Ugrás a tartalomhoz
 • Szeretne hasonló avatart használni? A profilképként felhasználható avatarokat az alábbi linkről tudja letölteni.

  image.jpegimage.jpegimage.jpegimage.jpegimage.jpegimage.jpeg

kabelnet

Tag
 • Tartalmak

  84
 • Csatlakozás időpontja

 • Utolsó látogatás

Minden, amit kabelnet posztolt

 1. kabelnet

  IPTV

  Írtam neked, hogy a szerelők miután többhavi kínlódást követően sem tudtak rájönni, hogy - előzetes hangmegszűnést követően pár sec múlva - miért dermed ki nálunk néha a VDR-es kép - már olyan dolgot is megpróbáltak, aminek (pláne így utólag) tényleg semmi értelme nem volt. Ilyen volt pl. a Power-Line ügy is, amikor megvetetett velem az egyik szerelő egy ilyen párt, hogy ne kelljen szétfúrni az asztali PC-re csatlakozáshoz a lakást. Aztán amikor a Power-Line-al sem lett a működés megbízható (MM Alu fali-vezeték a falban), akkor vissza akartam adni a feleslegesen megvetetett 11 000 Ft-os feleslegesen rám tukmált és a Telekom nem tudván annak árát visszaadni, a Power-Line párt otthagyta nálam, és miután kiderült, hogy ez ott van nálam, az éppen ottlévő szerelő gondolt egyet, és leellenőrizte, hogy mit csinál a technika, ha nem UTP-n kapja meg a VDR-es box a jelet, hanem Power-Line-on keresztül. Természetesen nem működött sem jobban, sem rosszabbul ezen keresztül sem. Hát csak ezért emlegettem, illusztrálásként, hogy éreztessem veled, a szerelők - nem lévén már más ötletük - tényleg mindent megpróbáltak, még a feleslegeset is. Az 5 Ghz-es Wifit meg csak azért említettem, mert amióta a 2,5-est lecserélték 5-ösre, azóta - nyilván kevesebben használjuk egyidőben (társasház!) - a sávszélességem végre az előfizetési csomagnak megfelelő, és - hangsúlyozom - a 2,5=> 5 váltást sem kérnem kellett, hanem azt saját maguktól ajánlották fel, és 5 Gigás Wifi stick-re lecserélve a korábbit - helyezték üzembe, pedig nem is ezért jártak nálam. A szerelők szakértelméről nem kell, hogy egyetértsünk, és nyilván ez nem is egyenszilárdságú mindegyiknél, viszont a segítőkészségüket, a problémát megoldani akarásukat én hónapokon keresztül tapasztaltam. Neked ezek szerint más volt a tapasztalatod.
 2. kabelnet

  IPTV

  Nem olvastál figyelmesen, a HGW-től a két box UTP-vel csatlakozik. (Csak a Pc-hez jön a net wifin.) Ennél azért becsüld többre a Telekom szerelőit. Az, hogy korábban mindent megpróbáltak - még egy WIFI BRIDGE-el is megnézték a VDR-es box jel ellátását - az nem jelenti azt, hogy a csatlakozások jelenleg ne lennének szakszerűek.
 3. kabelnet

  IPTV

  Örülj neki, neked legalább így alakult. Hozzánk nagyon lelkiismeretes szerelők jártak ki, tényleg meg akarták a dolgot oldani, cserélgettek mindent, amit csak lehet, még a koaxot is kicserélték UTP-re, még egy Mini-probe-ot is rátettek a streamekre, hogy elkapják a bűnöst, mégsem tudták teljesen kiirtani a hibát. A Teleklom cégként is méltányos volt, több jóváírást is kaptam tőlük, a próbaképpen velem megvetetett Power-Line árát is jóváírták, amikor kiderült róla, hogy nem lesz azzal sem jobb, mint az 5G-s wifivel, de a hiba - sajnos - megmaradt, és azóta is boldogít. Szerencsére ez a hátrány nem übereli az alkalmazott VDR-es üzemmód előnyeit, így nem hagytam ott a Telekomot. (Egyébként - pletykaszinten - állítólag hamarosan le fogják cserélni ezt a régi IPTV rendszert egy modernebbre, és ha szerencsém lesz, az már nem fogja ezt csinálni.)
 4. kabelnet

