Ugrás a tartalomhoz
  • Szeretne hasonló avatart használni? A profilképként felhasználható avatarokat az alábbi linkről tudja letölteni.

    image.jpegimage.jpegimage.jpegimage.jpegimage.jpegimage.jpeg

molnarb

Tag
  • Tartalmak

    41
  • Csatlakozás időpontja

  • Utolsó látogatás

Minden, amit molnarb posztolt

  1. A közelmúltban sikeresen megszüntettek egy szolgáltatást a kérésem nélkül (ez a sztori külön megér egy misét) és visszaállították az eredeti állapotot (mivel mint kiderült tényleg a Telekom hibázott, nekem közöm se volt hozzá). Az esetről levelet is kaptam, iktatószáma SR-01690118 A levélben tájékoztattak arról, hogy az újonnan létesített szolgáltatást a rendszer adottsága miatt egy éves szerződéssel rögzítettek, amit deceber hónapban módosítanak és határozatlan időre javítanak, mivel a Telekom volt a hunyó a téves szolgáltatástörlésben és vele járó kellemetlenségekkel... úgy mint szolgáltatás kiesés, újból bekötés, régi eszköz bevitele és az egész procedúra. Mivel az egész eset már két hónapja történt és a december is eltetelt, így óhatatlanul is felmerül bennem a kérdés, hogy mikor fog megtörténni a tévesen törölt szolgáltatás helyére aktivált új szolgáltatásnál a feleslegesen felrögzített egy éves hűség törlése? Az ügyfélszolgálatnak írtam 3 hete, semmit nem válaszoltak. Várom visszajelzésüket.
  2. molnarb

    Konstans levelező kiszolgáló hiba

    Szombat délelőtt is volt egy párórás leállás, illetve jeleneleg is épp van. Ez egy vicc.
  3. molnarb

    Telekom TV első benyomások

    Nyilván sokakat nem érint, de szintén a szoftverfrissítés óta nem érhetőek el a helyi TV csatornák. Szép munka! Nekem ezek után senki ne próbálja beadni, hogy ezt a szoftvert bárki is tesztelte volna, mert tele van óriási hibákkal, amit lehetetlen, hogy nem vettek észre, vagy ha igen akkor szerintem ideje új fejlesztőcsapatot keresni. Mindenesetre leadtam hibára és a kötbérigényemet is jeleztem, mert ezért nem vagyok hajlandó fizetni teljes árat.
  4. molnarb

    Telekom TV első benyomások

    Egyébként annak mi oka lehet, hogy rögtön az első napon lelőtték a csatornasorrend webes állíthatóságának lehetőségét? Pont megörültem neki hogy majd este nekiállok rendezgetni a laptopról, erre eltűnt. Régóta hiányzó funkció ez és örülök neki, de távirányítóval jóval időigényesebb művelet az egész. Egyúttal mondjuk lehetne benne "skip vagy hide" funkció, hogy egyes csatornákat ne is lássak. Pl minek jelenjen meg az SD adás abból amiből HD is rendelkezésre áll. Felesleges, simán rejtetté tenném, de nyilván nem lehet, így marad az hogy a legvégére sorolom, csak távirányítóval ez "picit" több idő ennyi csatornánál, főleg úgy hogy egy rakás helyi tv ott figyel a végén, amit nem is nézhetek, de a listában látható. A hang-kép csúszás para folyamatosan előjön. Bőven van mit csiszolni ezen a verzión, de lassan eljutok oda hogy panaszlevél lesz belőle és kompenzációt követelek a havidíjból, mert ez az élvezhetetlen kategória. Végig olyan érzésem van, hogy egy élő béta teszt részese vagyok, ami nem baj, csak akkor ne is kérjen a szolgáltató érte pénzt.
  5. molnarb

    Telekom TV első benyomások

    Valóban csúszik a kép és a hang, valamennyi csatornán. Újraindítás után is. Gratula! Szép munka! Ne frissítsetek!
  6. molnarb

