Ugrás a tartalomhoz
  • Szeretne hasonló avatart használni? A profilképként felhasználható avatarokat az alábbi linkről tudja letölteni.

    image.jpegimage.jpegimage.jpegimage.jpegimage.jpegimage.jpeg

mcfly9

Tag
  • Tartalmak

    14
  • Csatlakozás időpontja

  • Utolsó látogatás

mcfly9 eredményei

Tudományos tag

Tudományos tag (4/13)

  • Közösségépítő

Összes kitűző

  1. mcfly9

    2GBps internet saját routerrel?

    Köszönöm a megerősítést, én is erre jutottam.
  2. mcfly9

    2GBps internet saját routerrel?

    Is-is. Kipróbáltam közvetlen csatlakozással egy USB-C 2.5GBps Ethernet adapterrel és a laptop gyári 1GBps-es Ethernet adapterével is. Kipróbáltam úgy is, hogy a GPON csatlakozik a netre és a rá a laptop DHCP-vel (nyilván kábeles kapcsolaton, nem wifin), valamint kipróbáltam PPPoE passthrough-t használva is (laptopról indítva a pppoe kapcsolatot). Ezek után kipróbáltam saját routerrel (pfsense, erős vason) is, az eredmények mérési hibán belül minden esetben: lefele 350-550mbps között felfele stabilan 950-1000mbps
  3. mcfly9

    2GBps internet saját routerrel?

    Sagemcom 5670-est kaptam.
  4. mcfly9

    2GBps internet saját routerrel?

    Optical Module Tx Power (dBm): 2.974 Optical Module Rx Power (dBm): -16.595 Optical Module Temperature (C): 46.57 Optical Module Power Feed Volt (mV): 3248.8 Optical Module BIAS current (mA): 14.822 Lefele napközben 300mbps körül mérek, felfele 800mbps. Kínomban már minden faktort megpróbáltam eliminálni: összedugtam közvetlenül laptoppal az eszközt, más eszközzel mérek, commandline-os speedtest-tel is néztem, különböző speedtest szerverekkel, de onnan is pont ugyanennyit mérek. Megpróbálom majd valamikor hajnalban is a mérést, hátha a környékbeliek terhelése okozza... Ugyanez az infrastruktúrám amúgy "egy másik" szolgáltató 1gbps optikai hálózatán lefele erőlködés nélkül 800-950mbps-eket hoz. Update: most (22:40) sikerült egy 450 körülit mérnem: https://www.speedtest.net/result/c/c251fac3-479c-409f-adb4-3c7de81defaa
  5. mcfly9

    2GBps internet saját routerrel?

    Végül, sok-sok telefon után megoldódott a probléma. Már csak az lenne jó, ha nem 200-300mbps-t mérnék rajta, ha már 2gbps a csomag, de ez egy másik probléma... Köszönöm a tippeket!
  6. mcfly9

    2GBps internet saját routerrel?

    Felhívtam a 1422-t két hete. Gyors ide-oda kapcsolgatás után felvették a jegyet, úgy tűnt minden sínen van. Azt mondta az ügyintéző, hogy 72 órán belül keres a szerelő és lezavarjuk a cserét. Egy hete felhívtam az ügyfélszolgáltaot, ezúttal a 1414-et, ott az ügyintéző nem látta nyomát semmilyen folyamatban lévő vagy lezárt ügyemnek, ezért felvette még1x. Immáron látok hibajegyet, de rögtön véglegesített állapotban, és csak a lezárt jegyek között. Szóval eddig dupla kapufa. Van valami javaslatotok, hogyan intézzem el, hogy 2.5GbE portos GPON eszközt kapjak?
  7. mcfly9

    2GBps internet saját routerrel?

    Szuper, koszonom, akkor ezek szerint nem a jo eszkozt kaptam. Telefonalok, es visszajelzek!
  8. mcfly9

    2GBps internet saját routerrel?

