akosg

Tag
 • Tartalmak

  15
 • Csatlakozás időpontja

 • Utolsó látogatás

akosg a fórumon

 • Rang
  Tudományos tag
 1. A router wifin most mar megvan a 800 mega letoltes, a kabellel volt problema. Koszonom a segitseget!
 2. Aha az elofordulhat, nem en csinaltam a kabelt.
 3. Rendben, megnezem. Amugy routeren ezzel kapcsolatban nem lehet configolni semmit, ugye? Tehat ott nem lehet elallitva semmi.
 4. A routernek mindegyik portja gigabites. Asus TUF-AX5400-rol van szo.
 5. Laptop kabelen osszekkotve a routerrel vezerlopupt szerint 100 mbps a kapcsolat.
 6. Megcsinatam a kapcsolatot, mukodik is tokeletesen, viszont az a problemam, hogy az asus router wifijen keresztul csinaltam egy speedtestet, de csak 95 mega volt a letoltesem. Elvileg tudnia kellene a telekomos cumonak is meg ennek is a 2 gigat lefele. Hogyan tudnam ezt kihozni? Cat6-os kabellel van fuzve minden.
 7. Azt elfelejtettem irni, hogy az iptv-t en magam inkabb hagynam a telekomos cumon, a kesobbi problemak elkerulese vegett. Szoval csak arra lenne szuksegem, hogy a sajat eszkoz szolgaltassa az internetet. Akkor ezek szerint a ppoe lesz a baratom.
 8. Sziasztok! Adott egy Technicolor fga2233 digitalis eloszto a Telekom jovoltabol, ami moge be kellene configolnom egy routert, mindezt ugy, hogy kozben az iptv is ugyanugy mukodjon, mint eddig. Olvasgattam mar a feltett kerdesek kozott, es ott ha jol ertelmeztem, akkor a ppoe pt funkciot kellene az ont-on bekapcsolnom, ki kellene torolnom a bejelentkezo adatokat, majd ugyanazt beirni a sajat routerbe. A kerdesem az lenne, hogy ebben az esetben az iptv zavartalanul mukodne tovabb? Illetve hogy az ONT-nak mindegy melyik portjara kotom a routert? Ja, es gondolom a routeren a wan portot fogom hasznalni. Koszonom elore is a segitsegeteket!
 9. Szia! Sikerult megoldani a problemat? Nekem is egy hasonlo felallast kellene osszehozni, erdekelnenek a tapasztalataid.
 10. Igen, a nasnal rendben van minden. Idokozben a kamera rogzitojenek is probaltam portot nyitni, annak sem tudok.
 11. Sziasztok! A címben szereplő router port nyitásával küzdök, ugyanis nem hajlandó engedelmeskedni. Az ip címem úgy néz ki, hogy publikus, nincs natolva, azonban ha különböző tesztelőkkel próbálom megnézni, hogy nyitva van-e a port, akkor mindenhol az a válasz, hogy nincs nyitva. protocol: tcp and udp wan host ip range: végig nulla mac mapping: off lan host ip address: ide írtam a nas ip címét, amit szeretnék távolról elérni a wan port range meg lan host port range mezőkbe meg ugyanaz a szám került. A kérdés az, hogy mit rontok el? Miért nem működik?
 12. Közben megtaláltam. Akkor azt mondod, hogy a speedport azért nem hajlandó protot nyitni, mert a mögötte lévő vpn szervert túl könnyű feltörni a jelenlegi felállás szerint?
 13. A 128 bites titkosításról.
 14. Ezt elmagyaráznád bővebben légyszives? Sosem hallottam még róla.
 15. Sziasztok! Adott egy telekomos Speedport Entry 2i, amihez lan-lan bekötéssel csatlakoztatva van egy Linksys wrt54gl router, mivel távolabb is szükségem volt wifi kapcsolatra. Ez pusztán csak e célből volt használva. Azonban most felmerült az ötlet, hogy vpn szerverként is használnám. Ehhez frissítettem rajta a tomato szofvert az 1.28-as shibbyre, és beállítottam rajta a vpn tunnelinget openvpn-el karöltve. Ezután csináltam egy port forwardingot a speedporton (vagy legalábbis próbáltam), és nem működik a rendszer.Mivel még nem csináltam vpn szervet korábban sosem, így nem tudom mi konkrétan a hiba, de én arra tippelnék, hogy a speedport nem hajlandó portot nyitni. Legalábbis az online teszterek erre engednek következtetni, plusz az openvpn az alábbi hibákat dobja fel csatlakozás közben:Wed Jul 01 10:00:02 2020 WARNING: INSECURE cipher with block size less than 128 bit (64 bit). This allows attacks like SWEET32. Mitigate by using a --cipher with a larger block size (e.g. AES-256-CBC).Wed Jul 01 10:00:02 2020 WARNING: INSECURE cipher with block size less than 128 bit (64 bit). This allows attacks like SWEET32. Mitigate by using a --cipher with a larger block size (e.g. AES-256-CBC).Wed Jul 01 10:00:10 2020 RESOLVE: Cannot resolve host address: gateway: (Nincs ilyen ismert állomás. )Wed Jul 01 10:00:10 2020 OpenVPN ROUTE: failed to parse/resolve route for host/network: gatewayWed Jul 01 10:00:02 2020 disabling NCP mode (--ncp-disable) because not in P2MP client or server modeA speedport ip címe 192.168.1.1, a linksysé 192.168.1.2. A külső ip címem egyezik a speedporton és az online lekérdezésen.Jól gondolom, hogy a port nyitás okozza a gondot? Ha igen, miért nem hajlandó portot nyitni?