kabelnet

Tag
 • Tartalmak

  74
 • Csatlakozás időpontja

 • Utolsó látogatás

Minden, amit kabelnet posztolt

 1. Az én STB-om CISCO ISB 2231MT Kliens szoftver verzió: 2.4.29715.23062 Valószínűen tényleg sw függő a dolog. Majd meglátom, hogy mit válaszolnak. Kösz, hogy segítettél.
 2. Kösz zoli62, majd ezt én is megpróbálom. Ha jól értem, akkor a műsorújságban visszatekerve megkeresem a műsort, és ha erre ráokzok, akkor elindítja a már lement műsort az ARCHIV -ból (ha ott meg van).
 3. Optika az épület sarkában, onnan FTP. De az IPTV minden használt funkciója egyébként (a kifogásolt is) rendesen működik, így ezt a dolgot ide nem keverném bele. A hálózati háttgérnek ehhez semmi köze nincs. Azt hittem eddig, hogy meg tudtam érthetően fogalmazni, hogy a menürendszerben történő mozgás útja változott meg, a funkciója továbbra is működik, csak az elérési útja más. Rosszabb, hosszabb.
 4. De nekem már hetek óta nem. Egy-két perc miatt nem panaszkodnék. Nem a betöltési időre várakozás idejéről van szó, hanem arról, hogy a korábbi helyről egyáltalán nem tölt be. Ha te nem tapasztalod, akkor lehet, megírom a Telekomnak egy levélben. (Arra számítottam, hogy itt a Fórumon lesz majd egy témafigyelő a Telekomtól, aki beszáll ebbe a témába, és tud mondani valami okosat.)
 5. Én is szinte minden hétfőn így járok, ugyanazt a nap során 2x is felveszi, hiába állítom be a "Csak az első" opciót.
 6. Szia Kalimera! Erre a válaszodra, hogy "Változott az Archív TV kinézete valamelyest, de ugyanúgy működik, betöltődnek a műsorok. Melyik adónál nem jó? " azt tudom válaszolni, hogy nekem nem ugyanúgy működnek, és korábban azt is leírtam, hogyan tudom becserkészni az ARCHIV TV-t. Becsatoltam két képet, hogy lásd. Az első kép a Főmenü gomb megnyomására jön be. Ha itt OK-t nyomok az ARCHIV menüparancsra, akkor a második képen látható üzenet jön be az archív anyagokat tartalmazó csatornalista helyett. Ahogyan már írtam, az egygombos (OK) működtetéssel elérhető korábbi betöltés helyett az ARCHIV csatornalistát most csak 15 db távműködtetős parancs után tudom a képernyőre varázsolni. Elindulás a SAM_0815.jpg képen látható Videotéka parancsról, ahonnan OK után Filmkínálat parancs, ezt követően a TV műsorok rész kiválasztása, itt a felsorolt műsorok ikonjain jobbra átlépve az utolsóra (Még több film) állva OK, majd az így megjelenő képernyőn az ARCHIV fejezet kiválasztása és azon egy újabb OK hatására jön be az a képernyő, ami korábban a SAM_0815.jpg-n látható kijelölt menüre (ARCHIV) okézástól azonnal bejött. Szóval az nem jó kérdés, hogy "Melyik adónál nem jó?", mert egyik sem töltődik be a főmenüből. Ja és még annyit, hogy a Betöltési hiba képernyőnél a Részletekre okézásra nem történik semmi.
 7. Jól érted, csak hát persze ez így nem a 21. század. Viszont amíg a Telekom nem oldja meg a problémát, addig azt csak megkerülni lehet. Ha a cél ebben az esetben nálad is szentesíti az eszközt, akkor nem tehetsz mást, mint amit leírtál. Más. Megnéznéd az ARCHIV TV elérési lehetőséget nálad? Jó lenne, ha nem az derülne ki, hogy csak az én technikám boldogít engem ezzel a már legalább egy hónapja meglévő problémával.
 8. Szia Kalimera! " a felvétel 2 perccel korábban indul és 10 perccel később áll le " Én a korábban kezdő műsor ellen azzal védekezek, hogy beállítom felvételre az előző műsort is. " A leállítás is lehetne 15 perccel később a 10 helyett. " Ez megoldott, mert felvételre kijelölésnél az beállítható, hogy a műsorújsági idő helyett mennyivel később állítsa le a felvételt. Van ugyanakkor egy olyan problémám, hogy a nemrégen történt "arculatváltás" óta az Archív TV használatát csak nagy ügyeskedés után tudtam elérni, mert a főmenüből közvetlenül elérhető Archív TV menüparancsra nem tölti be a választékot. Én az Archív TV -t most csak a szintén főmenüből elérhető Videotéka_Filmkínálat_TV műsorok_Még több film lépések után megjelenő képernyőn már szintén kattintható Archív TV parancson keresztül tudom csak használni. Ti nem találkoztatok ezzel a problémával?
