Ugrás a tartalomhoz
  • Szeretne hasonló avatart használni? A profilképként felhasználható avatarokat az alábbi linkről tudja letölteni.

    image.jpegimage.jpegimage.jpegimage.jpegimage.jpegimage.jpeg

vorosj

Tag
  • Tartalmak

    4
  • Csatlakozás időpontja

  • Utolsó látogatás

vorosj eredményei

Kutató

Kutató (2/13)

  1. vorosj

    settop & wifi

    Maga a Sagemcom 5565v2 nem támogatja esetleg wifin-n keresztül a multicast-t? Ennek a menüjében sem találok ilyesmit. (ha támogatná, akkor esetleg elég lenne 1 új eszközt vennem... Ha a Tenda felejthető, mi lenne egy viszonylag olcsó megoldás?
  2. vorosj

    settop & wifi

    Nagyon úgy néz ki, hogy a Tenda MW3 nem támogatja a multicast-ot, legalábbis az app-ban semmi se utal erre, és a neten sincs találat. :-( Ezt a telekomos mesh-et venni lehet (nem találom a boltjukban) vagy bérelni kell?
  3. vorosj

    settop & wifi

    Köszönöm a válaszokat. Az utp kábellel az egyetlen probléma, hogy nem tudom behúzni a settop meg a modem közé... :-) Falakat kellene vésni a nemrég felújított házban. A hálózati vezetéken keresztül kommunikáló dobozpár az iszonyatos zavarforrás, amit szeretnék wifire kiváltani. A wifi jóval magasabb frekvencia, mint a rövidhullámú amatőr sávok, nem zavar. A modem-utp-Tenda1-wifi-Tenda2-utp-settop útvonalnak szerintem működnie kellene. A multicast-ot ellenőrzöm, elképzelhető, hogy ezt külön engedélyezni kell valahol a Tenda mesh-ben.
  4. vorosj

    settop & wifi

    TV és 300MBit/sec wifi előfizetésem van. Optikai kábel, Sagem modem/router, Technicolor settop. A probléma a következő: az egyik settophoz nem tudom elvezetni a tpu kábelt. Megpróbáltam wifi-vel csatlakoztatni kétféle módszerrel, egyik sem működik. 1. tplink wifi hálózat bővítő, amelyen ethernet csatlakozó is van, ez csatlakozik a Sagemm wifi-re, a tpu pedig a settopra. Az eredmény: pár másodperc után a TV vétel fagy, szaggat. 2. Tenda mesh, az egyik doboz TPU kábellel csatlakozik a Sagem modemhez, a másik szintén TPU-val a settophoz. Az eredmény ugyanaz, pár másodperc után a TV vétel fagy, szaggat. Mobillal a TV melletti boxnál sebességet mérve 50-60MBit/sec, ami szerintem bőven elég kellene legyen. 3. Hálózati vezetéken keresztül kommunikáló dobozokkal működik a TV vétel, de ezt szeretném elhagyni, mert rádióamatőr is vagyok, és ez egy erős zavaró jel forrás. Mi lehet a baj, miért nem működik wifi-n a settop?
×
×
  • Új...