    Telekom TV első benyomások

    Letöltöttem a frissítést. Fürgébbnek tűnik, de segítség! Hol találom a csatornasorrend módosítást? Van viszont egy zavaró "feature". Miközben lapozol a csatornák közül és belefutsz egy olyanba, amire nem vagy előfizető (pl. HBO vagy Eurosport 4K), akkor felpattan egy popup ablak, hogy nem vagy előfizető és két opció van "VISZZA" és "ELŐFIZETÉS". Nyilván ha nem akarok előfizetni a Vissza gombra nyom az ember, így visszakerül az előző csatornára, tehát "ottragadok", kivéve ha az utolsó szabadon nézhető csatornán vagy a popup ablakon 2x megnyomom a következő csatorna gombot.
  7. molnarb

    Telekom TV első benyomások

    Ez egy fizetős szolgáltatás és ennyi gond van vele, ráadásul sokszor alapvető funkciókkal és a tévézési élmény finoman szólva csorbul. Ez inkább egy béta teszt, de nem megfelelő szolgálatás, amivel semmi baj nem lenne, ha nem fizetnénk érte teljes árat. Én teljesen kibékülnék azzal, hogy toldozzák-foltozzák az egészet, ha közben ez a havidíjon is látszódna, hogy amíg a rendszer nem teljes, addig a havidíjnak is tükrözni kellene ezt. Kicsit feszegetném ezt a részét is a témának, mert szemmel láthatóan nem vagyok egyedül a problémával és még mennyi ügyfél lehet, csak épp nem ismeri ezt a felületet.
  8. molnarb

