molnarb

Tag
 • Tartalmak

  34
 • Csatlakozás időpontja

 • Utolsó látogatás

Minden, amit molnarb posztolt

 1. Költöztünk egy bő hete és ezt kaptuk a régi IPTV helyett. Vannak gondjaim: -Csatornasorrend módosításának hiánya - EZ MI??? Tényleg végig kell kattintgatnom a tucatnyi külföldi csatornát, mire átérek arra a részre, ami érdekelne? Vagy amire nem vagyok előfizető (pl. HBO csatornák), simán elrejteni sem lehet? Ez bocsánat, de egy olyan alapfunkció, hogy e nélkül kiadni egy tv szolgálatást nevetséges. Ha ennyire nem megy, hozzunk létre "Kedvenc csatornák" lehetőséget és oda beteszem ami érdekel és mondjuk ott sorrendet alakítani. Ezt a funkciók a legbutább DVB-C és DVB-T vacak 3000-es kínai beltérik is tudják. -Felvétel 30 óra? Oké vehetek pluszba, hogy 90 legyen, de az 500 GB-s vinyóhoz képest kicsit még a 90 órával is óriási visszaesés. És a 90 órással már összegben is ugyanott vagyunk. -Nem lehet gyorsan kapcsolgatni. Kb. 1-1,5 másodpercet ott kell maradni egy csatornán mire a következőre lehet lépni. Lehet gyorsabban nyomni a váltó gombot, de nem történik semmi a fent említett ideig. A régiben villánygyorsan lehetett így "lapozni". -Napjában többször előfordul, hogy "megnyekken" a kép. Ilyenkor elcsúszik a kép és a hang, először minimálisan aztán minél több nyekkenés van, annál jelentősebb a csúszás. -Menüben mászkálva gyakori eset (napi néhány alkalom) a kifagyás, amikor ledobja az agya a gépszíjat és semmire sem reagál, aztán fél perc- 1 perc és újra él, virul. Amúgy a szolgáltatás jó lesz és jó az irány, de ezek nagyon fájdalmas pontok ugyanannyiért, mint a régebbi. Ezt most egyenlőre csak egy nagy közös béta-tesztnek érzem, amiből a csatornasorrend fáj kb. a legjobban, hogy nincs.
 2. Válaszolok helyettük.... nem lehet... már megkérdeztem.... ki van ez találva.... nem mondhatod fel... nekem szerencsére csak másfél hónapom van... aztán megyünk egy szolgáltatóhoz aki meg tudott velük egyezni mert nem várt el egy olyan pofátlanul alacsony árat a csatorna terjesztéséért a műsorszolgáltatótól (hogy aztán kaszáljanak egy szépet a dolgon), amiért azt mondták hogy az nem fog menni.
 3. És valami hasonlóan szép magyarázat a VH1 = Zenebutikra cserélésére? Így lesz mostmár 3 mindenféle mulatós/retro/mai zenei katyvaszt adó "zenecsatornának" csúfolt valami Sláger/Muzsika/Zenebutik.... az igazi zenecsatornának pedig annyi.... ez minek köszönhető? Jah tudom, a Super csomagban persze marad... a családiból meg ugrik, oda... , illetve a Zenebutik is oda kerül hála az égnek, de hogy semmi normális zenecsatorna nincs a Viván kívül (aminek a felében realityk menek), az elég szégyen... Nincs messze a december 21.... azt még kibírom aztán nyomás a Digihez... ott lehet VH1-et és Foxot is nézni, majdnem fele ennyiért.... amennyire jó volt a szolgáltatás ár/érték aránya, úgy az elmúlt 1-2 évben annyira zuhant. Kár értetek.
 4. Ez egy vicc... ennyi idő alatt egy ekkora cég nem tud megoldani egy olyat, hogy 2016ban esetleg külföldi oldalakat is megnyitnék... nem a hálózatot kéne bővíteni meg fejlesztgetni, hanem a jelenlegit kéne úgy üzemeltetni hogy esetleg használható is legyen.
 5. http://www.telekom.hu/lakossagi/szolgaltatasok/internet/otthoni/hasznos-informaciok/internetbiztonsag Úgy néz ki egy elavult telepítőcsomag van itt, mert nekem az istennek se megy fel, annak ellenére, hogy egy szűk éve sikerült. Most ott tartok, hogy újratelepítettem a gépem és normális vírusírtó nélkül nyomulhatok, mert ez, ami a csomagomhoz jár nem használható. Ötletek? Azon kívül, hogy így jártam?
