kabelnet

Tag
 • Tartalmak

  74
 • Csatlakozás időpontja

 • Utolsó látogatás

kabelnet a fórumon

 • Rang
  Tudományos főtag
 1. Az én STB-om CISCO ISB 2231MT Kliens szoftver verzió: 2.4.29715.23062 Valószínűen tényleg sw függő a dolog. Majd meglátom, hogy mit válaszolnak. Kösz, hogy segítettél.
 2. Kösz zoli62, majd ezt én is megpróbálom. Ha jól értem, akkor a műsorújságban visszatekerve megkeresem a műsort, és ha erre ráokzok, akkor elindítja a már lement műsort az ARCHIV -ból (ha ott meg van).
 3. Optika az épület sarkában, onnan FTP. De az IPTV minden használt funkciója egyébként (a kifogásolt is) rendesen működik, így ezt a dolgot ide nem keverném bele. A hálózati háttgérnek ehhez semmi köze nincs. Azt hittem eddig, hogy meg tudtam érthetően fogalmazni, hogy a menürendszerben történő mozgás útja változott meg, a funkciója továbbra is működik, csak az elérési útja más. Rosszabb, hosszabb.
 4. De nekem már hetek óta nem. Egy-két perc miatt nem panaszkodnék. Nem a betöltési időre várakozás idejéről van szó, hanem arról, hogy a korábbi helyről egyáltalán nem tölt be. Ha te nem tapasztalod, akkor lehet, megírom a Telekomnak egy levélben. (Arra számítottam, hogy itt a Fórumon lesz majd egy témafigyelő a Telekomtól, aki beszáll ebbe a témába, és tud mondani valami okosat.)
 5. Én is szinte minden hétfőn így járok, ugyanazt a nap során 2x is felveszi, hiába állítom be a "Csak az első" opciót.
 6. Szia Kalimera! Erre a válaszodra, hogy "Változott az Archív TV kinézete valamelyest, de ugyanúgy működik, betöltődnek a műsorok. Melyik adónál nem jó? " azt tudom válaszolni, hogy nekem nem ugyanúgy működnek, és korábban azt is leírtam, hogyan tudom becserkészni az ARCHIV TV-t. Becsatoltam két képet, hogy lásd. Az első kép a Főmenü gomb megnyomására jön be. Ha itt OK-t nyomok az ARCHIV menüparancsra, akkor a második képen látható üzenet jön be az archív anyagokat tartalmazó csatornalista helyett. Ahogyan már írtam, az egygombos (OK) működtetéssel elérhető korábbi betöltés helyett az ARCHIV csatornalistát most csak 15 db távműködtetős parancs után tudom a képernyőre varázsolni. Elindulás a SAM_0815.jpg képen látható Videotéka parancsról, ahonnan OK után Filmkínálat parancs, ezt követően a TV műsorok rész kiválasztása, itt a felsorolt műsorok ikonjain jobbra átlépve az utolsóra (Még több film) állva OK, majd az így megjelenő képernyőn az ARCHIV fejezet kiválasztása és azon egy újabb OK hatására jön be az a képernyő, ami korábban a SAM_0815.jpg-n látható kijelölt menüre (ARCHIV) okézástól azonnal bejött. Szóval az nem jó kérdés, hogy "Melyik adónál nem jó?", mert egyik sem töltődik be a főmenüből. Ja és még annyit, hogy a Betöltési hiba képernyőnél a Részletekre okézásra nem történik semmi.
 7. Jól érted, csak hát persze ez így nem a 21. század. Viszont amíg a Telekom nem oldja meg a problémát, addig azt csak megkerülni lehet. Ha a cél ebben az esetben nálad is szentesíti az eszközt, akkor nem tehetsz mást, mint amit leírtál. Más. Megnéznéd az ARCHIV TV elérési lehetőséget nálad? Jó lenne, ha nem az derülne ki, hogy csak az én technikám boldogít engem ezzel a már legalább egy hónapja meglévő problémával.
