 1 Gbit. Előbb is smart viewen átküldtem a filmet a tv -re (720p), az ONT leállt megint (ledobja a netet). Általában hetente többször csinálja ezt, amit csak újraindítással lehet helyrehozni. Többször jeleztem ezt a hibát szolgáltató felé. Addig jutottunk el, hogy az ONT nem bírja a terhelést, nem a dobozzal van gond. Én addig jutottam el, hogy ha a feltöltési sebesség több percig 70 MB/s körül megy, leáll az ONT. A filmnézés közben szokott menni az ftp szerver pár helyi pc közt, összeadódik a sebesség. Bízok benne, hogy ha sikerül megrendelnem ezt a routert, nem fog leállni az ONT (kicsit bosszantó, hogy eléggé drágán fizetünk a telekom felé és ők ilyen gyenge dobozt szolgáltatnak ki).
 7. Köszönöm a válaszát kedves teherwagon. 2000 megás netcsomagom van. 2 db pc -n stabilan hozza a sebességet (2x 900 MBit a sebességmérés egy időben) A wifi sebessége amit a kiszemelt router tudja, az bőven elég amire kell (sokkal többre képes e eszköznek a wifije mint a sagemcom rejtett antennásának). Fél éve kipróbáltam egy D-link dir 8** típusú eszközt, ott 500 megás volt a le és feltöltési sebesség. Próbálkoztam sokmindennel, nem jöttem rá a megoldásra. Addig jöttem rá, hogy az a router 500 megára képes feltöltés terén maximum. Azóta nem használok plusz routert. A sebességfelezés miatt tartok. A médiaszerver és az ftp eléggé leterheli az ONT -t, ezért kéne neki stabilan az 1 Gbit külön eszközön. A fő szervergéphez szeretném ezt a routert kötni, a maradék 3 eszköz maradna ezen az ONT -n. Tapasztalatból várhatok sebességcsökkenést ha rákötöm ezt az Asus típusú routert, vagy nem kell tartanom ettől ?
 8. Sziasztok. Kb 1 éve van megrendelve a 2000 Mbitet netcsomag. A letöltési sebességel sosem volt gond, viszont a feltöltési sebesség 1 hónapja 500 Mbit körül mozog, holott 1 Gbit körül volt. Távoli ftp miatt kéne a gigabites feltöltési sebesség, nagyméretű adatmozgatásokról van szó (mielőtt valaki azzal jönne, hogy torrenthuszár vagyok). FTP: megáll 45-50 MB/s feltöltési sebességnél, speedtest: 500 Mbit körül. Kérdésem: Vajon megéri megpróbálni jelezni a szolgáltató felé ezt a problémát vagy hagyjam az egészet és ,,szokjam" meg ezt a sebességet, miszerint a garantált feltöltési sebesség (50 MBit) megvan [pár éve még 120 Mbites netnél volt már példa rá, hogy rám szóltak: a garantált sebesség megvan, nem tudnak mit kezdeni] ? Már próbáltam router újraindítástól kezdve mindent ami lehetséges. A feltöltési sebesség 2 db eszközön 500 MBit körül maradt.
 9. Sziasztok Köszönöm a választ mindenkitől. Sajnos 300 Mbit sebesség megvan mint garantált, így az ügyfélnek nincs beleszólása ez ügyben. Szerencsére rendesek voltak a szervizesek, ránéztek az ONT -re, konfiguráltak, beállítottak ezt-azt, végül a hiba helyrejött. A speedtest -ről kiderül, hogy gond van, mivel fél Gbit felett nem ment fel. A szelessav oldalon a sebesség felment 800 Mbit felé a beállítások után. Távoli ftp szerint is már nem 40-45 MB/s -l, hanem 80-95 MB/s -l töltök fel és le.
