Ugrás a tartalomhoz
  • Szeretne hasonló avatart használni? A profilképként felhasználható avatarokat az alábbi linkről tudja letölteni.

    image.jpegimage.jpegimage.jpegimage.jpegimage.jpegimage.jpeg

kabelnet

Tag
  • Tartalmak

    84
  • Csatlakozás időpontja

  • Utolsó látogatás

Profil megtekintések

Nem engedélyezted ezt a funkciót, ezért nem látod, hogy ki tekintette meg a profilodat a közelmúltban.

kabelnet eredményei

Mindenttudós

Mindenttudós (10/13)

  • 50 posztom van
  • TV guru
  • Közösségépítő

Összes kitűző

  1. kabelnet

    IPTV

    Írtam neked, hogy a szerelők miután többhavi kínlódást követően sem tudtak rájönni, hogy - előzetes hangmegszűnést követően pár sec múlva - miért dermed ki nálunk néha a VDR-es kép - már olyan dolgot is megpróbáltak, aminek (pláne így utólag) tényleg semmi értelme nem volt. Ilyen volt pl. a Power-Line ügy is, amikor megvetetett velem az egyik szerelő egy ilyen párt, hogy ne kelljen szétfúrni az asztali PC-re csatlakozáshoz a lakást. Aztán amikor a Power-Line-al sem lett a működés megbízható (MM Alu fali-vezeték a falban), akkor vissza akartam adni a feleslegesen megvetetett 11 000 Ft-os feleslegesen rám tukmált és a Telekom nem tudván annak árát visszaadni, a Power-Line párt otthagyta nálam, és miután kiderült, hogy ez ott van nálam, az éppen ottlévő szerelő gondolt egyet, és leellenőrizte, hogy mit csinál a technika, ha nem UTP-n kapja meg a VDR-es box a jelet, hanem Power-Line-on keresztül. Természetesen nem működött sem jobban, sem rosszabbul ezen keresztül sem. Hát csak ezért emlegettem, illusztrálásként, hogy éreztessem veled, a szerelők - nem lévén már más ötletük - tényleg mindent megpróbáltak, még a feleslegeset is. Az 5 Ghz-es Wifit meg csak azért említettem, mert amióta a 2,5-est lecserélték 5-ösre, azóta - nyilván kevesebben használjuk egyidőben (társasház!) - a sávszélességem végre az előfizetési csomagnak megfelelő, és - hangsúlyozom - a 2,5=> 5 váltást sem kérnem kellett, hanem azt saját maguktól ajánlották fel, és 5 Gigás Wifi stick-re lecserélve a korábbit - helyezték üzembe, pedig nem is ezért jártak nálam. A szerelők szakértelméről nem kell, hogy egyetértsünk, és nyilván ez nem is egyenszilárdságú mindegyiknél, viszont a segítőkészségüket, a problémát megoldani akarásukat én hónapokon keresztül tapasztaltam. Neked ezek szerint más volt a tapasztalatod.
  2. kabelnet

    IPTV

    Nem olvastál figyelmesen, a HGW-től a két box UTP-vel csatlakozik. (Csak a Pc-hez jön a net wifin.) Ennél azért becsüld többre a Telekom szerelőit. Az, hogy korábban mindent megpróbáltak - még egy WIFI BRIDGE-el is megnézték a VDR-es box jel ellátását - az nem jelenti azt, hogy a csatlakozások jelenleg ne lennének szakszerűek.
  3. kabelnet

    IPTV

    Örülj neki, neked legalább így alakult. Hozzánk nagyon lelkiismeretes szerelők jártak ki, tényleg meg akarták a dolgot oldani, cserélgettek mindent, amit csak lehet, még a koaxot is kicserélték UTP-re, még egy Mini-probe-ot is rátettek a streamekre, hogy elkapják a bűnöst, mégsem tudták teljesen kiirtani a hibát. A Teleklom cégként is méltányos volt, több jóváírást is kaptam tőlük, a próbaképpen velem megvetetett Power-Line árát is jóváírták, amikor kiderült róla, hogy nem lesz azzal sem jobb, mint az 5G-s wifivel, de a hiba - sajnos - megmaradt, és azóta is boldogít. Szerencsére ez a hátrány nem übereli az alkalmazott VDR-es üzemmód előnyeit, így nem hagytam ott a Telekomot. (Egyébként - pletykaszinten - állítólag hamarosan le fogják cserélni ezt a régi IPTV rendszert egy modernebbre, és ha szerencsém lesz, az már nem fogja ezt csinálni.)
  4. kabelnet

    IPTV

    Én keveset nézem TV-t real-time,, de DVR üzemmódban - leginkább ugyanazon az 1-2 csatornán - a felvételek lejátszásakor szokott ez az "élmény" megérinteni.. Anno idejárt a Telekom (már lassan családtaggá vált) szerelő gárdájának több tagja is több mint féléven át, de a végére nálam egy régebbi (lassabb) box downgradelt szoftvere tudott annyit elérni, hogy egy-egy lejátszás közben már nem a korábbi gyakran 5-6 képmerevedés jelentkezett már, hanem "csak" 1-2, de az sem mindig. Ez a hibajelenség azóta is fennáll, de belefáradtam, és beletörődtem, pedig az épület sarkáig üvegszálon jön a 3 db straem, az elosztás csillagpontos, a lakásban pedig UTP kábel van, így aztán nem igazán lehet ezt a nem megfelelő jel-átviteli útra fogni Szóval ne számíts sok jóra te sem!
  5. kabelnet

