Frankie

Tag
 • Tartalmak

  48
 • Csatlakozás időpontja

 • Utolsó látogatás

Minden, amit Frankie posztolt

 1. sagemcom

  Igeb kérheted akkor is, csak az iptv a kizáró ok.
 2. sagemcom

  Szia! Nekem dettó ugyanez a helyzet. Én is Esetet használok. A windows tévesen ismeri fel blaupunkt stb. az mind a HGW. Eset: Ha jól megnézed látod, hogy az is a HGW. Gyártó sagemcom... Ha megnézed akkor látod, hogy pl. az egyik ip-je 11-re végződik, az pl. az ftp. Én beállítottam neki a típust routernek, és ezzel kész is. Nem lát mást azóta sem. De ha még mindig gyanakodsz állítsd be úgy a hgw-t, hogy csak a megadott MAC címeket engedélyezed. Ezzel bezársz minden esetleges kiskaput. Remélem tudtam segíteni.
 3. sagemcom

  Most néztem, nekem van.
 4. sagemcom

  Szívesen.
 5. sagemcom

  Fura hogy neked 1000-es hibakóddal ment, nálam 1003.-as volt anno, még win 7, illetve xp alatt. Ha nem szakad meg a neted akkor semmi gond, hagyd figyelmen kívül. Lejár a dhcp bérlet és más ip-t kapsz. Hogy ezt az oprendszer miért érzékeli hibának azt korábban sem értettem. Ha nincs netgondod nyugodtan figyelmen kívül hagyhatod.
 6. sagemcom

  Na! Megvan a probléma. Az elosztómmal van valami gubanc, csak nem értem az első mérésnél miért nem látszott. Egyik másik dugaljnál földelés probléma lehet. /Fázis és föld közt 130-170 v volt csak/ Most máshogy oldottam meg. Jelenleg egy elosztón van a hgw a gép stb, és nincs kimutatható áram ha rámérek a a koaxra és a gépház fémes részére. Viszont egy nagyon minimális -alig érezhető - bizsergés még van a csavaroknál, így a biztonság kedvéért lehet beszerzek egy leosztót. Köszönöm szépen mindenkinek a segítséget, és a hasznos ötleteket.
 7. sagemcom

  Ilyen van - igaz máshogy néz ki - csak eddig nem tudtam mi az a gomb rajta. Pont ezért próbáltam ki. Olvastam az egyik oldalon. Azt hogy tudom megmérni?
 8. sagemcom

  Ha a villanyóra melletti fi relére gondolsz az van, és jól működik, mert pl. ha zárlatos valami egyből leold. A véfőföldelés meg van és elméletileg működik is. Nevelőapám villanyszerelő és megnézte több helyen. Most kipróbáltam át dugtam a HGW-t egy másik konnektorba és úgy látszik ez bevált. Most nem ráz.
 9. sagemcom

  Megtettem, nincs mérhető áram köztük, de az előbb a kihúzott koax véletlen hozzáért a számítógépházhoz, és egybő lecsapott a fi relé /remélem jól írom/ Utána rámértem a coax és a konnector földjére és 220-230 körül volt.
 10. sagemcom

  Nem pesti vagyok sajnos. https://bolt.sat.hu/fldhurok_levlaszt_izoltor_catv_720 Ez jó lehet? Ha igen ott csatlakoztatod be, ahol bejön a fekete kábel és csatlakozik a fehérhez? Egyébként tényleg ez lehet az ok. Kicsit utána olvastam. a lényeg hogy ha kihúztam megszűnt a hanfal zúgás is.
 11. sagemcom

  Földelt dugóba van bedugva. Elosztót hsználok. így kipróbáltam, hogy azt kiiktatom. Villanyszerelő megnézte a ház villanyszerelését, azzal elméletileg nincs gond. a fogyasztás mértékenek sincs köze hozzá. Azt a földhurok leválasztót lehet kérni a telekomtól, vagy nekem kell venni?
 12. sagemcom

  Sziasztok! Kérnék egy kis segítséget. A következő a helyzet: Egy ideje észrevettem, hogy néha a számítógépház fémes részei pl. csavarok ráznak. Eső után általában. először a ház vezetékelésében kerestem a gondot, semmi. Most megint esett és megint rázott a gép. Elkezdtem mindent kihúzni - monitor, aktív hangfal - de semmi változás, egész addig, amíg a hgw-ből ki nem húztam a koaxot. Utána megszűnt. De a poén, hogy miután most visszadugtam továbbra se ráz. Ötlet?
 13. sagemcom