    Telekom TV első benyomások

    Költöztünk egy bő hete és ezt kaptuk a régi IPTV helyett. Vannak gondjaim: -Csatornasorrend módosításának hiánya - EZ MI??? Tényleg végig kell kattintgatnom a tucatnyi külföldi csatornát, mire átérek arra a részre, ami érdekelne? Vagy amire nem vagyok előfizető (pl. HBO csatornák), simán elrejteni sem lehet? Ez bocsánat, de egy olyan alapfunkció, hogy e nélkül kiadni egy tv szolgálatást nevetséges. Ha ennyire nem megy, hozzunk létre "Kedvenc csatornák" lehetőséget és oda beteszem ami érdekel és mondjuk ott sorrendet alakítani. Ezt a funkciók a legbutább DVB-C és DVB-T vacak 3000-es kínai beltérik is tudják. -Felvétel 30 óra? Oké vehetek pluszba, hogy 90 legyen, de az 500 GB-s vinyóhoz képest kicsit még a 90 órával is óriási visszaesés. És a 90 órással már összegben is ugyanott vagyunk. -Nem lehet gyorsan kapcsolgatni. Kb. 1-1,5 másodpercet ott kell maradni egy csatornán mire a következőre lehet lépni. Lehet gyorsabban nyomni a váltó gombot, de nem történik semmi a fent említett ideig. A régiben villánygyorsan lehetett így "lapozni". -Napjában többször előfordul, hogy "megnyekken" a kép. Ilyenkor elcsúszik a kép és a hang, először minimálisan aztán minél több nyekkenés van, annál jelentősebb a csúszás. -Menüben mászkálva gyakori eset (napi néhány alkalom) a kifagyás, amikor ledobja az agya a gépszíjat és semmire sem reagál, aztán fél perc- 1 perc és újra él, virul. Amúgy a szolgáltatás jó lesz és jó az irány, de ezek nagyon fájdalmas pontok ugyanannyiért, mint a régebbi. Ezt most egyenlőre csak egy nagy közös béta-tesztnek érzem, amiből a csatornasorrend fáj kb. a legjobban, hogy nincs.
  9. Válaszolok helyettük.... nem lehet... már megkérdeztem.... ki van ez találva.... nem mondhatod fel... nekem szerencsére csak másfél hónapom van... aztán megyünk egy szolgáltatóhoz aki meg tudott velük egyezni mert nem várt el egy olyan pofátlanul alacsony árat a csatorna terjesztéséért a műsorszolgáltatótól (hogy aztán kaszáljanak egy szépet a dolgon), amiért azt mondták hogy az nem fog menni.
  10. És valami hasonlóan szép magyarázat a VH1 = Zenebutikra cserélésére? Így lesz mostmár 3 mindenféle mulatós/retro/mai zenei katyvaszt adó "zenecsatornának" csúfolt valami Sláger/Muzsika/Zenebutik.... az igazi zenecsatornának pedig annyi.... ez minek köszönhető? Jah tudom, a Super csomagban persze marad... a családiból meg ugrik, oda... , illetve a Zenebutik is oda kerül hála az égnek, de hogy semmi normális zenecsatorna nincs a Viván kívül (aminek a felében realityk menek), az elég szégyen... Nincs messze a december 21.... azt még kibírom aztán nyomás a Digihez... ott lehet VH1-et és Foxot is nézni, majdnem fele ennyiért.... amennyire jó volt a szolgáltatás ár/érték aránya, úgy az elmúlt 1-2 évben annyira zuhant. Kár értetek.
  11. Ez egy vicc... ennyi idő alatt egy ekkora cég nem tud megoldani egy olyat, hogy 2016ban esetleg külföldi oldalakat is megnyitnék... nem a hálózatot kéne bővíteni meg fejlesztgetni, hanem a jelenlegit kéne úgy üzemeltetni hogy esetleg használható is legyen.
  12. Amit linkeltél pl. nem kulccsal megy, hanem egy F-Secure fiókkal amiben hozzáadhatod/megveheted a jogosultságot a program használatára, de a kulcsos megadásos módszer itt nem megy
  13. F-Secure.... de nyilván nem fogják supportálni ami nem igazán az övéké, mert nekem úgy néz ki, hogy ez egy framework, amit a Telekom a saját képére szabott és a kulcsokat is a Telekom adja ki, szóval sanszos hogy nem támogatja külön az F-Secure a Telekomos ügyfeleket.... erre enged következtetni az is, hogy a Telekom által adott telepítői kulcs nem jó az F-Secure oldaláról leszedett egyik szoftverhez sem... szóval valamennyire ezt is már körbejártam. Valószínűleg erre jön majd a szokásos Telekomos megoldás.... inkább kivezetik a kínálatból.
  14. A havidíj tartalmazza az én csomagomnál.... de egyébként külön is vásárolható 660-ért havonta ha jól tudom. http://www.telekom.hu/lakossagi/szolgaltatasok/internet/otthoni/hasznos-informaciok/internetbiztonsag Akkor azóta változhatott valami, mert se ezen a Windows 10es gépen nem települ fel, amire már egyszer feltettem, se egy Windows 7esre, se egy vadiúj tiszta 10-es telepítésre. Ellenben beszéltem a 1412-vel és ott hosszú fejvakarás és ide-oda kapcsolás után eljutottunk odáig, hogy ők is tettek egy kísérletet a telepítésre és nekik se jött össze a gépen. Amire annyit mondtak, hogy majd jelzik az illetékeseknek, de hát ez nagyjából sejthető mennyit ért. Vagy az ismerősöd nem a fenti linkről származó telepítőt használta... akkor viszont érdekelne honnan van neki, mert az új Telekom oldalon már mindenhol csak a fenti oldalon található EXE van fenn, az ügyfélszolgálat is ezt találta meg.
  15. http://www.telekom.hu/lakossagi/szolgaltatasok/internet/otthoni/hasznos-informaciok/internetbiztonsag Úgy néz ki egy elavult telepítőcsomag van itt, mert nekem az istennek se megy fel, annak ellenére, hogy egy szűk éve sikerült. Most ott tartok, hogy újratelepítettem a gépem és normális vírusírtó nélkül nyomulhatok, mert ez, ami a csomagomhoz jár nem használható. Ötletek? Azon kívül, hogy így jártam?
  16. molnarb

    Digitális Kábel TV

    Jelentem megoldódott a probléma végre. Elnevezték a VH1-t, így már mindenkinél kell mennie a szegedi fejállomásos területeken.
  17. molnarb

