Balent

Új tag
  • Tartalmak

    8
  • Csatlakozás időpontja

  • Utolsó látogatás

Balent a fórumon

  • Rang
    Tudományos tag
  1. @btz Rendben akkor csak ez marad, ami sajnálatos, mindenesetre köszönöm a segítséget.
  2. Sziasztok először is meg szeretném köszönni a válaszotokat! Az internetem 30Mbit/s sebességű, úgy néz ki, hogy csatlakoznak rá eszközök vezetékesen és anélkül is. A fenti probléma érinti a WIFIs és a LAN kábellel a rooterhez csatlakozó eszközöket. QoS funkciót a korábbi hozzászólásodnbak megfelelően állítottam be szóval az be van kapcsolva.
  3. Sziasztok! Egy korábbi hozzászólásomat idézném: "Pár hónappal ezelőtt az internet úgy működött nálunk, hogy volt egy modem, az a kis szürke D-Linkes amit még anno a szereld magad csomaghoz adtak. Ehhez vettünk mi egy TP-Linkes (TP-LINK TL-WR841N) router ami egy nagyon kafa kis router mindent be lehetett vele állítani stb. Azonban azt tapasztaltuk, hogy a megrendelt internet sebességet nem kapjuk meg, de ezen kívül semmi probléma nem volt, rendesen lehetett letölteni, játékszerverek futtatásakor sem tapasztaltam kapcsolatmegszakadást, rendesen működött. Az ügyfélszolgálaton jelentettük ezt a problémát és ott a régi modem+router kombó számlájára írták ezt a hibát. Eközben a MAGENTA1 csomagot is megrendeltük, amiatt felvetették azt, hogy hoznak nekünk egy routert és akkor ez a hiba is megszünhet. Ez a router olyan, hogy tudja kezelni vezetékes telefont meg ugye a netet osztani. Pontos típusa ZTE speedport entry 2i. De nemhogy javult volna a helyzet, inkább romlott. Ezzel az elosztóval igaz hogy megkapom az előfizetett letöltési sebesség 100%-át, de ha töltök le akkor az egész házban nincs internet. Játékszerver futtatásakor szintén ez a helyzet. A WIFI-ről meg nem is beszélve ami szintén nagyon gyenge, igaz ezen tudok segíteni a régi ruter hozzákötésével. Ezek a problémák nem jelentkeztek a régi konfognál. Forumokat olvasva és jobban megnézve ezt az új rutert, véleményem szerint sokkal gyengébb mint a régi TP-linkes ruter. Ez okozhatja a problémát. De javítsatok ki legyetek szívesek ha másképp tudjátok. Ezt már jelentettem hibának de semmi problémát nem találtak. Majd mikor megkérdeztem hogy esetleg nem akadna-e egy erősebb elosztó, azt közölték hogy csak egyetlen fajta router van ami erre a célra megfelelő. Lehet hogy a semmiért "háborgok", és nincs igazam, de ezt az egy eszköz kényszerítik ránk ami még nem is kellően "erős" ahhoz hogy gondtalanul lehessen használni. Mit lehet ilyenkor csinálni? Vissza lehetne állítani a régi felállást miszerint van egy rooter és egy általam vásárolt router?" Erkezett egy válasz (btz) ami arról szolt hogy állítsam be a következő képpen: "Lehetőség van a saját router teljeskörű internet átjáróként való használatára is. Ilyenkor a HGW egyik LAN portját hozzá kell kötni a saját router WAN portjához. A HGW admin felületén a PPPOE pas-through-t kell beállítani az Internet - WAN beállításoknál, majd célszerű törölni a PPPOE username/password párost, a wifi funkcióját kikapcsolni. A saját routert pedig pppoe kapcsolódási módba állítani. Innentől az az internet átjáró, így az felel a forgalomért. Ha így nem jönek elő a problémák, akkor egyértelmű, hogy a HGW "forgalomirányításával" van valami gond." A promlémát végsősoron ez sem oldotta meg, ugyan az a probléma mint amit fenn leírtam. Tehát letöltéskor az egész házban nincs net, nem tudunk internetezni. Kezd már elegem lenni ebből a botrányos minőségből. Nem tudom elhinni hogy ennek úgy kell működnie, hogyha a számítógépet játékra vagy letöltésre használom akkor ne legyen net egyáltalán az egész házban. Valakinek ötlete, hogy ebben az esetben még mire lehet gyanakodni? Balent