 6. Amit linkeltél pl. nem kulccsal megy, hanem egy F-Secure fiókkal amiben hozzáadhatod/megveheted a jogosultságot a program használatára, de a kulcsos megadásos módszer itt nem megy
 7. F-Secure.... de nyilván nem fogják supportálni ami nem igazán az övéké, mert nekem úgy néz ki, hogy ez egy framework, amit a Telekom a saját képére szabott és a kulcsokat is a Telekom adja ki, szóval sanszos hogy nem támogatja külön az F-Secure a Telekomos ügyfeleket.... erre enged következtetni az is, hogy a Telekom által adott telepítői kulcs nem jó az F-Secure oldaláról leszedett egyik szoftverhez sem... szóval valamennyire ezt is már körbejártam. Valószínűleg erre jön majd a szokásos Telekomos megoldás.... inkább kivezetik a kínálatból.
 8. A havidíj tartalmazza az én csomagomnál.... de egyébként külön is vásárolható 660-ért havonta ha jól tudom. http://www.telekom.hu/lakossagi/szolgaltatasok/internet/otthoni/hasznos-informaciok/internetbiztonsag Akkor azóta változhatott valami, mert se ezen a Windows 10es gépen nem települ fel, amire már egyszer feltettem, se egy Windows 7esre, se egy vadiúj tiszta 10-es telepítésre. Ellenben beszéltem a 1412-vel és ott hosszú fejvakarás és ide-oda kapcsolás után eljutottunk odáig, hogy ők is tettek egy kísérletet a telepítésre és nekik se jött össze a gépen. Amire annyit mondtak, hogy majd jelzik az illetékeseknek, de hát ez nagyjából sejthető mennyit ért. Vagy az ismerősöd nem a fenti linkről származó telepítőt használta... akkor viszont érdekelne honnan van neki, mert az új Telekom oldalon már mindenhol csak a fenti oldalon található EXE van fenn, az ügyfélszolgálat is ezt találta meg.
 9. Jelentem megoldódott a probléma végre. Elnevezték a VH1-t, így már mindenkinél kell mennie a szegedi fejállomásos területeken.
 10. Már amelyik TV-n van teljes keresés
 11. Egyszerűbb lenne kivenni, mert ezért ha nagyon sarkítunk simán lehetne rázni a lábunkat, urambocsá' még kötbérezni is lehetne, mert hibás teljesítés Amúgy sanszos, hogy tojni fognak a hibára, mert ha most babrálgatják a multiplexet, hogy nevet adjanak a VH1-nak, akkor megint újrahangolhat minden ügyfél, ami nekik elég sok melóval járna az ügyfélszolgálaton... így is csak sejtésem volt, hogy mi lehetett 4-én amikor átvariálták... bár ez akkor sem érv.
 12. Én igen... sőt... kimondottan minőségi csere a Sportklub helyett részemről... így a kódolatlanban is végre van rendes zenecsatorna, mert a Muzsika és SlágerTV részemről nem az... illetve a Vivánál is jobb, mert nincs tele vacak ál-realitykkel meg szöveges tartalommal... meglepő, de ezen tényleg folyton zene van, szóval jó lenne ha nézni is lehetne, ha már betették.
 13. Egyáltalán nem fontos és a hibabejelentést is a VH1 miatt tettem meg, csak akkor a francnak írják bele...
 14. Igen... ebben a rádiók is benne vannak. Mindez tehát úgy 27, hogy kétszer szerepel a LifeNetwork és az MR1 Kossuth és hiányzik a VH1, ami ott van, de mégse. Lehetne amúgy még balhézni azért is mert hiányzik a Digitális KTV-ből a Rádió 7, Rádió 88, Class FM és a szabadkai rádió, ugyanis a május 4-től érvényes Kódolatlan Digitális Kábeltévé kínálat ezt is tartalmazza Szegeden és környékén és persze nyilván nincsenek benne, de már annak örülnék, ha a VH1 gondja megoldódna.... Nem értem amúgy, hogy ez tényleg ilyen bonyolult, hogy amikor szökőévben egyszer változik a kiosztás, akkor nem lehet normálisan megcsinálni?