  Szia! Elsőként azt nézd meg, hogy a háló kártyához fent van e az illesztő program. Ezt az eszközkezelőben tudod megnézni, a sajátgépen jobb klikk és tulajdonságok, azon belül fogod megtalálni. Ha nincs felkiáltójel a háló kártya mellett, akkor ok, de ha felkiáltójel van, akkor a gyártó weboldaláról kellene beszererezned az eszköz driverét. Aztán valahogy le kellene ellenőrizned, hogy a kábel jó e. Most így hirtelen ennyi ötletem van.
 14. sagemcom

  Akkor ott nem feltétlen a hgw a hibás. Nekem is van ilyen tabletem, és hajlamos elengedni valamiért a wifi jelet. Próbáltad, hogy a tableten simán ki/be kapcsolod a wifit? Nekem az bejött. Meg egy héten egyszer javasolt a tabletet is újraindítani. Tapasztalat.
 15. sagemcom

  Sziasztok! Kérnék egy kis segitséget. Eddig a HGW tűzfal szintje alacsony volt. Most kipróbáltam felvettem közepesre, de hiába van megcsinálva a port továbbitás arra a portra amit a torrent kliens használ de mégse megy. Valamit még kellene állitani?
 16. sagemcom

  Gyerekek ez már szánalmas. Ketten is elmondták már itt nem egyszer, hogy ha IPTV van nincs bridge mód. Nyilván ha elmondhatnák az okát elmondanák. Ha valakinek konkrét problémája van emiatt amit meg szeretne oldani, akkor azt íerja le ha tudnak segítenek. Tapasztaltam nem egyszer. Tévedés ne essék nem a T-t védem - nekem is volt már problémá ezzel a fekete csodával meg szerintem lesz is - de jelenleg ez most olyan mint egy ó*****i vitafórum. Lehet? Nem. De miért? Azt nem mondhatjuk meg. De én akkor is tudni akarom. Sőt majd én megoldást is javaslok rá.
 17. Köszi a választ, bocs hogy ilyen későn reagálok. Közben a Huawei üsz is megerősítette ezt.
 18. Sziasztok! Adott két ugyanolyan huawei p9 lite 2017 lmobil, csak a színük tér el. Az egyiket novemberben kaptam a másikat decemberben a Telekomtól. /otthoni szolg. mellé/ Amelyiket korábban kaptam arra a használatba vételkor lejött egy júniusi frissítés, amelyiket később arra meg egy szeptemberi frissítés. Hogyan lehetne megoldani hogy a másikon is a szeptemberi frissítés legyen? Nem csak dátumbeli eltérés van köztük, a szeptemberi frissítés már emui 5.0.1.
 19. sagemcom

  Köszi. Na beirtam kiváncsi leszek. A műhelytitkokra és is kiváncsi lennék.
 20. sagemcom

  Sziasztok én abban kérnék segitséget, hogyan állitsak ip cimet statikusra. Nekem is a 3.87 szoft van fent v1-en, de én hiába kattolok az adott ip mellé, Kiirja, hogy Static address, sw ha az adott eszközt újrainditom, akkor ugyanabban a sorban ott van kiirva, hogy static address, de mégis más ip-t kap az eszköz. Valami más kell még mellé állitsak?
 21. sagemcom

  Nálam olyan érdekességet csinál, hogy beállitottam az asztali gép ip cimét statikusra. A számítógép újraindítás után új ip-t kapott, de statikusnak van ugyanúgy jelölve. Valamit még kellene pluszban állítanom?
 22. sagemcom

  Na én nem vártam meg az 1 órát. Tapasztalatok: Nálam is szükség volt utána egy gyári beálltás visszaálltásra, viszont jelenleg az 5 Ghz wifi nagyon szépen megy eddig. Statikus cmzéstől eddig a HGW megbol.ondult, most jól viseli. Viszont sajnos a DDNS az most sem jó. Mondjuk nagy jelentősége nekem most nincs, de azért ezt sajnálom. Iptv-m nincs és wifin eddig is tudtam torrentezni, igy erről tapasztalatom nincs.
 23. sagemcom

  Hú az király. Elküldtem a MAC cimet.
 24. sagemcom

  Azt lehet tudni, hogy v1-re mikor lesz?
 25. sagemcom

  Hú ez királyság! Olvasta, felcsillant a szemem.