Ugrás a tartalomhoz
 • Szeretne hasonló avatart használni? A profilképként felhasználható avatarokat az alábbi linkről tudja letölteni.

  image.jpegimage.jpegimage.jpegimage.jpegimage.jpegimage.jpeg

kabelnet

Tag
 • Tartalmak

  84
 • Csatlakozás időpontja

 • Utolsó látogatás

Bejegyzések, amit kabelnet posztolt

 1. 1 órája, Krinyo írta:

  Tényleg, de akkor nem értem mi köze ehhez a Powerline-nak, minek kellett, meg az 5Ghz-es WiFi mit keres a történetben. A szakértelmet meg inkább ne firtassuk.

  Írtam neked, hogy a szerelők miután többhavi kínlódást követően sem tudtak rájönni, hogy -  előzetes hangmegszűnést követően pár sec múlva  - miért dermed ki nálunk néha a VDR-es kép - már olyan dolgot is megpróbáltak, aminek (pláne így utólag) tényleg semmi értelme nem volt. Ilyen volt pl. a Power-Line ügy is, amikor megvetetett velem az egyik szerelő egy ilyen párt, hogy ne kelljen szétfúrni az asztali PC-re csatlakozáshoz  a lakást. Aztán amikor a Power-Line-al sem lett a működés megbízható (MM Alu  fali-vezeték a falban), akkor vissza akartam adni a feleslegesen megvetetett 11 000 Ft-os feleslegesen rám tukmált és a Telekom nem tudván annak árát visszaadni, a Power-Line párt otthagyta nálam, és miután kiderült, hogy ez ott van nálam, az éppen ottlévő szerelő gondolt egyet, és  leellenőrizte, hogy mit csinál a technika, ha nem UTP-n kapja meg a VDR-es box a jelet, hanem Power-Line-on keresztül. Természetesen nem működött sem jobban, sem rosszabbul ezen keresztül sem. Hát csak ezért emlegettem, illusztrálásként,  hogy éreztessem veled, a szerelők - nem lévén már más ötletük - tényleg mindent megpróbáltak, még a feleslegeset is.
  Az 5 Ghz-es Wifit meg csak azért említettem, mert amióta a 2,5-est lecserélték 5-ösre, azóta - nyilván kevesebben használjuk egyidőben (társasház!) - a sávszélességem végre az előfizetési csomagnak megfelelő, és - hangsúlyozom - a 2,5=> 5 váltást sem kérnem kellett, hanem azt saját maguktól ajánlották fel, és 5 Gigás Wifi stick-re lecserélve a korábbit - helyezték üzembe, pedig nem is ezért jártak nálam.
  A szerelők szakértelméről nem kell, hogy egyetértsünk, és nyilván ez nem is egyenszilárdságú mindegyiknél, viszont a segítőkészségüket, a problémát megoldani akarásukat én hónapokon keresztül tapasztaltam. Neked ezek szerint más volt a tapasztalatod.

 2. 54 perce, Krinyo írta:

  Ha nem kábellel csatlakoznak a stb-ok, akkor nem csoda, hogy lehetnek megakadások...

  Nem olvastál figyelmesen, a HGW-től a két  box UTP-vel csatlakozik. (Csak a Pc-hez jön a net wifin.)
  Ennél azért becsüld többre a Telekom szerelőit. Az, hogy korábban mindent megpróbáltak - még egy WIFI BRIDGE-el is megnézték a VDR-es box jel ellátását - az nem jelenti azt, hogy a csatlakozások jelenleg ne lennének szakszerűek.

 3. 3 perce, Krinyo írta:

  Helyi probléma lehet. Nálam 3 STB (a felvevős a legelső generációs szürke,  több mint10 éves!!!), 30 hálózati eszköz mellett sem jelentkezik ilyen probléma. Az elején voltak gondok az ONT-tal, de pár hónapja megszűntek, végre ugyanolyan stabil, mint a Huawei VDSL doboz volt.

  Örülj neki, neked legalább így alakult. Hozzánk nagyon lelkiismeretes szerelők jártak ki, tényleg meg akarták a dolgot oldani, cserélgettek mindent, amit csak lehet, még a koaxot is kicserélték UTP-re, még egy Mini-probe-ot is rátettek a streamekre, hogy elkapják a bűnöst, mégsem tudták teljesen kiirtani a hibát. A Teleklom cégként is méltányos volt, több jóváírást is kaptam tőlük, a próbaképpen velem megvetetett Power-Line árát is jóváírták, amikor kiderült róla, hogy nem lesz azzal sem jobb, mint az 5G-s wifivel,  de a hiba - sajnos - megmaradt, és azóta is boldogít. Szerencsére ez a hátrány nem übereli az alkalmazott  VDR-es üzemmód előnyeit, így nem hagytam ott a Telekomot.
  (Egyébként - pletykaszinten - állítólag hamarosan le fogják cserélni ezt a régi IPTV rendszert egy modernebbre, és ha szerencsém lesz, az már nem fogja ezt csinálni.)