  IPTV

  Én keveset nézem TV-t real-time,, de DVR üzemmódban - leginkább ugyanazon az 1-2 csatornán - a felvételek lejátszásakor szokott ez az "élmény" megérinteni.. Anno idejárt a Telekom (már lassan családtaggá vált) szerelő gárdájának több tagja is több mint féléven át, de a végére nálam egy régebbi (lassabb) box downgradelt szoftvere tudott annyit elérni, hogy egy-egy lejátszás közben már nem a korábbi gyakran 5-6 képmerevedés jelentkezett már, hanem "csak" 1-2, de az sem mindig. Ez a hibajelenség azóta is fennáll, de belefáradtam, és beletörődtem, pedig az épület sarkáig üvegszálon jön a 3 db straem, az elosztás csillagpontos, a lakásban pedig UTP kábel van, így aztán nem igazán lehet ezt a nem megfelelő jel-átviteli útra fogni Szóval ne számíts sok jóra te sem!
 5. kabelnet

  IPTV

  Te komolyan gondolod, hogy egy ilyen üzenet, hogy "Tudunk a meghibásodásról, annak elhárítása megkezdődött", az a felhasználók bármelyik csoportjára ráhozná az idegbajt? Számodra tényleg jobb a bizonytalanság, mint az ok ismerete? Rendezzünk közvélemény kutatást, és azonnal kiderül, hogy előző válaszoddal csak a mundér becsületét védted.
 6. kabelnet

  IPTV

  Bocs Zoli, de - szerintem - igazából nem a korábbi kommunikáció elmaradása itt az igazi kérdés, hanem az, hogy tisztességesnek számít-e az ilyen verseny? (Na persze ami ezzel egyenértékű kérdés, hogy ki is a tartalomszolgáltató, ill. az mi miatt - ki miatt? - döntött így.)
 7. kabelnet

  IPTV

  Nem értettél meg! Én arra céloztam, hogy nem csak amiatt vették ki az RTL betűkkel kezdődő csatornákat az Archív TV kínálatból, mert azok valamilyen családhoz tartoznak, hanem esetleg azért, hogy nem kelljen ezt a - véleményében néha idegesítő - csatornát jelző betűkombinációt még látni sem? De a válaszod elgondolkodtatott. Lehet, hogy az intézkedés tényleg nem is a betűkombináció, hanem az RTL család ellen irányult? Igazad lehet!
 8. kabelnet

  IPTV

  Szerintem az RTL betűkombináció kiirtása felületesre sikerült. Még benne maradt egy RTL kezdetű szó! Ha az RTL- Spike-ot is kivették volna , akkor lenne teljes az "eredmény". Javaslat: Vegyék ki az RTL-eket a rendes csatornakínálatból is. Nem kell az oda sem, mert félreviszi a fél ország ízlését. Ugye?
 9. kabelnet

  IPTV

  AZ IPTV előfizetésünk tartalmaz felvételi opciót, így - az idegesítő reklámtartalmak átugorhatósága érdekében - az RTL adók kedvelt műsorait eddig is kizárólag VDR módban nézzük. Az Archív TV-t eddig is csak azokban az esetekben használtuk, amikor az IPTV Sorozatfelvétel opciója nem hibátlanul teljesít, néha kihagy egy-egy részt, amit eddig az Archív TV-n utólag is el tudtunk érni. Azt a véleményedet pedig nem tudom osztani, hogy mindez az RTL kérésére, az RTL - Mostra terelés érdekében történt volna, mert az RTL-Most Telekom-Archív TV helyetti használatát csak internet-képes TV készülékek tennék lehetővé, ami lehet, hogy nálad biztosított, de - véleményem szerint - a TV nézők többségénél még nem, és ezzedl az RTL szerintem tisztában van. Lehet, hogy terelne, de nem a műsorainak az Telekom_Archív TV -ről történő "letiltásával". Ez a Telekom döntés szerintem se NEM GAZDASÁGI, se NEM KERESKEDELMI döntés volt.
 10. kabelnet

  IPTV

  Ezt a két feltűnő változást a feleségem éppen tegnap este kérte számon rajtam, és igazat kellett adnom neki. Mert - már elnézést, de - milyen szolgáltató az, amelyik képes figyelmen kívül hagyni azt a tényt, hogy az előfizetőinak nagyobb részénél a nézettségi mutatók rendszeresen az RTL műsorok felé billennek? Vagy talán az IPTV nem piaci alapon működik? (Ez utóbbi kérdés persze egy ál-naív kérdés volt.) Úgy tűnik, hogy szép kis világunkban egyre messzebbre kerülünk attól, hogy az előfizető döntse el, hogy mire fizet elő. (Kérem az olyan válaszok mellőzését, hogy nem kötelező az IPTV előfizetést választani, stb.)
 11. kabelnet

