Ugrás a tartalomhoz
  • Szeretne hasonló avatart használni? A profilképként felhasználható avatarokat az alábbi linkről tudja letölteni.

    image.jpegimage.jpegimage.jpegimage.jpegimage.jpegimage.jpeg

szabob

Tag
  • Tartalmak

    30
  • Csatlakozás időpontja

  • Utolsó látogatás

Profil megtekintések

Nem engedélyezted ezt a funkciót, ezért nem látod, hogy ki tekintette meg a profilodat a közelmúltban.

szabob eredményei

Tudományos tanácsadó

Tudományos tanácsadó (6/13)

  1. szabob

    Gyorsító opció

    Így van. Félreértés ne essék, nem egy torrenthuszár vagyok, aki veri a tamtamot mert nem engednek napi több 100 GB-ot lerántani. Nemes egyszerűséggel a 10 GB-ot 2017-ben nudlinak tartom (otthoni, vezetékes körülmények között), azt kivárom szimpla DSL sebességgel egy vacsora alatt, ha meg ennél többet kell letölteni, gyorsítóval meghal a történet 24 órára. Ahogy korábbi hozzászólásaimban is írtam a tapasztalatokról, napi 20-30 GB tökéletesen kiszolgálta a háztartás igényeit, ennyit kellene csak adni a teljes lelkibékéhez. Ha jobb belátásra térnek, elgondolkozok az újbóli visszaálláson, végül is nem kerül semmibe (max a szerelők fognak kiakadni tőlem, ha meglátják a munkalapon a nevem). Legalább ismét fogom tudni használni teljeskörűen a saját routert, ebben hiába van PPPoE passthrough, egyszerűen a 4G ág teljesítményét nem hajlandó továbblőni. Fő agyrém (kiakadásom tárgya) az egészben továbbra is az, hogy eddig ÁSZF szerint joguk volt korlátozni, konkrét adatmennyiség meg volt határozva, mégse éltek vele. Most átírták egy nyakatekert, megfoghatatlan betűhalmazra és alkalmazzák fix 10 GB-nál ("=nem rendeltetésszerű használat") a lassítást. Ha mindvégig jelen lett volna ez a limit, hozzá se szagolok ehhez az opcióhoz (március elejéig nem is érdekelt, amilyen feltételekkel volt rendelhető). Persze, lehet én vagyok a kényes, mert hozzászoktam a jóhoz... Korábban egy Speedport volt, ment is szépen VDSL-en, de valamiért átraktak ADSL2+-ra. Hybrid Huawei-vel egy idő után megint VDSL-re, akkor pusztult meg a DSL ág, ezért visszakerültem ismét ADSL2+-ra (talán írtam is itt a problémáról). Azt vettem észre, hogy VDSL-en jobban skálázódik a sávszélesség, nem is nagyon tapasztaltam SNR lock-ot, míg ADSL-en rendszeresen könyörögni kellett mikor már csak 6 Mbitre szinkronizált össze, hogy ugyan már, tekerjék vissza a potmétert, mert a HGW szerint ő ismét bírna ennél többet.
  2. szabob

    Gyorsító opció

    Nekem is nőtt a ping a gyorsítóval, BIX felé talán 23-25 körül volt, most 29-31. Holnap jönnek leszerelni a gyorsítót, egyúttal megpróbálom visszarakatni VDSL-re a vonalat, kíváncsi leszek hogy fog alakulni a ping.
  3. szabob

    Gyorsító opció

    Végső soron az online felületen ment egy panaszlevél a Telekom részére. Süket fülekre fog találni, jól tudom, mert a "nem rendeltetésszerű használat" varázsigével csodálatosan lehet takarózni. Ha akarom ennyit jelent, másnap meg annyit... 10 GB-ot nem rendeltetésszerűnek csúfolni 2017-ben nevetséges. Eddig szerepelt limit a szerződésben, nem alkalmazták. Most nem szerepel, alkalmazzák. "Menj haza, Telekom, részeg vagy!"
  4. szabob

    Gyorsító opció

    A mai nap folyamán kijött két szerelő, egyeztettek a műszakis kollégával. Ő azt mondta, hogy a 10 GB-os forgalmi limit miatt tapasztalható a lassulás. Neki elmondtam, hogy ilyen limit nincs se a weboldalukon, se a szerződésben. Nem tudott mit kezdeni vele, javasolta az ügyfélszolgálatot hogy náluk érdeklődjek. A két szerelő elment, hibajegy lezárva. Egyből hívtam a 1414-et, ahol megerősítették a 10 GB-ot. Rákérdeztem, hogyha az ÁSZF-ben "Nem rendeltetésszerű használat" szerepel és semmi konkrét limit nincs megemlítve, akkor nem illene mégis beírni a 10 GB-ot, ha fixen ezen a ponton lassítanak? Szerinte ezt így nem fogják beleírni, tehát íratlan szabályként szerepel napi 10 GB-os forgalmi korlát. Szerintük teljesen normális ekkora röhejes adatforgalmat nem rendeltetésszerű használatnak nevezni. Kiült a döbbenet az arcomra, ezen a ponton megakadt a beszélgetés, elköszöntünk. Jön egy újabb telefonhívás, a gyorsító opciótól ezen a ponton megválok. 10 GB nevetséges, szánalmas, kínos. Ha ennyit kell letöltenem, azt megvárom egy vacsora közben. Többet meg úgyse tudok forgalmazni. Telekom, ezt jól elszabtad!
  5. szabob

