Ugrás a tartalomhoz
  • Szeretne hasonló avatart használni? A profilképként felhasználható avatarokat az alábbi linkről tudja letölteni.

    image.jpegimage.jpegimage.jpegimage.jpegimage.jpegimage.jpeg

huhogomajom

Tag
  • Tartalmak

    6
  • Csatlakozás időpontja

  • Utolsó látogatás

huhogomajom eredményei

Tudóspalánta

Tudóspalánta (3/13)

  1. huhogomajom

    Sagemcom 5670 LAN

    Beállítottam tartományt, ahogy javasoltad az alábbi segítséggel : IP cím tartomány beállítása Windows 10 Defenderben . Hátha másnak is jól jön, itt hagyom a linket! Még egyszer hálás köszönet! További szép napot!
  2. huhogomajom

    Sagemcom 5670 LAN

    Ó, köszönöm! Kipróbáltam az IPv6 tiltást is, de végül az előbbi tipp volt a ludas. Amennyiben a Nyilvános hálózatot kikapcsoltra állítottam a Tűzfalon (elnézést, Win10 az oprendszer, 64 bites pro), rögtön láthatóvá vált a PC a hálózaton. Köszönöm szépen a türelmedet és a segítséget! Már csak az a kérdésem, hogy így használható-e a PC vagy nem biztonságos?
  3. huhogomajom

    Sagemcom 5670 LAN

    Köszönöm a tippet! A PC-m 192.168.1.2 címen: IPv4 Address. . . . . . . . . . . : 192.168.1.2 Subnet Mask . . . . . . . . . . . : 255.255.255.0 Default Gateway . . . . . . . . . :192.168.1.1 A laptopom pedig a 192.168.1.73-ast kapta. A PC-ről és telefonról is tudom pingetni a laptopot, sőt, a hálózaton látható a megosztott mappája is, amit erre acélra hoztam létre. A helyzeti variáció annyiban szűkül, hogy amit nem lehet, az a PC! Ping és tracert is "Request timed out." üzenetet dob és semmilyen eszköz nem látja a PC-t. Tehát most úgy néz ki, hogy a PC nem látható, de a többi eszköz viszont látja egymást.
  4. huhogomajom

    Sagemcom 5670 LAN

    Köszönöm a választ, uzman! DHCP-ről kapják az eszközök tartományon belül az IP címeket. Én is úgy gondolom, hogy látniuk kellene egymást, de jelen pillanatban a routerbe kábelen csatlakoztatott eszközök sem látják egymást, pingetni csak a routert lehet minden irányból! Itt a képen a PC IP címe (192.168.1.2), de sehonnan nem látható, sem routerbe dugott laptopon, sem Wifin mobiltelefonról és vica versa Ezeket a beállításokat így örököltem: Miután a V0da felvásárolta a hárombetűst rohamosan romlott a szolgáltatás minősége, így váltottam Telekomra. Most van egy ruterem, amit internetelérésen kívül semmire nem tudok használni és kezd elmenni az életkedvem...
  5. huhogomajom

    Sagemcom 5670 LAN

    Pár napja telepítettek egy ilyen borzalmas kinézetű Sagemcom 5670 modem/routert A problémám 8azon felül, hogy a 2GB neten 700 Mbit a maximum letöltési sebesség), hogy nem tudom használni a készüléket LAN-on routerként A portokba dugott egyetlen eszköz sem látja a másikat Pingetni egyedül a Sagemcom 5670-ig lehet Találtam egy Static route fület, ahol lehet valamit állítgatni, de semmi kézikönyv sincs, ahol ebben segítenének Eddig ***** Connectboxot használtunk, ott a bedugást követő pár másodpercen belül élt a LAN, lehetett drive-okat megozstani, fájlokat másolni - itt egyelőre semmi! Remélem nem az az egyetlen válasz, hogy vásároljak még pluszba egy routert, foglaljak még egy fali csatlakozót és fogyasszak pluszban áramot, mert akkor szétvet az ideg, hogy ezt előre nem közölték... Van megoldás a LAN kérdésemre? Köszönöm
×
×
  • Új...