 10. Köszönöm, ment a privát üzenet. Előbb teljesen újratelepítettem a routert eredménytelenül.
 11. Köszönöm a válaszát ismeretlen. Több közeli szerveren néztem a sebességet, eléggé csalódni fogok ebben a szolgáltatásban ha nem lesz rá megoldás. Már arra gondolok, hogy néha ,,túlzott" feltöltés miatt lettem lekorlátozva. Mellékelt képen látszik a jelenlegi állapot. Így este családban senkinél nem megy eszköz, 10 perces mérésben 300-400 Mbites sebességet mértem. Én ez most a 2000 Mbites szolgáltatás. Tudom, ne várjak el ennyi hidalás nélkül, de azért az 1 Gbitet elvárnám letöltés terén (amit elbír az alap hálózati kártya). Az a gond, hogy az apróbetűs részen a garantált sebesség adott, viszont ez kevés nekem. Személyes videókat és egyéb anyagokat szoktam küldeni ftp -n távolra (20-80 GB -sokat kb naponta). Várok pár hetet, utána megpróbálok betelefonálni ez ügyben, hátha. Szerk.: Mellékelt képen egy pár hónappal ezelőtti átlagsebesség és a mai sebesség. 2 db pc -n és egy laptopon néztem sebességet, nem helyi hiba ez.
 12. Üdv @btz. Köszönöm a válaszát. Pár éve küldtek egy DIR-842 -s routert. Érdekes módon már nem működik (webfelület nem jön be, resetelés se segít) és a szolgáltató szerint 1 év garancia van rá, így nem tudják megjavítani. Jelenleg elég nekem ez a fő ONT, nem szándékozok 10-20 ezer magyar huf összegért vásárolni routert. Amikor ez a 842 -s router működött, feleződött a netsebesség (ha jól emlékszem a bridge mód miatt - DHCP, nem emlékszem pontosan). Legfőképp arra vagyok kiváncsi, hogy másnál is előjött -e ez a hiba, mivel gondolom nem csak én egyedül másolok helyi hálózaton ONT -vel. ONT hibájára tippelek, amit a szolgáltató nem akar elismerni. Többször bejelentettem ezt a fajta hibát.
 13. Sziasztok. Lassan egy éve 1-4 havonta előfordulő hibára keresek végleges megoldást. A probléma: Adott egy cat6 (gigabites sebesség adott) kábellel összekötött hálózat egy háztartásban, ezen belül pár pc. Vagy a windows hálózaton belül vagy ftp -n keresztül másolok, leszokott állni a ONT. A leállást úgy írom le, hogy nincs internet, nem lehet belépni a webes felületbe se, csak az ONT áramtalanítása után áll helyre a gond. Persze ekkor van internetkapcsolat, viszont amint elindítom a másolást, ismét előjön a hiba. Egyedül a lentebb leírt netkábel újracsatlakozás oldotta meg a hibát. A leállás csak helyi hálózaton történik. Távoli ftp -n keresztül másolás-írás esetén nem áll le az ONT. Több alkalommal jeleztem a hibát a telekom felé, szerintünk valamilyen ,,tört/törött" hiba ez. Egy alkalommal kijött a telekom egyik szervizes embere, aki áramtalanítás után ki-be dugatta az aljzatba az internetkábelt. Ez a hibát átmenetileg helyrehozta, de csak egy kis ideig. Pár nap vagy pár hét múlva előjön újra ez a hiba. Közvetlenül van összekötve több pc (ONT által), nem tudok más megoldást erre a problémára. Telekommal (hibabejelentés, több alkalommal) hiába próbáltam dűlőre jutni, nem tudtak megoldást adni (magyarul meguntam a többszörös bejelentést, várakozást). Újratelepítés, újrakonfigurálás megvolt több alkalommal. Eléggé kényelmetlen adatmásolás közbeni leálláskor áramtalanítani és újra-bedugni a netkábelt. Ez a hiba azóta áll fenn, amióta bekötettem a gigabites internetet, hozták az új ONT -t. Az ONT típusa: Sagemcom F@st 5655v2, nincs rákötve router (netsebesség feleződne, ezért nem tervezek routert rákötni). A leálláskor ez fogad engem a webfelületen: mellékelt kép. Se pc -n, se telefonon keresztül nem tudom újraindítani, mert nem enged be a felület. Valakinél hasonló hiba, vagy erre van vajon megoldás, vagy várjak pár évet, amíg a telekom lecseréli ezt a fajta ONT -t ?