    IPTV

    Te komolyan gondolod, hogy egy ilyen üzenet, hogy "Tudunk a meghibásodásról, annak elhárítása megkezdődött", az a felhasználók bármelyik csoportjára ráhozná az idegbajt? Számodra tényleg jobb a bizonytalanság, mint az ok ismerete? Rendezzünk közvélemény kutatást, és azonnal kiderül, hogy előző válaszoddal csak a mundér becsületét védted.
  6. kabelnet

    IPTV

    Bocs Zoli, de - szerintem - igazából nem a korábbi kommunikáció elmaradása itt az igazi kérdés, hanem az, hogy tisztességesnek számít-e az ilyen verseny? (Na persze ami ezzel egyenértékű kérdés, hogy ki is a tartalomszolgáltató, ill. az mi miatt - ki miatt? - döntött így.)
  7. kabelnet

    IPTV

    Nem értettél meg! Én arra céloztam, hogy nem csak amiatt vették ki az RTL betűkkel kezdődő csatornákat az Archív TV kínálatból, mert azok valamilyen családhoz tartoznak, hanem esetleg azért, hogy nem kelljen ezt a - véleményében néha idegesítő - csatornát jelző betűkombinációt még látni sem? De a válaszod elgondolkodtatott. Lehet, hogy az intézkedés tényleg nem is a betűkombináció, hanem az RTL család ellen irányult? Igazad lehet!
  8. kabelnet

    IPTV

    Szerintem az RTL betűkombináció kiirtása felületesre sikerült. Még benne maradt egy RTL kezdetű szó! Ha az RTL- Spike-ot is kivették volna , akkor lenne teljes az "eredmény". Javaslat: Vegyék ki az RTL-eket a rendes csatornakínálatból is. Nem kell az oda sem, mert félreviszi a fél ország ízlését. Ugye?
  9. kabelnet

    IPTV

    AZ IPTV előfizetésünk tartalmaz felvételi opciót, így - az idegesítő reklámtartalmak átugorhatósága érdekében - az RTL adók kedvelt műsorait eddig is kizárólag VDR módban nézzük. Az Archív TV-t eddig is csak azokban az esetekben használtuk, amikor az IPTV Sorozatfelvétel opciója nem hibátlanul teljesít, néha kihagy egy-egy részt, amit eddig az Archív TV-n utólag is el tudtunk érni. Azt a véleményedet pedig nem tudom osztani, hogy mindez az RTL kérésére, az RTL - Mostra terelés érdekében történt volna, mert az RTL-Most Telekom-Archív TV helyetti használatát csak internet-képes TV készülékek tennék lehetővé, ami lehet, hogy nálad biztosított, de - véleményem szerint - a TV nézők többségénél még nem, és ezzedl az RTL szerintem tisztában van. Lehet, hogy terelne, de nem a műsorainak az Telekom_Archív TV -ről történő "letiltásával". Ez a Telekom döntés szerintem se NEM GAZDASÁGI, se NEM KERESKEDELMI döntés volt.
  10. kabelnet

    IPTV

    Ezt a két feltűnő változást a feleségem éppen tegnap este kérte számon rajtam, és igazat kellett adnom neki. Mert - már elnézést, de - milyen szolgáltató az, amelyik képes figyelmen kívül hagyni azt a tényt, hogy az előfizetőinak nagyobb részénél a nézettségi mutatók rendszeresen az RTL műsorok felé billennek? Vagy talán az IPTV nem piaci alapon működik? (Ez utóbbi kérdés persze egy ál-naív kérdés volt.) Úgy tűnik, hogy szép kis világunkban egyre messzebbre kerülünk attól, hogy az előfizető döntse el, hogy mire fizet elő. (Kérem az olyan válaszok mellőzését, hogy nem kötelező az IPTV előfizetést választani, stb.)
  11. kabelnet

    IPTV

    Az én STB-om CISCO ISB 2231MT Kliens szoftver verzió: 2.4.29715.23062 Valószínűen tényleg sw függő a dolog. Majd meglátom, hogy mit válaszolnak. Kösz, hogy segítettél.
  12. kabelnet

    IPTV

    Kösz zoli62, majd ezt én is megpróbálom. Ha jól értem, akkor a műsorújságban visszatekerve megkeresem a műsort, és ha erre ráokzok, akkor elindítja a már lement műsort az ARCHIV -ból (ha ott meg van).
  13. kabelnet

    IPTV

    Optika az épület sarkában, onnan FTP. De az IPTV minden használt funkciója egyébként (a kifogásolt is) rendesen működik, így ezt a dolgot ide nem keverném bele. A hálózati háttgérnek ehhez semmi köze nincs. Azt hittem eddig, hogy meg tudtam érthetően fogalmazni, hogy a menürendszerben történő mozgás útja változott meg, a funkciója továbbra is működik, csak az elérési útja más. Rosszabb, hosszabb.
  14. kabelnet

    IPTV

    De nekem már hetek óta nem. Egy-két perc miatt nem panaszkodnék. Nem a betöltési időre várakozás idejéről van szó, hanem arról, hogy a korábbi helyről egyáltalán nem tölt be. Ha te nem tapasztalod, akkor lehet, megírom a Telekomnak egy levélben. (Arra számítottam, hogy itt a Fórumon lesz majd egy témafigyelő a Telekomtól, aki beszáll ebbe a témába, és tud mondani valami okosat.)
  15. kabelnet

    IPTV

    Én is szinte minden hétfőn így járok, ugyanazt a nap során 2x is felveszi, hiába állítom be a "Csak az első" opciót.
×
×
  • Új...