 9. " Belépsz a műsorúságba, majd a távirányító legalsó sorában jobbról a második gomb és ugrás napra, időpontra. " Adama egy másik fajta távvezérlőről adta meg neked a kért ugrási lehetőséget. Az én távvezérlőmön ugyanez a gomb az alulról második soron van, a három gomb közül a baloldali. A gomb jelölése 4 db ti-tá jel egymás alatt, de az én távvezérlőmön még aláírás is van hozzá (Disp) Az én módszerem nekem azért kényelmes, mert egyetlen gombnyomással meg tudom nézni, hogy másnap ugyanabban az idősávban milyen műsor lesz. Ha 8-10 nappal későbbről akarsz tájékozódni, akkor kényelmesebb a Disp gomb (4xti-tá)használata. Ez a " jobb-felé mutató dupla háromszög gomb" az Adama féle távvezérlőn is ott van, csak éppen nem szürkén, hanem feketén. A távvezérlőnek ezek a funkciói ennyire részletesen szerintem sehol nincsenek leírva, a leírt infók tapasztalatok, a gombok bátor nyomkodása, stb. útján keletkeztek. Te is nyomkodd bátran, el nem romlik tőle semmi.
 10. " valami mód arra, hogy gyorsan másik napra lehessen ugrani? " A távvezérlő jobb-felé mutató dupla háromszög gombjával (a két szürke gombsor felső sorának jobboldali gombja, lejátszásnál előre pörgetés) napi ugrásokat lehet elérni.
 11. Lejterjakab? Hát igen, nem szakfordító volt! Így a Goggle fordító is le tudta volna fordítani.
 12. Tulajdonképpen az tényleg spanyol viasz, hogyan lehet kideríteni, hogy mit mutat. Ami a történetben fura, hogy miért "Merevlemez használat" a neve, ha nem a használat mértékét jelzi, hanem a nem foglalt rész %-át? "Merevlemez használat" helyett miért nem "Merevlemez szabad hely"?
 13. Kíváncsi lennék az ismerősöd válaszára, mert ami tény: a merevlemez használatom 87%-on áll, még sincs egyetlen sárga köröm sem. Tedd meg kérlek, hogy posztolod az infót.
 14. Igazad van, valamire nem jól emlékezhetek, ugyanis most megnéztem a boxot, és a "Merevlemez használat" éppen 87%-on áll, még sincs egyetlen sárga köröm sem. Ez az érték durván 970 perces felvett anyag miatt ennyi. (7 db kb. 1 órás műsor és 12 db Eperke, egyenként kb. 40-40 perc) Mintha egyszer itt a Fórumon (?) azt olvastam volna, hogy ez a "Merevlemez használat" adat nem is a foglaltsági %, hanem éppen a szabad hely %-osan. Tudom, hogy akkor meg ez az elnevezés nem jó, de a mostani 87 % is ezt erősíti.
 15. Nekem a riogatás csak akkor kezdődött, amikor már nagyon felgyűltek a felvételeim, és tényleg egyre többet vettem fel, mint amennyit meg is néztem, majd utána le is töröltem. Az persze igaz, hogy ez a riogatás már valahol 15-20 %-nál beindul, amely figyelmeztetési határ talán túl korai, de ha a között lehet választani, hogy figyelmeztetés nélkül törli ki a halálra ítélt felvételt, vagy pedig figyelmeztet előtte, akkor inkább figyelmeztessen. Végül is a box nem egy archiváló eszköz, hanem csak egy átmeneti puffer, hogy ne real time kelljen tévézni.
 16. Én is azért halogatom már vagy egy hónapja, mert van rajta a kis unokám számára még néhány megnézetlen Eperke mesefilm, illetve azt is hallottam, hogy ha cserélik a boxot, akkor a javítottban már kisebb (fele) kapacitású HDD lesz. (Állítólag) Viszont lehet, hogy nincs más megoldás. Egyelőre - tegnap óta - úgy ügyeskedek, hogy amelyik felvétel a lejátszásnál megáll (ahol rossz a HDD), onnan nem törlöm ki a felvett és már megnézett műsort, bízva abban, hogy esetleg csak ezen a helyen rossz a HDD, és a többi szegmensre történő vétel lejátszása már problémamentes lesz.
 17. Van egy problémám. A felvett műsorok némelyike - szerintem az/azok, amelyeket (ek) a STB a saját HDD-jének elromlott szegmenseire vett fel - lejátszáskor azt csinálja, hogy egyszer csak megszűnik a hang, a kép még mozog 2-3 másodpercig, majd a kép is megdermed. Ebből az állapotból egyedül csak a gyors előretekerés gomb billenti ki pár másodpernyi műsoridő átugrása árán. Van valaki, aki szerint is itt HDD hibáról van szó? (A jelenség csatornafüggetlen!)