  IPTV

  Az én STB-om CISCO ISB 2231MT Kliens szoftver verzió: 2.4.29715.23062 Valószínűen tényleg sw függő a dolog. Majd meglátom, hogy mit válaszolnak. Kösz, hogy segítettél.
 12. kabelnet

  IPTV

  Kösz zoli62, majd ezt én is megpróbálom. Ha jól értem, akkor a műsorújságban visszatekerve megkeresem a műsort, és ha erre ráokzok, akkor elindítja a már lement műsort az ARCHIV -ból (ha ott meg van).
 13. kabelnet

  IPTV

  Optika az épület sarkában, onnan FTP. De az IPTV minden használt funkciója egyébként (a kifogásolt is) rendesen működik, így ezt a dolgot ide nem keverném bele. A hálózati háttgérnek ehhez semmi köze nincs. Azt hittem eddig, hogy meg tudtam érthetően fogalmazni, hogy a menürendszerben történő mozgás útja változott meg, a funkciója továbbra is működik, csak az elérési útja más. Rosszabb, hosszabb.
 14. kabelnet

  IPTV

  De nekem már hetek óta nem. Egy-két perc miatt nem panaszkodnék. Nem a betöltési időre várakozás idejéről van szó, hanem arról, hogy a korábbi helyről egyáltalán nem tölt be. Ha te nem tapasztalod, akkor lehet, megírom a Telekomnak egy levélben. (Arra számítottam, hogy itt a Fórumon lesz majd egy témafigyelő a Telekomtól, aki beszáll ebbe a témába, és tud mondani valami okosat.)
 15. kabelnet

  IPTV

  Én is szinte minden hétfőn így járok, ugyanazt a nap során 2x is felveszi, hiába állítom be a "Csak az első" opciót.
 16. kabelnet

  IPTV

  Szia Kalimera! Erre a válaszodra, hogy "Változott az Archív TV kinézete valamelyest, de ugyanúgy működik, betöltődnek a műsorok. Melyik adónál nem jó? " azt tudom válaszolni, hogy nekem nem ugyanúgy működnek, és korábban azt is leírtam, hogyan tudom becserkészni az ARCHIV TV-t. Becsatoltam két képet, hogy lásd. Az első kép a Főmenü gomb megnyomására jön be. Ha itt OK-t nyomok az ARCHIV menüparancsra, akkor a második képen látható üzenet jön be az archív anyagokat tartalmazó csatornalista helyett. Ahogyan már írtam, az egygombos (OK) működtetéssel elérhető korábbi betöltés helyett az ARCHIV csatornalistát most csak 15 db távműködtetős parancs után tudom a képernyőre varázsolni. Elindulás a SAM_0815.jpg képen látható Videotéka parancsról, ahonnan OK után Filmkínálat parancs, ezt követően a TV műsorok rész kiválasztása, itt a felsorolt műsorok ikonjain jobbra átlépve az utolsóra (Még több film) állva OK, majd az így megjelenő képernyőn az ARCHIV fejezet kiválasztása és azon egy újabb OK hatására jön be az a képernyő, ami korábban a SAM_0815.jpg-n látható kijelölt menüre (ARCHIV) okézástól azonnal bejött. Szóval az nem jó kérdés, hogy "Melyik adónál nem jó?", mert egyik sem töltődik be a főmenüből. Ja és még annyit, hogy a Betöltési hiba képernyőnél a Részletekre okézásra nem történik semmi.
 17. kabelnet

  IPTV

  Jól érted, csak hát persze ez így nem a 21. század. Viszont amíg a Telekom nem oldja meg a problémát, addig azt csak megkerülni lehet. Ha a cél ebben az esetben nálad is szentesíti az eszközt, akkor nem tehetsz mást, mint amit leírtál. Más. Megnéznéd az ARCHIV TV elérési lehetőséget nálad? Jó lenne, ha nem az derülne ki, hogy csak az én technikám boldogít engem ezzel a már legalább egy hónapja meglévő problémával.
 18. kabelnet

