Törölt_tag23

Telekom
 • Tartalmak

  65
 • Csatlakozás időpontja

 • Utolsó látogatás

Minden, amit Törölt_tag23 posztolt

 1. Szia!   Nem tudom aktuális e még, de ezek az adatok rendben vannak és elvileg nem is kell más:) Megy?   Üdv:
 2. Sziasztok!   Azt ne felejtsük el, hogy asszinkronos internetnet a teljes leterhellt feltőltési irány mellett a technológia adottsága, hogy nem lesz letőltés. Főleg akkor, ha több szálon történik feltőltés!!!   Üdv:  
 3. Szia!   Amennyiben beállítod a passthrough-t azután a HGW úgy viselkedik, mint egy sima modem. Vagyis Bridge módban, tulajdonkéépen a két hálózatot köti össze passzívan. Amikor ezt beállítod, a saját routereden a pppoe protokollal fel kell jelentkezned (megfelelő felhasználónév, jelszó) azután máris van netkapcsolatod, ha minden adatot megfelelően írtál be. Utána mehetnek a port forwardok... Egyébként a HGW-be vissza kellene jutnod. Ott szerintem az volt a gond, hogy a DHCP kikapcsolt. Nem volt IP-d és ezért nem érted el... Ez csak egy tipp. Látni kellene:)   Üdv:    
 4. Szia!   Ez nem biztos, hogy hiba!:) Mivel játszol, milyen géppel, milyen neten... Sok-sok oka lehet, hogy megugrik kicsit a ping-ed:)   Üdv:
 5. Amennyiben nem probléma, tudnál egy képernyőt csatolni a port forwardról?   Üdv:
 6. Szia!   port forwardot is be kell lőnöd... Anélkül nehézkes lesz:) Elnézést a hosszú linkért: https://www.ote.gr/documents/10280/41674657/Manual_SpeedportW724VType+Ci_OTE_EN.pdf/3e434c45-e287-475a-8336-8b52f6d81c88 Itt a 60. oldalon láthatod hogy hogyan is kell port forwardot megcsinálni!   Üdv:  
 7. Hát érdekes a dolog. Szívesen a végére járnék...(szakmai ártalom bocsi:))   Üdv:
 8. Ennek is meg van az oka! Statisztikák, jelentési kötelezettségek minisztérium felé... stb. Megértem, hogy ejnye bejnye volt... Persze a jószándék egy nagyon pozitív dolog, de nem csak ez kell a dologhoz:)   Üdv:
 9. Hááát én továbbra is abba az irányba mennék, hogy saját eszközt/eszközöket kezdeném el vizsgálgatni... Ha jól láttam, hogy írtad várod a modem kicserélését? Nagyon kiváncsi vagyok, de félek nem ez fogja megoldani a hibád...   Üdv:
 10. Értem. Amikor érzékeled a belassulást, akkor volt már olyan, hogy csak sima modem újraindítás után minden helyreállt és megint idő kellett míg belassult?
 11. Visszalestem, lehet elsiklottam felette, de milyen eszköz van kint nálad? Milyen modem?
 12. Szia Mate!   Most kicsit félve irok és nem azért, mert gyáva vagyok csak be kell látnod valamit. Ez a felület nem egy ügyfélszolgálati felület. Tehát konkrétan szerintem itt senki nem fog eljárni az ügyedben. Teljes mértékben megértem felháborodásodat! Magam sem értem az általad leírtak okát. Szívesen segítek, ha tudok, mert igyekszem az elégedettséget elérni az ügyfeleknél, csak amennyiben ez elterjed, akkor ugye mindenki engem fog megtámadni ezekkel a problémákkal és mint mondtam ez nem az a hely.   Remélem, hogy az utolsó telefonod után hamarosan megoldódik a probléma és megkapod a várva várt eszközt!   Üdv:
 13. Igen, sajna nagyon érdekesen dolgozik néha. S egy hibás program, vagy rosszul lefutott frissítés és elég, hogy folyamatosan pörgesse ezt a service-t:)   Üdv:  