 15. Örömmel tapasztaltam, hogy május 4-el bekerült a Sportklub helyére a Kódolatlan digitális kábeltelevízió kínálatában a VH1 Europe csatorna. Az örömbe viszont egy kis üröm is került, mert a családban lévő 3 készülék közül csak 1-en lehet fogni és ennek szerintem egy műszaki hiba az oka, pontosabban el lett rontva. A csatornák újrahangolásakor az egyik televízió megtalálta a VH1-t és nézhető is de a másik kettő nem. Egyszerűen nem tudtunk rájönni mi a gond, mire a tv szerelőnk tudta megmondani rá a megoldást. A VH1 csatorna behelyezésekor a csatornát nem nevezték el a szegedi fejállomáson. Csatoltam két képet, amin látható, hogy a csatornáknak a neveit tartalmazza a Digitális Kábeltévé szolgáltatás, mint a csatornák azonosítóit. A csatolt képeken a példa az M2 és a Viasat 3... ugyanez a VH1nál nincs, hiányzik, nincs megadva a csatorna neve/azonosítója, így az olyan készülékeknél, ahol a csatornák letárolását az azonosítók alapján teszi meg. Jelen esetben ezek szerint több készülék is érintett, mert a 3 tv-nk közül 2 nem találja emiatt a csatornát, nyilván ez más ügyfeleknél is gondot okoz. A szegedi fejállomáson 27 csatornát talál így a tv... egy pillanatra az egyik Samsungon felugrik 28ra (ami gondolom a kimaradt VH1), de gyorsan visszapattan emiatt 27re. Azoknál a tvknél amelyek nem ez alapján tárolnak, ott megjelenik a csatorna, ellenben nincs neve, tehát míg a kínálat többi eleménél ott a csatorna azonosítója a VH1 helyén "ismeretlen"-t ír. Az ügyfélszolgálatnak fogalma sincs hogy mit kezdjen a dologgal. Nyitottak hibajegyet kétszer is, le is zárták mind a kétszer, hogy nincs hiba a hálózatban és a végpnton és sehol.... ami igaz is, mert a többi csatorna korrektül meg is jelenik... de a VH1 nincs elnevezve továbbra se... valahogy elfelejtették vagy nem is érdekelte őket... na ilyenkor mi van? Kihez lehet fordul, hogy ezt a látszólag banális hibát orvosoljuk már, mert az ügyfélszolgálat hozzáértése vagy felfogása finoman szólva hagy némi kívánnivalót maga után.
 16. Szerintem nem. Az analógot idővel lepuffantják, nyilván nem véletlen nyitották fel. A régebbi lapos tévéknél ha még nem is tudják pl a földi digitális MPEG4-et, a DVB-C MPEG2-t majdnem tuti :) Így ezzel kárpótolhatják azokat akik eddig 3., 4. tévén analógot néztek és így nem maradnak szolgáltatás nélkül. Egy bizonyos előfizetői tábor majd érint az analóg leállása, de hát ez van, amikor a földi sugárzás is megszűnt ott is voltak érintettek. Fejlődik a technika, nekik is kell, másnem egy DVB-C boxot kell venni, amiből már egy alap verzió nem egy vészes összeg.    Ennek ellenére nem hiszem, hogy fejlesztenének rajta... mármint elvileg ott is van Családi+HD csomag (http://www.telekom.hu/static-th/sw/file/DKTV_epg_kiosztas.pdf) így a közmédia HD-ben elvileg ott van, bár fura hogy az előbbi csatornakiosztásból egy csomót nem talál meg a TV, de nem hiszem, hogy HD-ben fogják adni, mivel jelen helyzetben a kinyitott digitális csatornák az analóg pótlékaként lehetnek vagy nem is tudom, de ne számíts rá :)   Egyébként nem tudom mennyi digitális kábeltévé előfizető lehet, a Telekom viszonylag rövid idő alatt kivezette a piacról, nyilván akinek van az maradt, de akit lehet a hűség lejárta után igyekeznek az IPTV felé tolni, szóval nem lepne meg ha idővel a digitális kábeltévé is leállna, max marad ez a huszonvalahány nyitott csatorna az analóg helyett, hogy valami azért maradjon és azt a pár mux-ot megtartják a többi meg leves. Legalább lesz hely és freki, hogy a koaxos területeken a sávszélességen lehessen még húzni.
 17. Azon gondolkodtam, hogy ha nem kérek felvevős opciót, akkor az első box ingyen van és minden további 870 havonta....   Ha kérek felvevős boxot, akkor úgy szerepel a számlán, hogy "Első vevőegység Felvétel opcióval" és 1100 Ft.... ha kell még egy beltéri, akkor 870 Ft pluszban. A második és harmadik beltéri nem merevlemezes, hanem az a típus pontosan, mintha nem kérnék felvevős opciót. Tehát ha jól értem és előfizetek egy prémium kiegészítő szolgáltatásra, akkor nem jár nekem egy box se ingyen. Hanem 1100+870 ha két box kell. Tehát nekem nincs első ingyenes boxom és pluszba egy felvevős opció. Ezt csak én érzem kicsit hülyeségnek?
