Ugrás a tartalomhoz
  • Szeretne hasonló avatart használni? A profilképként felhasználható avatarokat az alábbi linkről tudja letölteni.

    image.jpegimage.jpegimage.jpegimage.jpegimage.jpegimage.jpeg

P_Krisztian

Tag
  • Tartalmak

    6
  • Csatlakozás időpontja

  • Utolsó látogatás

P_Krisztian eredményei

Tudóspalánta

Tudóspalánta (3/13)

  1. P_Krisztian

    Kinek mekkora - a net?

    Kedves Barna, igen, szerelő kiérkezett az 1 napos modemet lecserélte, mondván lehet valami "refurbishment" érkezett ki a telepítésnél, amit ki tudja milyen módon javítottak - mondjuk volt több probléma a jó Kaoonal... Emiatt bekerült egy "új" Sagemcom, ez már tud 245-öt és a 24 órás avarage latency visszább ment 9ms-re. Viszont még így sem éri el a 2014-ben kapott Thomson értékeit. Az a szerencse, hogy csak profi és jól használható eszközöket helyeznek ki a végfelhasználókhoz amik fel tudják venni a versenyt a mögé telepített rendszerrel... (pl. Ubiquiti, Microtik, Cisco, HP....)
  2. P_Krisztian

    Kinek mekkora - a net?

    Szia Telekom szakértő, Szia Andrea, a problémát jeleztem a 1414-en, és majd lesz valami. Ami érdekes a korábbi 2014-ben kihelyezett modem 6ms-es latencyvel dolgozott, az új 1 napos modem 18ms-es latency-t tud produkálni ugyanazon hardwarekörnyezetben.
  3. P_Krisztian

    Kinek mekkora - a net?

    Bejövő net papíron 250/10 Fizikálisan mért 237/11 WiFi Ubiquity AC-n 5GHz-en a belső hálózaton 400/400Mbps, "kifele a külvilág" felé 225/9Mbps
  4. Mindenkinek aki ebbe belefut, valóban nem lehet megavlósítani a dolgot, így hiába van akármilyen beállítás, akármilyen jó eszköz/rendszer mögé építve, a coax technológia ennyire "buta", ezért a központi rendszer nem engedi ezen módok együttes bekapcsolását. Ahhoz hogy public IP címet adjon a kábelmodem, központilag kell bridge módba tenni a kitelepített eszközt. Ezt viszont addig nem lehet megtenni központi admin felületen, ameddig a szolgáltatáshoz hozzá van rendelve az IP TV, ezt az ügyfélszolgálatnál le kell mondani. Magyarán a 3 hónapnyi beszélgetés alatt ezen beállítási fület senki nem nézte meg azon T-s kollégák közül akikkel beszéltem, hiába kérdeztem őket hogy miért is nem fog működni, vagy mi az akadálya, a válaszuk annyi volt, hogy szerintük nem biztos, hogy fog működni, de bármi lehet. A létesítés kapcsán egyből kiderült a probléma, szóval jó, hogy tele vannak felkészült ügyfélszolgálatos és műszakis kollégával. A megoldás két külön előfizetés létesítése ugyanazon címre, két külön kábel behúzása az ingatlanra, két eszköz telepítése melyből az egyik a TV-nek a másik pedig a internetes hálózatnak szolgáltat netet, mert a végponton nem lehet elosztani a jelet hiába megfelelő a bejövő jelszint az osztás után is. Még jó, hogy az energiahatékonyságra és a környezettudatosságra törekszünk... Az már egy másik kérdés, hogy a 2009-ben kihozott/kitelepített "buta kábelmodem" a 100MBit-es neten 6ms avarage latency-vel működött tartósan, addig az új eszköz a 250MBit-es neten 13ms-et tud összehozni ugyanazon a bejövő kábelen.
  5. Annyi, hogy az IP TV-hez szükséges eszközzel még nem érkeztek meg, viszont elhangzott részükről, hogy optikán szerintük megoldható lenne, de sosem próbálták. 2016-ban küldtek egy értesítést, hogy pár héten belül elérhetővé válik a szolgáltatás a felhasználási területemen, de úgy látszik még nem telt el az a pár hét. (Mellesleg létezik Coax/RF to Optical media converter...) A kérdéses router egy Dream Machine Pro, amiben az IGMP proxy bekapcsolásánál egyből bedobja az IP TV Source-nak a WAN port választási lehetőségét. Ezt vagy a "Default" VLAN-on tudom kiküldeni, vagy másik VLAN-ra át tudom konfigolni, akár külön DHCP szerverrel. Utána azt már vagy egy porton kiküldöm, vagy egy MiniSwitch-et rakva a kábel végére tudom VLAN1/2-őt "szétszedni" a végponton, ha két hálózatra van ott szükség. Igazából annyira tanácstalan a teljes T műszaki részlege, hogy végül egy kijárós műszaki szerelővel sikerült beszélni, aki megértette a problémát, viszont biztos választ nem tud rá adni, mert ilyet még sosem csinált az elmúlt 4 évben, mióta ott dolgozik, de ki kellene próbálni, hátha, de eszközt nem tudnak adni hozzá... Szóval tuti a szolgáltató, mert vagy a saját eszköze működik vagy nem tudnak netet szolgáltatni - úgy ahogyan 2002 óta használom..., még jó hogy ebben is nagyot fejlődtek.
  6. Sziasztok, Van valaki aki használ IP TV-t oly módon, hogy a Telekomos coax-os kábelmodem Bridge módban van kapcsolva és az UniFi controllerben a az IGMP Proxy-nak az IP TV source-nak a bejövő Wan van megadva? Kiküszöbölhető így hogy ne a kihelyezett f@s eszköz legyen az "otthoni Router", hanem az Ubiquity működjön minden jól használható funkciójával? Telekomnál január óta próbálkozunk ezt kitalálni, de még olyan emberrel nem sikerült beszélni aki erre választ tudna adni (mondjuk 30 emberből 3 tudta értelmezni a kérdést náluk...)
×
×
  • Új...