 4. 12 órája, Mrboka írta:

  Sziasztok!

  Olyan problémám van, hogy mind a két beltérin megakad az adás. Ilyenkor vagy 1-2 percig áll, vagy gyors csatornaváltás és megy tovább. Újraindítás nem segít ☹️ Esetleg más is találkozott már ilyennel?

  Köszi!

  Én keveset nézem TV-t  real-time,, de DVR üzemmódban - leginkább ugyanazon az 1-2 csatornán - a felvételek lejátszásakor szokott ez az "élmény" megérinteni.. Anno idejárt a Telekom (már lassan családtaggá vált) szerelő gárdájának több tagja is több mint féléven át, de a végére nálam egy régebbi (lassabb) box downgradelt szoftvere tudott annyit elérni, hogy egy-egy lejátszás közben már nem a korábbi gyakran 5-6 képmerevedés jelentkezett már, hanem "csak" 1-2, de az sem mindig. Ez a hibajelenség azóta is fennáll, de belefáradtam, és beletörődtem, pedig az épület sarkáig üvegszálon jön a 3 db straem, az elosztás csillagpontos, a lakásban pedig UTP kábel van, így aztán nem igazán lehet ezt a nem megfelelő jel-átviteli útra fogni
  Szóval ne számíts sok jóra te sem!

 5. 17 perce, btz írta:

   Természetesen kiküldhető lenne, ilyen esetben, de ez ugyanúgy idegesítené a felhasználók másik csoportját. Legalább ugyanannyira, mint azokat, akik azon idegeskednek, hogy nem kaptak tájékoztatást. 

  Te komolyan gondolod, hogy egy ilyen  üzenet, hogy "Tudunk a meghibásodásról, annak elhárítása megkezdődött", az a felhasználók bármelyik csoportjára ráhozná az idegbajt? Számodra tényleg jobb a bizonytalanság, mint az ok ismerete?
  Rendezzünk közvélemény kutatást, és azonnal kiderül, hogy előző válaszoddal csak a mundér becsületét védted.

 6.  

  14 órája, zoli62 írta:

  Versenytárs visszanézhető csatornái közül is eltűnt az említett betűkombináció, ami azt valószínűsíti, hogy ez az egész történet az adott tartalomszolgáltató döntése volt. Itt igazából az a kérdés, hogy miért nem lehetett ezt korábban kommunikálni.

  Bocs Zoli, de  - szerintem - igazából nem a korábbi kommunikáció elmaradása itt az igazi kérdés, hanem az, hogy tisztességesnek számít-e az ilyen verseny? (Na persze ami ezzel egyenértékű kérdés, hogy ki is a tartalomszolgáltató, ill. az mi miatt - ki miatt? - döntött így.)

 7. 1 perce, Roli82 írta:

  RTL Spike a Viacom kereskedelmi csatornája, semmi köze az RTL családhoz! :)

  Nem értettél meg!
  Én arra céloztam, hogy nem csak amiatt vették ki az RTL betűkkel kezdődő csatornákat az Archív TV  kínálatból, mert azok valamilyen családhoz tartoznak, hanem esetleg azért, hogy nem kelljen ezt a - véleményében néha idegesítő - csatornát jelző betűkombinációt még látni sem?
  De a válaszod elgondolkodtatott.
  Lehet, hogy az intézkedés tényleg nem is a betűkombináció, hanem az RTL család ellen irányult? Igazad lehet!

 8. 36 perce, Roli82 írta:

  Archív TV változások 2020 Január

  Bekerülő csatornák: Animal Planet, Film4, Fishing & Hunting, RTL Spike, TLC, Classica

  Kikerülő csatornák: RTL Klub, RTL II, RTL Gold, Muzsika TV, Food Network

  Szerintem az RTL betűkombináció kiirtása felületesre sikerült. Még benne maradt egy RTL kezdetű szó! Ha az RTL- Spike-ot is kivették volna , akkor lenne teljes az "eredmény".
  Javaslat: Vegyék ki az RTL-eket a  rendes csatornakínálatból is. Nem kell az oda sem, mert félreviszi a fél ország ízlését. Ugye?

