mcfly9

Tag
 • Tartalmak

  14
 • Csatlakozás időpontja

 • Utolsó látogatás

mcfly9 a fórumon

 • Rang
  Tudományos tag
 1. Köszönöm a megerősítést, én is erre jutottam.
 2. Is-is. Kipróbáltam közvetlen csatlakozással egy USB-C 2.5GBps Ethernet adapterrel és a laptop gyári 1GBps-es Ethernet adapterével is. Kipróbáltam úgy is, hogy a GPON csatlakozik a netre és a rá a laptop DHCP-vel (nyilván kábeles kapcsolaton, nem wifin), valamint kipróbáltam PPPoE passthrough-t használva is (laptopról indítva a pppoe kapcsolatot). Ezek után kipróbáltam saját routerrel (pfsense, erős vason) is, az eredmények mérési hibán belül minden esetben: lefele 350-550mbps között felfele stabilan 950-1000mbps
 3. Sagemcom 5670-est kaptam.
 4. Optical Module Tx Power (dBm): 2.974 Optical Module Rx Power (dBm): -16.595 Optical Module Temperature (C): 46.57 Optical Module Power Feed Volt (mV): 3248.8 Optical Module BIAS current (mA): 14.822 Lefele napközben 300mbps körül mérek, felfele 800mbps. Kínomban már minden faktort megpróbáltam eliminálni: összedugtam közvetlenül laptoppal az eszközt, más eszközzel mérek, commandline-os speedtest-tel is néztem, különböző speedtest szerverekkel, de onnan is pont ugyanennyit mérek. Megpróbálom majd valamikor hajnalban is a mérést, hátha a környékbeliek terhelése okozza... Ugyanez az infrastruktúrám amúgy "egy másik" szolgáltató 1gbps optikai hálózatán lefele erőlködés nélkül 800-950mbps-eket hoz. Update: most (22:40) sikerült egy 450 körülit mérnem: https://www.speedtest.net/result/c/c251fac3-479c-409f-adb4-3c7de81defaa
 5. Végül, sok-sok telefon után megoldódott a probléma. Már csak az lenne jó, ha nem 200-300mbps-t mérnék rajta, ha már 2gbps a csomag, de ez egy másik probléma... Köszönöm a tippeket!
 6. Felhívtam a 1422-t két hete. Gyors ide-oda kapcsolgatás után felvették a jegyet, úgy tűnt minden sínen van. Azt mondta az ügyintéző, hogy 72 órán belül keres a szerelő és lezavarjuk a cserét. Egy hete felhívtam az ügyfélszolgáltaot, ezúttal a 1414-et, ott az ügyintéző nem látta nyomát semmilyen folyamatban lévő vagy lezárt ügyemnek, ezért felvette még1x. Immáron látok hibajegyet, de rögtön véglegesített állapotban, és csak a lezárt jegyek között. Szóval eddig dupla kapufa. Van valami javaslatotok, hogyan intézzem el, hogy 2.5GbE portos GPON eszközt kapjak?
 7. Szuper, koszonom, akkor ezek szerint nem a jo eszkozt kaptam. Telefonalok, es visszajelzek!
 8. Köszi a választ! B) routerem tudja a loadbalance-t, akkor ez lehet opció D) Igen, a routeremen tudok 2.5Gbps portot csinálni. Hogyan tudok más GPON-t szerezni? Ügyfélszolgálat és kicserélik?
 9. Sziasztok! Bekötésre került nálam az optikai net, 2Gbps csomaggal, Sagemcom 5655v2 GPON-nal. Célom az lenne, hogy saját routerrel (preferáltan dupla NAT nélkül - azaz a saját routeremen látszó publikus IP cím(ek)kel) tudjam használni a kapcsolatot. Kérdésem az lenne, hogy ez lehetséges-e, illetve hogyan. Opciók amiket látok: A) Jelenlegi GPON-t összekötni a routeremmel, 2x1GBps linkkel, T-s doboz bridge módban, pppoe passthrough enabled. Routeremen 2db PPPoE kapcsolat kiépítése (a két interfészen), és azok saját routerben való összekötése, loadbalance-olása. Megy egyszerre 2db PPPoE kapcsolat ugyanazzal a névvel? B) Jelenlegi GPON-t összekötni a routeremmel, 2x1GBps linkkel, T-s doboz router módban. Saját routeremben két statikus (belső) IP-s kapcsolat összekötése, loadbalance-olása. Ezzel a megoldással az internet kapcsolat végpontja, és ezáltal a publikus IP a Sagemcom-ban maradna, a saját routerem csak belső IP-t használna. Nem ideális számomra. C) Jelenlegi GPON-t összekötni a routeremmel, 2x1GBps linkkel, valamilyen channel bonding technológiával egy darab 2GBps-es linkként használva. Ezt ha jól sejtem a Sagemcom eszköz nem támogatja. D) Más GPON szerzése, ami tud 2.5GBps ethernetet. Van ilyen a Telekom kínálatában? Ha van, annak az eszköznek van valami hátránya az 5655v2 -vel szemben? E) van egyéb opció? Köszönöm!