Törölt_tag3600

Tag
 • Tartalmak

  39
 • Csatlakozás időpontja

 • Utolsó látogatás

Minden, amit Törölt_tag3600 posztolt

 1. Köszönöm, meglesz!
 2. Itt két dolog is gáz... 1. Nem kell kisebb csomag. Az egésznek nem a lefele váltás volt a lényege. 2. Nem kell hűség újraindítás. Épp ez az, hogy lejárt volna a hűségem egyébként is.... én XL-re akkor akartam csak váltani, ha TUTI jön az 50/15. Ehhez kpest rohadtul nem jön és mégis váltott a szolgáltató újraindítván a hűséget!
 3. Idézet jön: "A 4405, Nyíregyháza ................... címen a Netmánia XL csomagban foglalt feltételekkel internet szolgáltatást a műszaki adatok alapján tudjuk biztosítani, ezért a megrendelése aktiválva lett. A minimálisan nyújtandó sebesség az Általános Szerződési Feltételekbe szabályozva. Fentiek alapján reklamációját nem áll módunkban elfogadni. Amennyiben döntésünkkel nem ért egyet, panaszával jogosult felügyeleti szerveinkhez fordulni." Azt hiszem ezt is fogom tenni... már nagyon elegem van ebből a "szolgáltatóból"! Menjenek a pi....a!
 4. Megjött a válasz a T-től a panaszomra. Lényegében telibe sz*rták! (Meglepődtem volna - ŐSZINTÉN - ha másképp tesznek) mivel a garantált minimum megvan ők mossák kezüket! LOL! Köszönöm T eme színvonalas szolgáltatást! Az eszem megáll!
 5. Az igen. Nem kapkodják el. Ez 2006 és 2012 között is így volt? Mert mint írtam akkor is iszonyú sok problémám volt eme csodás szolgáltatóval, de nem emlékszem, hogy ilyen irdatlan idő elteltével reagáltak volna egy-egy megkeresésre. Vagy ennyire megy nekik a visszafejlődés?
 6. Sziasztok! Azt lehet tudni, hogy a T mikor reagál kb. az üzenetre? Holnap lesz egy hete, hogy elküldtem, de eddig semmi...
 7. Mint írtam nekem a feltöltés lenne fontos, de igazán fontos! Letöltés esetében a 30 is elég volt, de feltöltéshez nekem az 5 megabit édeskevés. sajnos! 15-el már tudnék mit kezdeni.
 8. Írtam ennek a gittegyletnek egy műszaki panasz levelet belefoglalva anonymus által javasolt dolgot is Szerintem nem fogja őket meghatni és kibújnak valahogy alóla. Amint megjön a válasz beírom ide!
 9. Köszönöm mindenkinek a sok segítséget! Felesleges köröket biztosan nem fogok futni, azt 2006 és 2012 között többszörösen is megtettem az akkori problémákka és nem volt eredménye, elég is volt. A T nem változott semmit az évek során. Ha Magyarországon is lenne legrosszabb szolgáltatók "díj" a Telekom el is vihetné ezt a neves kitüntetést csuklóból. Nem ragaszkodok foggal, körömmel az 50/15-höz, de IGENCSAK jó lenne, ha megoldható lenne, mint korábban írtam, nem is a letöltési sebesség, hanem a feltöltési lenne nekem fontos! Kedves btz! A tegnapi utolsó hsz-edhez kapcsolódóan... nos én tudom (tapasztalom) hogy így megy ez a Telekomnál, de kérdem én... egy szolgáltatónak nem az lenne a dolga, hogy kiszolgáljon MINDEN felmerülő igényt? (Megjegyzem, ezek nem olyan igények, amik teljesíthetetlenek, vagy irreálisak, bőven benne van az általuk kínált lehetőségekbe, sőt a csomagváltás lehetőségét is ŐK tették lehetővé egy láthatóan olyan vonalon, ahol az 50/15 hírből sem jönne.... ez nevetséges!) Ne az általános igényekre gyúrjon kizárólag és magasról sz*rjon a picit komolyabb igényekre. Milyen hozzáállás ez? A VDSL-t pedig azért nem tartom sem korszerűnek sem előre mutatónak, mert mi az, amit kiszolgál? 30/5-öt teljesen jól hozza (bár azt sem mindenhol). 50/15-el mint látom nem csak nekem van problémám. (A legmagasabb csomag VDSL területen szóba se jöhet!) De akkor vegyük standardnak VDSL-en a 30/5-ös csomagot. Tavaly felfejlesztették itt az utcánkban a régi, már használhatatlan ADSL-t VDSL-re (optika helyett, mert először még arról volt szó), akkor ez le van tudva évtizedekre és bebetonozódik ez a sebesség és pont? Ez viccnek is rossz.... pláne ilyen semmilyen feltöltési sebességgel. Ebbe semmi előre mutató nincs! És nem is időtálló, mert ahogy az ADSL elfogyott 2006 és 2012 között, úgy idővel a VDSL is el fog fogyni és akkor mi lesz? Újra megszűnik a T netszolgáltatása a környékünkön, mint legutóbb? Ez az elképesztően nevetséges kategóriáját súrolja, pláne egy megyeszékhelyen, ahol az egész internet fejlesztés indult tavaly! Borzadvány ez a cég komolyan! És elnézést kérek mindenkitől, akit ezzel esetleg megbántok, nem célom az, hogy benneteket bántsalak ezzel, de ez egyszerűen hihetetlen!
