Frankie

Tag
 • Tartalmak

  56
 • Csatlakozás időpontja

 • Utolsó látogatás

Blogkommentek, amit Frankie posztolt


 1. Ekkor: 2020. 08. 28. at 16:48, Hegi írta:

  Hivatalosan a Cat6 a gigabites kábel, ebben minden érpár külön is szeparálva van. Viszont a Cat5e ugyanúgy át fogja vinni az 1000Mbitet, 30 méteren semmi problémád nem lesz (hacsak körbe nem tekered vele a hegesztőtrafót). 140 méteres lehet egy szál, de 100 méternél többet nem javasolnak sehova.

  Kérnék még egy kis segítséget:

  Most olyan gondom van, hogy a kábelt megvettem végighúztam a fal mentén még maradt is - azt hagytam feltekerve - és elég furán viselkedik. Eddig nem derült ki mert ma lett 1000mbit/s netem
  Az asztali gépen hozza a 100 mbit/sec körüli értéket - sajnos mot derült ki hogy az alaplap integrált kártyája nem is tud többet - a laptopba bedugtam és ott meg csak 10 körüli értéket hoz.  Egy rövidebb 1 méteres kábelre ha rákötöm a laptopot akkor ott hozza 800-zal is így elvileg a laptoppal nem lehet gond.

  Mi lehet a probléma, mit nézek el? Vagy a kábel hibás?


 2. Sziasztzok!

  Nekem olyan kérdésem van, hogy ehhez a hgw-hez ha veszek cat5.e utp kábelt az ha jól tudom 1000 MB/s -ig az jó?  Illetve hány méter után van az hogy csökken a jel?

  Konkrétan egy 30 m -es kábelle szeretnék rákötni egy pc-t, csak a biztonság kedvéért mielőtt megveszem a kábelt rákérdezek.

  Előre is köszi a választ


 3. Szia!

  Nekem dettó ugyanez a helyzet. Én is Esetet használok. A windows tévesen ismeri fel blaupunkt stb. az mind a HGW.  

  Eset: Ha jól megnézed látod, hogy az is a HGW. Gyártó sagemcom...  Ha megnézed akkor látod, hogy pl. az egyik ip-je  11-re végződik, az pl. az ftp.  Én beállítottam neki a típust routernek, és ezzel kész is. Nem lát mást azóta sem. De ha még mindig gyanakodsz állítsd be úgy a hgw-t, hogy csak a megadott MAC címeket engedélyezed.  Ezzel bezársz minden esetleges kiskaput.

  Remélem tudtam segíteni.

   


 4. Fura hogy neked 1000-es hibakóddal ment, nálam 1003.-as volt anno, még win 7, illetve xp alatt. 

  Ha nem szakad meg a neted akkor semmi gond, hagyd figyelmen kívül. Lejár a dhcp bérlet és más ip-t kapsz. Hogy ezt az oprendszer miért érzékeli hibának azt korábban sem értettem.  Ha nincs netgondod nyugodtan figyelmen kívül hagyhatod. 


 5. Na!

  Megvan a probléma. Az elosztómmal van valami gubanc, csak nem értem az első mérésnél miért nem látszott. Egyik másik dugaljnál földelés probléma lehet. /Fázis és föld közt 130-170 v volt csak/ Most máshogy oldottam meg. Jelenleg egy elosztón van a hgw a gép stb, és nincs kimutatható áram ha rámérek a a koaxra és a gépház fémes részére. Viszont egy nagyon minimális -alig érezhető - bizsergés még van a csavaroknál, így a biztonság kedvéért lehet beszerzek egy leosztót.

  Köszönöm szépen mindenkinek a segítséget, és a hasznos ötleteket.


 6. 4 perce, acel írta:

  Ilyen egy fi relé, egy kismegszakítóhoz képest van rajta plusz egy gomb, Ez nem csak zárlat ellen véd hanem bármilyen érintésvédelmi rendellenesség esetén,

  http://www.tibivill.hu/szakzsargon/

  Ilyen van - igaz máshogy néz ki - csak eddig nem tudtam mi az a gomb rajta. :)   

  5 perce, Nemtudomka76 írta:

  De ha annyitól megoldódott, hogy máshova dugtad, az érdekes, hiszen galvanikusan elválasztott a HGV és a te hálózatod közti üzem, nem véletlen egy "tápot" dugsz a konnektorba

  Pont ezért próbáltam ki. Olvastam az egyik oldalon.

