squeeze

Tag
 • Tartalmak

  7
 • Csatlakozás időpontja

 • Utolsó látogatás

squeeze a fórumon

 • Rang
  Tudóspalánta
 1. Uzman, nagyon köszi a sok segítséget, innen már menni fog!
 2. Kiderült, hogy a QNAP NAS-sal nem jó valami. Megtaláltam a beállítást, ami engedi a külső hálózatról csatlakozást, egyszer sikerült is csatlakozni, de azóta megint nem működik, holott a beállítások most már jók. Nincs ötletem merre tovább, sokmindent nem is lehet állítani rajta, hisz csak néhány dolgot lehet pipálgatni benne, ezért elengedtem a dolgot. Rendeltem egy VPN képes routert, ezzel kapcsolatban meg tudnátok erősíteni, hogy jól gondolom-e ezeket? A Sagem router-en engedélyezem a PPPoE passthrough módot, a saját routerem a Sagem ETH1 portjára csatlakoztatom és a saját router-em fog majd PPPoE kapcsolatot létesíteni. A Set-top-box marad a Sagem egy LAN portjában és onnan működik a TV, függetlenül az én router-emtől. Lenne néhány kérdésem: A Sagem router-en ugyanúgy fut majd egy DHCP szerver és a LAN portjára csatlakozva ugyanúgy elérem majd? (Ha esetleg ki akarnam kapcsolni a passthrough-t ...) PPPoE passthrough esetén használhatom a Sagem WiFi AP-t? Ugyanúgy lesz internatkapcsolatom azon keresztül? (Tudom, hogy passthrough nélkül is meg lehet oldani a VPN-t a routerrel, de ezt egyébként is régóta ki akartam már próbálni) Köszi a segítséget!
 3. Este tudom csak megnézni, de nem tudok róla, hogy szűrné. Az újraindítás nem segít, éjszakára mindig kikapcsolom, mert túl zajos, szóval minden nap újraindul. Írok, ha kiderítettem valamit'
 4. Beallitottam a statikus IP cimet, lokalis halon a VPN es minden mas tokeletesen mukodik tovabbra is, tavolrol pedig meg mindig nem. Csatoltam egy kepet a port forwarding rule-rol. Tovabbi furcsasagok, amit nem ertek: 1. Ha a NAS-t DMZ-be teszem, a port scanner-rel latom a nyitott portokat, de egyikre sem tudok csatlakozni. Ha a 8080-as porton keresztul szeretnem elerni a webes feluletet, timeoutol. 2. nmap UDP port scan a publikus IP cimre: PORT STATE SERVICE 1194/udp open|filtered openvpn Miert filtered? Ha a LAN-on a 192.168.1.10 host-ot scannelem nmap-pal, a port allapota open (es mukodik is). A Sagemcom router szinte gyari beallitassal mukodik, nem nyultam bele melyebben. Valamit engedelyzenem kellene meg? Vagy hasznaljak inkabb egy Mikrotik routert? Azzal meg soha semmilyen problemam nem volt, csak beallitottam es mukodik azota is.
 5. A szolgáltatótól kapott Sagemcom 5565 F@st V2-t használom.
 6. Szia! Köszönöm a segítséget! A whatsmyip.org ugyanazt az IP-t mutatja, mint amit a routeren látok. A port scanner szerint a VPN-hez használt port nincs nyitva, de azt nem írta, hogy el tudta-e érni a host-ot azon az IP-n vagy nem. A Telekom hálózata blokkolja a ping-et? Miért nem tudom pingelni a routert? Nem kéne válaszolnia?
 7. Sziasztok! Az otthoni halozatra csatlakoztatott NAS-on futo VPN szerverre szeretnek tavolrol csatlakozni, de nem sikerul: 1. A belso halozaton a NAS es a VPN is tokeletesen mukodik. 2. Beallitottam a port forwarding-ot es a DDNS-t a routeren. Az IP cimem dinamikus, es ugy tudom, hogy publikus is. A 1422-t tobbszor is hivtam mar, szerintuk minden jo, ennek ellenere az IP cimem a ping-re nem valaszol es semmilyen formaban nem tudok kapcsolatba lepni a routerrel. A logokban sem latszik semmi. Tudnatok tanacsot adni, hogy mihez kezdjek? Koszonom!