 9. 6 perce, Adama írta:

  Az RTL az RTL Most felé szeretné terelni az embereket, hogy itt nézzék vissza a műsorukat. Ez nem a T sara, az RTL nem engedélyezi már. Megoldás ezen kívül a felvétel funkció 

  AZ IPTV előfizetésünk tartalmaz felvételi opciót, így - az idegesítő reklámtartalmak átugorhatósága érdekében - az RTL adók kedvelt műsorait eddig is kizárólag VDR módban nézzük. Az Archív TV-t eddig is csak azokban az esetekben használtuk, amikor  az IPTV Sorozatfelvétel opciója nem hibátlanul teljesít, néha kihagy egy-egy részt, amit eddig az Archív TV-n utólag is el tudtunk érni.
  Azt a véleményedet pedig nem tudom osztani, hogy mindez az RTL kérésére, az RTL - Mostra terelés érdekében történt volna, mert az RTL-Most Telekom-Archív TV helyetti használatát csak internet-képes TV készülékek tennék lehetővé, ami lehet, hogy nálad biztosított, de - véleményem szerint - a TV nézők többségénél még nem, és ezzedl az RTL szerintem tisztában van. Lehet, hogy terelne, de nem a műsorainak az Telekom_Archív TV -ről történő "letiltásával". Ez a Telekom döntés szerintem se NEM GAZDASÁGI, se NEM KERESKEDELMI  döntés volt.

 10. 10 órája, McBelaba írta:

  Arról nem is beszélve, hogy TV2 csatornák meg bekerültek!
   

  Ezt a két feltűnő változást a feleségem éppen tegnap este kérte számon rajtam, és igazat kellett adnom neki. Mert - már elnézést, de - milyen szolgáltató az, amelyik képes figyelmen kívül hagyni azt a tényt, hogy az előfizetőinak nagyobb részénél a nézettségi mutatók rendszeresen az RTL műsorok felé billennek? Vagy talán az IPTV nem piaci alapon működik? (Ez utóbbi kérdés persze egy ál-naív kérdés volt.)
  Úgy tűnik, hogy szép kis világunkban egyre messzebbre kerülünk attól, hogy az előfizető döntse el, hogy mire fizet elő. (Kérem az olyan válaszok mellőzését, hogy nem kötelező az IPTV előfizetést választani, stb.)

 11. Az én STB-om  CISCO ISB 2231MT
  Kliens szoftver verzió:    2.4.29715.23062

  Valószínűen tényleg sw függő a dolog. Majd meglátom, hogy mit válaszolnak.
  Kösz, hogy segítettél.

 12. 1 perce, zoli62 írta:

  Én ilyen betöltési hiba esetén a műsorújságban visszatekerve nézem meg az adott műsort.

  Kösz zoli62, majd ezt én is megpróbálom.
  Ha jól értem, akkor a műsorújságban visszatekerve megkeresem a műsort, és ha erre ráokzok, akkor elindítja a már lement műsort az ARCHIV -ból (ha ott meg van).

 13. Optika az épület sarkában, onnan FTP.
  De az IPTV minden használt funkciója egyébként (a kifogásolt is)  rendesen működik, így ezt a dolgot ide nem keverném bele. A hálózati háttgérnek ehhez semmi köze nincs. Azt hittem eddig, hogy meg tudtam érthetően fogalmazni, hogy a menürendszerben történő mozgás útja változott meg, a funkciója továbbra is működik, csak az elérési útja más. Rosszabb, hosszabb.

 14. 1 perce, Kalimera írta:

  @kabelnet

  "Betöltési hiba" néha nálam is előfordul, és nemcsak az Archív TV esetében.
  Inkább a Moziklubot használom.
  Egy perccel később (gyakran hamarabb is) megy rendesen.
   

  De nekem már hetek óta nem. Egy-két perc miatt nem panaszkodnék. Nem a betöltési időre várakozás idejéről van szó, hanem arról, hogy
  a korábbi helyről egyáltalán nem tölt be. Ha te nem tapasztalod, akkor lehet, megírom a Telekomnak egy levélben. (Arra számítottam, hogy itt a Fórumon lesz majd egy témafigyelő a Telekomtól, aki beszáll ebbe a témába, és tud mondani valami okosat.)