 18. Mi mást lehetne tenni, ha nem az számít, hogy igazunk van, hanem az , hogy kevesen vagyunk. (Ja és persze fizetünk is külön azért, hogy ebbe beletörődhessünk!)
 19. Szia! Te meg azt képzeld el, hogy a magenta téglalapban lévő piros (felvétel) kör egy pl. ezt keretező vékony fekete körben van, amely fekete ha nincs a kettő együtt, akkor esetleg nem is látszik, de ha egymás felett vannak, akkor a magenta téglalapban látszik egy fekete vékony kör, amelyben egy kisebb átmérőjű piros kör van. Melyik szabvány is sérülne ebben az esetben? (Vagy negligálva lenne talán ezzel e kedvenc magenta szín? Szerintem nem!)
 20. Szerintem sem az volt a bejegyzésem lényege, hogy a felvételeket piros körrel jelölök, és nem - ahogyan írtam - magentával. OldMike te láttad meg a lényeget: azt, hogy egymás felett nem látszanak. Egyetértek a javaslatoddal is, tegyenek a piros köré egy komplementer színt (vagy a fehéret), és akkor már látszani fog. (Azt persze nem tudom, hogy az ezen a felületen megjelenő infók eljutnak-e egy illetékes szem elé, vagy csak - nagy-nagy egyetértésben - jókat "beszélgetünk" róla ?)
 21. Hát engem is van ami zavar, és amit kijavítani is egyszerű lenne. Ha beállítunk felvételre egy műsort, ezt a rendszer jelzi jelzi a műsorújságban is (a felvételre váró listában is, a már felvett műsorok listájában is, ha éppen akkor veszi) egy "magenta" színű ponttal, vagy - sorozatfelvétel esetén - 3 db "magenta" színű ponttal. Ez szuper jó. A baj csak az, hogy a műsorújságban a kijelölés színe is ugyanez a "magenta" szín, így aztán ha a műsorújság kérésekor a kijelölés éppen azon a műsoron áll, amelyiken ott a jelölés, hogy az bizony fel is lesz majd egyszer véve, akkor ez nem látszik a kijelölés azonos színe alatt/fölött. Javaslat: a "magenta"-tól eltérő színnel jelölni azt, ha egy adott műsor felvételre van kijelölve.
 22. zoli62-höz: Én most értem el oda, hogy elkezdte kijelezni, hogy a régebbi felvételeim "Hamarosan törlődni fognak", miközben a CISCO ISB 2231 MT/405 jelű STB HDD használata most éppen 14%-on áll, a memóriahasználat 51%-os, ennek ellenére összesen már 5 db május 23 és május 25 között felvett egy-egy órás sorozat-részt is előirányzott a "hamarost" törlésre. Kérdésem: amikor majd eljut a helyzet oda, hogy tényleg ki fogja "helyhiány"??? miatt törölni az első - legrégebbi "amíg hely van" státuszú - felvételt, akkor mekkora lesz a HDD használati %-a? zoli62, te már a május 10-es bejegyzésed óta eljutottál már oda, hogy ki is törölt tőled felvételeket, vagy csak feleslegesen pánikoltatja az embert ez a furcsa jelzés 14%-os (!!!) HDD használatnál? Vagy ez az adat (14%) nem a HDD foglaltsági százaléka? Vagy a foglaltság többféle lehet? Lehet a felvételek miatti, és lehet a rendszerműködéshez szükséges helyigény miatti? De ha ez külön téma, akkor egy adott méretű HDD-nek hány %-a használható felvételekre? Egyáltalán, hány GB a 2231-es HDD mérete? Ja, és ellentétben Roli82 május 25-ös beírásával én a 18. kerületben most július 1-től nem 31696.23011-es, hanem 31.696.23014-es verziót kaptam.
 23. Én is első reakcióként azokat a felvételeket kezdtem el megnézni, majd megnézés után letörölni, amelyek törlésével elkezdett az IPTV rendszer riogatni, de aztán elhatároztam, hogy eloszlatom ezt a ködöt, és addig nem törlök, míg az első legrégebbi felvételemet a rendszer tényleg ki nem törli. Nagyon kíváncsi vagyok ugyanis arra, hogy ez mekkora megmaradt szabad HDD hely esetén fog megtörténni. Azt már tudjuk, hogy a riogatás akkor indul el, ha a szabad hely <=15%-ra lefogy.
 24. Most azért legyek vele boldog, mert az enyém már a legfrissebb verzió? Ugyanis ennek a hangereje sem gyógyult meg, ez is továbbra is halk. Talán az viszont igaz, hogy most már minden csatorna egyformán halk.
 25. Kösz a válaszod, erre nem gondoltam. Viszont azt azért továbbra is jó lenne tudni - most legyen mindegy, hogy a szabadot vagy foglaltat jelenti a "HDD használat" menücím - hogy hány %-os szabad hely-állapotnál kezdi irtani a szoftver a felvételeket. Erről nincs infód?