    Digitális Kábel TV

    Már amelyik TV-n van teljes keresés
  18. molnarb

    Digitális Kábel TV

    Egyszerűbb lenne kivenni, mert ezért ha nagyon sarkítunk simán lehetne rázni a lábunkat, urambocsá' még kötbérezni is lehetne, mert hibás teljesítés Amúgy sanszos, hogy tojni fognak a hibára, mert ha most babrálgatják a multiplexet, hogy nevet adjanak a VH1-nak, akkor megint újrahangolhat minden ügyfél, ami nekik elég sok melóval járna az ügyfélszolgálaton... így is csak sejtésem volt, hogy mi lehetett 4-én amikor átvariálták... bár ez akkor sem érv.
  19. molnarb

    Digitális Kábel TV

    Én igen... sőt... kimondottan minőségi csere a Sportklub helyett részemről... így a kódolatlanban is végre van rendes zenecsatorna, mert a Muzsika és SlágerTV részemről nem az... illetve a Vivánál is jobb, mert nincs tele vacak ál-realitykkel meg szöveges tartalommal... meglepő, de ezen tényleg folyton zene van, szóval jó lenne ha nézni is lehetne, ha már betették.
  20. molnarb

    Digitális Kábel TV

    Egyáltalán nem fontos és a hibabejelentést is a VH1 miatt tettem meg, csak akkor a francnak írják bele...
  21. molnarb

    Digitális Kábel TV

    Igen... ebben a rádiók is benne vannak. Mindez tehát úgy 27, hogy kétszer szerepel a LifeNetwork és az MR1 Kossuth és hiányzik a VH1, ami ott van, de mégse. Lehetne amúgy még balhézni azért is mert hiányzik a Digitális KTV-ből a Rádió 7, Rádió 88, Class FM és a szabadkai rádió, ugyanis a május 4-től érvényes Kódolatlan Digitális Kábeltévé kínálat ezt is tartalmazza Szegeden és környékén és persze nyilván nincsenek benne, de már annak örülnék, ha a VH1 gondja megoldódna.... Nem értem amúgy, hogy ez tényleg ilyen bonyolult, hogy amikor szökőévben egyszer változik a kiosztás, akkor nem lehet normálisan megcsinálni?
  22. molnarb

    Digitális Kábel TV

    Örömmel tapasztaltam, hogy május 4-el bekerült a Sportklub helyére a Kódolatlan digitális kábeltelevízió kínálatában a VH1 Europe csatorna. Az örömbe viszont egy kis üröm is került, mert a családban lévő 3 készülék közül csak 1-en lehet fogni és ennek szerintem egy műszaki hiba az oka, pontosabban el lett rontva. A csatornák újrahangolásakor az egyik televízió megtalálta a VH1-t és nézhető is de a másik kettő nem. Egyszerűen nem tudtunk rájönni mi a gond, mire a tv szerelőnk tudta megmondani rá a megoldást. A VH1 csatorna behelyezésekor a csatornát nem nevezték el a szegedi fejállomáson. Csatoltam két képet, amin látható, hogy a csatornáknak a neveit tartalmazza a Digitális Kábeltévé szolgáltatás, mint a csatornák azonosítóit. A csatolt képeken a példa az M2 és a Viasat 3... ugyanez a VH1nál nincs, hiányzik, nincs megadva a csatorna neve/azonosítója, így az olyan készülékeknél, ahol a csatornák letárolását az azonosítók alapján teszi meg. Jelen esetben ezek szerint több készülék is érintett, mert a 3 tv-nk közül 2 nem találja emiatt a csatornát, nyilván ez más ügyfeleknél is gondot okoz. A szegedi fejállomáson 27 csatornát talál így a tv... egy pillanatra az egyik Samsungon felugrik 28ra (ami gondolom a kimaradt VH1), de gyorsan visszapattan emiatt 27re. Azoknál a tvknél amelyek nem ez alapján tárolnak, ott megjelenik a csatorna, ellenben nincs neve, tehát míg a kínálat többi eleménél ott a csatorna azonosítója a VH1 helyén "ismeretlen"-t ír. Az ügyfélszolgálatnak fogalma sincs hogy mit kezdjen a dologgal. Nyitottak hibajegyet kétszer is, le is zárták mind a kétszer, hogy nincs hiba a hálózatban és a végpnton és sehol.... ami igaz is, mert a többi csatorna korrektül meg is jelenik... de a VH1 nincs elnevezve továbbra se... valahogy elfelejtették vagy nem is érdekelte őket... na ilyenkor mi van? Kihez lehet fordul, hogy ezt a látszólag banális hibát orvosoljuk már, mert az ügyfélszolgálat hozzáértése vagy felfogása finoman szólva hagy némi kívánnivalót maga után.
  23. molnarb