 10. Hát akkor tapasztalt róka vagy te is Sajnálom. Pont ezek azok a húzások és manőverek, ami miatt egy cseppet sem bízom ebben a gittegyletben. Egyébként esetemben a digitális fővárosról (vagy hogy is nevezik ebben a projectben) van szó. Azaz Nyíregyházáról. Oké, nem a belvárosban lakom, de nem is az abszolút külvárosban, hanem úgy a kettő között... de az utcánkban (és a párhuzamos utcákban) valahogy az évek során totálisan el lett hanyagolva a netszolgáltatás. Csak a T rézkábele van kint és cső.... semmi más... ezért jöhetett szóba a mikrohullámú net, mert egyszerűen nem volt más! Aztán mint már korábban írtam is, mikor a T-Pontban mondták, hogy az utcánkba optikai fejlesztés van tervezve örültem, mint majom a farkának, aztán jött a hideg zuhany... a parasz-toknak elég a korántsem sem korszerű VDSL. A 30 megabit megvana többi meg kit érdekel? Nagyon előremutató, gratulálok hozzá a kedves szolgáltatónak! Aztán meg beajánlja az XL csomagot egy olyan területre, ahol a vonal azt nem bírja.... és még be is aktiválja.... ez tragikomédia!
 11. Köszönöm a linket! Írni fogok nekik mindenképpen! Aztán reménykedem a legjobbakban! Hátha most nem fogok csalódni bennük... de elég szkeptikus vagyok.
 12. Ha nem tudja ezt a csomagot a vonal ne ajánlják be, mint kérhető csomag az XL-t! Nem bonyolult a dolog. Sehogy nem lehet rávenni őket, hogy márpedig csinálják meg? Ha ezt a kérdést magamnak tenném fel, akkor azt válaszolnám, hogy nem, mert a T sohasem volt arról híres (a több éves tapasztalat mondatja ezt velem) hogy rugalmas lenne ennyire, vagy, hogy csak minimálisan is nézné az előfizetője érdekét.
 13. Köszönöm szépen! Valóban nem vigasz, de hálás vagyok a válaszért. Hogy mit gondolok róluk mindenkinek jobb, ha megtartom magamnak! Érdemes lenne írni a műszaki osztálynak, hogy legyenek szívesek ránézni, és ha valahogy lehetséges, oldják meg, hogy megközelítse a sebesség az XL csomagban foglaltakat? Vagy ne is foglalkozzak vele, mert tesznek rá magasról?