 18. Az adó visszakerülése miatt nem lesz olyan csatorna amit kivesznek... köszi... :D   Ellenben a hamarosan bekerülő M4 Sport HD kapcsán már ezt nem tudják elmondani... oda lesz az MTV Live HD... végülis minek zenecsatorna a kínálatba.... A Muzsika és a Sláger TV-t most ne vegyük ide, mert az szórakoztató csatorna hivatalosan... az MTV Europe jelentős részén reality programok vannak... ott a Viva... elég az nekünk, persze. :)   Tudom vehetek drága minicsomagot, amiben van zenecsati... csak a 90%a nem érdekel ami még benne van. Csak így tovább... csak letelik a hűségidő végre aztán megyek a francba.
 19. Mondjuk érdekes, hogy pont fura, hogy a saját csatornájukról van szó és forgalmazzák már HD felbontásban (mondjuk akkor nem tudom hova vagy kinek, bár ha más szolgáltatónál hamarabb megjelenik a kínálatban az Ozone és Life Network HD-ben, az szerintem marha ciki), akkor hogyhogy saját magukhoz nem került még be?
 20. A Telekomos Digitális kábeltévének világ életében pocsék volt a képminősége, nagyobb TV-n konkrétan egy vicc... még amikor elindult a DVB-C szolgáltatás szinte az első előfizetők között voltam, rémes volt... kár, hogy ez évek után sem változott. Egyébként a Telekomnak mániája az agyontömörítés (sok másik szolgáltatóval együtt, bár érdekes, hogy vannak kivételek)... elég megnézni az IPTV-t... egy nagyobb TV-n az is szégyen. :(
 21. Szegeden 800 MHz-es a hálózat.... :( Ezek vannak nyitva: Axn, Fem3, film+, hirtv, lifenetwork, m3, muzsika tv, natgeo, ozone network, p+, rtl2, rtl klub, sportklub, sport1, story4, story5, supertv2, tv2, viasat3, atv, axn 75 csatornát talál a TV, amelyek között nincs a közmédia....
 22. Apropó... annyira nem reklámozza halálra, de a héten felnyitotta a digitális csatornák közül azokat, amik analóg kábeltévén is elérhetőek. Tessék hangolni, élvezni... mondjuk 21 csatorna nem sok... de analóg helyett jobb ez digitálison... legalábbis Szegeden ennyi van az analógban... a közmédia csatornái még nincsenek benne, de állítólag hó végéig bekerül az is és végleges lesz a felnyitott csatornák listája.
 23. Nem hiszem hogy megtenné nyilván, csak ezzel a szélsőséges példával akartam érzékeltetni hogy ennyi erővel megtehetné, ha nem változik a csomag ára... Honnantól számít a 15 nap? Weblapon pl nincs fenn az ÁSZF módosulások között még, számlát nem kaptam még, így akkor nyilván én még erről nem is rendelkezhetek hogy nem fogadom el.
 24. Már bocsánat de szerintem ez baromság... az oké hogy nem érinti a pénztárcámat, de ha holnaptól úgy dönt a Telekom hogy kiveszi az RTL-t, TV2-t és az összes jelentős csatornát és a helyére, szerb, román, horvát vagy kínai állami televíziót rak be és a havidíj változatlan akkor én azt minden további probléma nélkül tűrjem? Ez azért nem így működik... nekem az adott csomag az adott tartalommal volt szinpatikus, nem pedig a jelen vagyis hamarosan bekövetkező verzióban!
 25. Na és ilyenkor mi van? Mármint ha azt mondom, hogy kösz de nekem ez a változtatás nem tetszik mert történetesen nekem az MTV LIVE HD fontos volt. Már az nagy érvágás volt hogy az egész Pulse csomagot felszámolták, amikor az MTV Hits, Dance, Rocks csatik minden valamire való digitális tv-t is szolgáltató szolgáltatónál van minicsomagban. Most akkor van egy VIVA és ennyi? Jah meg az MTV amin este mennek csak klipek. Persze Sláger és Nóta TV, de köszönöm a mulatós nem kell. Esetleg ha a bazidrága nagyvilág csomagra előfizetek akkor még lehet egy VH1-om?? Ez mi? Mondanék még cifrábbakat is de kimoderálnák úgyis... röviden: ez a Telekom egy röhej... szóval a kérdés adott... ilyenkor én nem fogadom el az ÁSZF módosulást akkor mi van?