 8. Szia Kalimera! " a felvétel 2 perccel korábban indul és 10 perccel később áll le " Én a korábban kezdő műsor ellen azzal védekezek, hogy beállítom felvételre az előző műsort is. " A leállítás is lehetne 15 perccel később a 10 helyett. " Ez megoldott, mert felvételre kijelölésnél az beállítható, hogy a műsorújsági idő helyett mennyivel később állítsa le a felvételt. Van ugyanakkor egy olyan problémám, hogy a nemrégen történt "arculatváltás" óta az Archív TV használatát csak nagy ügyeskedés után tudtam elérni, mert a főmenüből közvetlenül elérhető Archív TV menüparancsra nem tölti be a választékot. Én az Archív TV -t most csak a szintén főmenüből elérhető Videotéka_Filmkínálat_TV műsorok_Még több film lépések után megjelenő képernyőn már szintén kattintható Archív TV parancson keresztül tudom csak használni. Ti nem találkoztatok ezzel a problémával?
 9. " Belépsz a műsorúságba, majd a távirányító legalsó sorában jobbról a második gomb és ugrás napra, időpontra. " Adama egy másik fajta távvezérlőről adta meg neked a kért ugrási lehetőséget. Az én távvezérlőmön ugyanez a gomb az alulról második soron van, a három gomb közül a baloldali. A gomb jelölése 4 db ti-tá jel egymás alatt, de az én távvezérlőmön még aláírás is van hozzá (Disp) Az én módszerem nekem azért kényelmes, mert egyetlen gombnyomással meg tudom nézni, hogy másnap ugyanabban az idősávban milyen műsor lesz. Ha 8-10 nappal későbbről akarsz tájékozódni, akkor kényelmesebb a Disp gomb (4xti-tá)használata. Ez a " jobb-felé mutató dupla háromszög gomb" az Adama féle távvezérlőn is ott van, csak éppen nem szürkén, hanem feketén. A távvezérlőnek ezek a funkciói ennyire részletesen szerintem sehol nincsenek leírva, a leírt infók tapasztalatok, a gombok bátor nyomkodása, stb. útján keletkeztek. Te is nyomkodd bátran, el nem romlik tőle semmi.
 10. " valami mód arra, hogy gyorsan másik napra lehessen ugrani? " A távvezérlő jobb-felé mutató dupla háromszög gombjával (a két szürke gombsor felső sorának jobboldali gombja, lejátszásnál előre pörgetés) napi ugrásokat lehet elérni.
 11. Lejterjakab? Hát igen, nem szakfordító volt! Így a Goggle fordító is le tudta volna fordítani.
 12. Tulajdonképpen az tényleg spanyol viasz, hogyan lehet kideríteni, hogy mit mutat. Ami a történetben fura, hogy miért "Merevlemez használat" a neve, ha nem a használat mértékét jelzi, hanem a nem foglalt rész %-át? "Merevlemez használat" helyett miért nem "Merevlemez szabad hely"?
 13. Kíváncsi lennék az ismerősöd válaszára, mert ami tény: a merevlemez használatom 87%-on áll, még sincs egyetlen sárga köröm sem. Tedd meg kérlek, hogy posztolod az infót.
 14. Igazad van, valamire nem jól emlékezhetek, ugyanis most megnéztem a boxot, és a "Merevlemez használat" éppen 87%-on áll, még sincs egyetlen sárga köröm sem. Ez az érték durván 970 perces felvett anyag miatt ennyi. (7 db kb. 1 órás műsor és 12 db Eperke, egyenként kb. 40-40 perc) Mintha egyszer itt a Fórumon (?) azt olvastam volna, hogy ez a "Merevlemez használat" adat nem is a foglaltsági %, hanem éppen a szabad hely %-osan. Tudom, hogy akkor meg ez az elnevezés nem jó, de a mostani 87 % is ezt erősíti.
 15. Nekem a riogatás csak akkor kezdődött, amikor már nagyon felgyűltek a felvételeim, és tényleg egyre többet vettem fel, mint amennyit meg is néztem, majd utána le is töröltem. Az persze igaz, hogy ez a riogatás már valahol 15-20 %-nál beindul, amely figyelmeztetési határ talán túl korai, de ha a között lehet választani, hogy figyelmeztetés nélkül törli ki a halálra ítélt felvételt, vagy pedig figyelmeztet előtte, akkor inkább figyelmeztessen. Végül is a box nem egy archiváló eszköz, hanem csak egy átmeneti puffer, hogy ne real time kelljen tévézni.