Ugrás a tartalomhoz
  • 0

Ubiquiti router/UniFi Controller beállítás IP TV használathoz


P_Krisztian

Kérdés

Sziasztok,

Van valaki aki használ IP TV-t oly módon, hogy a Telekomos coax-os kábelmodem Bridge módban van kapcsolva és az UniFi controllerben a az IGMP Proxy-nak az IP TV source-nak a bejövő Wan van megadva?

Kiküszöbölhető így hogy ne a kihelyezett f@s eszköz legyen az "otthoni Router", hanem az Ubiquity működjön minden jól használható funkciójával?

Telekomnál január óta próbálkozunk ezt kitalálni, de még olyan emberrel nem sikerült beszélni aki erre választ tudna adni (mondjuk 30 emberből 3 tudta értelmezni a kérdést náluk...)

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

3 válasz erre a kérdésre

Ajánlott posztok

  • 0

Annyi, hogy az IP TV-hez szükséges eszközzel még nem érkeztek meg, viszont elhangzott részükről, hogy optikán szerintük megoldható lenne, de sosem próbálták. 2016-ban küldtek egy értesítést, hogy pár héten belül elérhetővé válik a szolgáltatás a felhasználási területemen, de úgy látszik még nem telt el az a pár hét. (Mellesleg létezik Coax/RF to Optical media converter...)

A kérdéses router egy Dream Machine Pro, amiben az IGMP proxy bekapcsolásánál egyből bedobja az IP TV Source-nak a WAN port választási lehetőségét.

Ezt vagy a "Default" VLAN-on tudom kiküldeni, vagy másik VLAN-ra át tudom konfigolni, akár külön DHCP szerverrel. Utána azt már vagy egy porton kiküldöm, vagy egy MiniSwitch-et rakva a kábel végére tudom VLAN1/2-őt "szétszedni" a végponton, ha két hálózatra van ott szükség.

Igazából annyira tanácstalan a teljes T műszaki részlege, hogy végül egy kijárós műszaki szerelővel sikerült beszélni, aki megértette a problémát, viszont biztos választ nem tud rá adni, mert ilyet még sosem csinált az elmúlt 4 évben, mióta ott dolgozik, de ki kellene próbálni, hátha, de eszközt nem tudnak adni hozzá...

Szóval tuti a szolgáltató, mert vagy a saját eszköze működik vagy nem tudnak netet szolgáltatni - úgy ahogyan 2002 óta használom..., még jó hogy ebben is nagyot fejlődtek.

Képernyőfotó 2024-03-31 - 12.35.05.png

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 0
Ekkor: 2024. 04. 01. at 19:10, uzman írta:

Szia

Szerintem nem lehet megkerülni. Sajnos csak optika esetén lenne lehetőség arra, amit leírtál.

 

 

Mindenkinek aki ebbe belefut, valóban nem lehet megavlósítani a dolgot, így hiába van akármilyen beállítás, akármilyen jó eszköz/rendszer mögé építve, a coax technológia ennyire "buta", ezért a központi rendszer nem engedi ezen módok együttes bekapcsolását.

Ahhoz hogy public IP címet adjon a kábelmodem, központilag kell bridge módba tenni a kitelepített eszközt.

Ezt viszont addig nem lehet megtenni központi admin felületen, ameddig a szolgáltatáshoz hozzá van rendelve az IP TV, ezt az ügyfélszolgálatnál le kell mondani.

Magyarán a 3 hónapnyi beszélgetés alatt ezen beállítási fület senki nem nézte meg azon T-s kollégák közül akikkel beszéltem, hiába kérdeztem őket hogy miért is nem fog működni, vagy mi az akadálya, a válaszuk annyi volt, hogy szerintük nem biztos, hogy fog működni, de bármi lehet.

A létesítés kapcsán egyből kiderült a probléma, szóval jó, hogy tele vannak felkészült ügyfélszolgálatos és műszakis kollégával.

A megoldás két külön előfizetés létesítése ugyanazon címre, két külön kábel behúzása az ingatlanra, két eszköz telepítése melyből az egyik a TV-nek a másik pedig a internetes hálózatnak szolgáltat netet, mert a végponton nem lehet elosztani a jelet hiába megfelelő a bejövő jelszint az osztás után is. Még jó, hogy az energiahatékonyságra és a környezettudatosságra törekszünk...

Az már egy másik kérdés, hogy a 2009-ben kihozott/kitelepített "buta kábelmodem" a 100MBit-es neten 6ms avarage latency-vel működött tartósan, addig az új eszköz a 250MBit-es neten 13ms-et tud összehozni ugyanazon a bejövő kábelen.

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

Csatlakozz a közösséghez!

Posztolhatsz regisztráció előtt is. Ha már van regisztrációd, jelentkezz be itt.

Vendég
Válaszolj a kérdésre...

×   Formázással együtt illesztetted be a tartalmat.   Formázás eltávolítása

  Only 75 emoji are allowed.

×   A linkedet automatikusan beágyaztuk.   Linkként mutatás

×   Az előző tartalmat tároltuk. .   Itt törölhetsz

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Új...