 15. 7 órája, OldMike írta:

   

  Nem tudom, hogy valóban így van-e, de gyanítom hogy a felvétel beállítások is a műsorújság szoftverrészben lehet. Annak a hibáit pedig alapvetően nem javítja (vagy javíttatja) a Telekom. Lásd a kétrészes műsorok - évek óta meglévő - problémáját. Vagy a hosszabb sorozatoknál azt az esetet, amikor egy napon belül egy részt többször is leadnak. Ilyenkor jobbik esetben meglesz mindegyik rész a sorozatból, csak éppen részenként 3-4-szer. Rosszabb esetben az egy napon belülieket tekinti a teljes sorozatnak, és a következő részek felvétele már elmarad. Volt már mindkettőben részem.

  Én is szinte minden hétfőn így járok, ugyanazt a nap során 2x is felveszi, hiába állítom be a "Csak az első" opciót.

 16. Szia Kalimera!  Erre a válaszodra, hogy
  "Változott az Archív TV kinézete valamelyest, de ugyanúgy működik, betöltődnek a műsorok. Melyik adónál nem jó? "
  azt tudom válaszolni, hogy nekem nem ugyanúgy működnek, és korábban azt is leírtam, hogyan tudom becserkészni az ARCHIV TV-t.

  Becsatoltam két képet, hogy lásd. Az első kép a Főmenü gomb megnyomására jön be. Ha itt OK-t nyomok az ARCHIV menüparancsra, akkor a második képen látható üzenet jön be az archív anyagokat tartalmazó csatornalista helyett.
  Ahogyan már írtam, az egygombos (OK) működtetéssel elérhető korábbi betöltés helyett az ARCHIV csatornalistát most csak 15 db távműködtetős parancs után tudom a képernyőre varázsolni. Elindulás a SAM_0815.jpg képen látható Videotéka parancsról, ahonnan OK után Filmkínálat parancs, ezt követően a TV műsorok rész kiválasztása, itt a felsorolt műsorok ikonjain jobbra átlépve az utolsóra (Még több film) állva OK, majd az így megjelenő képernyőn az ARCHIV fejezet kiválasztása és azon egy újabb OK hatására jön be az a képernyő, ami korábban a SAM_0815.jpg-n látható kijelölt menüre (ARCHIV) okézástól azonnal bejött.

  Szóval az nem jó kérdés, hogy "Melyik adónál nem jó?", mert egyik sem töltődik be a főmenüből.

  Ja és még annyit, hogy a Betöltési hiba képernyőnél a Részletekre okézásra nem történik semmi.

  SAM_0815.JPG

  SAM_0816.JPG

 17. Jól érted, csak hát persze ez így nem a 21. század. Viszont amíg a Telekom nem oldja meg a problémát, addig azt csak megkerülni lehet. Ha a cél ebben az esetben nálad is szentesíti az eszközt, akkor nem tehetsz mást, mint amit leírtál.

  Más. Megnéznéd az ARCHIV TV elérési lehetőséget nálad? Jó lenne, ha nem az derülne ki, hogy csak az én technikám boldogít engem ezzel a már legalább egy hónapja meglévő problémával.

 18. Szia Kalimera!
  " a felvétel 2 perccel korábban indul és 10 perccel később áll le "
  Én a korábban kezdő műsor ellen azzal védekezek, hogy beállítom felvételre az előző műsort is.
  " A leállítás is lehetne 15 perccel később a 10 helyett. "
  Ez megoldott, mert felvételre kijelölésnél az beállítható, hogy a műsorújsági idő helyett mennyivel később állítsa le a felvételt.

  Van ugyanakkor egy olyan problémám, hogy a nemrégen történt "arculatváltás" óta  az Archív TV használatát csak nagy ügyeskedés után tudtam elérni,  mert a főmenüből közvetlenül elérhető Archív TV menüparancsra nem tölti be a választékot.
  Én az Archív TV -t most csak a szintén főmenüből elérhető Videotéka_Filmkínálat_TV műsorok_Még több film lépések után megjelenő képernyőn már szintén kattintható Archív TV parancson keresztül tudom csak használni.
  Ti nem találkoztatok ezzel a problémával?

 19. " Belépsz a műsorúságba, majd a távirányító legalsó sorában jobbról a második gomb és ugrás napra, időpontra. "

  Adama egy másik fajta távvezérlőről adta meg neked a kért ugrási lehetőséget. Az én távvezérlőmön ugyanez a gomb az alulról második soron van, a három gomb közül a baloldali. A gomb jelölése 4 db ti-tá jel egymás alatt, de az én távvezérlőmön még aláírás is van hozzá (Disp)
  Az én módszerem nekem azért kényelmes, mert egyetlen gombnyomással meg tudom nézni, hogy másnap ugyanabban az idősávban milyen műsor lesz. Ha 8-10 nappal későbbről akarsz tájékozódni, akkor kényelmesebb a Disp gomb (4xti-tá)használata. Ez a " jobb-felé mutató dupla háromszög gomb" az Adama féle távvezérlőn is ott van, csak éppen nem szürkén, hanem feketén.