 14. Abszolút szeretnék. Egyébként korábban 2006-tól volt 2012-ig volt net előfizetésünk Telekomtól. 4 megabites csomagot rendeltünk 2006-ban (ADSL) az volt a csomag sajátossága, hogy lényegében használhatatlan volt. Voltak jobb pillanatai, amikor egy nap csak kb 5x szakadt meg (az volt a Kánaán) de általában ennél sokkal többször megszakadt. Akkortájt voltam fősulis... NEPTUN-on (ami egyébként sem volt egy hűde jó rendszer, de azért lehetett használni) lényegében nem tudtam felvenni a tantárgyakat, mert annyiszor szakadt meg és olyan szinten volt instabil, hogy ez voltaképpen lehetetlenné tette a tárgyfelvételt. Az évek múlásával ez csak romlott. Szakmányba jöttek ki hozzánk (és a szomszédokhoz is) a szerelők, mert a szolgáltatás színvonala csapnivaló volt... a szolgáltató a sebesség felezésével oldotta meg a problémát. Értsd 4 megabitről levett 2-re, egy ideig viszonylag stabil is volt, de később kezdődött minden előröl. Még a végén 1 megabites csomagot akartak adni, és ekkor telt be a pohár és mentünk át egy helyi szolgáltatóhoz (mikrohullámú net). Később tudtam meg, hogy 2012 után az utcánkban lényegében MEGSZŰNT az ADSL net szolgáltatása a Telekomnak. RÖHEJ! Mikrohullámú szolgáltatótól két ok miatt jöttünk el... drága volt, illetve, hogy az első értesüléseim szerint, ráadásul T-Pontból kapott infó volt (megjegyzem ez is lett volna a logikus) optika volt fejlesztésként betervezve az utcánkba, ebből lett végül fantasztikus VDSL.... szóval már nagyon ki vagyok ezektől. Tehát igen, igénylem a minden téren kielégítő magyarázatot a miértekre.
 15. Bonding? Nézd. Nem az Ő dolguk lenne ennek a felmérése és szakvéleményezése? Nekem még csak az sem lenne kötelességem, hogy bemérjem a HGW-n a vonalam! Mert oké, én ezt meg tudom csinálni, de pl egy idős házaspár esetében, akik nem értenek hozzá mégis mi van? Mindig minden esetben ez a szolgáltató dolga szvsz. És én pont azért akartam bemenni a T-Pontba, hogy ezt tisztázzam valakivel. Erre írta Panni chat-en, hogy úgysem állítják át a csomagot, ha technikailag a vonal nem bírja az XL sebességét. Nos mint látható erre magasról tettek.
 16. És van valami tuti tipped, hogy mit kellene most tennem annak érdekében, hogy érdemi változás történjen ebben az ügyben? A valótlan állításról... nyilván viccnek szántam. Csak fura még mindig, hogy sem a weboldalon sem a szerződésben nincs feltüntetve a 15-ös feltöltési sebesség csak az 5.
 17. Sziasztok! Nos, következő a helyzet: pár napja a Telekom weboldala felkínálta azt, hogy beszéljek egy ügyfélszolgálatossal chat-en. Éltem a lehetőséggel és feltettem neki néhány kérdést. Többek között erről az 50 / 15-ös sebességű XL csomagról. A hölgy azt mondta, hogy ő nem tud 15 megabites feltöltésről, csak 5-ről az XL csomag esetében is (ahogy a weboldal is írja) de én inkább nektek hittem, mert mi okotok lenne nem valótlant állítani ezzel kapcsolatban? Ugye, hogy semmi! Ezen kívül mondtam a hölgynek még azt is, hogy épp terveztem bemenni személyesen egy T-Pontba megérdeklődni ezt az egész csomagváltást... pontosabban azt akartam hangsúlyozni, hogy próbáljuk meg a dolgot, de CSAK akkor, ha minden megoldható és minden feltétel adott arra, hogy az XL csomag számait hozza a kapcsolatom. Azt mondta a hölgy, hogy felesleges ezért bemennem T-Pontba, neten is meg tudom rendelni a csomagváltást (ezt egyébként tudtam én is, a nyomatékosítás miatt akartam személyesen bemenni és beszélni erről valakivel) de azt is írta még a hölgy (Panni), hogy ki ugyan nem jönnek a helyszínre egy csomagváltás miatt (elég baj!) de bentről meg tudják állapítani, hogy technikailag mehet-e a váltás vagy nincs értelme. Mondom, jó. Mivel nekem az is fontos szempont volt, hogyha a dolog nem megy úgy, mint kellene, akkor ne kezdjen már számolni újra egy év hűséget! Erre fel mit tapasztaltam pár napra rá? Bentről átállították XL-re a csomagomat (tényleg nem jött ki senki) elkezdték újra számolni az egy év hűséget, jelezték, hogy a weboldalon a fiókomban elérhető az új szerződés, stb. Én bemértem a vonalat, nyilván nem tettek semmit annak érdekében, hogy az XL csomag sebessége jöjjön.... nem is jött. Lényegében a 30 / 5-ös csomag sebessége jön továbbra is egy icipicit felturbózva.... az azt jelenti, hogy a letöltés max 34-35 a feltölétsé pedig 6.5 nagyon nagyon kirívó esetben 7, de az 50 / 15 sehol sincs. Ha egy 40 / 10 lenne azért stabilan egy szavam nem lenne... de így? És a hölgy chat-en azt mondta, CSAK akkor hagyják jóvá a váltást, ha minden klappol. Nos szerintem egyáltalán nem klappol minden. Tuti, hogy meg sem nézték a központból, hogy mennyit bír a vonal vagy én már nem tudom ezek mit csinálnak, de a Telekom eddig CSAK csalódást okozott az évek során. Az új szerződésben sincs benne egyébként sehol a 15-ös feltöltési sebesség, csak az 5 (ahogy a weboldalon is). De pont az lett volna a lényeg, hogy ha sehogy sem oldható meg az XL, akkor maradjon minden a régiben és ne induljon újra a hűség. Ebből semmi, de tényleg SEMMI nem lett betartva!