    Gyorsító opció

    Hibajegy leadva, kezdődjön a móka! Érdekesség, hogy az ügyintéző is lassulást, szakadozást (?) látott a rendszerben. Nem vagyok benne biztos, hogy 100%-ig megértette a problémámat, de majd csak odakerül egy illetékes elé a nyűgöm.
  6. szabob

    Gyorsító opció

    @Roli82 : Igen, benne, kb. március óta ez a szöveg.
  7. szabob

    Gyorsító opció

    Részemről nem is fogom annyiban hagyni, ez a korlát jelen formájában simán támadható... Ha kell panaszt nyújtok be, hogy számszerűsítsék és tételesen emeljék ki, mikor használtam a hálózatot nem rendeltetésszerűen. Amennyiben 24 óra leforgása alatt a 10 GB forgalom (tehát még csak nem is egyhuzamban) - idézve az ÁSZF-et - "folyamatos, nagy mennyiségű adatnak" minősül, körberöhögöm őket, kézenfogva az NMHH-val...
  8. szabob

    Gyorsító opció

    A várva várt nap... 11/2-t mérek, ideje elkezdeni az asztalborogatást...
  9. szabob

    Gyorsító opció

    @Virus : Inkább a 1414-es ügyfélszolgálatot ajánlanám hibabejelentésre, a weboldaluk - mint a példa is mutatja - nem a megbízhatóságról híres, legyen szó rendelésről/hibabejelentésről/online ügyfélszolgálatról stb.
  10. szabob

    Gyorsító opció

    Ha nincs nálad elérhető 30 Mbit/s-ot nyújtó szolgáltató, akkor 2018 végéig el kell hogy érjen Téged is a gyors net a SZIP-nek hála. Nekem optikázásra 2017 végét mondott a helyi szerelő, próféta szóljon belőle, mert már elegem van ebből a retek DSL-ből.
  11. szabob

    Gyorsító opció

    Szerintem várjuk ki az elsejét, ha megnézitek a jelenlegi ÁSZF-et, abban még szerepel a korlát, a június elsejétől hatályosban viszont már a weboldalon is szereplő rendeltetésszerű használat van. Ha ezután is korlátozni fognak, rájuk borítom a virtuális asztalt, meg megtanul repülni a HGW. Ha valakinek van ésszerű magyarázata arra, hogy mi értelme volt 4 nappal az új ÁSZF bevezetése előtt kilőni mindenkire a limitet, ne tartsa magában...
  12. szabob

    Gyorsító opció

    Beszéltem az ügyfélszolgálattal, sokra nem jutottunk... Napi 5 GB és havi 100 GB-os korlátra hivatkoznak, kérdeztem elsejétől lesz-e változás, erről nem tudtak tájékoztatást adni. Továbbra is maximális a fejetlenség a T-nél a gyorsítót illetően. Elsejét kivárom, de legfeljebb a jövőhét elejéig. Ha marad minden így, akkor az ilyen szinten korlátozott szolgáltatásnak semmi értelme, részemről megy a levesbe. @btz: Restart volt, majd factory reset is. Változatlan minden. Azzal se sikerült konszenzusra jutni, hogy eddig miért tölthettem agyba-főbe.
  13. szabob

    Gyorsító opció

    Új nap, új lehetőségek... gondolná az ember. Ennek ellenére, eddig 0 adatforgalmazás mellett a sebesség:
  14. szabob

    Gyorsító opció

    Részemről nem csinálok ügyet a hűségidőből, más szolgáltató nincs amire válthatnék, így édesmindegy mennyi a rablánc. Aki rákényszerült erre, annál alighanem ugyanez a szituáció. Elvileg még idén várható a megváltó optika, addig kell kihúzni ezzel a nyüves DSL-el. Egy biztos, (nekem) 700 forintot nem ér az ilyen szinten korlátozott gyorsítás. Reggelre visszatért a megszokott sebesség, de ahogy többen is írták, egészen kb. 10 GB forgalomig tartott a mai öröm.
  15. szabob

    Gyorsító opció

    Úgy tűnik, csak elért engem is a korlátozás. Többszöri mérés, más mérőoldalon is ugyanezt dobta, ebből 7 Mbit a DSL teljesítménye: Meglátom mit hoz a június, amikor elvileg kikerül mindenféle korlátozás. De ha törlik, akkor most minek alkalmazzák? Érdekes... Ha így marad, részemről megy vissza a feladónak ez a szolgáltatás.
×
×
  • Új...