  4. Sziasztok! Router ügyben szeretnék tőletek segítséget kérni és érdeklődni, hogy nálatok is fennáll-e a következő proléma. Pár hónappal ezelőtt az internet úgy működött nálunk, hogy volt egy modem, az a kis szürke D-Linkes amit még anno a szereld magad csomaghoz adtak. Ehhez vettünk mi egy TP-Linkes (TP-LINK TL-WR841N) router ami egy nagyon kafa kis router mindent be lehetett vele állítani stb. Azonban azt tapasztaltuk, hogy a megrendelt internet sebességet nem kapjuk meg, de ezen kívül semmi probléma nem volt, rendesen lehetett letölteni, játékszerverek futtatásakor sem tapasztaltam kapcsolatmegszakadást, rendesen működött. Az ügyfélszolgálaton jelentettük ezt a problémát és ott a régi modem+router kombó számlájára írták ezt a hibát. Eközben a MAGENTA1 csomagot is megrendeltük, amiatt felvetették azt, hogy hoznak nekünk egy routert és akkor ez a hiba is megszünhet. Ez a router olyan, hogy tudja kezelni vezetékes telefont meg ugye a netet osztani. Pontos típusa ZTE speedport entry 2i. De nemhogy javult volna a helyzet, inkább romlott. Ezzel az elosztóval igaz hogy megkapom az előfizetett letöltési sebesség 100%-át, de ha töltök le akkor az egész házban nincs internet. Játékszerver futtatásakor szintén ez a helyzet. A WIFI-ről meg nem is beszélve ami szintén nagyon gyenge, igaz ezen tudok segíteni a régi ruter hozzákötésével. Ezek a problémák nem jelentkeztek a régi konfognál. Forumokat olvasva és jobban megnézve ezt az új rutert, véleményem szerint sokkal gyengébb mint a régi TP-linkes ruter. Ez okozhatja a problémát. De javítsatok ki legyetek szívesek ha másképp tudjátok. Ezt már jelentettem hibának de semmi problémát nem találtak. Majd mikor megkérdeztem hogy esetleg nem akadna-e egy erősebb elosztó, azt közölték hogy csak egyetlen fajta router van ami erre a célra megfelelő. Lehet hogy a semmiért "háborgok", és nincs igazam, de ezt az egy eszköz kényszerítik ránk ami még nem is kellően "erős" ahhoz hogy gondtalanul lehessen használni. Mit lehet ilyenkor csinálni? Vissza lehetne állítani a régi felállást miszerint van egy rooter és egy általam vásárolt router? Köszi a segítséget! Balent
  5. Szia! És tényleg ott van, ezer köszönet! Amúgy én ott sose kerestem volna! Köszi még egyszer, további szép napot!
  6. Köszi, de ezt már kb 3* átfutottam de nekem tejesen más az interface. Bocsánat ha értetlennek tűnök de ezt most tényleg nem vágom.
  7. Helló, köszi a választ, de tudnád pontosítani azon belül hogy hol?
  8. Sziasztok! A napokban emeltünk az internet sebességén, net bővítésével kaptunk a T-Home-tól egy routert a fent említett típust. A régi modem + router kombót váltotta fel, akkor egy Tp-Linkes routert használtam ami tökéletes felhasználóbarát felülettel rendelkezett, legalább is én mindent be tudtam rajta állítani. Ez az új router valami katasztrófa semmit nem találok meg benne, de lehet hogy csak én vagyok figyelmetlen és még nem ismertem ki teljesen. Tehát a portnyitásra lennék kíváncsi, hol tudom ezt megoldani a router menüjében? Köszi a segítőkész válaszokat!