    Köszi a választ! B) routerem tudja a loadbalance-t, akkor ez lehet opció D) Igen, a routeremen tudok 2.5Gbps portot csinálni. Hogyan tudok más GPON-t szerezni? Ügyfélszolgálat és kicserélik?
  9. Sziasztok! Bekötésre került nálam az optikai net, 2Gbps csomaggal, Sagemcom 5655v2 GPON-nal. Célom az lenne, hogy saját routerrel (preferáltan dupla NAT nélkül - azaz a saját routeremen látszó publikus IP cím(ek)kel) tudjam használni a kapcsolatot. Kérdésem az lenne, hogy ez lehetséges-e, illetve hogyan. Opciók amiket látok: A) Jelenlegi GPON-t összekötni a routeremmel, 2x1GBps linkkel, T-s doboz bridge módban, pppoe passthrough enabled. Routeremen 2db PPPoE kapcsolat kiépítése (a két interfészen), és azok saját routerben való összekötése, loadbalance-olása. Megy egyszerre 2db PPPoE kapcsolat ugyanazzal a névvel? B) Jelenlegi GPON-t összekötni a routeremmel, 2x1GBps linkkel, T-s doboz router módban. Saját routeremben két statikus (belső) IP-s kapcsolat összekötése, loadbalance-olása. Ezzel a megoldással az internet kapcsolat végpontja, és ezáltal a publikus IP a Sagemcom-ban maradna, a saját routerem csak belső IP-t használna. Nem ideális számomra. C) Jelenlegi GPON-t összekötni a routeremmel, 2x1GBps linkkel, valamilyen channel bonding technológiával egy darab 2GBps-es linkként használva. Ezt ha jól sejtem a Sagemcom eszköz nem támogatja. D) Más GPON szerzése, ami tud 2.5GBps ethernetet. Van ilyen a Telekom kínálatában? Ha van, annak az eszköznek van valami hátránya az 5655v2 -vel szemben? E) van egyéb opció? Köszönöm!
  10. Koszonom az infokat! Mar csak az kene hogy ez kabelen is megoldhato legyen
  11. Ok, köszi az infókat. Biztos vagyok benne, hogy 1-nél több "lábat" nem ad, ebben nem érzem magam tévúton. Ha jól értem, az optikai kapcsolat (Optinet) PPPoE-t használ, azaz a T által adott optikai eszköz egyfelől leválasztja a multicast stream(ek)et és a belső oldalra (egészen pontosan a wifi-lan bridge-nek szigorúan csak a lan oldalára) "varázsolja", másfelől felépít egy PPPoE kapcsolatot (WAN oldal), amire NAT-olja a LAN oldalt (eszköz LAN portjai). Ha eddig helyes a feltevésem, és az optikai eszköz támogatja a PPPoE passthrough-t, akkor nem lenne akadálya annak, hogy az optikai eszköz mögött lévő saját eszközön végződjön a PPPoE csatorna, és ezáltal a dupla NAT elkerülhető lenne. Nemde?
  12. Ez egy jó tipp, köszönöm. A tipp amit kaptam optikáról szólt. Végeszközön PPPoE passthrough bekapcsol, mikrotik eszközön PPPoE kapcsolatot kialakít. Ehhez nyilván kéne egy login/pass kombináció is, ami ha jól sejtem nincs optikánál?
  13. Köszi! Hát ez nem jó hír. Pláne, hogy az IPTV-t nem is használnám, csak azért rendelném, mert így olcsóbb szummában. Ha esetleg valamilyen véletlen folyamán lenne optika, az változtat ezen? Valahonnan rémlik, hogy workaroundként működhet egy PPPoE pass-through megoldás...?
  14. Jelenleg egy erős, Mikrotik eszközt használok a Cisco (3925) kütyü mögött, amit az ügyfélszolgálat segítségével bridged módba állíttattam. Jól sejtem, hogyha IPTV-t rendelek, akkor a bridged mód ugrik, és a saját eszközt csak dupla NAT-tal tudom használni vagy a Cisco subnetjében accesspointként? Mi a helyzet a bejövő forgalommal? Működik rendesen a DMZ funkió? 6over4 is átmegy? Félek a Cisco eszközön lévő NAT-tól, mert ameddig router üzemmódban volt, mindenféle megbízhatósági és teljesítmény problémám volt vele...
×
×
  • Új...