    HD adás

    Szerintem nem. Az analógot idővel lepuffantják, nyilván nem véletlen nyitották fel. A régebbi lapos tévéknél ha még nem is tudják pl a földi digitális MPEG4-et, a DVB-C MPEG2-t majdnem tuti :) Így ezzel kárpótolhatják azokat akik eddig 3., 4. tévén analógot néztek és így nem maradnak szolgáltatás nélkül. Egy bizonyos előfizetői tábor majd érint az analóg leállása, de hát ez van, amikor a földi sugárzás is megszűnt ott is voltak érintettek. Fejlődik a technika, nekik is kell, másnem egy DVB-C boxot kell venni, amiből már egy alap verzió nem egy vészes összeg.    Ennek ellenére nem hiszem, hogy fejlesztenének rajta... mármint elvileg ott is van Családi+HD csomag (http://www.telekom.hu/static-th/sw/file/DKTV_epg_kiosztas.pdf) így a közmédia HD-ben elvileg ott van, bár fura hogy az előbbi csatornakiosztásból egy csomót nem talál meg a TV, de nem hiszem, hogy HD-ben fogják adni, mivel jelen helyzetben a kinyitott digitális csatornák az analóg pótlékaként lehetnek vagy nem is tudom, de ne számíts rá :)   Egyébként nem tudom mennyi digitális kábeltévé előfizető lehet, a Telekom viszonylag rövid idő alatt kivezette a piacról, nyilván akinek van az maradt, de akit lehet a hűség lejárta után igyekeznek az IPTV felé tolni, szóval nem lepne meg ha idővel a digitális kábeltévé is leállna, max marad ez a huszonvalahány nyitott csatorna az analóg helyett, hogy valami azért maradjon és azt a pár mux-ot megtartják a többi meg leves. Legalább lesz hely és freki, hogy a koaxos területeken a sávszélességen lehessen még húzni.
  24. molnarb

    Set Top Box

    Azon gondolkodtam, hogy ha nem kérek felvevős opciót, akkor az első box ingyen van és minden további 870 havonta....   Ha kérek felvevős boxot, akkor úgy szerepel a számlán, hogy "Első vevőegység Felvétel opcióval" és 1100 Ft.... ha kell még egy beltéri, akkor 870 Ft pluszban. A második és harmadik beltéri nem merevlemezes, hanem az a típus pontosan, mintha nem kérnék felvevős opciót. Tehát ha jól értem és előfizetek egy prémium kiegészítő szolgáltatásra, akkor nem jár nekem egy box se ingyen. Hanem 1100+870 ha két box kell. Tehát nekem nincs első ingyenes boxom és pluszba egy felvevős opció. Ezt csak én érzem kicsit hülyeségnek?
  25. molnarb

    HD adás

    Az adó visszakerülése miatt nem lesz olyan csatorna amit kivesznek... köszi... :D   Ellenben a hamarosan bekerülő M4 Sport HD kapcsán már ezt nem tudják elmondani... oda lesz az MTV Live HD... végülis minek zenecsatorna a kínálatba.... A Muzsika és a Sláger TV-t most ne vegyük ide, mert az szórakoztató csatorna hivatalosan... az MTV Europe jelentős részén reality programok vannak... ott a Viva... elég az nekünk, persze. :)   Tudom vehetek drága minicsomagot, amiben van zenecsati... csak a 90%a nem érdekel ami még benne van. Csak így tovább... csak letelik a hűségidő végre aztán megyek a francba.
×
×
  • Új...