   

  6 perce, Nemtudomka76 írta:

  Én megnézném a falból érkező koax kábelt is, nem e annak az árnyékolása szedett valahol fel nullértéknél magasabb feszültség értéket, akkor azt kiföldelni illendő. 

  Azt hogy tudom megmérni? 


 7. Ha a villanyóra melletti fi relére gondolsz az van, és jól működik, mert pl. ha zárlatos valami egyből leold. A véfőföldelés meg van és elméletileg működik is. Nevelőapám villanyszerelő és megnézte több helyen. 

  Most kipróbáltam át dugtam a HGW-t egy másik konnektorba és úgy látszik ez bevált. Most nem ráz. 


 8. Sziasztok!

  Kérnék egy kis segítséget.

  A következő a helyzet: Egy ideje észrevettem, hogy néha a számítógépház fémes részei pl. csavarok ráznak. Eső után általában. először a ház vezetékelésében kerestem a gondot, semmi. Most megint esett és megint rázott a gép. Elkezdtem mindent kihúzni - monitor, aktív hangfal - de semmi változás, egész addig, amíg a hgw-ből ki nem húztam a koaxot. Utána megszűnt. De a poén, hogy miután most visszadugtam továbbra se ráz.  

  Ötlet?  


 9. Szia!

  Elsőként azt nézd meg, hogy a háló kártyához fent van e az illesztő program. Ezt az eszközkezelőben tudod megnézni, a sajátgépen jobb klikk és tulajdonságok, azon belül fogod megtalálni.  Ha nincs felkiáltójel a háló kártya mellett, akkor ok, de ha felkiáltójel van, akkor a gyártó weboldaláról kellene beszererezned az eszköz driverét. 

  Aztán valahogy le kellene ellenőrizned, hogy a kábel jó e.

  Most így hirtelen ennyi ötletem van.


 10. 24 perce, Ferenc Szûcs írta:

  Huawei Mediapad 8 android 4.4

  Akkor ott nem feltétlen a hgw a hibás. Nekem is van ilyen tabletem, és hajlamos elengedni valamiért a wifi jelet. Próbáltad, hogy a tableten simán ki/be kapcsolod a wifit? Nekem az bejött. Meg egy héten egyszer javasolt a tabletet is újraindítani. Tapasztalat.


 11. Gyerekek ez már szánalmas. Ketten is elmondták már itt nem egyszer, hogy ha IPTV van nincs bridge mód. Nyilván ha elmondhatnák az okát elmondanák. Ha valakinek konkrét problémája van emiatt amit meg szeretne oldani, akkor azt íerja le ha tudnak segítenek. Tapasztaltam nem egyszer. 

  Tévedés ne essék nem a T-t védem - nekem is volt már problémá ezzel a fekete csodával meg szerintem lesz is - de jelenleg ez most olyan mint egy ó*****i vitafórum. 

  Lehet?

  Nem. 

  De miért?

  Azt nem mondhatjuk meg.

  De én akkor is tudni akarom. Sőt majd én megoldást is javaslok rá. 

   


 12. Sziasztok én abban kérnék segitséget, hogyan állitsak ip cimet statikusra. Nekem is a 3.87 szoft van fent v1-en, de én hiába kattolok az adott ip mellé, Kiirja, hogy Static address, sw ha az adott eszközt újrainditom, akkor ugyanabban a sorban ott van kiirva, hogy static address, de mégis más ip-t kap az eszköz. Valami más kell még mellé állitsak?

   


 13. Na én nem vártam meg az 1 órát. :) 

  Tapasztalatok:

  Nálam is szükség volt utána egy gyári beálltás visszaálltásra, viszont jelenleg az 5 Ghz wifi nagyon szépen megy eddig. Statikus cmzéstől eddig a HGW megbol.ondult, most jól viseli. Viszont sajnos a DDNS az most sem jó. Mondjuk nagy jelentősége nekem most nincs, de azért ezt sajnálom. Iptv-m nincs és wifin eddig is tudtam torrentezni, igy erről tapasztalatom nincs.