 18. A kért adatok hiánytalanul
 19. Köszönöm! Sikerült lekérdezni az adatokat. Azt hiszem marad a jelenlegi csomag. A feltöltés sebessége (ami esetemben a legfontosabb lenne) el is döntötte a kérdést: Jelenlegi sebesség: 6015 kbps Amit bírna: 7439 kbps Letöltésénél sem lenne meg az 50... bár az annyira nem is lenne gond: Jelenlegi sebesség: 33024 kbps Amit bírna: 40006 kbps Úgyhogy nagy bánatomra ez a dolog akkor elmarad.... pedig már kezdtem beleélni magam a 15 megabites uploadba Egyszer, csak egyetlen egyszer okozna pozitív meglepetést a Telekom. Ilyenre (pozitív meglepetésre) eddig még nem volt példa tőlük/náluk.
 20. Szia! Köszi az infókat. Hogyan tudom bemérni a vonalamat? Nekem Speedport W 724V eszközöm van és ebben csak az aktuális csomag le és feltöltési sebességét tudom csekkolni, de azt nem, hogy a vonal mit bír. Vagy csak én vagyok szimplán vak?
 21. Én is remélem! Mikor tavaly júliusban bekötötték azt mondták, hogy igazából menne az XL is, ha úgy van... remélem ez igaz, mert hát most úgy tűnik, hogy ÚGY VAN! Neked is szép napot!
 22. Hát tényleg csendben tették! Ez szuper!!! Elmondani sem tudom, mennyire hálás vagyok ezért a remek hírért! Akkor váltani fogok! Köszi szépen még egyszer!
 23. Ez 100%? Igazából ez csak azért poén, mert ha ezt tudom már réges régen átváltottam volna. De a weboldal adataiból indultam ki
 24. Köszönöm a gyors választ. Megerősítetted, amire számítottam. Ez az 50/15 maga lenne az álom, csak egy gondom van... Mégpedig ez (a képen kiemelve látható a problémám.)
 25. Sziasztok! Volna egy kérdésem hozzátok! Az utcánkban jelenleg VDSL van (eleinte optikáról volt szó, de az okosok rájöttek, hogy a rézkábel rendelkezésre áll és akkor elég a pa-rasztoknak a VDSL is) így az a reményünk, hogy értelmes és előre mutató fejlesztés (optika) lesz az utcánkban (internet terén igencsak durván el volt hanyagolva) elpárolgott az elkövetkező úgy 100 évre, az tuti... de lehet, hogy többre Jelenleg 30/5-ös csomagunk van, a szolgálatatás alapvetően tűrhető... egy gondom van, hogy a feltöltési sebesség valami rettenet alacsony. Nem lehet egyéni feltöltési sebességet kérni a szolgáltatótól? Nincs szükségem drasztikus emelésre, de a jelenlegit minimum jó lenne megduplázni. A letöltésre nekem bőven elég a 30 megabit. A feltöltési sebességi is stream miatt valamint YouTube videók feltöltése miatt kellene. 5 megabit erre édeskevés. 10 már valamivel jobb lenne. Érdemes lenne rákérdeznem az ügyfélszolgálaton erre, vagy hagyjam a francba, mert úgysem lesz belőle semmi? A gondom, hogy az elérhető legnagyobb csomag a weboldal szerint az utcánkban nem elérhető ... az ugye 120/10-es (de nekem nem kell 120 megabit letöltés egyébként sem). Az utcánkban van még lehetőség egy másik szolgáltatótól mikrohullámú netet kérni. 40/10-es csomag hűség nélkül havi 20ezer Ft. Hűséggel havi 15ezer.... szóval örülnék, ha a Telekomnál megoldható lenne valahogy egyénileg egy kis upload sebesség emelés.