mcfly9

Új tag
 • Tartalmak

  9
 • Csatlakozás időpontja

 • Utolsó látogatás

mcfly9 a fórumon

 • Rang
  Tudományos tag
 1. Felhívtam a 1422-t két hete. Gyors ide-oda kapcsolgatás után felvették a jegyet, úgy tűnt minden sínen van. Azt mondta az ügyintéző, hogy 72 órán belül keres a szerelő és lezavarjuk a cserét. Egy hete felhívtam az ügyfélszolgáltaot, ezúttal a 1414-et, ott az ügyintéző nem látta nyomát semmilyen folyamatban lévő vagy lezárt ügyemnek, ezért felvette még1x. Immáron látok hibajegyet, de rögtön véglegesített állapotban, és csak a lezárt jegyek között. Szóval eddig dupla kapufa. Van valami javaslatotok, hogyan intézzem el, hogy 2.5GbE portos GPON eszközt kapjak?
 2. Szuper, koszonom, akkor ezek szerint nem a jo eszkozt kaptam. Telefonalok, es visszajelzek!
 3. Köszi a választ! B) routerem tudja a loadbalance-t, akkor ez lehet opció D) Igen, a routeremen tudok 2.5Gbps portot csinálni. Hogyan tudok más GPON-t szerezni? Ügyfélszolgálat és kicserélik?
 4. Sziasztok! Bekötésre került nálam az optikai net, 2Gbps csomaggal, Sagemcom 5655v2 GPON-nal. Célom az lenne, hogy saját routerrel (preferáltan dupla NAT nélkül - azaz a saját routeremen látszó publikus IP cím(ek)kel) tudjam használni a kapcsolatot. Kérdésem az lenne, hogy ez lehetséges-e, illetve hogyan. Opciók amiket látok: A) Jelenlegi GPON-t összekötni a routeremmel, 2x1GBps linkkel, T-s doboz bridge módban, pppoe passthrough enabled. Routeremen 2db PPPoE kapcsolat kiépítése (a két interfészen), és azok saját routerben való összekötése, loadbalance-olása. Megy egyszerre 2db PPPoE kapcsolat ugyanazzal a névvel? B) Jelenlegi GPON-t összekötni a routeremmel, 2x1GBps linkkel, T-s doboz router módban. Saját routeremben két statikus (belső) IP-s kapcsolat összekötése, loadbalance-olása. Ezzel a megoldással az internet kapcsolat végpontja, és ezáltal a publikus IP a Sagemcom-ban maradna, a saját routerem csak belső IP-t használna. Nem ideális számomra. C) Jelenlegi GPON-t összekötni a routeremmel, 2x1GBps linkkel, valamilyen channel bonding technológiával egy darab 2GBps-es linkként használva. Ezt ha jól sejtem a Sagemcom eszköz nem támogatja. D) Más GPON szerzése, ami tud 2.5GBps ethernetet. Van ilyen a Telekom kínálatában? Ha van, annak az eszköznek van valami hátránya az 5655v2 -vel szemben? E) van egyéb opció? Köszönöm!