  IPTV

  Szia Kalimera! " a felvétel 2 perccel korábban indul és 10 perccel később áll le " Én a korábban kezdő műsor ellen azzal védekezek, hogy beállítom felvételre az előző műsort is. " A leállítás is lehetne 15 perccel később a 10 helyett. " Ez megoldott, mert felvételre kijelölésnél az beállítható, hogy a műsorújsági idő helyett mennyivel később állítsa le a felvételt. Van ugyanakkor egy olyan problémám, hogy a nemrégen történt "arculatváltás" óta az Archív TV használatát csak nagy ügyeskedés után tudtam elérni, mert a főmenüből közvetlenül elérhető Archív TV menüparancsra nem tölti be a választékot. Én az Archív TV -t most csak a szintén főmenüből elérhető Videotéka_Filmkínálat_TV műsorok_Még több film lépések után megjelenő képernyőn már szintén kattintható Archív TV parancson keresztül tudom csak használni. Ti nem találkoztatok ezzel a problémával?
 19. kabelnet

  IPTV

  " Belépsz a műsorúságba, majd a távirányító legalsó sorában jobbról a második gomb és ugrás napra, időpontra. " Adama egy másik fajta távvezérlőről adta meg neked a kért ugrási lehetőséget. Az én távvezérlőmön ugyanez a gomb az alulról második soron van, a három gomb közül a baloldali. A gomb jelölése 4 db ti-tá jel egymás alatt, de az én távvezérlőmön még aláírás is van hozzá (Disp) Az én módszerem nekem azért kényelmes, mert egyetlen gombnyomással meg tudom nézni, hogy másnap ugyanabban az idősávban milyen műsor lesz. Ha 8-10 nappal későbbről akarsz tájékozódni, akkor kényelmesebb a Disp gomb (4xti-tá)használata. Ez a " jobb-felé mutató dupla háromszög gomb" az Adama féle távvezérlőn is ott van, csak éppen nem szürkén, hanem feketén. A távvezérlőnek ezek a funkciói ennyire részletesen szerintem sehol nincsenek leírva, a leírt infók tapasztalatok, a gombok bátor nyomkodása, stb. útján keletkeztek. Te is nyomkodd bátran, el nem romlik tőle semmi.
 20. kabelnet

  IPTV

  " valami mód arra, hogy gyorsan másik napra lehessen ugrani? " A távvezérlő jobb-felé mutató dupla háromszög gombjával (a két szürke gombsor felső sorának jobboldali gombja, lejátszásnál előre pörgetés) napi ugrásokat lehet elérni.
 21. kabelnet

  IPTV

  Lejterjakab? Hát igen, nem szakfordító volt! Így a Goggle fordító is le tudta volna fordítani.
 22. kabelnet

  IPTV

  Tulajdonképpen az tényleg spanyol viasz, hogyan lehet kideríteni, hogy mit mutat. Ami a történetben fura, hogy miért "Merevlemez használat" a neve, ha nem a használat mértékét jelzi, hanem a nem foglalt rész %-át? "Merevlemez használat" helyett miért nem "Merevlemez szabad hely"?
 23. kabelnet

  IPTV

  Kíváncsi lennék az ismerősöd válaszára, mert ami tény: a merevlemez használatom 87%-on áll, még sincs egyetlen sárga köröm sem. Tedd meg kérlek, hogy posztolod az infót.
 24. kabelnet

  IPTV

  Igazad van, valamire nem jól emlékezhetek, ugyanis most megnéztem a boxot, és a "Merevlemez használat" éppen 87%-on áll, még sincs egyetlen sárga köröm sem. Ez az érték durván 970 perces felvett anyag miatt ennyi. (7 db kb. 1 órás műsor és 12 db Eperke, egyenként kb. 40-40 perc) Mintha egyszer itt a Fórumon (?) azt olvastam volna, hogy ez a "Merevlemez használat" adat nem is a foglaltsági %, hanem éppen a szabad hely %-osan. Tudom, hogy akkor meg ez az elnevezés nem jó, de a mostani 87 % is ezt erősíti.
 25. kabelnet

  IPTV

  Nekem a riogatás csak akkor kezdődött, amikor már nagyon felgyűltek a felvételeim, és tényleg egyre többet vettem fel, mint amennyit meg is néztem, majd utána le is töröltem. Az persze igaz, hogy ez a riogatás már valahol 15-20 %-nál beindul, amely figyelmeztetési határ talán túl korai, de ha a között lehet választani, hogy figyelmeztetés nélkül törli ki a halálra ítélt felvételt, vagy pedig figyelmeztet előtte, akkor inkább figyelmeztessen. Végül is a box nem egy archiváló eszköz, hanem csak egy átmeneti puffer, hogy ne real time kelljen tévézni.
×
×
 • Új...