Ugrás a tartalomhoz
 • Szeretne hasonló avatart használni? A profilképként felhasználható avatarokat az alábbi linkről tudja letölteni.

  image.jpegimage.jpegimage.jpegimage.jpegimage.jpegimage.jpeg

mailbox377911

Új tag
 • Tartalmak

  4
 • Csatlakozás időpontja

 • Utolsó látogatás

mailbox377911 eredményei

Kutató

Kutató (2/13)

 1. Helló, A téma tárgyában szereplő hibaüzenetet kapjuk "SSL tanúsítvány ellenőrzése nem sikerült" amikor "mail.t-online.hu" smtp szerveren és 465-ös porton keresztül szeretnénk e-mailt küldeni. Ennek okaként "unable to get local issuer certificate" jelöli meg. Lásd még mellékelt képeket. Az openssl parancs segítségével teszteltem röviden. 465-ös porton érdekes módon nem reagál a starttls-re. $ openssl s_client -connect mail.t-online.hu:465 -starttls smtp CONNECTED(00000003) didn't find starttls in server response, trying anyway... write:errno=32 --- no peer certificate available --- No client certificate CA names sent --- SSL handshake has read 0 bytes and written 0 bytes Verification: OK .... Viszont a 25-ös porton igen, és itt is megkapom az "unable to get local issuer certificate" üzenetet: $ openssl s_client -connect mail.t-online.hu:25 -starttls smtp CONNECTED(00000003) depth=0 C = HU, L = Budapest, O = Magyar Telekom Plc., OU = TU.ITOps.BSOD, CN = mail.t-online.hu verify error:num=20:unable to get local issuer certificate verify return:1 depth=0 C = HU, L = Budapest, O = Magyar Telekom Plc., OU = TU.ITOps.BSOD, CN = mail.t-online.hu verify error:num=21:unable to verify the first certificate verify return:1 --- Certificate chain 0 s:/C=HU/L=Budapest/O=Magyar Telekom Plc./OU=TU.ITOps.BSOD/CN=mail.t-online.hu i:/C=HU/L=Budapest/O=NetLock Kft./OU=Tan\xC3\xBAs\xC3\xADtv\xC3\xA1nykiad\xC3\xB3k (Certification Services)/CN=NetLock Expressz (Class C) Tan\xC3\xBAs\xC3\xADtv\xC3\xA1nykiad\xC3\xB3 --- Server certificate -----BEGIN CERTIFICATE----- MIIJ6zCCCNOgAwIBAgIOWuH4BgFVtnmsJ6otX6IwDQYJKoZIhvcNAQELBQAwgaox CzAJBgNVBAYTAkhVMREwDwYDVQQHDAhCdWRhcGVzdDEVMBMGA1UECgwMTmV0TG9j ayBLZnQuMTcwNQYDVQQLDC5UYW7DunPDrXR2w6FueWtpYWTDs2sgKENlcnRpZmlj YXRpb24gU2VydmljZXMpMTgwNgYDVQQDDC9OZXRMb2NrIEV4cHJlc3N6IChDbGFz ... Mi a teendő? Egyelőre az átmenetileg megoldja a problémát ha ideiglenesen elfogadjuk a tanúsítványt, így lehet üzenetet küldeni. De nem biztos, hogy ez a helyes megoldás. Ettől függetlenül egyébként mint látható a hibaüzenetet kiküldi a szerver és úgy néz ki mintha nem lenne jól beállítva a szerver oldalon a tanúsítvány (útvonalhiba talán, nem tudom nem értek hozzá.). Köszi!
 2. mailbox377911

  speedport.dyndns

  Rendben, köszi! Kicsit megnyugtató, hogy más is találkozott már ezzel a problémával. Ha nincs más megoldás akkor én is kénytelen leszek a ruterkonfigban a listából egy másik szolgáltatót választani. Viszont a no-ip gyengébb a freedns.afraid-nál abból a szempontból, hogy az ingyenes havi megerősítést vár, nem lehet teljesen magára hagyni. Annyi hasznom azért van belőle, szuper firmware konfignak köszönhetően, hogy legalább elb*szt*m egy csomó időt egy működésképtelen szolgáltatás megismerésére és beállítására.
 3. mailbox377911

  speedport.dyndns

  Helló! Speedport W 724 V Ci ruterben dyndns szolgáltatás helyes konfigurálásával van problémám. Ebben szeretnék egy kis segítséget kérni. Összesen három mezőt lehet kitölteni a ruterkonfig dyndns szekciójában ill. ezenkívül ki lehet választan ia dyndns szolgáltatót. Jelenleg ez a freedns.afraid.org. A három mező a hosztnév, felhasználónév, jelszó. Mindhárom mező megfelelően, helyesen van beírva, de a publikus IP-m frissülése után nem frissíti a ruter az ip-címet a hosztnévhez a dyndns szolgáltatónál. A ruter logfájlban hibaüzenetet is ad erről "DynDNS-error:The DynDNS provider replies ERROR: Invalid update URL (2) (D002) " Rákeresve a hibaüzenetre, ez valószínűleg azért van mert a freedns.afraid.org egy API Update kulcsot vár el felh.név-jelszó páros helyett az azonosításhoz, frissítéshez. Próbáltam ezt megadni, de nem akar összejönni, nem tudom milyen formátumban kell megadni, miképp tudnám elfogadtatni a ruterkonfiggal. A hosztnév után vesszővel, kettőskereszttel, kérdőjellel elválasztva próbáltam, de nem engedi így elmenteni a beállításokat, a hosztnév formátumra panaszkodik minden alkalommal. Tudja valaki hogy kell megadni? (Ha meg nem lehet, akkor miért van felsorolva a legördülő menüben a ruterkonfig dyndns szekciójában a freedns.afraid.org szolgáltató, ha nem működtethető, mert nem lehet megadni az API kulcsot? )
 4. mailbox377911

  Mobilinternet

  Jó napot! Adott egy Domino Web előfizetés usb-modem stickkel. A kérdésem az, hogy miért jelenik meg a Telekom-fiókba belépve az adott adatsávból visszamaradó adatmennyiség részletezésénél az aktív adatsávnál a helyes aktív sáv helyett a következő sáv.? Pl. jelenleg az usb-modemre kapott adatforgalmi értesítő szerint az 1-2 GB-ig terjedő sávban vagyok. Ezzel egybecsengően a hónapban 3000 Ft került levonásra az egyenlegemről. Mindeközben viszont a weboldalra a fiókomba belépve és leellenőrizve az adatforgalmat azt látom, hogy az Aktív sáv díjánál 4500 Ft szerepel. Azaz nem a jelenlegi 1-2 GB-s (3000 Ft-os összesített) hanem a következő 2-4 GB-os (4500 Ft-os összesített) díját mutatja. Ezenkívül pedig következő sávnak a 6000 Ft-os sávot tünteti fel a 4500-as helyett. Miért van ez? A jobb érthetőség kedvéért mellékelek egy képet: http://kepfeltoltes.hu/view/160620/aktivsav_www.kepfeltoltes.hu_.png Látható, hogy a felhasználható résznél 1 GB-ból visszalévő részről értekezik, tehát nem lehetek még 2-4 / 4-6 stb. sávban, az 1-2 GB-os sávban vagyok. Köszönöm!
×
×
 • Új...