 14. Bizony és szintén beállítás kérdése, de a routerek a jelerősség alapján módosítanak az átviteli sebességen. Nem egyszerű a wifi rendszer stabil, jó kialakítása egy sűrűn lakott környezetben:) Próbáljátok ki, hogy aki BP-i végigmegy a 4-6 villamos vonalán és nem kevés wifi jelet fog kapni:) S ez csakis rosszabb lesz:)...   Üdv:
 15. Persze, hogy lehet. Lehet, hogy történt valami, aminek most nem tulajdonítasz jelentőséget. Egy frissítés (mint említettem pl az egyik p2p progiban egy frissítés után kinyírta az internetkapcsolatot...), egy változtatás beállítás szinten. Nem tudok mást mondani, mint azt, hogy a sebességmérések eredményét Te magad is tapasztaltad. Tehát terheletlen kapcsolaton megvan a sávszélesség. Minden más befolyásolo tényező tehát az adott végpont internet terhelése okozza... Mondok másik példát mennyire befolyásoló egy apróság. Win7 gép és azt tapasztalom minden előzmény nélkül, hogy irtózatosan lassú a gép. Meglestem, hogy a 4GB ram-ból szabad 150 mega... Persze, hogy lassú a gép... A szolgáltatások közt egy svchost.exe szolgáltatás egymaga 900MB-1GB RAM-ot zabál... S mellette a többi feleszi a maradékot... Megoldás: Volt egy nyomorult malware program a gépen 1(!) db, ami valahogy meg tudta akadályozni a windows frissítést, viszont maga a service folyamatosan pörgött mint a mókus a mókuskerékben...:) malware leszed...15 frissítés telepít és láss csodát a gép szárnyakra kellt (najó segített az a kis red bull is:))   Üdv:
 16. Igen, ez örökös játék... Játszol a pozíciókkal, játszol a wifi csatornákkal és játszol az eszközökkel. Egyébként megsúgom, hogy vehetsz Te bármilyen routert nagyjából 2 wifi chip gyártó van:) Broadcom, Qualcom. Ezeket pakolják bele a gyártók. Ki melyiket. Elmondható, hogy a Broadcom a jobb, de természetesen abban is vannak gyengébbek!   Üdv:
 17. Enginev3 hidd el a p2p kapcsolatok a hibásak! Nem tudsz mit csinálni. Vagy jelentősen csökkented a szálakat, vagy ezt fogod tapasztalni az internet kapcsolatoddal! Ez a tulajdonsága ennek!   Üdv:
 18. Miéééééért:) Olyan kis cuki!:)   Üdv:
 19. Szia!   Sajnálom, ha úgy érzed valami nem olyan, amit szerinted olyannak kellene lennie:) Ezt most megfogalmaztam. Ám tényleg vedd azt figyelembe, hogy minden lakás más és más. Minden gyártó más és más. Egy eszközt lehetetlenség bevizsgálni minden körülményre. Hidd el saját tapasztalat, hogy minden wifi jelerősséget az adott helyszín határoz meg (az országban a 3. előfizetői ADSL-t én kötöttem be és azóta is napi szinten foglalkozom az internet és az eszközök működésével, létesítésével). Ez most nem nagyképűség, de hidd el szerintem van tapasztalatom ilyesmiben és nem egyszer találkoztam olyannal, hogy ugyanaz az eszköz az egyik lakásban 1 emeletett simán 80% jelerősséggel átvitt, majd egy másik lakásban, ugyanúgy 1 emeletnél már csak 30-35%-os jelerősséget kaptam... Ezért is van az, hogy az ASZF-ben ez szerepel. Lehetetlen lenne ezt garantálni. Illetve csak akkor lehetne, ha minden ház egyen kialakítással lenne építve, ugyanazon anyagok felhasználásával... Ezt az egésszet ne bántásnak, lehurrogásnak és ASZF mögé bújásnak tekintsd, hanem segíteni akarásnak, és tanácsadásnak! Nekem legalábbis ez a célom, csakis ezért vagyok itt. Nem vagyok egy chat-elgető tipus...   Üdv:
 20. Nem feltétlenül értek egyet Veled! Vannak jó eszközök a rendszerben. Kétségtelen, hogy a sokszínűség jellemzi. Ettől függetlenül 1-2 tipus miatt szerintem ne általánosíts:)   Üdv:
 21. Szia!   De bizony előrejutottál., mert ez azt jelzi, hogy a Telekom központig megfelelő a kapcsolatod. Innentől kell továbbnyomozni. Mondjuk minden internetes forgalmat lelőve mehet egy speedtest.net sebességmérés. Amennyiben ez is megfelelő, akkor a Te hálózatodban van valami ami terheli az intenetkapcsolatot! Csináld meg azt a tesztet is és mond el mi lett az eredmény!   Üdv:
 22. Gondolom nem torrentezel! :) Sajnos az új torrent kliensnél valami nem oké, mert egyszerre sok-sok szállal kapcsolódik a netre és mint olyan lefoglalja a sávszélt. A következőket próbáld ki: Minden az internettel kommunikáló progidat lődd le! Lépj be a Telekom teszt szerverére. Elérhetőségről és használhatóságról a link: http://www.telekom.hu/rolunk/szolgaltatasok/nagykereskedelem/belfoldi_vezetekes/szelessavu_hozzaferes/internet_teszt_szerver   Itt indíts el egy 2048 méretű tesztet és nézd meg az eredményt. Amennyiben itt jó, akkor a hgw-d kapcsolata rendben tűnik. Ez után lehet továbblépni. Amennyiben nem jó az érték, akkor mehet a hibabejelentés és lehet hivatkozni a mérési számra, amit az oldalon látsz!   Üdv:
 23. Szia!   Nekem nincs tapasztalatom a vályog falakkal kapcsolatban mennyire fogja meg a jelet, de jellemzően ez egy rádió jel és azzal gond szokott lenni a vályog szobákban. A ZTE annyira nem *******, hogy mondjuk a szomszéd szobában már egyáltalán ne tudj csatlakozni a wifijére. Ettől függetlenül javaslok egy csatorna vizsgálatot, hogy mennyi wifi van a környéketeken és milyen csatornákon. Amennyiben Android telefonod van, ott a google playben találod a wifi analyzer-t. Tőltsd le és ezzel nézz körbe. Ezután lehet gondolkodni a továbblépésen (egyébként ma már egy wifi router árban elfogadható).   Üdv:
 24. Igen jó volna tudni milyen formában használod a dolgot. Szakaszolni kellene, hogy maga a szinkron kapcsolat szakad e le, vagy az stabilan megvan e. Utána lehetne továbblépni az ügyben. Esetleg kértél egy vizsgálatot, logokat az ADSL kapcsolatodra? A vizsgálatoknál vissza lehet néni, hogy maga a szinkronkapcsolat szakadozik e.   Üdv:
 25. bolcastle ez az ábra nagyon jó:) Azért kérlek ne vegyétek ezt készpénznek, mert ez az elméleti maximumot tartalmazza, ahogy írtad is:) Erőssen függ a kábelek érátmérőjétől, minőségétől és a kötési pontok számától. S most nevetni fogtok... volt egy végpont, ahol az utcán elmenő villamos vágta szét a szinkront... Nem akarok nektek regényt írni, de kb 1 napig tartott mire rájöttünk miért szakadozik a szinkron kapcsolat... Az tünt fel, hogy elégé jól behatárolható időközönként történt a dolog, majd (már nem emlékszemmi alapján) sikerült összekapcsolnunk a villamos elhaladásával:) Természetesen a kábel volt a hibás, ami az utca alatt áthaladt, de a villamos volt a kiválto ok:) A sima ADSL-t is lehet távolabb vinni megfelelő hálózaton...   Üdv: