Ugrás a tartalomhoz
  • Szeretne hasonló avatart használni? A profilképként felhasználható avatarokat az alábbi linkről tudja letölteni.

    image.jpegimage.jpegimage.jpegimage.jpegimage.jpegimage.jpeg

Bppeti

Tag
  • Tartalmak

    6
  • Csatlakozás időpontja

  • Utolsó látogatás

Profil megtekintések

Nem engedélyezted ezt a funkciót, ezért nem látod, hogy ki tekintette meg a profilodat a közelmúltban.

Bppeti eredményei

Tudóspalánta

Tudóspalánta (3/13)

  1. Bppeti

    Optika saját routerrel

    Vissza írtam, de így egy picit rosszabb a helyzet. 1492 MTU-val LAN és WAN-ra egyaránt beállítva el tudta érni a 930 Mbitet az upload/download. 1500-as LAN MTU-val viszont nem megy feljebb 750/750-nél (WAN MTU maradt 1492). A legfrissebb 19.07.4 van fent.
  2. Bppeti

    Optika saját routerrel

    Köszönöm a részletes választ! Az Openwrt firmware-ben a default MTU értékek 1492 a WAN-ra és 1500 a LAN-ra. Mindkettőt felülírtam fixen 1492-re. Így javult a helyzet. A speedtest most 900/800 Mbitet mér a leggyorsabb szerver felé. Még mindig kb 50/150 Mbittel lassabb, mint a Sagemcomról, de ezzel már ki tudok egyezni. MSS-re utalást egyelőre nem találtam, de ennek jobban utána fogok nézni.
  3. Nyilván én sem tudom megmondani, hogy az RT-AC58U-val biztosan menne-e, de legrosszabb esetben van ahhoz is Openwrt firmware, valószínűleg azzal működhet. Egyedül talán amiatt aggódnék, hogy ez a router még 128 MB-os memóriával rendelkezik, ami nem jövőbiztos. Az Openwrt is jelenleg 120 MB körül használ.
  4. Ugyanezzel a problémával küzdök én is néhány napja, nyitottam is egy topikot róla, de sajnos még nem jött válasz. Kipróbáltam több középkategóriás routert (Linksys, TP-Link, D-Link, 60-80 eFt-os kategóriából) és mindegyiknél ugyanaz a jelenség amit leírsz, hogy a download/upload rate legjobb esetben sem megy 500/40 fölé amikor PPPoE passthrough-val átadom az internetet a saját routeremnek. Azt gyanítom, hogy részben a Telekomos ONT -on lévő Telekomos firmware lehet a ludas, mert az egyik Linksys és D-Link routerre ráflasheltem egy Openwrt custom firmware-t, amivel viszont egyből működött a dolog. Az 1 Gbitet ugyan nem tudták, de kb 850/850-et igen. Mivel az említett routerek közül egy sem volt képes magasabb szávszélességre PPPoE passthrough-val, viszont egy hackelt firmware-el igen, számomra ez azt sugallja, hogy a Telekom elosztó is ludas lehet a dologban valahol, mert nem hiszem, hogy három különböző gyártó routerein hibás lenne a firmware és egy Openwrt kellene ahhoz, hogy működjön. Kérdés, hogy pl egy felsőkategóriás Ubiquiti routerrel is ugyanez lenne? Vajon érdemes lenne venni egy saját routert, amin van GPON csatlakozó és tudja az IGMP-t az IPTV-hez így teljesen ki lehetne hagyni a Telekomos eszközt? Nem tudom, hogy működne-e a Telekom hálózatán, de senkitől sem tudtam ilyet kölcsön kérni próbaképpen.
  5. Bppeti

    Optika saját routerrel

    Tovább jutottam a problémával kapcsolatban. Úgy tűnik, hogy részben biztosan az általam próbált routerek hibája (azóta kipróbáltam két D-Linket is), de másrészt gyanítom, hogy a Telekomos F@st 5655v2-ben sem sztenderd valami. Ha ráflashelek egy Openwrt firmarware-t a Linksys és a D-Link routerekre, akkor ha nem is teljes sebességet tudják PPPoE passthrough-val, de kb 850/850 Mbitet igen. Tehát a routerek alkalmasak rá, csak nem a gyári firmware-el. Nem tudok rájönni, hogy ez vajon ezen routereken lévő kidolgozatlan gyári firmware miatt van vagy esetleg a Sagemcom F@st 5655v2 -n futó Telekomos firmware-be nem követi a sztenderdeket és egy Openwrt kell hozzá, hogy ezt ki lehessen kerülni? Továbbra is várnám hozzáértők segítség, hogy van-e bármilyen ismert limitáció a F@st 5655v2-ben, ami azt okozza, hogy optikai hálózatot PPPoE passthrough-val tovább adva mégegy drágább saját router sem képes a teljes sávszélességet kihasználni? Illetve ma már kapható a piacon jónéhány modem/router GPON csatlakozóval IGMP Proxy lehetőséggel. He beszereznék egy ilyet az működne a Telekomos optikai szolgáltatással (net + IPTV)? Így teljesem kihagyhatnám a Telekom által biztosított digitális elosztót.
  6. Bppeti

    Optika saját routerrel

    Sziasztok! A napokban köttötték be hozzám is az optikát 1000/1000 csomaggal egy F@st 5655v2 digitális elosztóval. Működik is szépen, a mért sebesség UTP kábellel csatlakozva 940/950 Mbit. Ha mögé teszek egy saját routert PPPoE passthrough -ra állítom, akkor viszont drasztikusan leesik a sebesség kb 500/20 Mbit-re, ami egy vicc. Próbáltam egy közép-felső kategóriás 60 ezres Linksys és egy kb 80 ezres TP-Link routerrel is, amikkel nem lehetne ilyen gond. *****fone (aka *****-nél) tudtak több mint 750 Mbitet rézkábelen az új csomagjukkal úgy, hogy a modem bridge módban volt. Itt az optikán PPPoE passhtrough-val viszont mindkét routernél leesik a sebesség. Ez egy ismert probléma, hogy PPPoE Passthrough-val lecsökken a sávszél vagy valami egyszerű beállítást rontok el? Mindenképpen saját routert szeretnék használni, mert a F@st 5655v2 nem enged saját DNS szervert beállítani, illetve amikor két TV-re streamel a gépem helyi hálózaton 90 MByte / seccel 4K tartalmat, akkor túlmelegszik, nem bírja. Esetleg van-e olyan router, amit javasolnátok és bevált és a Sagecom mögött passthrough-val biztosan tudja az 1000 Mbitet? Előre is köszi
×
×
  • Új...