TFeri

Új tag
 • Tartalmak

  4
 • Csatlakozás időpontja

 • Utolsó látogatás

TFeri a fórumon

 • Rang
  Tudóspalánta
 1. 2 hete rendeltem a webáruházban egy darab Domino Fix SIM-kártyát (készülék nélkül). Azóta sem kaptam meg. Kétszer telefonáltam eddig, mindig azt mondták, hogy a "jövő héten" megkapom. Vajon mi lehet ebben ilyen bonyolult? Vagy hiánycikk a SIM-kártya?
 2. Van egy régebbi (B sorozatú) Samsung LCD tévém, és most, hogy át lettek variálva a DVB-C csatornák, a 250 MHz-en levő csatikat nem tudom beállítani. Sem az automata, sem a kézi hangolással nem talál ott csatornát, pedig az összes többit megtalálja. A kábel tuti jó, a set-top-box 97-98%-os jelerősséget mutat. Tapasztalt valaki ilyesmit?
 3. Köszi, de nem ez volt a kérdésem lényege, hanem az, hogy az IPTV bevezetése és a meglevő koax hálózat felhasználása esetén is megmaradnak a kódolatlan DVB-C csatornák a már meglevő koax hálózaton a házban, vagy sem?
 4. Hozzánk még a "hagyományos" (DVB-C?) kábeltévé van bekötve a családi házba, koaxon csillagpontosan elosztva, 2 set-top-boxszal. Még egy tévén pedig box nélkül vehetők a kódolatlan digitális csatornák. Ha áttérünk IPTV-re (olvastam - http://www.telekom.hu/otthoni/lakossagi/segitunk/hasznos_tudnivalok/iptv_alternativ_vezetekezesi_lehetosegek -, hogy fel tudják használni átalakítóval a koax hálózatot, nem kell új kábelezés), akkor is vehetők maradnak a +1 tévén a kódolatlan digitális csatornák vagy megszűnik a kábelen a DVB-C jel? Szóval nem egészen világos számomra, hogy ha amúgy is koax kábelen jön be a digitális kábeltévé (és az internet), akkor miért kell ebből először UTP-s jelet csinálni egy "digitális elosztó" nevű dobozzal, amit aztán visszaalakítanak koaxon futó jellé, amit aztán megint visszaalakítanak UTP-s jellé, és ez megy az új set-top-boxba. Miért nem lehet a bejövő koaxon elvezetni a jelet a set-top-boxhoz, és ott átalakítani UTP-s jellé (hiszen így biztosan megmaradnak a DVB-C-s csatornák is)?