  A távvezérlőnek ezek a funkciói ennyire részletesen szerintem sehol nincsenek leírva, a leírt infók tapasztalatok, a gombok bátor nyomkodása, stb. útján keletkeztek. Te is nyomkodd bátran, el nem romlik tőle semmi.

 20. " valami mód arra, hogy gyorsan másik napra lehessen ugrani? "

  A távvezérlő jobb-felé mutató dupla háromszög gombjával (a két szürke gombsor felső sorának jobboldali gombja, lejátszásnál előre pörgetés) napi ugrásokat lehet elérni.

 21. 6 perce, OldMike írta:

  Nevessetek ki, de megpróbáltam találgatni. Szerintem fordítói hiba:

  Utilisation azt jelenti használat, felhasználás

  Utility azt jelenti használhatóság, hasznosság

  Ezeket keverték össze >:(

  Lejterjakab? Hát igen, nem szakfordító volt! Így a Goggle fordító is le tudta volna fordítani.

 22. 3 perce, anonymus írta:

  Megnéztem hány % utána töröltem pár dolgot és nagyobb lett a szám.

  Tulajdonképpen az tényleg spanyol viasz, hogyan lehet kideríteni, hogy mit mutat. Ami a történetben fura, hogy miért "Merevlemez használat" a neve, ha nem a használat mértékét jelzi, hanem a nem foglalt rész %-át?
  "Merevlemez használat" helyett miért nem "Merevlemez szabad hely"?

 23. 39 perce, tks írta:

  Ez megmagyarázná a figyelmeztetést, ha tényleg így van, de ez akkor nagyon félrevezető elnevezés, amit javítani kellene.

  Van itt valaki, akinek van telekomos kapcsolata, és meg tudja erősíteni, hogy a Merevlemez használat % a megmaradt szabad helyet jelenti, és nem a foglalt helyet?

  Kíváncsi lennék az ismerősöd válaszára, mert ami tény: a merevlemez használatom 87%-on áll, még sincs egyetlen sárga köröm sem.
  Tedd meg kérlek, hogy posztolod az infót.

 24. 14 perce, tks írta:

  Ez egy hiba, ha akkor figyelmeztet, amikor 15% a foglaltság. Figyelmeztessen akkor, ha 85%.  A felvételek száma ebből a szempontból irreleváns, ha van bőven szabad hely, akkor ne töröljön semmit, és ne is figyelmeztessen, mert nincs mire.

  Igazad van, valamire nem jól emlékezhetek, ugyanis most megnéztem a boxot, és a "Merevlemez használat" éppen 87%-on áll, még sincs egyetlen sárga köröm sem. Ez az érték durván 970 perces felvett anyag miatt ennyi. (7 db kb. 1 órás műsor és 12 db Eperke, egyenként kb. 40-40 perc)
  Mintha egyszer itt a Fórumon (?) azt olvastam volna, hogy ez a "Merevlemez használat"  adat nem is a foglaltsági %, hanem éppen a szabad hely %-osan. Tudom, hogy akkor meg ez az elnevezés nem jó, de a mostani 87 % is ezt erősíti.

 25. 11 órája, tks írta:

  Ez is zavaró, de azt pl. fontosabb lenne javítani, hogy amikor a rendszerinfókban azt írja, hogy 15% a lemezhasználat, akkor ne tegyen ki sárga felkiáltójeleket egyes felvételek mellé, hogy hamarosan törlődnek.

  Nekem a riogatás csak akkor kezdődött, amikor már nagyon felgyűltek a felvételeim, és tényleg egyre többet vettem fel, mint amennyit meg is néztem, majd utána le is töröltem.  Az persze igaz, hogy ez a riogatás már valahol 15-20 %-nál beindul, amely figyelmeztetési határ talán túl korai, de ha a között lehet választani, hogy figyelmeztetés nélkül törli ki a halálra ítélt felvételt, vagy pedig figyelmeztet előtte, akkor inkább figyelmeztessen. Végül is a box nem egy archiváló eszköz, hanem csak egy átmeneti puffer, hogy ne real time kelljen tévézni.

×
×
 • Új...